Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 274
  • 744
  •   2
Отговори
# 525
Пускам отделен пост, за да ви дам информация за предстоящите събития, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига. Ако имате желание и възможност, заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи и бебешки кафета за бъдещи и настоящи майки. Програмата за месец декември по градове можете да видите на сайта на ЛЛЛ (информацията там се обновява периодично). Ако имате въпроси – може да пишете освен тук, също и вподфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадите на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.

Слънчеви и приятни дни на всички!
Grinning

...За преминаване от кърмене към АМ не мога да кажа, но да споделя, че вече повече от месец не съм му додавала никакво АМ. Благодарение на съветите на консултантите от ЛЛЛ успях да разреша проблемите и много доволно се кърмим!    bouquet

Dandiela, поздравления, чудесно се справяте с Дими! Hug

# 526
..........м и го отнасям в спалнята, завивам го, лягам до него и той просто въздъхва облекчено, сякаш си мисли - Най - сетне се сети, че ми се спи  Mr. Green и заспива. Държа го за ръчичката, докато заспи дълбоко и после го оставям с бебефона. През деня е малко по - трудно, защото в спалнята през деня не иска да стои, не знам защо, може би я свързва с нощния сън newsm78, и се приспиваме или в шезлонга, или най - често навън, в количката. Там спи най - добре и спокойно. Способен е да изкара 2-3 часа сън, без дори да се помести, особено по време на сутрешната разходка. ..........

Кокетка, това е все едно за моя Емо разказваш  Laughing всичко - държането за ръчичката, как през деня не иска да спи на спалнята....  Laughing А, иначе, влязох, за да ти се извиня, че онзи ден не успях да ти честитя именния ден на Андрей, не че съм забравила, просто време не ми остана, че бях цял ден по улиците и после се изтрелях на лекции (даже закъснях, нещо не го планирам добре времето с Емо навън  Laughing) Та, да ти е жив и здрав сладкия Андрей  Hug и за следващия имен ден да се е научил да си казва името  Laughing

На мен отдавна ми е коледно - елхата сме си я украсили преди седмица, а тези дни ще отида да си украся и елхата в моя апартамент, нищо, че още обзавеждаме след ремонта и е малко празно. Пък и секса е по-готин на светлината на коледните лампички, а нали ние сега основно там правим секс, като ходим "по работа"  Laughing Аз обожавам Коледа и първото нещо, което правя, като се прибера е да си пусна лампичките на елхата. И си светят цяла нощ. А, като ходех на работа, си слагах лампички по прозорците и ставаше като в рекламата на кока-кола с онова камионче, цялото в лампички  Laughing

Освен това отдавна съм купила всички подаръци  Laughing опаковани са и вече мисля да ги сложа под елхата  Laughing

Сега да ви разкажа за племенника ми. Той е влюбен в Емо, само го гали, целува и иска да си играе с него, но вчера паднах от смях (той остана да спи в къщи) като чу, че Емо плаче, дойде да ми каже "Емо паче. Биба", след което отиде в другата стая, намери му бибата, донесе я и му я сложи в устата  Laughing Емо спря да плаче и племенника ми ме погледна пак и каза "Емо мой", хвана му шезлонга и си тръгна с него (той е видял, че аз така го меся от стая в стая със шезлонга - не го вдигам, а го влача, че ме естарх нещо да не го изпусна, че ми е тежко)  Laughing И после цяла вечер "Емо гол (да играят мач), Емо Тути (детската му градина се казва Тути и иска Емо да ходи с него там)" мнооооого сладък  Laughing И, ако знаете как ме обича това детенце, много съм щастлива. Нали си го гледах цяла пролет и почти цялото лято и той си ме приема като много близък човек. След мама и тати съм аз. И като го оставят в къщи да спи и се разплаква и само при мен идва да се гушне, другите ги бута. И само с мен заспива - пея му Туинкъл Туинкъл и той ме прегръща и заспива. А с идването вкъщи или със събуждането сутрин, първата му дума е "Ои" (това значи Лори, че му е много трудно да ми каже името  Laughing) и след това веднага "Емо"  Laughing Май вече мога смело да кажа, че мойто дете си няма братовчед, а си има братче  Laughing

