ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ето тук пише за глоба:
http://www.evrostar-ivanovi.com/NEWS/daily/2011_11_04.pdf

Ами ето на тази страница е разпределението на деня за лятната ваканция, като в началото има увод, който си заслужава да се прочете и донякъде разбулва мистерията на методите:
http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/programi/prog_lqto_20 … 2011_Evrostar.pdf

Ужас! Ако трябва да причиня това през лятната ваканция на детето си, по добре да си бъди една "Николинка" и да не е сред "елита"!

# 76
  • София
Много интересно четиво. най-много ми хареса това за факела, ама да не стане "изгорИ, за да светиш". Въпросният документ е като манифест и проповед едновременно, не искам да пиша на какво ми напомня от близкото и не толкова близко минало. Много се радвам, че нямаме място там, защото стигнем ли дотам, явно много ще сме я закъсали.

# 77
  • София
ето тук пише за глоба:
http://www.evrostar-ivanovi.com/NEWS/daily/2011_11_04.pdf

Споделете, сега, за тези прословути "методи" конкретика- на мен точно това ми е интересно, а предполагам, че то ще бъде и полезно за останалите четящи, вместо излишното дърлене.
Как от "калпазани" /или както там някой нарече посещаващи школата деца/ те стават сериозни и отговорни за една учебна година, примерно. Че това си е нещо уникално! Аз се заинтригувах, съвсем сериозно.

Ами ето на тази страница е разпределението на деня за лятната ваканция, като в началото има увод, който си заслужава да се прочете и донякъде разбулва мистерията на методите:
http://www.evrostar-ivanovi.com/informazii/programi/prog_lqto_20 … 2011_Evrostar.pdf

Това беше наистина полезно.
Искрено се надявам да не се налага да записвам сина ми в Школата на Иванови. (нали не казваме никога)
Може би ако съм пред дилемата ТВУ или Иванови. Joy

newsm10

Много потискащо четиво. Мислех, че съм взискателен родител, а съм била Неновица.
Замислих се и друго. Поне голямото ми дете, сега, както вече писах, в седми клас, е
страшно отговорно и самостоятелно - на фона на брат й вече оценявам какво е да си
пълен отличник в СМГ. Не съм сигурна подобен казармен режим обаче дали не би дал
при нея точно обратните на търсените резултати - отвращение от ученето и нежелание за
присъединяване към "интелектуалния евроелит".

# 78
Не разбирам какво толкова ви ужаси.Напълно подходящо и премерено за през ваканцията.Моя син пък цяло лято го пращах на уроци по немски по 6-8 часа на седмица.Нищо не му е станало.Три месеца са прекалено много време за да се прахосат така и после докато децата влязат в крачка минават поне 2-3 седмици.Ей,сега докара петица по математика и тръгва на уроци събота.В неделя ще учи за понеделник.Хайде ,хайде нищо му няма.Един ден ще ми е благодарен.Та ,харесвам методите на Иванови.

# 79
Аndariel, не беше ли казал някой „По-добре да изгориш, отколкото да избледнееш“  Wink?

При Иванови винаги са били строги и винаги са били известни с това, че там „хлабаво няма“. Спомням си го господин Иванов как каза на наще, че именно в 7ми клас се решава дали ще влезеш в елитно училище (разбира се, стига да искаш), където ще овладееш перфектно два западни езика, ще получиш солидна  подоготовка и знаещ и можеш, ще тръгнеш по широкия свят, или ако не успееш – ще останеш в „тинята“, където е посредствеността и средата, в която  водещо е удолетворяването на първосигналните страсти.. Peace

Хубаво е, че имаме право на избор. Едни искат едно, други – друго..  Да, аз на времето сама нямаше да го направя. Да, майка ми също за малко да ме отпише, но за  това,  че не го направи ще съм ѝ винаги много благодарна.
Попаднах в среда, която ме „закали” и както беше писал jekolev82, там ме научиха за максимално кратко време как да се справям с трудности. Ако трябва да съм съвсем честна, „закали” и до някъде родителите ми. Съжаляваха ме до момента, в който видяха какво всъщност мога и как години на ред съм бягала по страничната линия, търсейки лекото.

Вярно е, че имаше моменти, в които гледах през прозореца и исках да съм на мястото на другите мои приятели, които излизаха по- често от мен и имаха по–дълга ваканция, но днес, сега, пишейки ви, хапвайки в мензата на университета, в който уча (ами да, заинтригуваха ме дискусиите Party), нито за миг не бих си сменила мястото с тях, защото знам, къде са те сега и какво правят.

П.П в никакъв случай не бих искала да засегна някой, просто не отдавна се срещнах с приятел, отказал се от Иванови, останал в кварталното си училище, който със съжаление ми каза, че на времето е трябвало да бъде по–сериозен и,  че сега трудно би наваксал изпуснатото..

