Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 273
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
ГалчеИма едни постелки от агнешка кожа с вълничка, които се постилат в количката под бебчето. Сигурно ги знаеш, за вашите у,словия са много подходящи. И да те питам в тази люлка може ли да спи, ако си заспи там, оставяш ли го?
Маги е мноог неспокойна от известно време, особено вечер Confused. Плаче , плаче и не може да заспи. Чудя се дали и има нещо Hug
Нослето не и се оправя, правихме гърлен и носен секрет и има Мораксела в гърления, повторихме го и .....пак излезе. Док ни изписа АБ, първо смятах да не го дам, но нещо положението не се оправя плюс зелени акита и понягога в повръщаното има слуз.. В крайна сметка ще го дам , като го давам с пробиотик + туя и Монилия за да намаля вредното действие. Все пак ми е доста свито под лъжичкото. Всеки път като съм давала АБ на Монко съм страдала ужасно, направо ме заболява главата като си помисля за това Sad
овлажнител за въздухМоля, тези соито си купихтие бъзо да издадете дали сте доволни и от кой вид Hug
Tara WilsonКърменето кожа до кожа помага да се предадат сигнали м-у майка и бебе и да се произведат нужните антитела Дано скоро сте здравички Praynig
Ние във сряда ще отпътуваме на първата си семейна почивка в такъв формат . Ще сме в х-л с топъл минерален басейн  Wink за Маги ще нося малко басейнче да и го пълня от душа с минеална водичка. Дано да ми стигне смелостта да се съблека по бански Embarassed

# 301
Неси, мерси Hug, да в люлката си спи доста често през деня, да не кажа, че всеки сън му е там, когато не сме на разходка Blush
И моля ти се, наслаждавай се на почивката си без да се притесняваш от хорските погледи. Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно Hug. А това с малкото басейнче за Маги е супер идея. Не съм се сещала. Тук има безплатни топли закрити басейни и сме ходили с Диди по-рано тази година, но с Тод засега не смея, най-вече заради хлора във водата, но пък от чешмата спокойно може да се пълни някое надуваемо басейнче, докато тати и кака са във водата /ако въобще тати намери свободно време за подобни дейности Tired/.

# 302
  • София
Привет мацки, гледам обсъждате плюсовете и минусите на бързата втора бременност. Аз съм на мнение, че след като може да се случи значи няма да навреди на организма. Все пак организма ни може да се пази до известна степен от повечето неща които могат да му навредят, така че щом организма е "позволил" да се забременне два месеца след раждане...значи всичко е ОК. Също съм на мнение, че аборта е по-голямото зло. Но то си е до човек, до приоритети и така нататък. Имам няколко познати които родиха децата си със съвсем малка разлика. Едната е много млада, в момента е на 25. Едното и дете е на 5, другото на 4. И двете момчета, страхотни са двамата, много добри приятели, винаги тандем  Heart Eyes. Майка им изглежда страхотно и хич не е съсипана. Спомням се, че забременя докато кърмеше. Нямаше цикъл /което нали не означава че няма овулация/и тя спокойна била, и изведнъж сутрешно гадене и така. Разбра в 3-ия месец. Изобщо не се замисли дали да го маха. Наистина беше и трудно с бебе и прохождащо бебе...но ето че времето мина и сега момченцата са и страхотни. Другата ми позната е зъболекарка. В момента е на 38 или 39 и има бебе на 8 месеца и още едно детенце на 2 години. Страхотно свежа и подмладена ми изглежда. И при нея избора беше абсолютно съзнателен, защото както казва тя "няма време". Минусът според мен е за майките, които не са си представяли точно какво е да имаш дете. И изведнъж им идва в повече цялата ситуация. Ако на такава жена и се случи бърза втора бременност най-вероятно няма да е готова за нея. Но пък хората се справяме със всякакви изпитания, и човек да даде още един живот според мене е страхотно нещо и стига да го иска няма как да не се справи, колкото и трудно да е в началото.
Евита пелмени с пуешко, уааууууу звучи ми, че си голям кулинар. Аз такива неща не ям, но пък мъжО сигурно ще се зарадва ако му приготвя някой път  Mr. Green Но едва ли ще го огрее, за сега специализирам в правенето на погачи, баници и подобни тестени.

