Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 259
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Amorevole,
Ще ти бъда много благодарна ако провериш за тези две зъболекарски упойки:
Scandonest 3% (по-добрата, според мочта зъболекарка) и
Ubistesin
(давам я просто като алтернатива)
Много благодаря!

# 316
Уф, любимата ми тема за простащината на българите..... права си Евитка, такива дето си ръсят сополите по тротоарите с лопата да ги ринеш.... Като видя такъв и в мен избухва малката атомна бомба на яростта. Аз нали и без това се паля от малко, та направо ми иде да вдигна скандал. Повтарям си на ум, че това си е негова работа и не мога да възпитам всички, но въпреки това адски се дразня, че ми натрапва себе си и то по такъв гнусен начин. ми не съм длъжна да гледам ничии сополи в крайна сметка. Човек трябва да живее без да пречи на другите. Пък у тях ако иска да си ги хвърля по дивана, все ми  е тая.

Емо днес май е по-добре. Почти не е кашлял от сутринта. И погледа му е по-бистър. Дано да съм права, а не просто от желание да се оправи да го виждам така  Laughing Иначе тази нощ за първи път спа много дълго - от 11 до 4:30 и после чак в 7:30. От болестта ли така се унесе, измори ли се много вчера през деня, че не беше много спал, не знам, ама е рай така, да не се кърмим през 2 часа  Laughing И окончателното събуждане днес беше по-рано - в 9:30, но пердпочитам така по-раничко ставане, но с две събуждания само  Laughing Дано и на него да му е харесал този вариант и да не еднократно това хубаво дълго спане  Laughing

# 317
аз давам по 5 капки вит Д. тук е на мултитабс /както и всичко останало за бременни и бебчета/; това е, едва ли не, задължително за тук - от 14тия ден на детето, докато навърши 2 години Simple Smile
предтавете си колко е слънчево и приветливо тук Wink

Евита, много добре си решила за шезлонг. много рационална инвестиция е; аз имам най-обикновения на чиполино, защото не бях сихурна дали ще го ползваме; а Сара много го харесва, в един момент доре спеше често в него; сефа ме е яд, че не кукпих истинска люлка, но просто сега сме ограничени от към място и няма как да купя още един....
тук момичетата похвалиха много люлка на фишър прайс, но аз не съм запазила линка /знам, че имат няколко модела, само един коннретен 'обра' позитивната обратна връзка/ Simple Smile
а позвала ли си музикалните успокоителни играчки - както glow in the dark horseshoe, което споменах в предишния пост?
при нас те също много се харесват и ползват Simple Smile

# 318
 това за бременността и много малката разлика и на мен не ми допада и съответно като видя бременна возеща в количката бебе просто изпадам в малък ужас даже и мозъка ми не може да асимилира дадената ситуация  как аджаба тая нещастна женица/забелязала съм че имат вид на яко изстрадали/как ще се оправи с две бебета .мойте имат 7години разлика и то умишлено поне дето се вика голямото няма да ми помага но поне да не ми пречи и пак подчертавам че едвам се справяме с моя мъж просто наистина е някаква какафония а какво остава ако имат 1-1.5г разлика.

# 319
Здравейте и от нас...
neci, аз овлажнител за въздух купих на Чико, малко ми се видя скъпичък (150лв), но върши чудна работа. Включвам го вечер за 3-4 часа преди да си легнем и посля цяла нощ е много свежо в спалнята. Сутрин при кърменето в 6 пак го пускам за час-два, сравнително безшумен е (звукът е като от вряща вода на котлона, не дразни), нямам набюдения да тече или нещо такова, а откакто го имаме, бебка спря да има сополи и да й хърка нослето.

сладката_мими
, за Вигантола: ние сме на 2 капки все още, ще видим сега, като отидем на 7-ми на консултация, дали ще ни го увеличат.
Иначе Радина нали спи при мен забелязвам я тези дни, че заспиваме в една поза, а се будим в друга, обикновено се е примъкнала максимално близо до мен и е легнала на една страна. Не знам доколко се брои, че е без моя помощ, защото все пак ме ползва за да се "набира" по мен, ама е почнала да става опасна за оставяне без наблюдение Simple Smile

За поредните бремености аз съм съгласна с Тара и Евита: организмът има нужда от почивка. И да: като се обърне колата, пътища много, но в 21 век жени на по 20-30 години не би трябвало да им се случват разни случайни фалове. Аз след като се видях с доктора и той каза, че всичко ми е наред и ми даде зелена светлина за секс, първото, което питах е за методи на предпазване при положение, че кърмя и нямам цикъл. И то не защото не знам и не съм чела, а за да се подсигуря още веднъж! Но отговорността към себе си и към околните в крайна сметка наистина е въпрос на личен избор.