Някой беше написал (съжалявам, но нямам време да потърся, за да цитирам), че било като в казарма.. не съвсем.. има правила, като във всяка игра – ако ги спазваш си ок, ако не–има последствия. Да не би на работното място да не е така ?!
Поздрави

# 80
  • София
От горния пост човек ще остане с впечатлението, че само децата минали през школата на Иванови един ден имат шанс да пишат от  някой престижен университет.. Laughing Ще Ви разочаровам Mr. Green Езиковите и математическите гимназии са пълни с амбициозни деца, които независимо дали в 7 клас са били при Иванови, при Петкови, при Георгиеви или Драганови, пак вървят само напред и нагоре. Статистиките за прием на учениците след завършване  на СМГ и на софийските езикови го показват.Говоря за тях, понеже върху училищата по другите градове просто нямам наблюдения.Голяма част от възпитаниците им са в топ американски и европейски университети. И това не се дължи на школите.Зарядът си е най-вече в детето. После идва ред на полученото като обучение в училище, както и на средата в това училище.Школата, която едне дете  е посещавало в 7 клас, не е толкова важна нататък. Ще кажете вероятно , да, но именно при Иванови  ми беше закалката.Ами останалите цитирани деца, без да са имали подобна закалка, също успешно търкат студентските скамейки по света.
А и по отношение на Иванови искам да кажа нещо.Преди две години във форума се понесе градската леганда, че 45 деца от приетите в 91 НЕГ идвали от Иванови.Това би правило почти  25%. Казвам би, понеже няма нищо общо с истината.В класа на дъщеря ми има едно единствено  дете от Евростар.В съседната паралелка са били 2.Сигурно в останалите 5 са били разпределени цели 42 души от Иванови. Mr. GreenНе смятам, че вярвате в това.. Peace

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 14:15 от eine in Rente gegangene Nixe

# 81
  • София
Брях, как пък намери време тази отдадена студентка кой знае от коя преснижна чужбина сън не спи да дебне къде в пространството се появява нещо за школа Иванови, че веднагиччески да се регистрира и само в тази тема да пише! Очакваме Джийзъс90 да се включи!

# 82
Andariel, не разбирам тези ти лични нападки.. Confused   какво му има на потребителското ми име, съдържащо думата слънце Shocked ?!  аз питам ли те къде е Принц Ерик или да ползваш вениш Wink недей така..
Нали сме все пак тук, за да споделя всеки свободно мнението си, без да се „нападаме“ в случай, че се разминават вижданията ни.
Ако лично съм те нападнала – кажи..

Разбира се, не само децата минали през школото на Иванови имат шанс да пишат от някой престижен университет.. ама моля ви се  Laughing   Съвсем просто, като човек, успял да прескочи този дълбок „ров“ кандидатстване след 7ми клас, и поставил важни жалони по пътя на реализацията си  с помощта на Иванови споделям своето мнение и да – по–скоро позитивни преживявания.

Има достатъчно други школи и училища, разбира се, чиито възпитаници са много успели!
Смятам, че всеки е благодарен на някой учител, учил го някога. Ако бях ходила на друго място на уроци и бях постигнала това, което и сега, щях пак да пиша така, но в друга тема.

# 83
  • София
Никът ти няма нищо общо. Чисто и просто е много подозрително, когато в една тема за някаква фирма, учебно заведение и др. изведнъж започнат да се появяват новорегистрирани потребители, все едно са дишали с пръста на еф5, написали в гугъла името на въпросната фирма и само чакат да изразят благодарносттите си. Нищо лично къъм теб, така да се каже, просто бизнес.

Иначе няма нищо лошо в това да има тема за тази или която и да е друга школа. Само се чудя защо не се появяват стари потребители, чиито деца са учили или учат в Иванови и Евростар. Заинтригувахте ме, ще взема да се обадя и да питам какви са цените за курсовете.

# 84
Супер любопитна тема, колкото и да мразя постинга "запис" - този път правя точно това. Peace

# 85
Добре де... аз отначало се включих в темата само за да се посмея над некадърния опит за реклама от новорегистрирал се потребител. Но някои от потребителите на форума приеха темата като нормална, а не рекламна и това възбуди интереса ми към това училище, което не бях чувал до момента.
В целия нет отзивите са подобни на тези тук:
http://desire.blog.bg/drugi/2007/06/17/shkola-ivanovi.81572

Вие... не се обиждайте, но наред ли сте??? Разбирам, че голяма част от негативните отзиви са преувеличени и съдържат неистини, но трябва да сте наясно, че в тях има и много истина. Ако тя наближава 50% от това, което прочетох... тази... школа трябва да бъде закрита, а родителите, които са подложили децата си на подобна гавра трябва да бъдат сериозно наказани!
За мен е достатъчен само поглед на страничката им, за да разбера, че няма да допусна детето си дотам. Някакви списъци с порицания на децата, някакви всекидневни глоби, заплахи за физически труд - не мога да разбера къде съм попаднал. Явно в платено ТВУ, но не съм очаквал, че има толкова родители, които дотолкова да не държат на  децата си, че да ги подложат на такъв стрес и тормоз.