И да ви питам нещо... уж като ме зашиха след раждането си ме зашиха каквато си бях преди, освен това ние секс си правехме до последно, не е като да са минали месеци без секс и въпреки това сега съм много по-тясна, като девствена съм направо Laughing Аз не помня дали ви казах, че цитонамазката ми излезе ПАП1 и като я видях казах на доктора, че аз преди да забременя бях ПАП 2 и съм чела, че е нормално за жени, правещи секс да са ПАП 2, ПАП 1 е нормално за млади момичета, без сексуален живот, какъв е тоя ПАП 1 сега, а доктора ми вика "много добре ти се отразява раждането на теб, оздравително ти действа и си се разхубавила и си се върнала на ПАП 1  Laughing". И след прегледа, като разбрах, че всичко вече е наред и матката е с предишните размери, почнах секса и изненада... първия път толкова бях тясна, че бях на път да се откажа въобще от секс, казах му, че "това" не може да влезе в мен, въобще да не ме мъчи, че ме боли  Laughing Сега вече се получава, ама не е същото като преди  newsm78

# 527
Благодаря ви за идеите момичета Hug

Валери, сигурно си права. Аз съм типичен пример за индивидуалността на децата. Уж съм второ дете, а упорито не съм проговаряла до 3 години, инато Теле, какво да го правиш Blush. Сестра ми е проговорила на годинка, а е първо дете.

Като ходихме на логопедичната среща тук и логопедката каза, че каквото и да говорим на децата, трябва да го правим с желание, защото децата усещат, когато го правим само защото "трябва". Разказа ни за един татко, който бил по-мълчалив и той споделил, че не може да си измисля истории, докато си играят и да озвучава други подобни дейности, които се препоръчват в такъв случай. Тогава логопедката го попитала какво обича да прави и той казал "Ами да сека дърва" Laughing и логопедката казала, ок, хващаш детето и отивате да учите лексика свързана със сеченето на дърва: брадва, секира, режа, сека, голямо, малко дърво, сухо, мокро и т.н. Та така вио, и вашият татко е на прав път, важна е "качествената" комуникация Peace

И ние си правихме снежинки. Ето ги шаблоните, ако на някой му се занимава: http://www.yarnowl.com/Crafts/Snowflakes/Snowflakes.html

мамуля, можеш ли да ми покажеш вашия календар? Колко голяма е вашата кака? Аз за тази година мисля да направим ето този http://krokotak.com/2009/11/koleden-kalendar/. Диди вече оцвети Дядо Коледа с кафява шапка и розови мустаци Crazy, не че не знае, кой е това и че е с червени дрехи, но такова е виждането на художника Flutter  И този не е лош: http://krokotak.com/2009/11/koleden-kalendar-i-kartitchka-sas-snezhen/, но го видях чак сега и ще остане за другата година Wink

# 528
Ето ни и нас... Тези дни направо голяма лудница, не смогвам да прочета нищо. Ето сега мъжо отиде на коледен купон на фирмата им и ми остана време за форум.

Аз говоря както и вие: мисля на глас Simple Smile Понякога й разказвам за баща й, за това как сме се запознали, за баба й, за дядо й... Чета й разни неща, които съм си писала през бременността (написала съм й няколко писма преди да се роди, сигурно някой ден ще й е много смешно да ги чете). Отделно пеем много песнички, но не само детски, а наблягам на българската музика, която обичам и на другата музика, която слушам. Аз като цяло съм много музикална, всичко правя на пусната музика и забелязвам, че определено има предпочитания към любимите ми групи и тя. Може би наистина са й познати още от утробата, защото на любимите на баща й не реагира така, както на моите Simple Smile