Нас нали непрестанно ни тормозят роднините с приказки как сме разглезили детети и то ще спи при нас до 2-ри клас, в неделя решихме да я сложим да си спи в нейното легло. Е - спа си като пич, а на мен ми се разказа играта: ставай, лягай, притеснявах се дали ще я чуя, като се събуди за ядене преди да се е разплакала, въобще измъчих се зловещо и почти не спах. Отделно докато я накърмя, се насилвах да не заспивам, за да я върна пак в леглото й след това: абе мъка голяма. И снощи след като успокоихме всички (и най-вече дяволчетата в главите си), че няма опасност си я взех пак при мен и се наспах като човек. Като ни отпадне нощното хранене, ще се местим, сега ще сме в този състав Simple Smile

Галче, и аз забелязвам, че като излизаме по различно време поведението на малката е друго. Но то си е нормално, изградила си е и тя някаква представа за това как й протича денонощието Simple Smile Ето тези дни заспива след яденето в 12 и излизаме чак след 15 ч. Преди разглеждаше малко света и после заспиваше, а сега през цялата разходка се кокори и зяпа Simple Smile

Дана, ми то като се стъмва при вас в 3 часа следобед как няма да се кокори Саричка Simple Smile Аз съм забелязала като сме в колата и минаваме през тунел, Радина какви огромни пукали отваря Simple Smile

Хайде сега ви оставям, отивам да свърша малко работа вкъщи, до скоро!

# 320
Това с тъмното и аз съм го забелязала, даже имам чувството, че направо си го е страх малкия, като е тъмно наоколо. То се случва за много кратко - като отиваме от едната в другата стая например, но все пак си реагира детето.
Замислихте ме с този овлажнител за въздух, ние нямаме такова чудо, но като ви слушам, май в най - скоро време ще се сдобием с такъв Simple Smile
Вигантола го давам по схема - един ден 2 капки, един ден - 3. Така е от началото на ноември (тогава ни беше консултацията), а преди това си му давах по 1 капка
За две бързи бременности една след друга съм по - скоро против, но както сте казали и вие - всеки има глава на раменете си, да мисли и да си решава  Naughty

# 321
Здравейте мами Simple Smile
Заинтригувах се от коментарите по повод на две бременности една след друга. И да ви кажа моите не са една след друга имам предвид, че забременях когато малкия беше на 2 годинки, но ми идва в повече доста и бих казала, че разлика от 5 години ми се вижда прекрасна. Знам, че на децата тази разлика ще им е по-добре обяче на мен свят ми се вие. Така, че не им завиждам на тези които имат още по-малка разлика. Естествено, че всичко си е и до децата, но наистина си е голямо изпитание и за организма. То при нас добре, че стана случайно иначе аз на дали щях да се навия имайки предвид баткото колко е беше и продължава да е труден за отглеждане, макар да е голям сладур и мама много да го обича. Добре, че малката е кротка, че щях да съм се гръмнала вече Crazy
За вигантола по преценка на педиатъра и изключително бурния ни растеж от 20 ден на бебето давам по 2 капки на ден. Иначе девойката е пораснала за два месеца с 10 см. и първия месец наддаде 1, 610 а втория 1, 300 и сега не ми се мисли ама бяхме 6, 270 сигурно сме ударили 7те кг. ма да ми е здрава дундачката така хубаво си наддава само на кърма Joy
Ами мацки опитах се да се включа макар, че напоследък хич ме няма но както казах преди с тия болести на баткото ту съм с него ту с малката и не остава време за нета, а за домакинството да не ви разправям просто незнам как ще си напазарувам коледните подаръци да не говорим, че малкия става на 3г. на 17.12.2011 и трябва и рожден ден да стягам ужас Mr. Green
Хубав ден на всички Hug

# 322
  • Асеновград
Благодаря ви за отговорите.Момичета забравих да ви попитам, какъв масаж правите на бебоците и  по колко време.

