"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 934
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 815
Здравейте отново,

Аз все пак да кажа, че се отказах от ап. във Фотнатните /Младост 4/ Разпитах съседите и положението е плачевно за толкова нов комплекс  Confused Протекъл е покрива, мазите се наводнили, отделно тази прословута помпена станция се оказа, че е собственост на фирмата-строител и т.н. и т.н.

Сега имам интерес към апартаменти на фирма Артекс. Чела съм за тях, че се славят като добър строител, но ми се иска да получа нови мнения от вас за по-скорошни техни обекти, да не се окаче, че лежат на стари лаври..  Crazy Наистина ли са добър строител и заслужават ли си парите? Спрямо средните цени за района (който и да е район), те винаги вървят една идея нагоре.. Whistling

# 10 816
shinebox Дооооооооста по-старо е метрото. В Англия са го използвали за убежище по време на войната Grinning

Има си и плюс в това, че тоолкова късно построиха нашето, наистина си е хубавичко  Wink

# 10 817
  • София, Bulgaria
Здравейте отново,

Аз все пак да кажа, че се отказах от ап. във Фотнатните /Младост 4/ Разпитах съседите и положението е плачевно за толкова нов комплекс  Confused Протекъл е покрива, мазите се наводнили, отделно тази прословута помпена станция се оказа, че е собственост на фирмата-строител и т.н. и т.н.

Сега имам интерес към апартаменти на фирма Артекс. Чела съм за тях, че се славят като добър строител, но ми се иска да получа нови мнения от вас за по-скорошни техни обекти, да не се окаче, че лежат на стари лаври..  Crazy Наистина ли са добър строител и заслужават ли си парите? Спрямо средните цени за района (който и да е район), те винаги вървят една идея нагоре.. Whistling
Артекс са добри...

# 10 818
Не живея и не съм живяла в блок строен от Артекс, но мога да кажа сблъсъка си с тях.
В Младост 2 комплекса им от няколко сгради така са построени във времето, че първо са построили най-задната, продали са апартаменти с гледка, след това отпред друга и пак апартаменти с гледка, а задните остават прецакани. Така са три блока един до друг, ходихме на оглед на вторичен пазар там. Новата сграда, която строят на Йерусалим, не ми допада, защото посоките, които предпочитам като изложение са към много шумен булевард е два 2-3 метра отстояние, а север е към "тиха улица", но е много наблъскана до сградата в съседство. Аз тук работя, та ги следя, как строят. Разпределенията на стаите им са хубави, качеството се говори, че е добро, но не съм го изпитала. Цените им са много високи. Ако ще давате толкова, додайте още мъничко и вземете в Панорама на Lindner, поне е немско качество, със сигурност повече ще си заслужава парите.

Ние сме се насочили към Делар засега.

# 10 819
Здравейте отново,

Артекс са добри...

Ела да видиш как първи надпартерен етаж се наводнява от канализацията при всеки по сериозен валеж. На балконите направо извира жлтеникава течност от канал.
Или офис сграда клас А без двоен под, без климатизация, с тапети по стените и мокет по пода.
Ако ми подаряват апартамент в тяхна сграда ще се замисля - ще го отдавам под наем.  Mr. Green

# 10 820
  • София
Артекс и за мен строят добре.  Peace

# 10 821
# 10 822

На мен ми се струва добре. Приятен изглежда на снимките. Кварталът също е добър, ако е в частта, която не е откъм ромите...

# 10 823
къде са циганите в Св.Троица,че аз точно от тях искам да избягам

# 10 824
къде са циганите в Св.Троица,че аз точно от тях искам да избягам

Захарна фабрика, но оттатък линията, има едни малки блокчета. Но това не им попречи през 2005 г. да убият безнаказано професор Станимир Калоянов в района

http://www.monitor.bg/article?id=41666

# 10 825

Лично мнение - заложете на старо строителство и да е за ремонт.
Новото.... Нека друг да го мисли

# 10 826
Разбира се, всеки си има мнение, но за мен проблемите при старото строителство са следните:
1. Хубаво ще го изкъртя из основи, но общите тръби, инсталации, покриви и т.н., ако няма цялостна инициатива във входа, не можа да сменя.
2. Обитателите са предимно възрастни хора, които едновременно имат нужда от тишина и гледат сутрешния политически блок на максимална височина на звука
3. Входовете не са оправени, някои по-стари сгради дори нямат асансьори, а са по 4, 5 етажа
4. Много важно за мен, рядко се предлагат гаражи към старото тухлено строителство
5. Цената му не е чак толкова по-евтина, че да покрие ремонта, който ще се изисва, поне за да се добута до състоянието, на което отдават новото строителство (ел и ВиК готови, входна врата, стени шпакловани)
6. Не е задължително недостатък, но има по-нови квартали с абсолютна липса на старо строителство и ако човек иска в тези квартали...

