Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 231
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
На мен още не ми е коледно, въпреки, че вече съм осигурила част от подаръците. Mr. Green Никак не обичам позаруването преди празници, че е голяма лудница и гледам по-рано да съм готова.

Данна, голяма сладка кукла си имаш  Hug

И аз още не чета на бебка, само на каката. На малката постоянно й говоря.

Заспива само у мен, много рядко в люлката да се унесе, а през нощта спи до мен на спалнята. Ако усети, че ме няма, веднагически почва да реве. Направо не мога да мръдна. И ние сме като ваденки Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 19:51 от mimes

# 496
Здравейте и от нас!
Емо е командирован при баба си днес и утре !Реших да се разходя на спокойствие само с Деница , а тя не спря да реве и иска да я нося (вече ще ни излезе име на ревла)
Засичаме се доста от варненските мами из алеите на морската използваме хубавото време на макс.
Днес се наканих да ходя при гинеколожката , каза ми че евентуално след като ми дойде ще направим цитонамазка и микробиология и ще решим каква спирала е подходяща за мен да се предпазваме.
Вкъщи е някак много тихо без Емо  но той добре се забавлява при баба си.
 Хайде това от мен мъжа приспа беба и ще има  радост и за нас ! Mr. Green

# 497
ето малко коледно настроение -

то луд умора няма Simple Smile аз днес като подхванах из къщи и няма спиране Simple Smile

# 498
  • Варна
Дана, ама много хубава Саричка!Пу-пу да не и е уроки! С тези черни очи и буйни коси ще разбива сърца.. Heart Eyes  Аз мислех, че Малена има много коса ама твоята Сара и Михаела на Ренка сте шампионки по коса. Simple Smile  И елхата ви е страхотна!  Hug

Мамчета, Маленка днес докато ми гукаше сутринта на 2 пъти каза "маа - маа"..  Laughing  Разбира се далеч съм от мисълта, че каза "мама", обаче пак много се зарадвах и направо ми се разтуптя сърцето.   Heart Eyes newsm68

# 499
здравейте
аз нещо не съм се вясвалат тези дни,но нямах много време.в събота моя малък слънчо стана на 3 месеца,мерихме се и вече сме 6000кг и 67см-пак е порастнал с цели 6см за 1 месец bowuu да ми е жив и здрав.

имунизациите пак ги отложихме че сега трябва да пуснем опърво носен секрет да видим дали сме преборили стафилококитемче да сме сигурни и така.на баткото също отложихме ваксината,че и той е сополив и той си отнесе един носен секрет Laughing

леа,пипи мнооого палчета за мъниците да се оправят бързо Hug Praynig

алекс напоследък обича да си зарови личицето в мен и така заспива,а другият начин естествено е навън в количката,там може да откара и цели 4 часа без да се събужда. Rolling Eyes както днес,беше му доста поспалив ден.сутринта като излязохме в 10:30 и отидохме при док-веднага заспа,там се пробуди за малко и пак заспа,отидохме да му вземат секрет от нослето и нищо не усети и продължи да си спинка.след това го преместих от количката в кенгурото(спящт)и го разходихме в кауфланд и в някои други магазина,а той спа чак до 14 часа #Crazy  без да усети на къде сме го търкаляли Laughing  след това хапна,изака се едно хубаво в легенчето и потеглихме с количката навън и пак спа до 17 часа Crazy   дано утре не ми излезе на носа Rolling Eyes

на мен някак вътрешно ми е коледно,но все още не се впускам да украсявам,някак все си мисля че има още малко време.а съм в голяма чуденка какви подаръци да купувам и така,трябва да го мисля.

онзи ден бях при гинеколожката ми най после и аз да си направя прегледа.каза,че всичко ми е наред освен рани1ката разбира се и ми изписа свещички,които си спомням че значително ми бяха помогнали миналата година.и след 6-ия месец да отида и да решим как да я махаме.освен това ми пусна цитонамазка и вчера излязоха резултатите.каза ми че имам нещо като (до колкото успях да я разбера)атрофия на някакви жлези или стени,което значело че трябва да правя по-често секс.инструктирах мъжо и сега само трябва да намерим време да ме "лекува" Laughing-ама така е,нали ни беше страх през бре4менността,после лохий,цикъл и то времето си минава-освен това както ще заминава май след нова година и му викам аз тук хептен ще атрофирам hahaha а той пък ми вика че щял да ми купи вибратор Joy Embarassed

има още доста да пиша,но ще взема да лягам и да оставя и за утре че и без ова дълго стана

лека и мека от нас Hug

# 500
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет и от нас.От сега даваме заявка,че дискотеките са наши-заспиваме в 3-4-5ч. сутринта.Нямам думи.