Щях да пиша още няколко неща...ама като се сетя  ooooh!

# 303
сега гледах по бтв за поредното починало бременно момиче Sad толкова е потресаващо...
Бог да я прости...

# 304
Неси,  Hug и аз четох за това, но честно казано ми звучи малко медицински необяснимо, как организма им ще разбере срещу кой вирус да произведе антитела, ако не го "опита". не казвам, че не е вярно, но просто аз като не мога да си обясня нещо не му вярвам много-много  Laughing какво да се прави, типичен овен съм си  Laughing

Иначе докторката каза, че на Емо гърлото му не е червено и гърдите са му чисти, така че вероятно е вирус в носоглътката, който не се проявява с червено гърло, а само кашлица и хрема. Каза, ако тази нощ вдигне температура, утре да ходим за кръвна къртина, ако не чакаме да мине, за сега нищо няма да пие, защото и аз и тя не сме привърженици на лекарствата, ако може и без тях. Стискайте палци да се оправя, а не да се влошава  Praynig че като му гледам мътните, влажни очички, които сълзят като на голям човек с хрема и ми се къса сърцето  Cry само го гушкам, а той, миличкия, ми се усмихва  Hug

Ох, Мишчица, организма ни не може от нищо да се пази за съжаление... направо понякога си мисля, че като ни е дал Гаспод разум и ни е взел много от инстинктите и от природните механизми за предпазване от опасности. В конкретния случай с бременността - ами няма друг бозайник, който да забременява докато кърми. При нас просто нещо се е объркало, за да е възможно при някои жени (и то не малко жени). А, иначе за опасностите - първо тази матка, която се е била разтегнала до краен предел, се свива за 8 седмици (два месеца), значи точно се е прибрала и започва пак да се разтяга. Второ бременността изчерпва много минерали и витамини в организма и на практика медицински погледнато, след раждането организма е като след дълга болест. Трето гърдите се подготвят 9 месеца да произвеждат кърма, започва кърмене и на втория месец трябва да се спре.... за да се подготвят пак. Ми то при мен за два месеца не се бяха регулирали още да произвеждат колкото Емо суче, как да им обясня, че спирам да кърмя, за да се подготвят за ново кърмене след 9 месеца и да спрат да произвеждат кърма, за да започнат да произвеждат коластра след 4 месеца (при мен коластрата започна в четвъртия месец от бременността). Да не говорим за килограмите... пак ще дам пример с мен - почнах от 43 кг, влязох да раждам 61, два месеца след раждането бях 47, е не мога да си представя пак да почвам качването нагоре - ми то не стрии и целулит ще се получат, то направо ще се деформира това телце. Иначе за аборт всеки сам си решава (не е по-вредно от бременноста, защото може да се направи достатъчно рано с вакум), аз не карам никой да прави аборт, по-скоро исках да кажа, че е трябвало да се пазят...

Вио, нали знаеш, че "луд умора няма" - е това за мен е казано  Joy

Евитка, ние също се пазихме от болести, пазихме, ама то накъдето се обърна някой е болен ... и накрая се е заразил милия

# 305
Диляна, Красуна и Галче, благодаря за коментарите за този уред Simple Smile тук го препоръчват в луксозните бебешки магазини и ме заинтригува; аз се замислям за предстоящите разходи и реших да го планирам по-отрано Simple Smile

Галче, аз не съм забелязала промяна в различните часове за разходка; аз се старая да излизаме всеки ден по обед, около 13, но реално може да е в 12, или в 14:30 /както днес/; единствено ми направи впечатление, че Сара някакси се стряскаше от тъмното /което тук е в ранния следобед, а не вечерта/ - някакси се разстройваше да лежи в количката, а наоколо да е тъмно; но за 2-3 седмици мисля, че привикна;

това за животинските кожи в количките - наистина са много широко използвани тук;
аз под чаршафчето на количката съм послала пелена от естествена вълна, а и има нейн си дюшег количката, така че мисля, че сме добре изолирани /поне засега/;

