Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 191
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Пипи, дано Господ бди над Захари и всичко, през което и той и ти преминавате сега, да е само изпитание и всички евентуални диагнози да се окажат грешни и Захари да расте здраво и щастливо дете  Hug

Джадет, това, че сме огнени зодии със сигурност има голямо значение, още повече, че на мен асцедента ми е Лъв  Wink

Мира, моите лекции са само вечер и оставям Емо на майка ми, но съм обяснила на всички преподаватели, че имам новородено бебе, за да не се сърдят като не ходя и да не го тълкуват неправилно. Общо взето не се сърдят, още повече, че моя университет има електронна система за обучение и всички лекции се качват там, така че всичко, което е преподавано мога да си го намеря там (по тази причина като ходя, не ми се налага да пиша, само си седя и слушам и си дискутираме, готино са го направили). За помощта за майки студентки знам, подала съм документи заедно с еднократната, но докато не я получа, няма да повярвам че я дават  Laughing очаквам да си намерят причина да ми я откажат  Laughing като ходих последния път ми казаха, че са пуснали запитване до университета. Аз ги попитах защо ми искат удостоверение, като те си пускат запитване, тъпо е да ме разкарват до университета да им събирам документи, на които те не вярват. Не ми отговориха  Laughing После й казах, че моя университет отговарят веднага, но ми обясниха, че се бавил отговора, защото запитването е писмено по пощата, не можели по мейл или телефон, трябвало да е официално Laughing ето заради тези глупости не им вярвам, че ще ми платят  Laughing

# 451
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЛЕА стискам палци на малката Кали!Ние от днес сме със летния вариант на количката.ЗОРИ много ти благодаря за инфото за Хиполенд.Купихме си столче за кола и проходилката на Фишър прайс и контейнери за храна на Авент.Много съм доволна.

# 452
PipiLangstrumpf  Hug Дано предположенията да се окажат неверни Praynig Моля  се за вас. Пиши какво става. Отдавна ви мисля.
Тара, явно Емо е доста спокойно бебенце след като няма проблем през вечерните часове да го оставяш. Борис тогава като че ли е най-зависим от моето присъствие.
Това, което писах по-напред и изтрих, че беше пълно с изпуснати букви от бързане, е че се опитах да го оставя на баща му събота вечерта, за да си напазарувам дрехи за зимата. Като звъннах след половин час, се чуваше страшен рев. Мъжът ми обаче не ми даде да тръгвам обратно към вкъщи, защото беше убеден, че ще се справи. След петнайсет минути обаче положението беше същото и набързо се прибрах. Беше го успокоил минути преди това със сешоара.
А той прекарва всяка свободна минута с децата.
Джадед, при него също има нещо като обида от това, че не може да се справи понякога. Защото смята, че майката и бащата трябва да бъдат взаимнозаменяеми. С Иво са си супер компания, но мисля, че е забравил, че и големият ни син като бебе имаше моменти, в които освен мен, не искаше друг.

# 453
Ох нашия татко изобщо не може да го успокоява, опитва се човека. ама не става номера  Confused Иначе когато е спокоен Иван, си се гледат двамата, но аз не смея да ги оставям сами, най - много до магазина да отида, а той е съвсем до нас Simple Smile Най - често обаче връзвам слинга и си ходим заедно навсякъде Simple Smile
Пипи, дано всичко се оправи, миличка  Hug

# 454
Лея, Пипи... изпращам ви безкрайни позитивни емоции и силна надежда, че много скоро ще се наредят благоприятно нещата при вас!
само ако можехме ние да вземем болката от децата и да я страдаме вместо тях...

Днес моята мъничка Сара става на 3 месеца!    Kiss Two Hearts Two Hearts
как минава това време... все едно беше вчера, а от друга страна, имам чувството, че сме си заедно цяла вечност;
не знам доколко тя е зависима от мен, но аз продължавам да съм безкрайно пристрастена към нея и дори няколко минути не мога да стоя далеч...