* Не казвам, че някое от горните е валидно за 100% от старото строителство, но преобладаващо говоря.

Айде сега и няколко предимства, които за съжаление в моя случай не надделяват...
1. Обикновено блоковете старо строителство са построени на по-апетитни места.
2. Отстояните между блоковете е по-голямо
3. Трето и най-важно според мен, разпределенията обикновено са хубави, а стаите по-големи от новото строителство.

* Пак не на 100% защото в старото строителство има разни извращения като вестибюли и т.н.

# 10 827
Разбира се, всеки си има мнение, но за мен проблемите при старото строителство са следните:
1. Хубаво ще го изкъртя из основи, но общите тръби, инсталации, покриви и т.н., ако няма цялостна инициатива във входа, не можа да сменя. Това е така, но все пак, като купуваш, оглеждаш входа и блока. Няма да вземеш в някой коптор....
2. Обитателите са предимно възрастни хора, които едновременно имат нужда от тишина и гледат сутрешния политически блок на максимална височина на звука Нямаш никаква гаранция със съседите. Може пък в НС да ти се паднат студенти с денонощни купони.
3. Входовете не са оправени, някои по-стари сгради дори нямат асансьори, а са по 4, 5 етажа Като номер 1 + за 4-ти етаж не е голям проблем без асансьор.
4. Много важно за мен, рядко се предлагат гаражи към старото тухлено строителство Вярно е. Към НС се предлагат - на цена като за 1/2 апартамент....
5. Цената му не е чак толкова по-евтина, че да покрие ремонта, който ще се изисва, поне за да се добута до състоянието, на което отдават новото строителство (ел и ВиК готови, входна врата, стени шпакловани) Определено е по-евтино, а една и съща обявена квадратура е съвсем различна при НС и панела...
6. Не е задължително недостатък, но има по-нови квартали с абсолютна липса на старо строителство и ако човек иска в тези квартали... Това вече няма спор. Обикновено тези квартали не са особено привлекателни, нямат комуникативност, градски транспорт, градини, училища..... Но на някои хора им харесват, въпрос на предпочитания.
* Не казвам, че някое от горните е валидно за 100% от старото строителство, но преобладаващо говоря.

Не задължавам никой да споделя моите виждания, просто коментирам  Peace

Айде сега и няколко предимства, които за съжаление в моя случай не надделяват...
1. Обикновено блоковете старо строителство са построени на по-апетитни места.
2. Отстояните между блоковете е по-голямо
3. Трето и най-важно според мен, разпределенията обикновено са хубави, а стаите по-големи от новото строителство.

* Пак не на 100% защото в старото строителство има разни извращения като вестибюли и т.н.

# 10 828
По принцип аз съм за старото строителство, но нотариалния акт да си е старият. Може да попаднете на нов, в който квадратурата да е сметната по някой нов начин. Та вие да купувате апартамент 58м2, щото квадратурата му уж е сметната на ново през последните 20 години, а съседите под вас, щото са първи собственици и нот. акт им е стар, да са горди собственици на 44 м2 жилище....
та радост всякаква и за всеки. просто си отваряйте очите

# 10 829
  • София
За всеки влак си има пътници. Старо строително не бих купила, освен ако не ми го подарят и пак бих се замислила.  Stop

Да къртя, да сменям, да се карам постоянно със съседи за общи части, топлофикация и т.н., а не мерси, нямам толкова свободно време.

Аз хубаво ще го изкъртя и ще сменя всичко, ама как да накарам съседа да извади една хубава сума пари, за да сменим изцяло шрангове, да оправим покриви, стълбища  и т.н.
Верикално отопление: не, мерси.  Stop Кой ползвал, кой крал, на кого му минавали тръбите....пак не.  Stop
Отстоянието м/у блоковете не е задължително. Много нови блокове ги наблъскаха м/у панелките. Освен това да не забравяме занемарени околоблокови пространства, изпотрошени детски площадки и т.н.
Разпределение можеш да имаш и в НС. Вадиш повече пари за квадратура, разпределение и локация и си решаваш проблема.  Peace
Гаражът, колкото и да струва, си е голямо, ама голямо удобство. Не е за пренебрегване. Peace

За мен е важно да ми е комфртно. На някои хора им е комфортно в старо строителство, на други- в НС.

Успах на всички!

Общи условия

Активация на акаунт