Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 299
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
За ваксините щях да пиша, че Тод го кърмех, докато го бодоха и въобще не се разплака. Само на втората малко се размрънка, но тя сестрата предупреди, че е по-болезнена. Мисля и за реимунизацията пак така да процедираме Peace

Диляна, Данна, я кажете нещо повече за този уред, аз май тук не съм виждала такъв. Колко време се готвят зеленчуците, каква вместимост има и с като пюре ли ги прави? Иначе ние имаме уред на пара, но много рядко го ползваме. Много място ми заема, а и аз имам тенджера под налягане и ако не пека, всичко в нея бухвам и става хем бързо, хем вкусно. Като правих на Диди пюрета навремето, ги варих стандартно на котлона, но тя колко изяждаше, 1 картоф за два дни например Joy После даже не съм ползвала пасатор, мачках с вилицата, малко вода и готово Peace

# 286
Валери, тя мойта тренировка мина границите на тренировката отдавна, че нали  икато бременна си го гледах 4 месеца всеки ден и сега почнах пак (той ходи на детска градина само до обяд, после си е в тях и понякога брат ми ме вика да го гледам за малко, ако има излизане, където не може да го вземе или ако трябва да разтоварва нещо, ей такива случаи) - отивам с Емо в кенгуруто, той до там е заспал, оставям го на спалнята на брат ми и играем на карти с племенника или пеем песни и танцуваме  Laughing И сега с това нощното гледане, направо съм си като с две деца, защото от всички останали роднини, след майка си и баща си, най-много мен обича и е свикнал да го гледам и като го оставят разчитат аз да го успокоявам. А ще го оставят все по-често, за да свиква без тях постепенно, че през пролетта искат да направят едно пътешествие без него и ще трябва да го гледаме поне седмица, а за дете, което до сега и една нощ не беше изкарвал без тях, за да издържи цяла седмица, трябва да почваме тренировките отсега  Laughing Добре, че брат ми за сега не искат второ дете, отлагат го с още някоя година, че щеше да стане ад с още едно бебе  Laughing

Дидка, аз от кекса не съм се отказала, а само от това да ме гушка за заспиване  Laughing Иначе за кекса не е задължително да спим в едно легло, освен това непрекъснато се налага да си ходим до апартамента, да уточняваме разни неща за ремонта и то както се стъмва рано сега  е много предразполгащо там на диванчето в хола  Joy

Аз днес не излизах, уж за да пиша курсова работа, ама нещо се чувствам уморена и докато бях сама вкъщи през деня (всички по задачи, а майка ми и Емо изпратих в НДК) вместо да пиша на спокойствие, ме хвана музата да рисувам и това правих 4 часа следобед. Само не знам курсовата работа сега кой ще я пише  Laughing

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 23:46 от Tara Wilson

# 287
  • софия
Галче,моя уред има вместимост колкото за 2-3 бебешки порцции.Времето на приготвяне е около 30-40 мин. Hug

# 288
Тара, ти с колко неща се занимаваш - учиш, рисуваш, деца гледаш  Heart Eyes браво на теб!
Вчера и днес много тихо тука, къде са всички?

# 289
  • София
След поредната кошмарна нощ ето ни и нас на линия. Не спира да реве това дете, след като я изкъпем, нахраним и се започва адааааа, от 11 до 5, сценария се повтаря все по-често. Няма спане, според мен не само аз и мъж ми не спим, но и кооперацията. А като си спомня, че една нощ се качих на горня етаж да се карам, че комшията имаше парти и ми става съвестно.....
Дидка, да ти кажа щях да взема не само по костумче, ма и разни други глезотии, ма се оказа, че там не се продават артикулите, а са само за демонстрация, ако искаш отиваш в магазинната мрежа и си го закупуваш. Иначе разни дребни подаръчета имаше....Simple Smile)
Таренцеее, ти внимавай с тия вечерни посещения на апртамента уж на тема ремонт, че една в сурат тефтеро четох вчера пак бременна, ейййй кога успяха тия хора.....аз да ви кажа ако сега забременея даже няма и да се усетя:-)))) То с това кърмене и с тоя цикъл дето го нема??? Не знам как се е усетила девойката, но на фона на всички дето й се мазньочат и й се кефят, само аз май й съчуствам, щото къв зор я чакааааа.....та внимавай и ти мила  да не стане неква изненадка, което за теб познавайки те няма да е никакъв проблем де:-))))))