вчера за първи път изпробвах кенгуруто с положението бебето да гледа напред - съвсем внимателно подходих и бях готова веднага да прекратя експеримента; но се оказа, че Сара доста стабилно и правилно си задържа вратлето, а тя с такова огромно желание гледа света, че си беше истинско забавление; след няколко минути, като свикна с новото положение, и като взе да се хили с глас - обрахме погледите на хората в търговския център /такъв вятър беше тук вчера, че 200 метра минах пеша с количката, и вятъра издуха покривалото на количката и едната пелена на бебето/, а вечерта буквално прозорците се тресяха...
/Тара и Q-T, нали и вие имате същия кериър като нас, това си е прекрасна инвестиция, наистина!!!/

вечерта Сара изкара около 4 часа сучейки /с минимални прекъсвания/, после аз мислех, че ще спим цяла нощ, че нали толкова ядене имаше преди това - но, не би... тази нощ сме ставали /т.е. аз/ на абсолютно всеки час... нямаше празно, може би до към 7, когато сме заспали до 9...
да се чуди човек, малко човече на 3 месеца ли е, или на новородено на 3 дни Simple Smile

преди две недели изкарахме целия ден с нашия татко /това много рядко се случва за цял ден/ и в късния следобед той ме погледна и ме попита 'всеки ден ли е така' и аз му отговорих 'как? сега всичко е идеално' и той оттогава не е спрял да повтаря колко много усилия се изисквали, за да се гледа бебче Simple Smile

утре ни предстои първата ваксина /тук ги правят на 3тия, 5тия и 12тия месец/. притеснено ми какво и как ще се случи, но дано всичко да е наред!  Praynig Praynig Praynig

Евита, гледах разни снимки, че сте взели шезлонг, честито; ти беше писала преди за безопастността и т.н. - мен определено шезлонга ме спаси първите 2 месеца - Сара спеше в него поне веднъж на ден; скоро не съм я оставяла да дълго, просто не е дошло ред; иначе, аз моя шезлонг съм го 'тунинговала' - постлала съм му меко одеалце и като лежи я завивам отгоре с друго - просто тук не е особено топло, а и този апартамент е със северно изложение и парното хич го няма... а и Сара не се мъчи да се мърти, по-скоро се напъва да се изправя до  седнало положение /като коремна преса/, така че не сме имали инциденти с прекатурване Simple Smile

# 455
  • София
 Hug  Hug  Hug От сърце пожелавам бързо оздравяване на всички болни бебчета !

Ние днес бяхме на консултация и трябваше да ни слагат 2-те ваксини. Оказа се обаче, че по кантара на лекарката Яна е наддала само 200 грама за 1 месец  Shocked Както и самата лекарка каза - иначе си изглежда страхотно, на мен ми се стори и по-спокойна напоследък и гърдите си ги чувствам "наляти", но за всеки случай отложихме ваксините с 1 седмица, през която ще давам по 60 мл. добавка /досега давах по 30 мл/ и ще видим какво ще покаже кантара другия понеделник...

Ние пък вчера станахме на 2 месеца !  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Честита месечинка на Сара и на всички останали бебчета празнуващи днес Simple Smile Да са ни живи и здрави всички бебчета !

# 456
Благодаря ви, момичета за стиснатите палци и че ни мислите мен и моето малко съкровище!!!
Калина е по-добре, всички показатели вече са ни в норма. Ще ни изписват живот и здраве в сряда. Не смея да се зарадвам. Дано нямаме наистина повече такива преживявания! Дано никой няма!
Стискам палчета за Захари и неговата силна мама! Дано Бог ви закриля и всички страхове се окажат неоснователни, малкия да расте здравичък и много силен! Пипи, кураж мила, представям си какво преживяваш, но съм сигурна, че всичко ще бъде наред!!!
Бързо оздравяване на всички болнички бебоци - толкова са мънички, защо трябва да се мъчат...
Много целувки от мен и хиляди благодарности за положителната енергия, която ни изпращате с мислите си!!!

# 457
  • Варна
........ и накрая за капак една от тях падна на равното пред Хилтън и си разби устата.  Mr. Green

Joy Joy Joy то на жената сигурно и е било неприятно, на теб също, ама много смешна тази история... представих си те теб и по петите ти клатушкащи се малки старчета, падащи пред Хилтън  Laughing

Тара, верно бяхме страшна гледка - като филм на абсурда.  Mr. Green Тези 4 дни престой в София ми се сториха като месеци - то всеки ден имаше по някаква ситуация коя от коя по-абсурдна. Simple Smile
А за тротоарите на Варна - бе има какво да се желае, ама айде няма да плюя града щом ти е любим.  Hug

Кокетче, успоких се, че не разкарваш Андрей наконтена на тънки токчета.  Mr. Green Hug  Радвам се, че си харесала бонбонките - аз вече 3-та доза си омахвам сама.  Whistling Blush