Приказки четем вечер като си легнем. Тя се научи, че в 22 ч. обличаме пижамата и лягаме на спалнята и почва голямото четене. Ако до този час не сме се оттеглили, се започва голямо мрънкане. А иначе като легнем, се гушкаме, почвам да чета, тя гледа шарени картинки и се усмихва и лека полека почва да се унася. Похвалих ви вече поредицата за Финдъс и Петсън, наистина са много забавни, с много приятни картинки и историите са много интелигентно написани. Иначе се връщам към моето детство и й чета любими мои книги: тези дни е Румцайс, приготвила съм и "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада". Купих и специални някакви коледни книжки с прекрасни картинки... През деня понякога пак й чета, но от книгите, които аз си чета (в момента е автобиографията на Ли Якока Joy)... Изобщо на мен книгите са ми голяма страст и като вляза в книжарница съм като изтървана Simple Smile За мен четенето е важно не само заради речникът, който се натрупва, но и защото смятам, че по този начин се създават навици и е хубаво от малка това да й е част от ежедневието.

По повод на играчките, Евче, морското конче, което ти показва Дана, съм го засичала из онлайн магазините, трябва да се разтърсиш. Аз купих на нашата шушка ето това за коледа: http://novobebe.com/productDetails-bg-991.html В момента повече й се радваме ние с баща й, много романтично ни става в спалнята Simple Smile Макар че то една гола романтика ни е останала с него, че горкият нещо има проблеми с простатата и сега се лекува... Надявам се скоро да се подобри...

aniaki, много ме разсмя, но моето ежедневие е подобно: аз съм и най-забавната играчка, и най-удобният матрак и всичко Simple Smile Но честно казано се наслаждавам на това положение, скоро няма да е така...

Кокетка, ние сме по същия начин и аз виждам едни бели петънца на венеца и като цяло като го пипам ми се струва по-набъбнал. Ама знаеш ли: на една колежка синът й на 3 месеца му излезе първото зъбче, а на 7 месеца имаше 8 зъба. Та ще видим де: ние засега продължаваме да джвакаме настървено каквото ни попадне, а слюнките й са като вадички от двете страни на устата. Слава Богу киселее по-малко от преди седмица. В сряда сме на консултация и ще видим, ще питам и аз педиатърката.

Коледното настроение почва да ме застига, обаче все не ми остава време да украсим вкъщи. Утре дано имаме възможност, че искам вече да включим лампичките. Сигурна съм, че Радина много ще им се радва. Нямам търпение да й видя ококорените очи Simple Smile

Момичета, оставям ви, че дребното е гладно, после ще мием дупе, ще слагаме пижамата и ще четем за Румцайс, че вчера го оставихме последно, когато щеше да си купува нов пищов  Joy Лека вечер!

# 529
Сега вече се получава, ама не е същото като преди  newsm78

Тара, абсолютно същото се получи и при нас Wink
сега вече няма никаккъв дискомфорт, дори удоволствието е много по-голямо, но началото беше както при вас Simple Smile
мен като ме шиха веднага след раждането, попитах лекарката колко шева имам, а тя отговори, че не ги е броила, но били по-скоро малко. Сара се роди в положение с нослето нагоре /обраттното било по-често срещано и желателно/ и всъщност 'щетите' бяха от това.
аз по време на бременността в толкова статии четох, че редовният полов живот повлиявал положително на раждането - но след като раждах Сара 39 часа, някакси мога да споря по този повод Simple Smile
важното е, че сега нещата са идеални, а крайният резултат е просто брилянтен Wink

# 530
Amorevole, благодаря сърдечно    bouquet:
Тарка,какво да ти кажа душко, щом нямаш химен -значи нищо не е като преди hahaha Mr. Green
От друга страна сега таткото на Емо ще бъде щастлив LaughingИма да си "работитееееее" в апартамента до Великден Laughing
Да цункаш Емко по дупето ,а Явор по бузката ,че нали е батко  Laughing

