Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 232
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Благодаря за пожеланията за месечинката на Диляна на тези, които са се сетили  Hug Честити да са Крум, Оги, Рали, Вих  Hug И Матея, разбира се. Сутринта видях на календара, че има имен ден и от тогава се каня да вляза във форума  Crazy
Цветич, възхищавам се на хранителните навици, които си възпитала у Дани. Надявам се един ден и аз да се справя по подобен начин.
Ваче, и Диляна си върна храненето в 3  Tired Утре ще коментираме с педиатърката захранване, нямам търпение вече Simple Smile
Диди изобщо не е спокойна вечер. Има нощи, в които хленчи буквално през 15 минути, а баща и не успява да я успокои и карам зверскио нощни смени.. Понякога се буди в рев, вика насън, тежко си е доста. А зъб още не е избил, поне да избие един, че да съм сигурна от какво е това неспокойство. Давам Дормикинд трета седмица, ефект не знам дали има. От две нощи активно спя с восъчни тапи за уши и не чувам хленченето, само като се разплаче - будя се през около час и половина - два, и направо съм се скъсала от сън  Mr. Green В сравнение с предишните абсолютно безсънни нощи.
Исках да ви попитам мажете ли още с нещо след баня бебетата? Диляна се изрина от лосиона на Мустела, а до сега беше на олио Мустела и шампоан на същата марка. Чудих се дали да минавам на друга козметика или изобщо да не мажа вече.
И друго - ще слагате ли шалчета и ръкавици на децата? Аз още не съм купила, но ме подпитват защо не слагам  Thinking
Болните бързо да се оправят, за съжаление сезонът е такъв, че навсякъде циркулират вируси.
Днес свекър ми се връща от чужбина и за първи път ще види внучката си  Heart Eyes Пратихме му снимки преди 2 месеца, та няма реална представа за ситуацията  Laughing Ще правим специално посрещане след малко  Simple Smile

# 616
Maтейка Змейка  Simple Smile да е много здрава и да си носи името с голяма усмивка.
Чин,да ти честитим ли вече новата кола? Twisted Evil
Честити месечинки на Оги,Лалка : ) ,Вихче и Крум.Здрави здрави здрави да бъдат! Simple Smile

Според вас,наддаването на долна граница на Мартин причина ли е вече да го захраня?На 6м едва ли ще е с удвоено рождено тегло,по груби сметки,естествено,ще е 500гр по-малко.Някакви мисли ми се въртят,че ако го захраня сега ще се доближим до удвоеното.Според вас нужно ли е?? Thinking

# 617
Добър вечер и от мен.Първо да честити месечинки на всички сладки бебчета,които съм изпуснала през тези дни в които ме нямаше  Hug Hug Е почвам да ви чета  Hug

# 618
  • София
Честити месечинки на всички сладури bouquet  bouquet  bouquet

теди, ние мажем всеки път след баня.  Сега сме взели мляко на А-дерма и съм доволна Peace
Аз слагам ръкавички на ръчичките, но моето бебе стои в кенгуро и е различно...  Вчера слагах и шалче, че ми се стори че й се отваря горе космонавтчето (но нали знаеш - не бива да е на устата и да диша през него).

Ирето, и ти ли в кюпа с болните Confused  Бързо да се оправяте, дано утре сте по-добре и двамата Hug

ичка, браво на Дара за наддаването Hug

Изненади и аз не получавам напоследък...А толкова обичам Rolling Eyes

То срещу пестицидите няма каляване, ама всеки си преценява сам (натрупват се в организма, като могат да доведат до алергии, рак и сега чета че ги обвиняват и за зачестилите появи на хиперактивност при децата). Намерих малко инфо по въпроса: http://www.webcafe.bg/id_477731137

А и става дума не само за  използване на големи количества пестициди (отрови за предпазване от вредители) а и за други химикали например за бързо узряване на доматите - много от земеделците ги използват без да спазват указанията за безопасност)...Та аз поне ще търся всяка възможност за ограничаване на приема на храни за които се съмнявам... Поне в това отношение съм облагодетелствана, че родителите ми живеят на село и тази година са поизвели доста зеленчуци, ябълки крушки..Само тиква се чудя от къде да си взема newsm78
Подкрепям Peace  При положение, че ми е известно, че може да са толкова вредни, не мога да не се постарая...

клавдия, чудех се къде зачезна Hug

# 619
Всички болни бебчета да оздравяват бързо  Hug Силве радвам се че мъжа ти е добре  Hug
Бяхме на гости на свекъра и свекървата  ooooh! ooooh! че вкъщи правеха ремонт и да не сме в прахоляка.Липсвахте ми  Hug Hug
И да се похваля,че ще ставам вуйна  newsm44 newsm44 newsm44 smile3525

# 620
Според вас,наддаването на долна граница на Мартин причина ли е вече да го захраня?На 6м едва ли ще е с удвоено рождено тегло,по груби сметки,естествено,ще е 500гр по-малко.Някакви мисли ми се въртят,че ако го захраня сега ще се доближим до удвоеното.Според вас нужно ли е?? Thinking