# 501
Q-T, Боби реве ма-аааа и често случайно казва маааа-ма. Аз също много се радвам Embarassed Освен това е много смешен като звукоподражава на казаното от брат му. Въобще Иво за него е най-голямата атракция, любимата играчка. Като го види и чуе, целият грейва.
Спомням си, че като Иво беше на шест месеца, си казваше разни срички ма-ма, ба-ба, та-та, но винаги като излизах от стаята, наддаваше вой мамаааааа. Тогава баба беше разказала на приятелки и всички й се смяли, че толкова малко бебе не можело да казва мама Grinning А той на десет месеца си казваше думички, а на годинка правеше прости изречения дай да /дай вода/, мама пи/мама спи/, ИБо ика де.
Аз още не съм ходила на АГ преглед след раждането Доста съм немарлива към здравето.
Дана, красива елха Hug

# 502
  • София
Браво на отзовалите се да пишат Simple Smile Аз малко на чужд гръб направих призива за писане, защото не мога да правя нови теми, но като гледам другите отчетни какви "тематични" теми правят и си спомням, че и в другите ми отчетни така правехме. Дано Мадленка не ми се сърди, че нали тя ги прави  Hug

Danna, много сладка кукла си имаш  Heart Eyes А елхата ти наистина създава Коледно настроение Simple Smile

Ние украсата на елхата по традиция я правим семейно всички заедно на 20-ти декември - Игнажден, когато и таткото ни има рожден ден Simple Smile Затова за украсата имаме време, но с подаръците вече почнахме Simple Smile Коледното ми настроение не е съвсем дошло, а и ми е свито под лъжичката, че най-вероятно ще оперират майка ми - днес ще ходи за второ мнение. Надявам се и се моля всичко да се развие по най-добрия за нея начин  Praynig

Аз книжки не чета особено. Таткото чете на каките всяка вечер преди лягане. На Яна въобще не й четем засега, но и аз много й говоря, а тя ме гледа и ми се смее или пък ме гледа сериозно и съсредоточено, като и двете реакции ме карат да се смея на глас  Heart Eyes. Вчера каза 3-4 "думички" една след друга и даже се бъзикахме с мъжа ми, че е казала цяло изречение Simple Smile  

Яна много обича да спи навън. Вчера откара 3 часа в сън, като част от тях бяха вътре в мола и аз си мислех, че ще се събуди като влезем вътре от смяната на температурата и т.н., но я посъблякох, тя на няколко пъти само отвори очички и продължи да си спи чак до 17 ч., когато се прибрахме обратно пеша вкъщи. Вкъщи през деня обаче спи само след най-сутрешното хранене и после през деня само придремва за по няколко минути. С нощното спане е различно - понякога прави паузи от по 5-6 часа, а понякога си се буди на 4 часа.

Ения, много ме разсмя Laughing Не знаех, че има и такъв "лек"  Laughing От здравословна гледна точка дано се оправят по-бързо нещата при теб все пак.

И аз не съм ходила на гинеколог след раждането, а трябваше досега да съм отишла отдавна. Мисля обаче да отида при другата ми лекарка с направление, че този при когото раждах ми е много далеч и отиването ще ми е трудно чисто организационно.

# 503
Хайде и аз да се разпиша  Laughing

Дана, много ви е хубава елхата  Hug Сигурна съм, че Дядо Коледа ще сложи много подаръци под нея за малката Саричка  Heart Eyes

Q-T, Андрей, като се дере по време на мазане и масажи, все едно крещи мааааамаааааа  Joy Тази седмица баща му сериозно се е заел със задачата да го научи да крещи таааааатааааааа, когато аз го масажирам, а когато той се занимава с него, можел да си крещи маааамаааа, защото иначе не било честно и при двама ни да вика само мен  hahaha

Ивелина, ако това ще те утеши, Андрей заспива рано, но за сметка на това става в 5 сутринта, а дотогава се буди поне 3 пъти за манджа. Аз преди 23 ч. не успявам да си легна, та можеш да си представиш по колко време спя и аз  Laughing
Забелязала съм, че си сменя навиците за спане периодично. Най - вероятно скоро ще откаже да заспива рано, като за сметка на това започне да се буди късно.
Сигурна съм, че и при вас това е временно положение, дано по - скоро да отмине, обаче  Hug

Подаръците ги осигурихме отдавна, остават разни дребни коледни джунджурийки да докупим.