# 323
аз пък като майка на породени деца мога да ви кажа,че единственото трудно за мен е след като се родят,че големияси е по-палав,но като бременност и като се има впредвид кекавия ми организъм нищо ми няма.така че от опит мога да ви кажа,че аз не съжалявам за избора си(защото при нас не бяха случайни а си ги искахме и двете дечица).познавам доста майки с породени дечица и досега не съм чула някоя да не е издържала.и не бих казала че като бях бременна с алекс и бутах краси в количката съм изглеждала изтормозена,напротив бях много горда и щастлива Crossing Arms  а как мислите за тези с близнаци и тризнаци и изобщо многодетните майки,мислите ли че те имат избор да изберат само едното или двете,а другото да го оставят защото незнаят дали ще се справят или дали организма ще им издържи....но както и да е,мое мнение и мой избор за който както казах не съжалявам Naughty

за витамин Д-само аз ли не давам Thinkingпо препоръка на моята док не съм давала на краси нито сега на алекс,а няколко пъти я попитах като ми каза че нямали нужда,били с малка фунтанела и разчитаме на слънчевите лъчи)които вече са рядкост) Rolling Eyes  попринцип много разчитам на нейното мнение защото се оказа доста компетентна,но като ви чета всички давате и взех да се притеснявам дали не греша,как мислите?имали и друга мама която не дава по препоръка на док и защо? newsm78

тара бързо да се оправи емо Hug

на мен след като ми помина ужасния гърлобол,сега носа ми тече като река и от хремата чак главата ме боли ooooh! цял ден капя лимон и пия чайове и реших днес да не излизам,а да се лекувам.

а презноща децата ме побъркаха,не ме оставиха да спя значи.понеже баткото спи с майка,а малкия при мен в отделна стая,краско напоследък се буди и започва да реве за мен.за втори път снощи го чух как плаче и аз естествено отидох.майка легна до бебко.успах краси и пак си разменихме местата,обаче от това местене и алекс се събуди,та не мина номера само с цицата ами искаше да си хапне една порзийка мляко.направих му и малко след това заспа,а малко пък след това трябваше да ставам че големия е на ясла Tired  и това взето заедно с хремата и главоболието ме удари жестоко Confused

отделно удариха колата на мъжа ми и тъпите застрахователи вече 2 ден се опитват да си измислят причина за да не му изплатят щетите #Cussing out

иначе на алекс му спряхме АБ обаче подобрение няма.сега ще пуснем пак носен секрет да видим дали сме преборили поне едните стафилококи,но аз се съмнявам,като го слушам как си хърка нослето и се запушва.
овлажнител не купувахме,слагам една мокра кърпа на радиатора и това върши чудесна работа.а пък в хола на камината слагаме съд с вода.засега ще сев въздържим и ние от тази покупка.

да ви кажа последно,че много дълго стана,колко е станал интересен алекс.преди няколко дни както обикновенно си му събух памперса да ака над легенчето и съвсем случайно си хвана крачето с ръчичката Crazy и от тогава незнам дали е съзнателно или не,но всеки път си го хваща и  много се кефи, сладък мамин- hahaha  чудя се върху какво точно се е съсредоточил,да си пипка крачето или да ака Laughing

хайде оставям ви сега,по късно пак ще пиша,че да не става толкова дълго Hug

# 324
За Вигантола - на нас ни е предписан 2 капки на ден, но аз давам през два, три дни. Мисля, че достатъчно време е навън, освен това и адаптираните млека са обогатени допълнително с витамин Д.Седем, десет ми се струва ужасно много. Има страни, в които въобще не дават, а не са по-слънчеви от нашата.