Аз направих тази грешка. Sad Наддаваше много малко от само кърма, та и дадох добавка. Еми разликата беше в 20, 30 грами на месец, тоест нищо. Shocked Иначе приемаше много повече от преди. На кърма цокаше по 70,80 грами, на АМ по 120, 150, но пак нямаше промяна в наддаването, само промяна в акането. Mr. Green После и захраних още по малко наддаде. ooooh! Отначало не ядът всичката кашичка, но са пълни за АМ или кърма и съответно накрая нищо не са яли. Много ме яд, че послушах педи за добавка, но все се притеснявах все за това наддаване, пък сестра ми хубаво си ми беше казала кърми си я, не слушай, добре са и кг. Микеле пък от друга страна давай добавка на това дете виж колко е малко и аз между чука и наковалнята. Crazy Някак си си се чувствах виновна, че не и стига кърмата ми и после като видях, че и с АМ пак толкова наддава много ме стана яд, защото загубих голяма част от кърмата. Та мисълта ми е че не мисля (от опит), че ще наддава по добре ако захраниш. Peace Друг е въпроса ако той иска и е готов. Peace

Ани чакам покана тогава. Grinning
Не, не колко и смешно да звучи не се шегуваше ММ. Mr. Green Не се надявам на изненада, но знае ли човек...
Честити месечинки на днешните сладури...  bouquet

# 621
Ирето,бързичко да минава гадната хрема. Praynig
Ваче,просто отидох на гастро,опипа червата и бяха доста болезнени.Изписа ми някакви хапове за 2седмичен курс и се пооправиха нещата.Но докторката се изказа,че раждането е поразбичкало вътрешностите. Confused
Клавдия,браво за хубавата новина.  bouquet
Пао,може и да захранваш вече,ама ти направи както го усещаш вътрешно. Hug
И честити месечинки на всички малки котенца. Heart Eyes

Ааа,че се сетих още нещо:Ани,какво точно сънува,че с твойте сънища ме е малко "шубе" ooooh!

# 622
Добър вечер,

днес не ми е ден, ужасно съм уморена, а всички на мен чакат за всичко  #Cussing out. Минавам само да кажа, че бяхме на консултация - Алекс вече е 8700 /+500 гр./ и 69 см. /+1см./ Simple Smile Педиатърката каза ако искам да захранвам, той бил повече от готов. Аз ще изчакам още 2-3 седмици и почвам. Каза със зеленчуково пюре, а ако искам седмица след захранването да опита и някое плодово.

Честити месечинки на Малка Ралка, Крум, Оги и Вихрен, разбира се - да са ви живи и здрави   bouquet
Силве, честит имен ден на Матейка - всичко най-хубаво й желая Simple Smile

Много съм изморена, ужас  Tired. Цял ден тичане, хранене, чистене, дундуркане  ooooh!. Ама няма хич да си давам зор с домашната работа - колкото повече го правя, толкова повече всичко на мен оставят  Tired

# 623
Ей, как забравих на Матейка именния ден. Да ви е жива и здрава.

ПаО, нямам нова кола, за жалост. Продадохме Фиата и купихме на свеки. Сега сме само с една кола, тази, с която ни блъснаха. Толкова ми е голяма, че може да се чуди човек има ли шофьор или се движи сама.  Laughing
За наддаването. На 6 месеца трябва да е удвоил теглото си от раждането. Може би ще започне да наддава повече, при Нико не е така. 100-150-200гр за последния месец. На 4 месеца 7800, на 5 8100, а на 6 дали ще има 8300-400 не знам. За 2 месеца има няма 500грама.
Според мен си е по-жилавичък просто. Ако изглежда добре, щастлив е... не бързай да захранваш Simple Smile

Ирето, бързо оздравяване. И Слав не би разбрал, че го наказвам ако не му кажа.

Хелън, радвам се за добрите  новини.

На ваксинираните днес- дано ги понесат леко дечицата.
След баня мажа с олиото на Себа Мед.

# 624
Теди, аз мажа винаги след баня с лосионите на себа мед. Мацвам даже малко и по бузките. Мисля, че водата много изсушава, тази , която ни тече по тръбите Sad Не за друго. Иначе знам,ч е колкото повече козметика, толкова повече привиква кожата (поне с моята е така). Но ...

Пао, наддаването е индивидуално, така че според мен не гони норма. Ако прецениш, че е готово детето обаче, захрани, защо не? Но захрани, за да съответства менюто на новите потребности на организма на по-голямото бебе, а не защото трябвало да удвои теглото бла бла. Всяко дете е различно. Нашият си удвои теглото от раждането на 4 месеца още. Ако гледах по книга, трябваше да го сложа на диета Simple Smile)))

Накри, 70-80 на цокане не е било малко...Но здраве да е, важното е, че си е добре детенце. Захранено по-късно или малко по-рано...

Ваче, аз се позамислих , че някоя стомашна "контузия" може и при раждането да е станала, ако е имало натискане по стомаха, както имаше в моя случай. Да е натъртено я мускул, я черво..де да знам. ooooh! Отиди бързо да те види гастро.., не отлагай.