да ви попитам за бибероните - те нали са от 0-3 месеца - сега като станат бебчетата на 3 месеца, ще ги сменяте ли?
ние шише ползваме максимум по веднъж на ден, и то не всеки ден, но обмислям тези дни да поръчам биберони от следващия размер, че нали вече сме големи бебета Simple Smile

не сме коментирали много играчките, но аз съм абсолютно пристрастена Simple Smile мъничка Саричка сега има играчки като за малко магазинче; че и повечето са интераквивни Wink няма шест-пет  Rolling Eyes
днес я сложих да се забавлява на активната гимнастика, но и оставих и 3 интерактивни, които издават разни звуци и говорят; известно време аз ги натисках да пеят, но после изникна нещо и просто я оставих да си лежи; след малко, обаче, чувам, как телефончето се разговаря - т.е. 'някой' го е натиснал някакси  Heart Eyes а след още няколко минути, този 'някой' беше заспал от много интерактивност  Grinning
а снощи се приспахме с морското конче на фишър прайс - то ми е много любимо също  Blush

и последно -
днес влизам в H&M и започвам да си разглеждам бебешките дрешки за момиченца; избирам  едни роклички зимни и жилетчици; Сара се събужда /от разликата в температурата/ и започва да ми се хили насреща; и аз започвам да показвам и да обяснявам, а тя още повече ми се радва Simple Smile а отстрани едни лели ме гледат и ми се чудят, какво толкова му обяснявам на това малко бебе;
ама аз съм си така - постоянно и говоря и какво ли не обяснявам; дори често ми се смеят по улиците - тя си е в количката, а аз както си вървя и говоря постоянно  Blush

# 306
  • София
Благодаря ти много за бързия и адекватен отговор Amorevole! Моята температура се покачи на 38,3. Моля те, кажи ми добр е ли е да взимам парацетамол и до колко милиграма? Благодаря много още веднъж!

Мисля, че Amorevole вече не е на линия, ще ти пиша аз. Надявам се да се чувства по -добре. Парацетамолът се смята за съвместим с кърменето, тъй като само малки количества се излъчват в кърмата Според справочника на д-р Томас Хейл от 2010 г. е с ниво на риск Л1, безопасен. Не мога да ти кажа дозировка, препоръчително е да се чуеш с лекаря си за да прецени дали е удачно за теб и по колко да приемаш. Не се препоръчва да се превишава дозата от 4 грама на ден. Ето още малко информация за Лекарства против настинка, грип и кашлица по време на кърмене

Здравейте момичета
Появи ми се един проблем и ще помоля ЛЛЛ консултант за мнение.
Преди малко вдигнах температура 37,9, т.к. не бях кърмила няколко часа(ок 6) от едната гърда. Тя стана мн. болезнена и се втвърди. Взех си топъл душ и изцедих 90 мл кърма, за да я облекча. Изпих и 1 парацетамол, но температурата не ми пада. Моля ви, кажете ми  какво ми има и как да се оправя. Благодаря предварително!

МирaМира, реагирала си съвсем адекватно, може да продължаваш със същите мерки, ако се налага!

Друго, което може да облекчи гърдата ти, е компрес от извара или от прясно зеле. Охладено зелево листо се намачкава или надупчва с вилица и с него се обвива гърдата, без ареолата и зърното и се държи, докато поовехне. Ако нямаш под ръка нито извара, нито зеле – компрес с хладка вода. Би могла да опиташ и топъл компрес – само ако ти облекчава цеденето и ти е приятно. Или пък да правиш топъл компрес преди цедене и хладен – след (както усещаш, че на теб ти е комфортно). Съвсем лек, нежен масаж на гърдата преди и по време на кърменето/цеденето – в посока от основата на гърдата към зърното, с кръгообразни движения, също може да е благотворно. Освен да изцеждаш, може да предлагаш на Адриан да суче по-често (дори и да е сънен) – той би могъл да спомогне повече от цеденето. Опитай се да не притискаш болезнената гърда (например, да не спиш върху нея).
Не забравяй и другата гърда – ако почувстваш някакво напрежение, да я изцедиш леко, до облекчаване.

И нещо много важно – опитай се да си почиваш и да поспиш колкото може повече!

Ако утре не си по-добре и/или имаш зачервяване, вероятно е добре да отидеш на лекар.