ПС - Спокойно, няма да пиша повече в темата и да смущавам плавната реклама. Просто не бях чувал нищо за това училище и се потресох от малкото, което научих за един час ровене по страницата им и странични мнения.

ПС2 - Последно Simple Smile
Сега видях, че тук е имало подобна тема преди години:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317086.0;all
Направо не виждам смисъла от тази - старата е достатъчно показателна, аз бих я стикнал да седи като назидание за това безумно училище. Хубаво е, че са минали години, откакто е писано в другата тема и лесно можете да си направите сметка за служебните, рекламни постове. Лесно се вижда, че болшинството положителни мнения са изказани от хора с едноцифрено количество постове, явно регистрирани за да рекламират. Най-важното е, че след приключването на темата и те са приключили участието си във форума. По-явно доказателство за недостоверността на написаното от тях... няма накъде. Препоръчвам на всички, които в момента се интересуват от школата да прегледат и старата заключена тема, като не четат мнения на хора с под... 20 поста да кажем Simple Smile.

И... ща не ща ПС3 Simple Smile
20 мнения са някаква официална граница ли?
Питам човека с 59 мнения.

Скъпа... въпрос на интелект е да зададеш подобен въпрос точно на човек, който посещава форума от ... хайде да кажем - значително по-отдавна от теб. Липсата на ориентация спрямо колегите ти във форума не говори нищо добро за теб

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 20:52 от kodbg

# 86
Andariel,

Благодаря за бързия отговор. Радвам се, че мнението ти не е на лична основа. Simple Smile Това с „дишали с пръста на еф5” и мнението че става въпрос за „просто бизнес“, ми позволете да не го разбера. Срещаме се от време на време с хора от Иванови и тъй като им загубих дирите на срещите гугълнах школа Иванови, да признавам си  Blush .. Този форум излиза на първо място..и т.н и т.н стигнах до вас.. дано не е грях  Wink

kodbg, интересно мнение.

Само че това с едноцифрения брой постове и агитацията да не се четат постовете на хора с под 20 такива на брой, тъй като са видите ли позитивни, на мен – обикновения човек пък ми изглежда като насаждане на неприязън .. Твоето мнение е Не, моето - Да. Хубаво  Simple Smile

Иначе, kodbg, много емоционално.
 „Гавра“, „..заплахи за физически труд”, „стрес и тормоз“ -  много силни думи за „чул и прочел“..

Била съм там  2 години и видях, че няма такова нещо.

Чувала съм, че има школи, в които е по–лекичко и родителите не са така въвлечени в учебния процес на детето си. т.е не се налага да контролират писането на домашни, не се налага да получават неочаквано обаждане от някого като Иванов, който да „светва червената лампичка” в случай, че има проблеми с успеваемостта.

Майка ми за тези 2 години 3 или 4 пъти се наложи да говори с Иванов..не бях писала домашно, етап Б ми беше по–зле от етап А.. случва се.

Абе сериозна работа е там и не е лесно..това е истина.

# 87
  • София
А ти защо не си писала домашноо, а? бива ли така, шампиони, пък ходят без домашно! Кръъъ-гом! Марш на място! Леви-десни-леви-десни! Оставиии, равнис! Мирно!

# 88
Ха, де..  Wink правят се и грешки, но важното е да не се повтарят  Simple Smile нали така беше казал Оскар Уайлд  Simple Smile

# 89
20 мнения са някаква официална граница ли?
Питам човека с 59 мнения.

А и по отношение на Иванови искам да кажа нещо.Преди две години във форума се понесе градската леганда, че 45 деца от приетите в 91 НЕГ идвали от Иванови.Това би правило почти  25%. Казвам би, понеже няма нищо общо с истината.В класа на дъщеря ми има едно единствено  дете от Евростар.В съседната паралелка са били 2.Сигурно в останалите 5 са били разпределени цели 42 души от Иванови. Mr. GreenНе смятам, че вярвате в това.. Peace
И аз напоследък си задавам същия въпрос. Едно време е възможно Иванови наистина да са излъчвали голям брой успешни седмокласници, все пак тогава конкуренцията откъм школи беше доста скромна.
Но днес се питам, понеже не само Иванови, ами и куп други школи си правят реклама с количеството приети деца в най-елитните гимназии, пък в същото време и куп родители твърдят, че децата им влизат пак в тези най-елитни гимназии без никаква подготовка, та къде е истината?
А пък и частни учители има... и те за елитни гимназии подготвят... и те с висока успеваемост newsm78

Общи условия

Активация на акаунт