Аз на АГ ходих още преди да е минал месец от раждането, веднага след като ми свършиха лохиите. Оттогава обаче не съм ходила, а трябва да отида да ми вземат секрет за цитонамазка, защото за последно си правих септември 2010 год. Трябва да отида да си направя и профилактичните прегледи по ЗК, че Джи пи-то сто пъти звъня да ме подсеща, а краят на годината наближава стремително  Whistling

Вчера купихме на ситния дървена кошара и я залепихме без предната решетка за спалнята и го оставихме да спи там, като аз през цялото време спах в непосредствена близост до него, т.е. реално не е имало някаква разлика от съвместното ни спане (поне за мен). Малко неспокойно спа, но дали заради креватчето, дали заради друго - не знам. Аз, естествено, пак не успях да поспя, едно, че много рано се будим и второ - тази нощ се кърмихме 5(!!!) пъти. Засега експериментът върви успешно и дано занапред продължава така, че не искам синът ми да спи с мен до гимназията Mr. Green

Хайде, хубав ден от нас, ние ще се стягаме за сутрешна разходка  Hug

# 504
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
КОКЕТКА благодаря ти,май ше се успокоя,знам,че може да бъде и по-лошо.

# 505
  • София
Здравейте и от нас с Рада:-))

в момента съм надула детски песнички и мадамата вместо да ги слуша в захлас, придремва на фона Simple Smile))) В момента върви някаква за Кирил Крокодил..............
Да ви разкажа на кратко как се развиваме последните няколко дни - Ах тоя ДУФАЛАК.....той освен че на мен ми разката играта и то с половината доза, Рада и нея подрисках и милата ми имаше ден в който ака 4 пъти (това не ни се беше случвало до сега) НОООО от тогава Рада ака всеки ден, киселеенето и болките в корема ги няма(дали просто защото вече ги израстваме) а аз от тогава да чукна на дърво имам подобрение с всеки изминал ден повече и повече .....
Ако не ми е задника, ще има друго нали знаете, не може да ми е спокойно. Тъъъъкмо ми намаля значително кърмата и кърмех през 6 часа и айййде пак дясната гърда започна снощи леко да ме наболва само че в частта към подмишницата (тя само там не ме е боляла) и  буквално за 15-20 минути вече не можех да си допирам там мястото от болка, хайде спешно печи лук, налагай, после топли душове, кърмене на често, пак активация на тая кърма.....офф няма оправянка .....
Като връх на всичко на мен два ден ми беше зле, леко ми се повръщаше имах някакви стомашни болежки и вчера Рада и тя повърна на два пъти милата....сигурно караме някаква гадост заедно. Доки каза ако е обилно повръщането да и я водя, но то не е а и нали Рада принципно не повръща и аз се стряскам като върне малко храна, щото нейното може да се сравни по-скоро с връщане на малко храна, не толкова с повръщане.
На 16-ти мисля да направим първото пътуване с малката, фирмата ми прави нещо като коледен купон на Априлци, само дано не е много снежно, при все че на мен много ми се иска и нямам търпение да навали малко снежец и да се мятам на ските. Аз миналия сезон го пропуснах по обясними причини и знаете ли толкова много са ми се карали ски, че няма да забравя от хормони ли от кво, мъжо ме заведе по мое настояване през март на Витоша и седя на една пейка точно под лифта Помагалски и от мъка ми се стичат сълзите гледайки пистата. Е сега вярвайте ми искам вече да има мноооого сняг, е по пистите , не по пътищата но както дойде. Та малко ще разнообразим ако сме здравинки......
Ние сме украсени още от началото на тази седмица, имаме лампички по прозорците, музики на телефоните, елха и всички необходими такъми....
Данна много сте сладки, и играчката е суперска, но наистина такава няма тук, не знам дали не мога да я поръчам през интернет, нямам време иначе ще проуча. Много ми харесва и Саричка как си я гушка милата.....ние заспиваме с един дядо Коледа, но още не го гушка а само го пипкаме я по брада, я по ръка, крак......