# 625
Здравейте!
Честита месечинка на всички малчовци! Честит имен ден на Матейка-змейка  Hug
Иси, добре, че всичко е минало вече със забелването  Hug
Хоупфулче, кърмих Румен година и девет месеца - в началото мислех да е годинка, даже към годинката имах готовност да спра, минали бяхме на едно кърмене само по едно време, но...после продължих - и така с едно-две кърмения най-напред всеки ден, а накрая и през ден 9 месеца още. За отбиване около годинката е добре постепенно след осмия-деветия месец да се заместват хранения постепенно. Виж това и това.
Пао, ако Марти е жизнен и се чувства добре, не се чувствай длъжна да захраниш въпреки неудвоеното тегло. Но пък и спокойно можеш да го направиш- пет навършени месеца са си подходяща възраст за захранване при много бебета.
Цвет, дали няма шанс Симонка да засуче отново? А за Дани и вредните храни - напълно подкрепям твоя метод.
Чинче, за съжаление аз дояждах една леща, когато Явор помогна на покривката да я изяде  Mr. Green Ще ти липсва майка ти сега...
Ваче, заради кърменето ти е нередовен цикъла. А за по-честото будене - може да е скок в растежа, но може да е и период някакъв - зъби, нови умения...Дано отшуми скоро  Hug
Пеперудке, 500 калории средно харчи кърменето Simple Smile И мен то ме държи, а ям като разпрана, но при други не действа така  Confused
Вов, честито захранване!
Хеберлеа, дано бързо й мине на Бела! Румен този път успя да задържи фронта, но Явор си има сополи и даже прокашля един-два пъти днес...
Ичката, прекрасни мерки има Дара!
Днес бях до университета, имам си и студентска книжка вече, и факултетен номер  Grinning В събота съм на лекции - имаме и домашно от миналия път, когато не съм била, то преди обяд с него се занимавах, докато Явор още ме търпеше. Не можах да довърша обаче, явно нощта ще е моя Simple Smile

# 626
  • София
Здравейте, честити месечинки на бебетата днес-много здрави и весели да са!    bouquet
Силве честита ви именничка Simple Smile много здрава,умна и красива да расте    bouquet
Аз след бяна като Бюти мажа с мляко на АДерма.

# 627
  • Cyprus, Пловдив
Добър вечер!
Много почерпки днес,честито на Оги,Вихрен,Ралка и Крум   bouquet
На ръба на отчаянието съм,но гледам да не падам духом,защото става лошо...
Бг-тати,имам предвид,това,което си написал,все пак не сядам да пиша тук пред него,благодаря ти   bouquet
Ани,обсъдихме със сестра ми това,което си й писала и наистина тя и майка ми са ми най-голямата опора  Heart Eyes
Деска,от посолството ми казаха,да намеря организация,която помага на жени в моето положение,те (цитирам) "Как очаквате да ви помогнем?"  #Crazy
Зверче,наистина най-добрия вариант е да се прибера в Бг и там да се водят делата,но много трудно ми се струва излизането на мен и Янис от Кипър,съмнявам се,че покана за сватба би свършила работа  Confused
Доброто от днес е,че минаха днешните ваксини,поплака малко,за сега е добре  Praynig Иначе резултата е +900грама и 3см за 3 седмици  Shocked Сега е 8760 и 68 см,след като миналия месец качи само 5 (пет  Wink ) грама,сега явно наваксва,а и с това ядене през нощта по сто пъти как няма  Wink
С триста зора намерих безмлечна оризова каша,ще изчакам да минат няколко дни от ваксините и ще го пробвам.
Иси,миличкия,дано не го е боляло много и вече нямате проблеми  Hug
Кити  Hug
Силве,честита ти именничка  newsm67
Говорите за вредните храни...имахме гости,роднини на ММ момчето сега направи 4години,а случката се развива преди половин година:питам майката:"за детето сокче или вода?" и тя:"а,няма проблеми-той си пие кока кола,много я харесва"  #Crazy изпи 3 чаши  ooooh!
Ире,да оздравявате  Hug
Клавдия,честито!Сигурно много се вълнуваш! Simple Smile
Пао,не знам какво да ти кажа,но честно казано и да го захраниш не е гаранция,че ще качва повече  Hug

# 628
Забравих да честитя именният ден на Матея  Hug Hug Hug да е жива и здрава.Да много се вълнувам и много съм щастлива че е бременна сестрата на мъжа ми.От година и половина се опитват да си направят бебче и сега им се сбъдна желанието  Hug Hug

# 629
Ире, МТ успя да ви зарази! Бързичко да оздравявате двамата с Ивко.

Теди, вече не мажем Ники след баня. А толкова мазила имам. Аз вече слагам ръкавички. Шалче имам, но още не сме го ползвали.

Цитат
Ани,какво точно сънува,че с твойте сънища ме е малко "шубе"
А бе и мен вече ме е шубе! А точно тоя мислех да не го разказвам, но като видях че има имен ден и реших че затова съм я сънувала.  Peace

Ани2, и на Явор бързо да му минава хремичката!

Дарка, този въпрос го получи от Посолството или от Организацията?

Общи условия

Активация на акаунт