Иве, радвам се, че сте си напазрили добре. Със здраве да си ползвате покупките! Grinning

Дана, честита трета месечинка на Сара!   bouquet  
За кенгуруто - и моето  е такова. Обаче на мен слингът май ми е по-удобен.  newsm78 Сложих кенгуруту и бяхме навън около час и ме заболя гърба. Може ли да не съм пристегнала и нагласила нещо, както трябва? newsm78  Защото знам, че вие с Тара носите бебоците доста дълго.. Иначе вкъщи носих Малена с лице напред и на нея и беше доста интересно - даже заедно с нея правихме мъфинчета.  Grinning Тя беше контрол на качеството.  Wink

Нинче,  на вас честита втора месечинка!   bouquet

Тази вечер поставих Малена по корем за малко гимнастика и сама се обърна от корем по гръб.  newsm44  Не съм предполагала, че толкова дребни неща могат да ме карат да изпадам в див възторг и радост. Blush
А иначе поздрав за всички вас от морето:

Лятото е далече, но нека си помечтаем за него  Grinning  :

# 458
Еееее, Зори, благодаря ти! Страхотни снимки от любими места!   bouquet

Ние днес бяхме на контролен преглед заради гласа на Лизи. 4 дни беше мнооого прегракнала. Гърлото и е леко раздразнено. Педиатърката ни препоръча инхалации и ни изписа Фенистил капки - това в петък. Днес каза, че е ОК, но за всеки случай в четвъртък пак да минем да й преслуша гърдичките.

Елиза от вчера ми е мнооооого забавна. Плачливия й период свърши за момента, дано следващия не бъде скоро. Смее се с глас , вика, радва се на всеки, рита яко с крачета - страхотна е Heart Eyes

# 459
Момичета, изпуснала съм, когато сте коментирали кенгурата за бебчетата. Аз имам слинг, но на малката не й харесва в него. Искам да си взема да опитам как ще е с кенгуру, че ми натежава вече. Помня само това на Галчето, но ми идва скъпо. Има ли ползващи такова на Чико? Или на коя марка да се спра като най-удобни?

Леа, Пипи, прегръдки за вас и за дечицата.

Q-T, обожавам морето. Страхотни снимки.

# 460
  • София
Здравейте и от нас,

МАртенце, стискам палци пак и пак и не унивай миличка............не плачкай, само се усмихвай и предавай положителната си енергия на Калинка, целувам ви и двенките и горе главата, сигурна съм че скоро ще сте збаравили за болницата:-))!!!!
Пипи и на теб мила ми се иска да ти вдъхна много кураж, знай само че в ръцете на Д-р Велсковски си във възможно най-добрите ръце по повод евентуален проблем на Захари, който аз искренно се надявам да е някаква нелепа грешка. Знам много добре що за болест е това, но и знам мила, че до първата годинка ще е мнооого трудно тя да бъде диагностицирана на 100 % , стискам ти палци и КУРАЖ. Доста съм чела за този синдром, нали и аз минах през ада на Даун и после амниоцентеза и после куп други гадории, знам че на Витомир Саръиванов детенцето едното е с такъв синдром и той в едно тв интервю разказа подробно за симптоматиката, живота, лечението и т.н. Само не губи кураж и се усмихвай, всичко ще се нареди миличка, прегръдки...............
Данна, да аз не издържах и в събота отидохме и купихме на Рада шезлонг от Чиполино с вибрации и музики разни....хубав е и най-важното на Рада много и харесва в него и я мъкна с мен от стая в стая и съм много доволна. Реших, че в комбинация с люлка не искам още а направо на пролет, ще й вземем за градината люлка:-))
НИе ще се храним, лека.........

# 461
Q-T , благодаря Hug
 Естествено е такива големи постижения на малките човечета много да ни радват. Браво на Малена.
danna999 , Нинче, честити месечинки на бебчетата със закъснение  bouquet Да са ви живи и здрави.
mimes , моето кенгуру е възможно най-обикновеното, на Бертони. Купувала съм го за баткото и сега го ползвам и за Иво. Проблемът е, че за големи бебета  става до около петия-шестия месец. 
Иначе е много удобно. На Чико много ми харесват, изглеждат по-големи.
Дана, Боби също е в непрекъсната коремна преса като стои на шезлонга.
А по повод дискусията за сигурността и шезлонга. Аз за повече безопасност го държа най-често на земята. Така ми е по-спокойно.