П.П Химен -думичката  идва от името на гръцкия бог на брака Хименей. Wink

# 531
Галче , тази година купих готов коледен календар от Джъмбо. И уж белобрадия старец го беше оставил  пред вратата .   Mr. Green Мноооого е красив, с 24 джобчета, в които Дядо Коледа оставя задачките за изпълнение. В/у джобчетата има написани цифри, така, че е 3 в 1, учим цифрите, изпълняваме задания, а накрая има и изненада  Wink Миналата година правихме календар като този втория ,който си постнала от същия сайт , но беше с Дядо Коледа. Под календара бях закачила едно чорапче, в което оставях листчето с задачата за деня. Grinning Страхотна е тази коледна игра за децата. Със сигурност на Диди ще и хареса мноооого. Peace Също така й бях нарисувала една елха , около 30 см висока. На нея написах цифрите от 1 до 31. Всеки ден Иви лепеше картинка с коледна играчка, изрязана от някоя брошура. Така на 31 декември имахме украсена елха на стената Flutter Също беше много забавно  Grinning

Тара , много е сладък племенника ти Grinning А ти разказваш винаги много увлекателно, удоволствие е да те чета   bouquet

Лизи от няколко дни е със запек. Днес акото и беше с консистенция като пластелин. На какво ли се дължи това? Спокойна е през деня, само ве4ер след 4 часа иска да си приказваме ,но не би....Педиатърката казва, че няма нищо обезпокоително, че 4 дни не е акала , щом е спокойна , храни се добре , памперсите й са пълни и е само на кърма , ама знам ли ....Аз се притеснявам много Tired

# 532
Дана, успокои ме, че не съм единствената "различна"  Laughing

Дидка, ние хич не бързаме да свършим ремонта  Laughing Сега там се срещаме като гаджета - правим си среща, правя по едно чайче, гледаме телевизия, пием чайче и после... мммм много е сладко така  Laughing То и друго няма какво да правим, защото там сега има само телевизор, диван, микровълнова, пердета и баня  Laughing така че някак обстановката предразполага към целувчици  Joy

Джадет, ето още нещо в което си приличаме - обожавам да чета и като вляза в книжарница.... си тръгвам с един куп книги  Laughing не мога само с една  Laughing А, една от любимите ми детски книжки е Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада  Laughing Пазя си онова хубаво издание от преди 25 години някъде, с твърдите корици. Сега има едно с меки корици, далеч не е толкова готино. Това беше първата книга, която подарих на племенника ми  Laughing

Мамуля,  Hug

И да ви кажа аз как си говоря с Емо - или му обяснявам колко е красив и съвършен и как е на мама сбъднатата мечта и е моето чудо и е такъв, какъвто съм си го представяла и пожелала.... или му говоря какво правя (мама сега ще си направи две яйца на очи, защото е гладна и освен това трябва да папка, за да произведе млекце за теб. За това взимам един тиган, слагам малко масълце вътре, за да станат по-вкуснички, че с масълце са най-готини, после измиваме яйчицата с гъбичка и веро, че има едни болести по пиленцата, дето може да се предават чрез черупките и след като ги измием, ги чукваме в тиганчето. После мама им спуква жълтъчето, защото го обича сготвено и ги посоляваме. И сега чакаме да се изпържат, а докато чакаме, искам да ти кажа, че ти си най-красивото момченце на света и си на мама сбъднатата мечта...  Laughing) Ей, така си говорим  Laughing А ако знаете докато си напиша курсовите работи и после докато си ги науча добре за презентация, миличкият по колко пъти ги слуша  Laughing И после си мечтая дастане хирург... е, как като миличкия само разни финансови термини слуша. Ще трябва май да си купя една анатомия и да я четем вечер  Laughing

