"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 635
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 980
Здравейте, може би не е много по-темата, моля ви, ако знаете къде другаде да попитам, ще ви бъда благодарна. Въпросът ми е - за теглене на ипотечен кредит какъв доход и по-точно колко време назад трябва да докажа доход, т.к. досега бях в майчинство и предполагам, че трябва да изтече някакво време докато мога да изтегля? Благодаря на всички за информацията, ще се включвам в темата.

Нощна птица и аз съм като теб с разликата че от февруари месец се водя на работа (като преди това декември бях в платен, а януари неплатен) Та доколкото на мен ми е ясно(поне при мен се стекоха така нещата) трябва да имаш платени осигуровки (социални) поне за един месец назад и да имаш стаж минимум 6 месеца при дадения работодател. Надявам се съм ти помогнала Simple Smile Относно дохода зависи колко ще ви е ипотечния Simple Smile

# 10 981
Момичета, не е всички банки искат осигуровки 6 месеца назад.
Давам линк към темата за ипотечните кредити Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626756.msg30452421#new

# 10 982
Имам нужда от помощ да определя каква би била някаква осреднена пазарна цена за един имот. Ще го опиша възможно най-добре:

Локация: района на Парадайс Център / Южния парк / ул. Козяк. Не на самия булевард, но близо до единия изход на бъдещото метро, на много приятно място.
Сграда: тухла от 1999, добре поддържани общи части, но няма външна изолация.
Изложение и местоположение на апартамента: първи жилищен етаж над гаражи, не е твърде ниско. Изложението е изток (кухня и дневна), север (дневна, баня и едната спалня), запад (двете спални).
Квадратура: ок. 90 м2 чиста жилищна площ.
Апартамент: много добро разпределение, просторни спални, две тераси.
Състояние на жилището: за ремонт, нищо не е освежавано след нанасянето, но е поддържано нелошо.
Основни недостатъци: външен апартамент, малко отстояние от съседните сгради при две от стаите, т.е. ще е мрачно въпреки големите прозорци. Наложителна е спешно изграждане на външна изолация и изолация на пода, както и подмяна на дограмата на по-късен етап през есента. Има мухъл на северната стена (но е важно да отбележа, че апартаментът не е обитаван и отопляван тази зима, а мухълът е съвсем малко; актуалният собственик няма причина да крие мухъла, т.е. не е бил изчистен точно преди огледа).

По ред причини апартаментът ми представлява сериозен интерес, но се чудя каква е реалната му стойност. Бихте ли ме ориентирали също каква би била реалната цена на тристаен с подобна квадратура и тухлено строителство, но без забележки, т.е. добро разпределение, вътрешен, среден апартамент?

Предварително благодаря!

# 10 983
Включвам се и аз в темата, че ще се оглеждам за имоти.
Относно Козяк - като място не е лошо - метро ще има, макар не много близо, магазини, парк.
Няма градини и училища, ако сте с дете. Или ако детето е малко и сега не се сещате за това.
Нисък етаж означава повече шум и по-тъмни стаи.
За оценка не се наемам. А, и паркирането е трудно, ако няма гараж.

# 10 984
Ами локацията е добра. Това е единственото което ще оскъпи цената. Между 80 и 90 000 евро. Ако го вземеш на 80 ще е сравнително добра сделка. А вътрешен хубав и на добър етаж може и 100 000 да стигне. Както написах локацията е скъпа.

# 10 985
  • На земята, която е всъщност звезда.
Външен, тъмен, повечето стаи със северо-западно изложение, с дограма за смяна, с нужда от изолация е абсурд да вземе 90 000 евро. Колко кв. се води по нот. акт?

# 10 986
95 m2 е жилището, като това е реална жилищна площ и не включва стени и общи части.

Благодаря за мненията, много сте ми полезни.   bouquet

# 10 987
  • На земята, която е всъщност звезда.
95 m2 е жилището, като това е реална жилищна площ и не включва стени и общи части.

Благодаря за мненията, много сте ми полезни.   bouquet

Да, аз видях, че 90 е чистата площ, затова питах по нот. акт колко е записано с общите части. Много често продавачите определят цената като средна цена за района върху цялата площ.   

# 10 988
Нямам информация за квадратурата по НА за съжаление.

# 10 989
Здравейте!

Много се радвам, че всички така свободно и откровено споделяте опита си! Възнамерявам и аз да сторя също. Ние търсим да закупим апартамент в кв. "Гео Милев" и/или "Слатина". Не сме решили дали да е ново строителство или старо. Малко повече мен лично ме влече новото, но като чета споделения опит вече малко се разколебавам. Но за да не ви губя времето с личните ми виждания, идвам директно на въпроса:
някой има ли някаква информация за фирма "Синат" в хомес. бг са се представили като строителна форма, а продават и някои по - стари жилища и се чудя дали не са брокери под прикритие. Всяка информация за тях ще ми е от полза.