Пожелавам ти бързо да се оправяш, пиши как си!

merig Аз преди 2 седмици вдигнах температура, но причината беше в гърдите, които станаха болезнени и май имах запушване. Ти сигурна ли си , че твоята температура е от бъбреци? Виж какво ми отговориха консултантите за парацетамола-до 4 грама на ден е безопасно за бебето

# 307
Тара, стискам много палци за Емо.
 Ужасно е да ти е болно детето. Дано бързо да се оправя и да не се налагат лекарства.
При Боби преди време се беше появила хрема с кашлица. Лекувахме го с физиологичен разтвор, витамин Ц и свеж въздух.
Аз доколкото мога, пазя Боби от места с много хора и вируси, защото особено не вярвам в теорията, че сблъсквайки се с  болести, децата изграждат имунитет. Така всички, които ходят на ясла, ще са много здрави. А не са. Натрупат ли се няколко антибиотика един след друг, се срива естествения имунитет и става един затворен порочен кръг -боледуване след боледуване, антибиотик след антибиотик. Предпочитам колкото е възможно по-дълго стоене далече от вируси, макар при нас да е почти невъзможно, заради ходенето на градина на баткото. Той обаче засега си е вкъщи, заради скарлатината в детската. Нещо много му обърквам режима, защото стоим баш по обедните часове навън, Иво се заиграва на площадката и  заспива към четири следобяд и понякога вечер въобще не може да се събуди и откарва в сън до сутринта в четири ooooh!
Днес хубаво не хубаво времето, съм решила малкият на терасата, а Иво да спи поне от два часа, че ужас...
Евита, предстаям си какво ти е с тези безсънни нощи. Пробвай да я гушнеш до теб, може и да се успокои. После лекичко я изместете, ако те е страх.
За бързите втори бременности- ами за децата е супер, ние със сестра ми сме с по-малко от единайсет месеца разлика и имахме страхотно детство и сега ни е много добре. Но за майката --, направо ми е трудно за представяне. На мен ми трябваха три години да се възстановя и психически, и физически от първата бременност. Гледането на деца не ми е трудно, но бременностите не са ми никак приятен период. Но предполагам, че за всеки е различно.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 07:23 от valerie

# 308
neci, овлажнител за въздух съм ползвала на Solac,ето този http://www.kolko.bg/ajax/product/component/gallery.html?id=1184243&mid=131613, вършеше много добра работа, но на третата година понякога започваше да протича, много рядко , но все пак протичаше , така и не разбрахме каква беше причината.
Сега , ползваме някакъв, който майка ми е купувала преди време от Джъмбо, за 20 лева, и той върши работа. Имаме влагомер, та от там измервам. Но този на Солак ми се вижда по-добър, беше с йонизатор.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 08:47 от mamulq77

