"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 891
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 860
  • София, Bulgaria
Миналата събота ходих да гледам апартаменти в НС , ееее супер сграда, изолации на всички стени, с които апартаментът граничи с други апартаменти, както и на спалните към дневната. Два реда тухли, а между тях вата. Под- изолация, арматура, замазка.... Общи части: изолация на стъпалата... изолация на асансьорна шахта.... да не изброявам всичко...Струва си всяка стотинка имота там...

# 10 861
  • София
tomeva, радвам се, че има все повече такива сгради.  Peace

# 10 862
Ех, като сте доволни от някой строител или конкретна сграда, споделяйте ги моля. Хем ще им направите реклама, щом са съвестни - заслужават, хем ще помогнете много на тези, които търсят  Rolling Eyes

# 10 863
  • София, Bulgaria
Преди няколко години с един купувач стигнахме на етап да вземе решение 1 от 3 избрани имота...естествено най-хубавия беше и най-скъп... и дилемата беше дали да плати 5000Евро повече за хубава гледка/ разбирайте градинка, дървета../ и тогава той каза: " 5000Евро за да гледам дървета не давам" За него този голям + за някой, не беше важен и много добре си прецени, защо да плаща за нещо, което не го вълнува.

# 10 864
Добре, че сме различни, tomeva, та да може всички да си намират жилища по вкуса, и всички жилища да намират своите стопани.

# 10 865
  • София
tomeva, много си права. Всеки има изисквания и приоритети. На мен напр. не ми се гледа улица или съседна сграда, но пък градинката и детската площадка са ми важни по обясними причини.

shinebox, няма как да препоръчаш нещо, защото за теб може да е добро, но за друг да не е. Това става ясно и от предния пост на Томева. Ти можеш да препоръчаш нещо, но друг да каже: "аз такива пари за градинка и площадка не давам". Обикаляне и търсене му е майката, макар че на мен във форума доста ми помогнаха да се ориентирам.  Peace

Добре, че сме различни, tomeva, та да може всички да си намират жилища по вкуса, и всички жилища да намират своите стопани.

Това е истината и не важи само за жилищата.  Peace

# 10 866
Здравейте отново,

Аз все пак да кажа, че се отказах от ап. във Фотнатните /Младост 4/ Разпитах съседите и положението е плачевно за толкова нов комплекс  Confused Протекъл е покрива, мазите се наводнили, отделно тази прословута помпена станция се оказа, че е собственост на фирмата-строител и т.н. и т.н.

Сега имам интерес към апартаменти на фирма Артекс. Чела съм за тях, че се славят като добър строител, но ми се иска да получа нови мнения от вас за по-скорошни техни обекти, да не се окаче, че лежат на стари лаври..  Crazy Наистина ли са добър строител и заслужават ли си парите? Спрямо средните цени за района (който и да е район), те винаги вървят една идея нагоре.. Whistling
Артекс са добри..

Ела да видиш как първи надпартерен етаж се наводнява от канализацията при всеки по сериозен валеж. На балконите направо извира жлтеникава течност от канал.
Или офис сграда клас А без двоен под, без климатизация, с тапети по стените и мокет по пода.
Ако ми подаряват апартамент в тяхна сграда ще се замисля - ще го отдавам под наем.  Mr. Green

Bliss Shocked Ужас. Къде е това? За коя сграда става въпрос? Кога е строена, може ли малко повече информация..наистина се надявах да са качествени Sad
А те "уж" са добър строител, представям си при другите за какво иде реч ooooh! Изсипваш една торба с пари и още 20г. кредит и накрая за какво  Confused

П.С. Може ли да ми препоръчате друг строител тогава, наистина добър..  Rolling Eyes

# 10 867
Когато някой ти препоръчва, не значи, че отиваш и купуваш. А имаш едно наум, че вече някой го е проверил. Иначе пак отиваш, гледаш - стройва те, не те устройва...

П.С. на мен също мненията във форума ми помагат. Дори и тези, с които не съм съгласна, защото си изяснявам критериите, проучвам и така Simple Smile

# 10 868
Не знам доколко може да се рекламират тук строителни фирми. Аз лично препоръчвам Балкан-Г. И те си имат кусурите, но вече работят от много години и всеки може да види сградите им и в какво състояние са 5-10-15 години след построяването. Единствено на Балкан-Г бих купила на зелено. http://www.balkan-g.com/?id=build

# 10 869
  • София
peekaboo, много зависи от инвеститора. Аз съм виждала две сгради на един строител, но различен инвеститор. Нямат нищо общо като качество.
Повечето строителни фирми строят свои проекти, но строят и за външни инвеститори.
Според мен си харесай локация, сграда и т.н. и отиди на място.  Peace

# 10 870
Аз в момента търся жилище.Задължително ново строителство,за старо не искам и да чувам.Имаме семеен наследствен имот в центъра на София и вече само като видя старо ме побиват тръпки.Със затворени очи да вляза ще позная,че сградата е стара.Има една много характерна миризма  Embarassed.
Обаче и с новото строителство нещо удрям на камък.Аз ли съм много претенциозна,предлагането ли е слабо?! Локацията на повечето строящи се сгради е под всякаква критика.То шум,задръстени булеварди,кал,панелна гледка.И за този лукс трябва да се платят дори повече от 100 хил евро.

# 10 871
  • София, Bulgaria
Ех, като сте доволни от някой строител или конкретна сграда, споделяйте ги моля. Хем ще им направите реклама, щом са съвестни - заслужават, хем ще помогнете много на тези, които търсят  Rolling Eyes

Аз съм брокер и се въздържам, може да се изтълкува, че си пробутвам офертите...а нямам такава идея.

# 10 872
Тъй като нямам интерес,бих препоръчала Контракт сити-от много години са на пазара,имат сигурно 30 сгради вече. Не знам обаче в момента дали имат на атрактивни места.

# 10 873
Приятел възнамерява да купува апартамент, при съмнителни за мен условия и много се притеснявам да не бъде излъган. Апартаментът няма Акт 16, но според продавача май месец ще бъде издаден.

Предвид тези условия, уговорката е да се оставят 4 000 евро капаро и след 2-3 седмици пред нотариус да платят първа вноска от 26 000 евро (при крайна цена 48 000 евро). Като на този етап, мисля имотът ще бъде прехвърлен на името на купувачите (което е доста съмнително също). И след като бъде издаден Акт 16, ще бъде прехвърлена и последната част от сумата.

Какво ще кажете за тази схема? Аз подхождам с голямо съмнение и страх да не попаднат на измамници.

# 10 874
  • София
Аз апартамент без акт 16 на този етап не бих купила.

Споделяла съм в темата причината. Мои познати още водят дела и не могат да влязат във владение на имот, който са закупили на някакъв етап от строителството, но без акт 16.
Вяра нямам никому. И не става дума само за измама, а примерно за някаква друга невъзможност да се приключи обекта в срок.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 12:56 от missence

Общи условия

Активация на акаунт