# 290
Здравейте момичета!
Незнам от колко време не съм писала ама нещо ми се събра доста. Нашия батко ходи на детска 4 дни и след това по 2-3 седмици си е в къщи и всички сме болни и не ми остава време да вляза и да пиша.
И сега ще изкарвам малката навън така, че пак трябва да вървя че се събудихме за кърмене.
Чао на всички пак ще се включа когато мога Hug

# 291
Ааааа, Евитка, няма начин да забременея за сега, щото докторката като ме прегледа онзи ден каза: "цикъл скоро няма да има", явно ще съм от жените дето докато кърмят не забременяват  Laughing Но иначе, ако трябва сериозно да кажа нещо по темата - две бременности една след друга е супер изтощително за организма, не го одобрявам нито за мен, нито за друга жена. Трябва да има 2-3 години между две бременности, защото иначе тялото се съсипва. Пък да направиш цикъл бременност-кърмене-бременност, без никаква пауза... нямам идея как ще го възтановиш този организъм след това.

А, и нали съм ти казвала, че четох, че раждане след 40 години, много подмладява жената, така че аз ще раждам пак след 6 години  Joy

Ох, Емо нещо е болен - кашля миличкия от вчера. Следобед ще ходим при педиатърката, да идим дали ще ни остави без лекарства за сега или ще трябва нещо да пие. Страх ме е само, че бебетата лесно правят бронхиолит, иначе хич не ща да му давам нищо. За сега се кърмим през час-час и половина - хем се успокоява, хем да му подсилвам имунитета. Целувам го непрекъснато по устата и нослето, дано го прихвана този вирус, та да му произведа антитела  Grinning Въобще днес ни е труден ден - гушкам, кърмя, заспива за около час в прегръдките ми, после пак се гушкаме и кърмим. миличкото болно бебче  Hug Ама то о народ около нас беше болен, накрая не успяхме да се опазим, накъдето се обърнем все някой киха и кашля....

# 292
Дана, имам абсолютно същият уред който си посочила. Супер е, пълниш го с водичка, слагаш вътре зеленчуците и след 20-30 мин всичко е готово, обръщаш го, пасираш и пюренцето е готово. ММММММММм  newsm22 стига детето да го яде  Mr. Green, защото мойто не го ядеше, прояде чак на 1.5 год.

# 293
Здравейте, мили,
Сигурно сте ни забравили вече, ама то не ми остава време да пиша с тиа две гяволета вкъщи..
С две думи - добре сме, не сме боледували, Максим е много спокойно дете, колички си имаме понякога, но те се проявяват предимно със скимтене, много по-рядко плач (не както беше с Димана) и ръмцене, напъване..мисля пак да му почна хомеопатията, защото както бешеш супер споко една седмица от четвъртък насам пак си ги има..
Много съм щастлива, че Максим заспива вечер сам в леглото си, а и като цяло много време си откарва сам в кошарката да си гука и гледа..Аз не съм знаела, че е възможно така спокойни да са бебенцата, след Диманката, която ни разказваше играта денонощно..Та знам и това какво е и съм съпричастна с тези от вас, които борите коликите, особено нощните..При много будуване опитахте ли да слагате бебока в слинг-шал?За мен това е най-добрия метод, безотказен и бърз,който е и удобство за майката, която освен че моце да си свърши къщната работа, може и да си почива, удобно облегната...
Имам и бърз въпрос към консултантките от ЛЛЛ
Съществува ли зъболекарска упойка, съвместима с кърменето? Ако не - при положение , че ми се налага да ползвам упойка как да постъпя - има ли вариант да давам АМ на бебчо и да се цедя редовно няколко дена , след което да се върнем успешно към кърменето? Благодаря ви предварително!!!