# 506
Здравейте и от нас!
Ми на мен още не ми е Коледно. Винаги носталгията ми по лятото е толкова голяма, че трудно "превключвам" към студения сезон.
 Освен това направо ме е страх от празниците около Коледа, които в нашето семейство са твърде много. Аз и мъжа ми сме с рожденни дни през ноември, през декември са моята майка и на мъжа ми таткото. Освен това свекър ми е Никола , а майка ми и татко ми са Иванка и Йордан. Всичко това е чудесно, НО познайте кой обича да си похапва вкусотии по тези празници Embarassed. Ще има да се боря със себе си Crossing Arms
danna999Много е сладка Саричка! А елхата ви е много красива, страшно си ентусиазирана и си личи как Саричка те зарежда Heart Eyes
Koketka_majoretkaМаги също суче по 3-4 пъти през ноща. Дори не ги броя вече. Само първото заспиване и е в нейното легълце. След това е при мен и категорично не допуска да я преместя. Будя се ужасно схваната. Изобщо не се наспивам. СЪщевременно ми е много миличко да я усещам до мен Heart Eyes
Evita_PeronskiИзмъчи се ти с тая кърма. Дано това да е последното премеждие.
Днес ще правя снимки на Маги с коледен екип, дано ми дойде настроението за празника.   madnoel

# 507
Привет мами, влизам да почерпя - днес ставаме на цели 3 месеца Simple Smile

# 508
Здравейте момичета,

Да си призная и аз съм от тези, които повече четат.  Embarassed Въпреки, че напоследък и за това почти нямам време.
Опитвам се да се възползвам максимално от слънчевото време. С бебо всеки ден сме на разходка - от 13.00 часа до към 17.00-18.00 часа. Разхождаме се самички из градската градина, по главната, а като ни омръзне се качваме на колата и се местим на друга градинка или на гребната база.
Засега успяваме да опазим и бебо и каката здрави. Това естествено става и с подкрепата на госпожите от детската градина. Контролът при приемането на децата е засилен (това с благословията на нас -  родителите) и миналата година всички видяхме, че този подход е ефективен и децата са ни здрави.
Бебчо няма колики, или ако има те се проявяват само с леко неразположение вечер и малко мрънкане (за разлика от каката, която огласяше квартала вечер). Като цяло Дани е спокойно детенце.  Heart Eyes
Ваксините на двете крачета изобщо не ги усети. Разплака се само на втората ваксина, но и сестрата беше много внимателна. Не съм давала нищо след това, въпреки че джипито ни предупреди да давам панадол вечерта и сутринта на другия ден. Но нямаше температура, нито друго неразположение. Единствената реакция беше дългото спане - имунизирахме го сутринта, през целия ден се будеше само за ядене, през нощта също.
За сметка на това сигурно сме рекордьори сред бебенцата по ръст и тегло - на два месеца и 10 дни  - 6.800ки и 65 сам.  :в:, се роди 3. 330 ки и 50сам. Сега ще ви се видят много где, но като изключим бузките, изобщо не е дебел, само е едър.
Все по-активно гукаме, махаме с ръчички и крачета. Най-обича да "играе" с кака. Търси я с поглед, "вика" я, сърди се като не му обръща внимание. И раздава усмивки, по много, когато го забавлява.
И нали каката ни е голяма, вече отменя мама в грижите за бебчо  Party .
Тя му чете приказки, особено вечер. Е, чете сигурно е доста силно казано, по-точно срича, но важното е, че има желание. Сгъва дрешките на бебо, оправя му кошарката, подрежда му играчките, пее му песнички, изобщо пълна програма.
Ние вече сме се заредили с  коледно настроение. Двете писма до Дядо Коледа са готови, остава да ги сложим в плик и да чакаме джуджетата да си свършат работа  Wink .

vio - честита трета месечинка, бъдете здрави  bouquet

Бързо оздравяване на всички болни дечица  Praynig!
И приятна разходка на всички, които ще се възползват от слънчевото време!

# 509
vio, честита месечинка Hug
Днес при нас сутринта беше ужасна мъгла и Борис към единайсет, когато взе да се пооправя, вече бе ужасно кисел. Нямах време за подготовки за разходка. Приспах го на терасата и още спи там  Laughing
Свърших сума ти домашна работа, но изстудих тотално къщата, защото е отворена вратата да го гледам.

Общи условия

Активация на акаунт