# 462
Привет, привет  Hug

Леа, Мамуля, много стиснати палчета за вашите дечица  Praynig

Пипи, дано се окаже някаква глупава грешка и да се разминете само със стреса, който със сигурност изживявате с твоето семейство  Praynig
И аз като Евита ще кажа, че сте във възможно най - добри ръце, щом сте се насочили към д-р Велковски  Hug

Q-T, браво на вас  Hug
Аз вчера тъкмо четох кога да очакваме тия акробатики, но имаше доста различни мнения. Явно всяко бебче става готово по различно време  Simple Smile
Благодарско за снимките  Hug Нямам търпение да видя Варна. Тая година по обясними причини пропуснахме и море, и Варна, но здраве да е.
Догодина, нали знаеш, натоварваме домочадието и право при вас  Mr. Green

За шезлонзите - нашият е на Чико, единствената му "екстра" е опцията за люлеене, дори и играчки нямаше към него,тях купувах допълнително. Андрей много си го обича, а напоследък дори му застопорявам люлеенето, от което шезлонгът леко се повдига и той е много доволен, защото може да наблюдава света от по - висока позиция.
И аз шезлонга го държа на земята, само ако заспи в него, го качвам на дивана, но нашият е доста дълбок и шезлонгът се побира идеално.

За кенгурата - имам тамън два броя, хубави марки - Макси Кози и Инфантино, обаче нещо не сме фенове на нито един от двата. Стои пет минути и толкоз. Досега не сме излизали с него навън. Но тия дни ще имаме пак ходене до Икеа и мисля този път вместо количката, която миналия път бутах с една ръка, а с другата - държах развълнувано бебе, да взема кенгуруто. Е, и количката ще взема, за всеки случай, в багажника  Laughing

Хайде, бягам, че ме викат за манджа  Crazy

# 463
За шезлонгите и свекървите:

Нашата баба често обменя опит по телефона с нейна роднина, баба на няколко месеца по-голямо бебе. След такъв разговор ме информира
- Знаеш ли, на другото бебе му купили "нещо", което се слагало върху леглото и в него то много слушало.
- Сигурно това е шезлонг - налучквам аз

Няколко дни по-късно, явно след подробно описание не само на местоположението, но и на конструкцията на "нещото", ме пита:
- Ама ние няма ли да купим шейна на нашето бебе.
- Каква шейна - се  Shocked аз
- Е, такава като на другото бебе

Та, ние още нямаме шезлонг, чакаме да падне сняг  Simple Smile

# 464
..........как минава това време... все едно беше вчера, а от друга страна, имам чувството, че сме си заедно цяла вечност;

това все едно аз съм го писала  Laughing имам чувстовто, че през целия ми живот Емо е бил с мен, а от друга страна помня раждането му, първия път когато го видях, чувствата и мислите ми тогава все едно е било вчера, че даже помня всяка целувка, която съм му дала и всеки негов дъх... и пак имам чувството, че го има мнооооого отдавна  Laughing

Със закъснение честита месечинка на Сара   Hug

Нинче, и на вас честити дав месеца  Hug и не се притеснявай за наддаването, щом иначе всичко е наред.

Валери, наистина Емо е много спокоен, не мога да се оплача от него въобще. Свиква бързо с хората - след 5-6 посещения на леля ми у нас и 2 на нас у тях, всяко за не повече от половин час, оставих Емо сам с нея онзи ден като имах изпит, че нямаше кой друг да го гледа и даже трябваше да го нахрани (нейният син е на 44 години и никога не го е хранила с шише, така че на практика, всичко което знае за отглеждане на дете е забравила, а с шише и беше първо хранене в живота  Laughing), но се справиха отлично и тя и той, като Емо дори веднъж не е промрънкал за час и половина, докато майка ми го е поела (с еня пък няма никакви проблеми, тя нали му говореше всяка вечер още като ми беше в корема и дойде в болницата като раждах и е първата, която го видя, та те си имат специална връзка Laughing). Но май настина всичко това е, защото е много добричък, стига да е нахранен, усмивката не слиза от лицето му и се радва на всеки човек, а с тези, които познава се чувства спокоен и сигурен.

Q-T, аз болки в гърба не получавам дори цял ден да го нося в кенгуруто, но понеже самото кенгуру ми е голямо (широко) увисва на раменете ми, вместо да се разпредели тежестта равномерно по тялото и ме заболяват раменете след 2-3 часа носене.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 16:53 от Tara Wilson

Общи условия

Активация на акаунт