# 294
Имам и бърз въпрос към консултантките от ЛЛЛ
Съществува ли зъболекарска упойка, съвместима с кърменето? Ако не - при положение , че ми се налага да ползвам упойка как да постъпя - има ли вариант да давам АМ на бебчо и да се цедя редовно няколко дена , след което да се върнем успешно към кърменето? Благодаря ви предварително!!!

... ето и бърз отговор. Wink
mama vinetu, доста съвременни упойки, които ползват стоматолозите, са съвместими с кърменето (а и в повечето случаи те са само локални), така че по-скоро не е необходимо да се цедиши да храниш с добавка. Би могла изрично да кажеш на стоматолога си, че кърмиш, за да се съобрази с това. Ако прецениш, че е необходимо, може и предварително да се консултираш с него каква упойка възнамерява да ти сложи, а ние да проверим в справочниците, които ползваме, доколко е съвместима.
Пожелавам ти безпроблемно и безболезнено лечение! Hug

# 295
Привет!

И аз имам един бърз въпрос към ЛЛЛ

Мога ли да консумирам цитрусови плодове? Набило ми се е в главата, че са алергени и е добре да се избягват, но не мога да се сетя дали се отнасяше до кърменето или захранването  newsm78

Благодаря предварително   bouquet

Тара, дано не е нищо сериозно. Бързо оздравяване на Емко  Hug

Хубав остатък от деня  Hug

# 296
Привет!
И аз имам един бърз въпрос към ЛЛЛ
Мога ли да консумирам цитрусови плодове? Набило ми се е в главата, че са алергени и е добре да се избягват, но не мога да се сетя дали се отнасяше до кърменето или захранването  newsm78
Благодаря предварително   bouquet

Koketka_majoretka, и за теб бърз отговор. Wink

По принцип няма храни, които майката трябва да избягва, само защото кърми. Още от утробата бебето е свикнало с предпочитанията на майката, защото околоплодната вода мени вкуса си в зависимост от това, какво яде. Консумираното от майката преминава в малки количества в кърмата, но това не са нови вкусове за бебето. Проучванията показват, че храненето на майката има минимално отражение върху състава и количеството на млякото, което тялото й прави. Кърмата се синтезира от това, което преминава в кръвта на майката, а не от това, което е в стомаха и или в храносмилателния и тракт. За всяка майка е важно да се храни балансирано и здравословно, до колкото е възможно. Ако има нещо, от което с чиста съвест можеш да се ограничиш, това са готовите храни с много консерванти и подобрители, транс-мазнините и честата консумация на подсладени газирани напитки. Разбира се, майката също е човек и не е лошо да си доставя малки кулинарни удоволствия от време на време. Mr. Green

Повечето кърмачки могат да консумират всичко, което искат, в разумни количества, като наблюдават бебето си – всяко бебе е различно и индивидуално – това, което се отразява на едни, може да не се отразява на други. Ако имате фамилна обремененост за алергии, обаче, си заслужава да бъдеш по-внимателна и да намалиш определени алергени (например, фъстъци, млечни, или споменатите от теб цитруси), но – отново – това може да е различно за всяко дете. Ако забележиш, че твоето бебе реагира негативно към определена храна, консумирана от теб, може би е най-добре за известно време да я изключиш от менюто си.