# 533
Тара, аз при две четирикилограмови бебета имах притеснения с обратен знак, но за щастие няма промяна в усещанията за мен, надявам се и за отсрещната страна да няма Simple Smile
Много сладък племенникът ти.
Аз сериозно се притеснявам за спането на Боби. Абсолютно му е нъвъзможно да спи вътре без мен, навън пак си спи в количката, но напоследък трябва предварително носене в кенгуру и пренасяне после в превозното средство. И реално не мога нищо да свърша, ако не е в кенгуруто. А с по-голямо дете се изисква събиране на играчки от пода, съответно клекове със седемкилограмов Боби.
Ето сега се опитва да заспи в баща си, ама нещо само мрънка ooooh!
"Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада"  и на мен, и на мъжа ми, и на Иво, ни е любима книга Grinning
И друго - за бебетата гладници. Нощем, когато ми е трудно да стана при първото размрънкване, се опитвам леко да го поуспокоя и той заспива, но после като се събуди след петнайсетина минути е ужасно прегладнял и се получава такъв рев от глад, че не може да захапе биберона. Същото е когато и навън спи, спи повече от три часа и като се събуди вече е зверски гладен, за приготвянето на АМ се изискват някакви минути и отново същият проблем.  Някой има ли подобни терзания и давате ли на спящо бебе мляко с цел да избегнете това?
Хубав ден на всички Hug

# 534
Момичета, почерпете се за мое здраве! Днес ставам с една година по - голяма, по - умна и по - красива  Mr. Green

Тара, благодаря за пожеланията! Ще предам на човечето  Simple Smile
Много се смях на "Емо мой"  hahaha

А по повод питането ти за оная работа  Mr. Green - аз имам само външни шевове и първия път усещах болка, но някъде навътре, не в областта на шевовете  newsm78 На прегледа при АГ-то също доста ме боля, макар, че всичко било както трябва. После прочетох, че заради хормоните покрай кърменето е възможна сухота. Оттогава ползваме лубрикант и проблеми няма  Mr. Green
Май при всички жени първия път след раждането е като за първи път  Mr. Green

Валери, аз при всяко промрънкване нощно време давам на Андрей да суче. Правила съм си експерименти да го излъжа с биберона - става същата работа като при вас.
Навън е същото - ако се събуди, обезателно иска да суче. Така истерично реве, че не ми оставя друг шанс и го кърмя където ни свари гладът.
Общо взето Андрей изобщо не си е променил графика на хранене в сравнение с първия месец. Вчера се замислих, че пак се храним по 10-12 пъти. През нощта на около два часа, през деня - на час и половина, а след 17 ч - на всеки кръгъл час  ooooh!

Хубав ден от мен   bouquet

# 535
Аз от четящ матрак да се превърна в пишещ матрак и да драсна няколко мои мисли относно проговарянето и изобщо научаването на нови умения. Според мен основният проблем е подценяването. Осъзнах го наскоро, сравнявайки моя племенник с още две, називисими едно от друго деца - и трите хлапета около тригодишни.

Моят Але бърбори постоянно - млъква само ако му кажеш "Взем балалайка" и ако не я върнеш до минута си я краде сам  Grinning, докато другите две деца едва свързват изречение. И макар примерът да не разкрива всичките "прелести" на Але, заради които в яслата лелите го наричат "духа на компанията", е показателен. Той отдавна знае двете си имена, знае, че е от Пловдив / на годинка и половина казваше, че е от "Подис маана" - "Пловдив, майна"/, знае че е от Кичук ПариС. На коя улица живее не знае - на въпроса отговаря "Ми на нашата улица"  Grinning, но пък знае, че родината му е "България, с високите сините планини". Докато другите деца наричат още себе си бебе. Проблемът не е в това, че и родителите им ги наричат бебе, а че явно си мислят така за тях, мислят че са малки и изпускат момента да ги научат на подходящи за тяхната възраст неща - за какво му е на едно бебе да знае каква националност е Wink

Не че аз не подцених вече Зори.  Реших, че ще я накарам да се усмихва като правя бъъъррррррр с усни. Не й беше много смешно, но пък след няколко дни опити ми отговори и тя с бъъъъъъъърррр. Това е първия номер, на който я научих  Heart Eyes Оттогава така си комуникираме. Сама обаче никога нямаше да се досетя, че толкова малко бебе може да прави толкова "сложни" неща. Laughing Вашите бебчета умеят ли го?