# 325
На бързо да драсна и аз - за втората бременност -аз планирам такава когато Виктор стане на годинка,може и по-рано но съм със секцио,пък и догодина искаме да отидем на почивка октомври месец и не ми се иска да я изкарам с гадене.Чаках няколко години да забременея а пък и годинките ми не са много малки така,че не виждам какво има да чакам.Не е лесно и сега с едно но ми е такъв кеф да гледам детенцето си.В крайна сметка ,който иска да има време да не ражда.
Сладката Мими ние също сме на Вигантол 2 капки.
Бягам че моя ме зове

# 326
Здравейте и от нас Simple Smile!
Няма с какво да се похвалим или да се оплачем Simple Smile всичко бебешко не ни е чуждо Simple Smile. Слава на Бога сме и здравички Simple Smile.
Обаче не мога да се въздържа от тази "анатема" дето се раздава по повод на вторите бременности.
 #Crazy Просто такава намеса в личното простанство на една жена, едно семейство....Аз не виждам никакво престъпление спрямо обществото в породените деца.... Просто какви присъди се раздават тука, все едно на някой са му откраднали обяда... И да, българската простотия е  и в това да си врем носовете в чуждата работа.... Joy
 Ама тука всички сме Ентелегентни  Party !

# 327
Витамин Д тук се препоръчва само за бебета на кърма, дозата е 400 IU на ден. Аз ги давам в една капка дневно Peace

Джадед, явно и при Тод не студа е бил проблема сутринта, защото следобед при същите температури си спа като пич в количката, защото тогава е свикнал да излизаме на разходка да вземаме Диди от градината.
Ние днес сме си вкъщи, защото каката ни е с температура. Вчера май насила я разболях, защото забравих да й сложа скиорските гащи при минусовите температури Blush

# 328
Благодаря ви за мненията за овлажнител. Съвсем се навих да взема. Ми ако за всеки запушен нос пие АБ ще се съсипе и дете и аз Confused и ще приложа всеки възможен"трик" за да изкараме зимата здрави. Peace
Вит. Д, ми много често го забавям, но я слагам да се припича на спалнята по пампе, когато огрява слънце.

# 329
Amorevole,
Ще ти бъда много благодарна ако провериш за тези две зъболекарски упойки:
Scandonest 3% (по-добрата, според мочта зъболекарка) и
Ubistesin
(давам я просто като алтернатива)
Много благодаря!

mama vinetu,
активната съставка на Scandonest е Mepivacaine. Според e-lactancia (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia - Alicante, Испания), Mepivacaine е с ниво на риск 1 (при най-ниско 0) – умерено безопасно, възможен е лек риск. Обезболяващо за локално приложение в дерматологията и в стоматологията, което има почти нулево абсорбиране при правилна употреба.

В справочника за съвместимост на лекарства и кърмене на д-р Томас Хейл "Medications and Mothers Milk" 2010 г., Scandonest (Mepivacaine) е с ниво на риск Л3, (умерено безопасно - лекарство, за което има вероятен риск от нежелателни лекарствени реакции, или няма достатъчно данни и  проучвания при кърмачки или контролираните проучвания показват незначителни нежелани ефекти за кърмачето). Лекарството може да се прилага само когато предполаганата полза за кърмачката оправдава потенциалния риск за кърмачето. Това лекарство е с по-продължително действие, няма достатъчно изследвания върху кърмещи жени и затова е с по-високо ниво на риск. Посочено е, че при кърмещи майки се предпочита Bupivacaine.
- Т1/2 (т.е. – пeриодът на полуразпад) е 1,9-3,2ч
- Времето, в което концентрацията му в кърмата е най-висока, е около 30 минути след приема на съответната доза.

Втората упойка – Ubistesin, има 2 активни съставки – Articaine и Epinephrine. Според e-lactancia, и двете са с ниво на риск 0 (безопасно, съвместимо, не е рисково за кърменето или детето).

В справочника на Д-р Хейл комбиннацията от Articaine и Epinephrine е с ниво на риск 3.
- Т1/2 (периодът на полуразпад) -1,8ч
- Времето, в което концентрацията му в кърмата е най-висока, е около 25 минути след приема на съответната доза.

Желателно е, ако е възможно, да се кърми непосредствено преди поставянето на упойката, за да се намали количеството на активното вещество в кръвта на майката до следващото кърмене.

Като цяло, както вече споменахме, зъболекарските упойки и лечение се смятат за съвместими с кърменето. Ако прецениш, че е необходимо да покажеш на стоматолога си, можем да ти изпратим снимани страничките от справочника на Д-р Хейл на мейл.

Общи условия

Активация на акаунт