Накратко - въпреки че е възможно бебе да е чувствително към храна, изядена от майката, много по-вероятно е то да реагира на храна, която му се дава директно – така че, когато стане време за захранване, тогава действително може би е по-разумно да се подходи малко по-внимателно към цитрусовите плодове. Peace

Повече за храненето на майката по време на кърмене има тук и тук.
Hug

# 297
  • София
Хай,

днес ми е дошло вдъхновението и ще правя пелмени с пуешко. При нас на Ботев има един страхотен руски хранителен магазин-Берьозка и там има какви ли не, има и суперска заквасена сметана(която обаче не е съвместима с моята диета) та днес ще ги готвя.
Кокетка, на мен са ми забранени цитрусите докато не локализираме проблема на Рада, според моята педиатърка са силен алерген и съответно аз само точа лиги по мандаринки и портокалки.
Таренецеее много ми домъчня за зета, дано бързо д аму мине на малкия Емко, сладкия ми той. Рада и нея се опитвам да я пазя милата ми, дано да я опазя, ма то и пазенето не е вариант, колкото повече ги измешваме с хора, толкова по-голям имунитет трупат мъниците ни.
Таренце и на мен моята доки преди седмица на прегледа ми каза същото, скоро да не чакам цикъл, ма кажи ми тия кога успяха да се натаковат.........аз на газа не мога да си седна, от недоспиване буквално се влача, камо ли.....а и това е жестока простотия. В какво се превръща тая жена-в животно за разплод ли??? Абсолютно съм съгласна с Тара, втора бременност веднага след друга е пълно безхаберие по отношение на собствения й организъм, но ме дразни факта, че всички много и се кефят, поздравяват я, а никой не й казва истината в очите, че ще й и се прецака системата.....във всякакъв смисъл. Но да се оправят......
Днес се видях с Кемито и си взех шапката, която ми беше оплела за Рада, леле то тази шапка е произведение на изкуството, просто е разкошна, а нейната девойка ако знаете с каква розова шапка с понпон беше, фантастични неща правиш Кеми, жива и здрава да си:-)))))) Искам да ми оплетеш още........

# 298
То ясно, че не е най-подходящото време сега да забременее момичето, но ако изборът е още една бременност или аборт, аз бих избрала първото Peace В края на краищата сме големи хора и всеки има глава на раменете си сам да решава как да си живее живота Peace Аз имам съученичка и имат точно една година разлика с брат си, не съм забелязала това да се е отразило негативно на организма на майка й. И тук в Канада също има много семейства, които нарочно планират втора бременност веднага след първата, за да могат като си изгледат 2-3 деца към 25-26 години, спокойно да започнат работа или пък да родят още едно и да си седят вкъщи и да си ги гледат Crazy

Диляна, Красуна, благодаря за отговорите Hug

Кокетка и аз хапвам всичко. Сега единствено съм спряла сладкото. Това е моят начин да отбележа Коледния пост Blush Единствено си позволявам сушени плодове и по една лъжичка мед на ден, сутрин с овесените ядки.

Случвало ли ви си е на вас като излезете на разходка не в обичайното време, бебетата да се чудят какво става. Питам, защото ние днес трябваше сутринта да заведем каката на градина, че татито много работи тези дни и Тод само се оглеждаше в количката, а ако е вкъщи по това време си спи. Като се върнахме и го сложих в люлката, заспа. Вярно, че се беше оакал като се прибрахме, но той и друг път е акал на разходката, но си е заспивал. Чудя се, да не би пък да му беше студено, макар че беше с космонавтче, защото със сигурност бяха минусови температурите, локвите бяха замръзнали Crazy

# 299
  Привет, имам въпрос към ЛЛЛ консултантите:
 Вдигнах температура , в момента е 37,4. Не чувствам да съм настинала , имам съмнения да е от бъбреците проблема защото от няколко дни ме наболява кръска. Предполагам мога да пия само парацетамол. Въпроса ми е до колко таблетки мога да взема тази вечер, че да не навредя чрез кърменето на бебо? Личния лекар ми препоръча Инфлуцид, той съвместим ли е с кърменето?

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 17:57 от merig

Общи условия

Активация на акаунт