А за всички, които искат да купуват ново строителство в квартал Гео Милев  - строител Инфинити пропърти строят доста добре обект в квартала, но е малко скъп за нас, но ако някои се интересува да ги погледне!

Поздрави и успех на всички с търсенето!

# 10 990
Скрит текст:
Имам нужда от помощ да определя каква би била някаква осреднена пазарна цена за един имот. Ще го опиша възможно най-добре:

Локация: района на Парадайс Център / Южния парк / ул. Козяк. Не на самия булевард, но близо до единия изход на бъдещото метро, на много приятно място.
Сграда: тухла от 1999, добре поддържани общи части, но няма външна изолация.
Изложение и местоположение на апартамента: първи жилищен етаж над гаражи, не е твърде ниско. Изложението е изток (кухня и дневна), север (дневна, баня и едната спалня), запад (двете спални).
Квадратура: ок. 90 м2 чиста жилищна площ.
Апартамент: много добро разпределение, просторни спални, две тераси.
Състояние на жилището: за ремонт, нищо не е освежавано след нанасянето, но е поддържано нелошо.
Основни недостатъци: външен апартамент, малко отстояние от съседните сгради при две от стаите, т.е. ще е мрачно въпреки големите прозорци. Наложителна е спешно изграждане на външна изолация и изолация на пода, както и подмяна на дограмата на по-късен етап през есента. Има мухъл на северната стена (но е важно да отбележа, че апартаментът не е обитаван и отопляван тази зима, а мухълът е съвсем малко; актуалният собственик няма причина да крие мухъла, т.е. не е бил изчистен точно преди огледа).

По ред причини апартаментът ми представлява сериозен интерес, но се чудя каква е реалната му стойност. Бихте ли ме ориентирали също каква би била реалната цена на тристаен с подобна квадратура и тухлено строителство, но без забележки, т.е. добро разпределение, вътрешен, среден апартамент?

Предварително благодаря!

Според мен цената е между 70 и 80 хил. евро. Зависи колко се бърза с продажбата. Също много зависи какво точно е състоянието вътре и какви точно ремонтни работи трябва да се правят!  Peace

# 10 991
  • In the shadows of my mind
Момичета,
Какво трябва да знам за имот обявен като "стройтелство - итонг" ?
Четох много противоречиви мнения, дайте съвет   bouquet

# 10 992
Момичета,
Какво трябва да знам за имот обявен като "стройтелство - итонг" ?
Четох много противоречиви мнения, дайте съвет   bouquet

....да бягаш надалеч!  Whistling

# 10 993
  • и тук и там :)
Да се включа пак  Laughing
Днес харесах апартамент ново строителство, има акт 16 - ще го купувам /евентуално/ директно от строителя  newsm78  Въпросите ми са:
1. Строителя казва, че сделката се прави на данъчната оценка на имота - това трябва ли да ме притеснява? /ще купувам с ипотека/
2. Какви документи са неоходими ориентировъчно при покупка от строителя и колко ще ми излезнат разходите по това? /знам, че този въпрос беше коментиран някъде из темата ама не мога да се сетя къде из всички страници ..../
3. Адвокат достатъчен ли ми е за съпорт по сделката или ми трябва и друг специалист? Може ли да ми препоръчате някой - става въпрос за София.
Благодаря предварително   bouquet

# 10 994
  • Burgas
Здравейте, може би не е много по-темата, моля ви, ако знаете къде другаде да попитам, ще ви бъда благодарна. Въпросът ми е - за теглене на ипотечен кредит какъв доход и по-точно колко време назад трябва да докажа доход, т.к. досега бях в майчинство и предполагам, че трябва да изтече някакво време докато мога да изтегля? Благодаря на всички за информацията, ще се включвам в темата.

Нощна птица и аз съм като теб с разликата че от февруари месец се водя на работа (като преди това декември бях в платен, а януари неплатен) Та доколкото на мен ми е ясно(поне при мен се стекоха така нещата) трябва да имаш платени осигуровки (социални) поне за един месец назад и да имаш стаж минимум 6 месеца при дадения работодател. Надявам се съм ти помогнала Simple Smile Относно дохода зависи колко ще ви е ипотечния Simple Smile
Т.К тея дни обикалях по банките и имам прясна информация така да се каже, ще кажа където ходих. Експресбанк и Пощенска 3месеца назад, а Уникредит 2месеца назад, като месеца в който сме в момента не се смята, значи аз сега подготвих документи за януари и февруари.

Общи условия

Активация на акаунт