Mamulq77, любопитно ми е какви са задачките в календара?

# 536
Хайде и другият матрак да се включи Simple Smile

Кокетка, и тук честито newsm51 Бъди щастлива!

Таренце, аз вече нали само пеша снова и се ограничавам с по две книги, че иначе ми натежават. За сметка на това пък ходя през ден в книжарницата Simple Smile Напоследък обаче не мога нещо да попадна на книга, която да ме заинтригува, всичко ми доскучава и най-странното е, че и не знам какво ми се чете...

Забравила съм да ви се похваля: получихме подарък от една приятелка коледна фотосесия на беборана при една фотографка тук в Асеновград. И днес ходихме да ни снимат. Голям цирк беше: наш татко снощен, че нали беше на коледен банкет, а бебка кисел киселец, че нали е свикнала да си поспива до към 11. Само аз, щастлива и ентусиазирана, скочих още в 8 да се оправям, все едно мен ще снимат  Joy Joy Joy В началото всичко беше ок, но после се разплакахме и много трудно се успокоихме... Но се получиха някои много приятни снимки, ще се похваля като ги получа вече готови. Иначе накрая от зор да си тръгваме си забравихме и коледната шапка и коледните терлици в студиото, ама здраве да е. Сега героите са уморени: фотомоделът доволно се е проснал в мен и спи дълбоко, а баща й похърква и той щастливо в спалнята Simple Smile Мама също си почива, че довечера ще слагаме коледната украса...

Иначе като влязохме вкъщи, я сложих на шезлонга, докато спретна обяда и тя много развълнувано "разказа" на Жиро и Палячото за преживяванията си. Иначе на въпросния жираф (който сме кръстили Жиро Жиров, по прякор Жирафестия) вече успява да му лапне цели 3 крака наведнъж, опитва се и задничето му да лапне, но то е много голямо и не й се получава Simple Smile

Снощи изпробвах и магическата сила на светещата костенурка. След като се приспахме, по едно време се стресна в съня си и взе да се кокори и да мрънка. Включих аз звездното небе, бутнах бибата в устата и за няма и 10 минути, загледана в звездите, се унесе.

За яденето и при нас е така, ако не й дам да яде, се буди с рев. Ама тя е почнала по нов начин да ми показва, че е гладна: бута си главата към гърдите ми Simple Smile Та почне ли да се мята и да ме побутва като овне в полусън, веднага давам гърда, преди да е отворила очи и съответно голямата уста Simple Smile

Сега ще си пусна и някое филмче да изгледам, страшно спокойствие е вкъщи: всички спят... Котьо и той се е мушнал до мен на топло, свършила съм си всичката домакинска работа, абе очертава се един прекрасен неделен следобед.

До скоро!

# 537
Кокетка, честито  bouquet Да ставаш дълги, дълги години все по-умна и красива Hug

# 538
Кокетка, Честит празник. С годините да ставаш все по-хубава и да бъдеш все по-обичана жена и мама. Hug

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 15:32 от mimes

# 539
Кокетке, ЧРД, пожелавам ти много здраве, късмет и безброй щастливи мигове с твоето слънчице   bouquet
Момичета, аз искам да ви попитам как успявате да се усамотявате с вашите мъже и да си разменяте интимни ласки от гледна точка присъствието на бебето? На мен на няколко пътиицата ми се случи да се налага да прекъсваме акта си, защото госпожицата се разревава, а уж е заспала  newsm78 Впоследствие мъжът ми се изнервя и нещата остават недовършени... Като правите секс децата в същата стая ли оставяте или се местите в друга?

Общи условия

Активация на акаунт