# 309
  • софия
Neci, ние имаме овлажнител на Avent  и съм много доволна! Peace

# 310
  • София
Привет и от нас.....

Ние нощес спахме, е с прекъсвания но Рада беше спокойна и сега съм свежа и наспана и аз и таткото и предполагам и комшиите....Simple Smile))
Валери, нищо не помага мила, даже като я сложа до мен на спалнята рева се засилва, защото тя си обича креватчето, там има играчки и тя го свързва с много забава и смях, никога не я зарязвам да реве сама в него и за нея това не е място за инквизиция, напротив. И когато я взема я поставям или на дивана в хола и кръжа около нея, или в столчето за кола и тя ме наблюдава как чистя, готвя и т.н. Мисля да отида да й купя тези дни един шезлонг от тези с вибрациите и музиките, вие може ли да перпоръчате някой?? Та малката Рада ако е неспокойна няма нещо което да може да я успокои, просто се гушкаме, целувам я, галкам я по главицата, давам чайче, пробвам и биберон понякога, говоря й и след няколко часа тя изнемогва и заспива.....но нищо не помага!!!!
Таре понякога мила си мисля че сме някакви лектори с теб и все едно се пробваме да водим лекция пред празна аудитория. Затова аз от известно време не се и хабя, просто осъзнах че изразяването на мнение е равносилно на дупка на геврек. Последно по темата за две поредни бременности, момичета думата бременност произхожда от корена на БРЕМЕ, т.е казано простичко е тегло, мъка...и да не изреждам още и да не отварям речника със синонимите. Две тегла едно след друго както е казала Тара са много и изключително натоварващи за оргнаизма на една жена. Аз лично не бих си позволила да се превръщам в дойна крава и машина за деца, и принципно за мен такива случайни бренменности са тотална липса на полова култура, едно безхаберно еб... до малоумщина, неконторлирумо нито от единия нито от другия партньор. Всяка жена има право да се възстанови както е казала Валери и психически и физически, да обърне внимание на външния си вид, на свободното си време, да поласкае ЕГОТО си и да се почуства пълноценна и чаааак тогава да предприеме втора бременност. 
Таре дано Емко да пребори вируса, смучкай Осцилококцинум и той през кърмата ще премине и в него за да му увеличиш защитните силички на момъка. Офффф то наистина навсякъде все някой кашля и точи сополи, д ане говорим че повече от поливината народ не се е научил да кашля в ръчичка със кърпичка, а даже се и секнат насред улиците и после си се бършат в дрехите (простете, колкото и ужасно да звучи вчера видях не един такъв).
Дана, аз за бибероните адекватно не мога да се изкажа защото Рада се навива да лапне такова веднъж два пъти в седмицата при много силен рев, иначе не употребяваме. Но определено сме си още с този 0+ но не знам до кога, поне до 6-тия месец е нашия на АВЕНТ, защото следващия е от 6+....??? Не съм се замисляла...
Мишчица, пелмените мила са готови и замразени, аз само приготвям соса и ги сварявам, (то и там си има врътка) иначе е голяма хамалогия да си ги правя сама....а време нямам, а мога(правила съм) та тези от Берьозка са страшно вкусни, е от друго място съм пробвала не са такива.....и сметаната е от там, слагам в нея горчица и две скалидки чесън смляни на пресата, копър и пелмените ги поливам с разтопено масълце и мааалко балсамов оцет и ставаааааа некъв връх. Това се поднася и се пие с бЕло винце а за гарнитура задушени зеленчуци.
За овлажнителя, такъв не ползвам, защото простирам в съседната стая и отварям вратите навсякъде и за сега е супер, но у дома е страшно топло, иначе мисля да купя един в ЧИполино, който е във формата на пингвинче и много ми го похвали една моя приятелка. Но за сега се въздържам от покупка, още не е ние толкова необходимо.
Лек ви ден и ако някой се разхожда по центърО да свирка.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 10:32 от Evita_Peronski

# 311
  • софия
Евита,незнам защо мислиш че когато някой не е съгласен с теб е некомпетентен?!Всеки сам преценява кога ще забременява, и бъди сигурна че в повечето случаи това не безхаберие, а осъзнат избор! Heart Eyes

# 312
  • Асеновград
Здравейте , сега се връщаме от консултация.
Габи е добре , качила е 1кг. много плака като е боцнаха, така ми стана жално , като е гледах.
Момичета по колко капки Вигантол пият вашите бебенца.На бебка и ги увеличиха на 10капки, много ми се струват.
Да попитам още нещо:Обръщат ли се вашите бебенца на страни без ваша намеса?

# 313
  • софия
Ние сме на капки Вигантол

# 314
  • Варна
Привет!

neci, ние купихме овлажнител за въздук преди около 20 дена и не мога да споделя дългосрочни наблюдения. Мъжът ми го купи от Технополис. Марката е Джойкеър и струва 40-50 лева. Засега съм доволна. С ултразвуков изпарител и водата не се нагрява. Безшумен е. Определено има промяна във въздуха, някак си е по-свежо. Hug

Сладката мими, ние в началото бяхме на 1 капка на ден, а от скоро педиатърката ни каза да слагам 2 на ден, защото в зимните месеци не сме толкова дълго навън и няма толкова слънце.

По темата за бремеността - ами всички ние сме различни и от организъм до организъм има голяма разлика. Peace Така че няма как да се правят генерални обобщения. Някои карат тежки бременостти, други даже не усещат. Така че всяка жена и всяко семейство си решават. Peace А пък ако се случи непланирано - пак имат избор.  Peace

Откачихме още един хубав и слънчев ден на морето! Хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт