ШКОЛА ИВАНОВИ - споделете вашето преживяване!

• 21 749
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
Мили момичета,

Ще изкажа мнение, защо трудно може да се стигне до консенсус:
Преди много години това наистина е била най-добрата школа. В нетолкова далечно минало пак беше добра школа и при създаването си училището също беше добро.Колкото и да се водят спорове за методите на Иванов - не познавам от тогавашните деца, осакатено или емоционално сринато, напротив бяха щастливи и още са щастливи деца, които и тогава не са ни давали да ги преместим от това училище /школа/ - ако те не се чустваха добре, щяха да ни накарат да ги преместим., НО тук идва голямото НО, преди няколко години най-добрите учители напуснаха. А те даваха знанията и мисля, че от това започнаха проблемите и вече да не блестят учениците.
От нашия випуск до националния кръг по математика на изпита за седмокласниците допуснаха 11-12 ученика от Евростар, мисля 7-9 бяха от СВ. София, много от СМГ и единици от други у-ща.

Така че вярвам, че тези които са минали през школата и училището преди години , а особено преди 10-15 години, ще подкрепят Иванов с две ръце, същото важи и за тези преди 5-6 год.,но съвсем не знаем вече как седят нещата там. Позволявам си да го пиша, защот и аз съм чувала негативи за последните години и от майки пишещи тук.

Познавам деца на доктори, съдии, адвокати минали от там, всички доволни, та нима Тодор Батков би оставил сина си не една година там , а повече, ако беше недоволен и вярвайте ми там наистина не важи името на родителите ти.

Успокойте страстите и е хубаво да се включи някой със съвременна информация за там. Ще ме извинят потребителите с малко мнения, но и аз подкрепям тезата, че е хубаво да е потребител, регистриран ненаскоро

Заставам на 100% зад подчертаното.Затова и казах на господина, че спомените му, прекрасните му преживявания и закалката ,които е получил в Иванови и които никой няма да му отнеме, са малко или много неактуални.Родителите се интересуват от това ,което школата или училището предлагат  сега, не как е било по негово време.И аз имам прекрасни спомени от НЕГ, и аз много дължа на учителите си от там, но не смея  по никакъв начин да твърдя, че това училище предлага същото като преди 15-20 години, както като ниво на обучение, така и по други параграфи.И не го твърдя, защото виждам, че не е така.

Здравей Nixe,

Еми в такъв случай да замълчим всички и да оставим хората с пресен опит да говорят, а те казват:

"Здравейте, както писах в началните страници- дъщеря ми учи в Евростар и в момента е 7клас.

Мислех да не пиша повече в темата, тъй като наистина - след всяко положително мнение, което винаги е от лично преживяване (както е и заглавието на темата) се излива неимоверно количество нападки и иронизиране - видите ли: ние лъжем, правим евтина реклама и пеем възхваляващи химни.....
А това, че "версиите" на всички защитаващи Иванови са еднакви - да, може би, защото пишат самата истина и тя е една, не може да бъде изопачена, за да ви бъде интересно и всеки път да четете различна "версия"!!!
Никой не твърди, че само при Иванови подготовката е добра! Има много добри школи и училища!!! Никой не  го отрича! Просто заглавието на темата не е "за" и "против" Иванови, а "ШКОЛА ИВАНОВИ - Споделете вашето преживяване".  Ние сме доволни и споделяме нашето преживяване... "

Другата актуална информация са резултатите, които "нова" сподели от последните две години.

Желанието ти е изпълнено! А сега оставаме в очакване на други лични преживявания по възможност скорошни, отрицателни и от хора готови да се идентифицират.

# 226
  • София
Цитат
Другата актуална информация са резултатите, които "нова" сподели от последните две години.

Желанието ти е изпълнено! А сега оставаме в очакване на други лични преживявания по възможност скорошни, отрицателни и от хора готови да се идентифицират.
Резултати от 2010 и  2011, на база официални файлове на МОНМ за класирания по математика, при това баш на състезание с формата на седмокласния изпит, както и по английски и немски от 2011 споделих и аз, но явно не ти отърва да коментираш видяното и  в тях. Wink
Не е  ли за коментар сравнението  между бройката допуснати до националното състезание по математика  за седмокласници  само преди 3-4 години и сега..Както Рос каза, допуснатите до последния кръг деца от Евростар са били 11-12 от 50 общо.Виж сегашната статистика - нито едно.

# 227
Цитат

Резултати от 2010 и  2011, на база официални файлове на МОНМ за класирания по математика, при това баш на състезание с формата на седмокласния изпит, както и по английски и немски от 2011 споделих и аз, но явно не ти отърва да коментираш видяното и  в тях. Wink
Не е  ли за коментар сравнението  между бройката допуснати до националното състезание по математика  за седмокласници  само преди 3-4 години и сега..Както Рос каза, допуснатите до последния кръг деца от Евростар са били 11-12 от 50 общо.Виж сегашната статистика - нито едно.

Печелиш - Евростар потъва!
Информирай ни сега по някоя друга интересна тема - например "колорадските бръмбари - дебелина на черната ивица при различните под-видове."

# 228
  • София
Как човек да води какъвто и да  e диалог  със събеседник, който отрича официална статистика, не моите наблюдения и мнение?Темата се превръща с луди темпове  в една от многото ,на които сме се нагледали тук - или добро или нищо за дадено училище, школа или преподавател.Ако се каже нещо не толкова лицеприятно и се започва с грозни спорове, нападки и изместване от основната тема.
Прочети си сам за колорадските бръмбари. Mr. Green С подобни плоски заяждания не виждам какво печелиш. Нито ползвма обидни думи за методите на Иванов, нито оспорвам избора на родителите на деца, учещи там, нито определям тези деца като такива или онакива.Просто споделям списъци с резултати и мястото на възпитанците на Евростар в тях.Това, че споделеното и изводите от него  не ти харесват, не е мой проблем.

# 229
Здравейте Черна Станция и Nixe,

Тъй като едната пише глупости, а другата ги цитира и твърди, че ги подкрепя, много държа да ме цитирате, къде окачествявам хората не поддали се на методите на обучение на Иванови, като „незаинтересовани, лигави, глуповати, мухльовци”.

Това за мухльовците много ясно обяснявам, че го казвам за такива онлайн лъвове като вас, които имат големи усти и претенции само като са онлайн скрити зад мониторите си.

Та чакам да ми покажете къде съм написал, че някой отпаднал от Иванови е „незаинтересован, лигльо, глуповат, мухльо”.

Мислех да не пиша повече, но започвам да се ядосвам. И ще карам накратко:

1. Никъде в цялата тема не съм отправяла никакви лични нападки към теб, нито даже съм си позволила да кажа, че пишеш глупости. Докато ти ме обиждаш лично и атакуваш мен, а не позицията ми. Била съм "онлайн лъв", имала съм "голяма уста", много ясно обясняваш, че мухльовци са такива като мени пр.

2. Използваш манипулативни методи - заобикаляш неудобни за теб твърдения, видоизменяш написаното от нас, приписваш ни думи, които не сме написали, слагаш и мен в кюпа, като питаш колежка и пр.

3. Ние сме били онлайн лъвове, а ти какъв си? Паднало ти е да се правиш ербап пред група майки? Голямо геройство. Напираш да се изясняваме на лична среща- още по-голямо. Дали щеше да си толкова нахакан, ако вместо с мами се натискаше да се изясняваш с татко 2 метра висок и метър широк в раменете?

Ако на всичко това са те научили в Иванови напълно ми падат в очите.

# 230
Здравейте Черна Станция и Nixe,

Тъй като едната пише глупости, а другата ги цитира и твърди, че ги подкрепя, много държа да ме цитирате, къде окачествявам хората не поддали се на методите на обучение на Иванови, като „незаинтересовани, лигави, глуповати, мухльовци”.

Това за мухльовците много ясно обяснявам, че го казвам за такива онлайн лъвове като вас, които имат големи усти и претенции само като са онлайн скрити зад мониторите си.

Та чакам да ми покажете къде съм написал, че някой отпаднал от Иванови е „незаинтересован, лигльо, глуповат, мухльо”.

Мислех да не пиша повече, но започвам да се ядосвам. И ще карам накратко:

1. Никъде в цялата тема не съм отправяла никакви лични нападки към теб, нито даже съм си позволила да кажа, че пишеш глупости. Докато ти ме обиждаш лично и атакуваш мен, а не позицията ми. Била съм "онлайн лъв", имала съм "голяма уста", много ясно обясняваш, че мухльовци са такива като мени пр.

2. Използваш манипулативни методи - заобикаляш неудобни за теб твърдения, видоизменяш написаното от нас, приписваш ни думи, които не сме написали, слагаш и мен в кюпа, като питаш колежка и пр.

3. Ние сме били онлайн лъвове, а ти какъв си? Паднало ти е да се правиш ербап пред група майки? Голямо геройство. Напираш да се изясняваме на лична среща- още по-голямо. Дали щеше да си толкова нахакан, ако вместо с мами се натискаше да се изясняваш с татко 2 метра висок и метър широк в раменете?

Ако на всичко това са те научили в Иванови напълно ми падат в очите.

Ами аз като мъж, който вярва в интелектуалната равнопоставеност между мъжете и жените, ви поканих на една съвсем културна среща, на която да поговорим - даже съм го написал съвсем ясно "да поговорим като интелигентни хора". А ето ти отново си с лична нападка към мен - изкарваш го, че съм ви канил едва ли не на някакъв боксов спаринг и че се правя на смел изявявайки желание да се разправям физически с вас, българските майки. По-долно обвинение не ми бяха отправяли.

Иначе не забравяй, че съм възпитаник на Иванови и страх нямам от нищо в живота, включително от двуметрови мъже  Sunglasses Пращам ти бг номера ми на лично съобщение. От 25-ти вечерта ще е включен - да звънка който мъжага пожелае няма да откажа среща. После ще чакам да напишеш ти тук дали само се правя на отворен или си стоя зад всяка дума и не се крия дори от срещи с двуметрови мъже.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 18:44 от jekolev82

# 231

Всъщност нещата са по-засукани и зад бройките на допуснатите до националното състезание миналата година, а и зад бройката на първенците в СМТ стоят някои факти, които изкривяват картинката.
- Вторият кръг на състезанието съвпадаше с изпита на АК. Респективно поне тридесетина деца от СМГ, имащи право да се явят на този втори кръг, не са се явили, а са отишли на изпит в АК. Повечето за спорта и без никаква подготовка. А поне половината от тези деца щяха да бъдат допуснати до финалния кръг.
- СМТ пък съвпадаше с ЕМТ, което е много по-важно състезание между математическите гимназии, защото на него се определят рейтинги за националния отбор. И затова най-добрите от СМГ са били на ЕМТ, а на СМТ са отишли другите.

Горе-долу показател може да бъде ВО след 7 клас и матурите след 12 клас. Но не ми се рови за линк. Има го някъде обаче.

# 232
  • София
Конкретно за седми клас, всеки се спасява поединично, а не разчита само и единствено дори на най-добрата подготовка в училище. Дали ще е курс, дали ще са уроци, дали ще е родителска самоподготовка е без значение. Доста деца от частни училища или остават в гимназиалния курс там, или се прехвърлят в други частни училища и те дори не влизат в надпреварата за държавните гимназии.

# 233
  • София
Конкретно за седми клас, всеки се спасява поединично, а не разчита само и единствено дори на най-добрата подготовка в училище. Дали ще е курс, дали ще са уроци, дали ще е родителска самоподготовка е без значение. Доста деца от частни училища или остават в гимназиалния курс там, или се прехвърлят в други частни училища и те дори не влизат в надпреварата за държавните гимназии.

Напротив, това за Евростар не важи. Те имат и училище, и школа.Една голяма част от децата в 7 клас в училището  са  там  заради кандидатстването, не с идеята да продължат образованието си в частно школо.Въпросът е  каква бройка от подготвяните при тях деца влиза в първите 5-6 по бал училища.На сайта им пише това:
http://www.evrostar-ivanovi.com/shcola_ivanovi.htm
Не следва  да се изнасят обобщени по този начин  резултати за различни години, при различен брой обучавани  деца, при различни изпитни формати.И преди споделих, че сред приетите през 2010 в 91 НЕГ не може  по никакъв  начин да има  над 30 деца от Евростар, при положение, че в две от паралелките те възлизат цифром и словом на 3.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 18:31 от eine in Rente gegangene Nixe

# 234
  • София
аз нямах предвид конкретно Евростар, а други частни училища. За какво им е на родителите и децата от тези училища да си образуват нерви с курсове и уроци, че и после с държавното училище без транспорт и ограда, вместо да продължат в частния сектор!

# 235
аз нямах предвид конкретно Евростар, а други частни училища. За какво им е на родителите и децата от тези училища да си образуват нерви с курсове и уроци, че и после с държавното училище без транспорт и ограда, вместо да продължат в частния сектор!

Ами традицията например е нещо много важно. За много хора звучи абсурдно да се запишат или да запишат детето си в нещо, което съществува от 5-10-15 години и не се знае дали утре няма да рухне. В това число и Евростар. Днес уж всичко му е ок, не дай си боже утре се случва нещо с Наско и Петя Иванови и знае ли се какво става с училището?

За много хора е важно да са в училище с по-дългосрочна традиция, което издържало изпита на времето като институция. Дори Английската гимназия в най-лошите й години, когато се говореше, че е най-наркоманското училище в София (средата на 90-те), пак е било винаги с високи балове. Защото историята си е история - нея не можеш да си я купиш.

# 236
Здравейте, попаднах случайно тук, но ме заинтригувахте и изчетох цялата тема.

Като страничен наблюдател ще си позволя да задам въпрос на защитниците на школата.
Извинете, но ви наричам така, т.к. четейки постовете ви съвсем не оставам с впечатление, че вие просто споделяте преживяване. Напротив, човек добива усещането, че вие се защитавате и искате да оборите грешното (според вас) мнение, което битува за тази школа. Та въпросът ми е: Имате ли обяснение на факта, защо никое друго учебно заведение, търсено заради строгата дисциплина и високите изисквания към учениците, не се нуждае от подобна защита и не поражда такава дискусия по форумите?
Господин jekolev, аз също съм привърженик на т.н "стара школа" като метод на образование, но си мисля, че господата Иванови са "попресолили манджата". Случки като миенето на тоалетната ги пренебрегвам (това го категоризирах в папка "слухове"), редица са другите неща (интервютата на Иванов, материалите на сайта им), които пораждат съмнения и неприятни впечатления, включително и Вашата нахъсаност. Напълно разбирам настроенията на опонентите Ви 

След като внимателно изчетох мненията на бившите ученици, горди с успехите си зад граница, като майка на две деца реших, че ако децата ми не станат "диванета" (мисля, че някъде jekolev така беше определил сам себе си) и не поемат по пътя на гаменщината, няма смисъл да ги подлагам на подобни методи.  Искам да отбележа, че се определям като амбициозна и взискателна майка. От примерите на бившите ученици става ясно, че Школа Иванови има блестящи резултати при младежи с огромни пропуски в знанията към 6/7 клас и липса на собствена мотивация за учене. СПОРЕД МЕН за амбициозните и мотивирани деца, каквито са повечето от запътилите се към елитните гимназии, има други по-смислени и приемливи алтернативи за надграждане на знания и подготовка за изпити.
И аз като нова не мога да гарантирам, че няма да ми се наложи да се обърна към Иванови, затова не отричам напълно школата.

Поздрави!!!

# 237
Боже, темата е възкръснала. Laughing
Извинете за спама, но за пръв път ставам свидетел на отключването на заключена тема. Много, много интересно. Money

# 238
  • София
Извинете за спама, но за пръв път ставам свидетел на отключването на заключена тема. Много, много интересно. Money
И аз тъкмо на същото се чудех LaughingФилмът е с продължение Grinning

# 239

Чакайте сега... Тази няма да я бъде.
Не знам кой заблуден модератор под чие давление е отворил темата и е решил да изтрие неудобните мнения, но... подкупност прозира под тези действия.
Оставям настрана няколкото ми изтрити поста, но ще повторя последния, защото ми се чини, че има общо с отварянето на темата...

Държа да отбележа неадекватните действия на автора на темата jekolev82.
Ден преди да бъде затворена темата, след много мои антиИванови постове в тази тема получих на PayPal акаунта си подкуп от 200Е от албанския ни приятел. Естествено, левчетата му бяха моментално върнати - ако има съмнения в думите ми съм готов да предоставя разпечатки от PayPal за полученото "дарение".
Както отбелязваш - о чудо - случва се нещо невероятно в този форум - темата е отворена и неудобните постове са изтрити.
Защо ли - ами сигурно подкупа-дарение си е намерил друг джоб.

Ще ми бъде интересно как и този пост ще ми бъде изтрит и как BG MAmma и собствениците му ще си плюят на репутацията и няма да дадат реално обяснение защо е изтрит поста ми, с който сигнализирах за подкупа и защо темата е отново отворена!
Ай сиктир... и форумите се комерсиализираха...

Общи условия

Активация на акаунт