Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 30 702
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Andromeda_84,мила,аз съм от мамите в постоянен болничен и мисля да остана така до края. Не ме притесняват толкова вирусите, колкото стреса. Моята работа е изключително стресираща и откакто не я практикувам (около 1 месец) се чувствам преродена, спокойна, мила и усмихната. Радвам се и на най-лекото движение на бебо и съм изключително радостна, че мога да осигуря такава мама на "синчето ми". Така че, препоръки нямам, но от личен опит ти казвам, че нито ще ти е скучно, нито пък трябва да се чувстваш виновна, че се грижиш за себе си и за рожбата си, а и както някоя мама беше написала по-горе - медали отдавна не раздават Laughing

# 121
Искам да се похваля,моето срамежливче успяхме да го видим днес-МОМИЧЕ ще е  Laughing Слагайте ми и на мен розовите гащи!!!! stork-girl Много съм щастлива!

# 122
Честито desssika ,най-после се показа.  Hug
Добре дошли на новите мами.

# 123
честито на всички за гащите .. сега ги слагам!
Персона грата, пий си селена (витамините за бременни може да ги прескочиш щом искаш) - но не си прави проби с антителата на щитовидната и без това сезонът е много неподходящ за това!!!

# 124
  • Бургас
Десика, честито и от мен -супер новина Hug
s.kov, благодаря ти, че си ми обърнала внимание. Да ти призная, от големите букви доста се притесних и още утре мисля да си ги купя тези неща. Аз четох за селена, че е много лесно да се натровиш и предвид факта, че не се чувствам зле, не си ги взех. Понякога си се чудя на акъла, ама...
Благодаря ти още веднъж, явно не е нещо безобидно  Hug

# 125
Персона грата, извини ме, че те уплаших .. аз имам антитела .. пия добавки за храна, които съдържат селен (оксибор форте) .. ако се тревожиш от чист селен, взимай това - по едно на ден - добавка за хранене, антиоксидант .. имах доста високи стойности (и всъщност самите антитела не се усещат .. усеща се вече като са действали дълго и попречат на щитовидната) и стигнах до лечение с доста по-неприятни неща от селен .. сега съм ОК, но ендокринологът ми е казал да си пия оксибор-а ... щом на мен помага - значи и за тебе ще е ок, а всъщнот е безобидно.

# 126
  • София
Здравейте и от мен! Simple Smile Май нямам с какво да се похваля, но ви чета с интерес! Simple Smile Аничка пише във фейса за почивка и се ндавам да се обади и тук,че да не ни изправя на нокти както предния път. На мен ми казаха,че болничен към 20-та седмица ще ми дадат, а ако искам по-рано трябва да вляза в болница за няколко дни ...... като ви гледам всичките в болнични и се чудя дали сте ходили по болници. Мога да вляза и в болница, но не ми се иска да дърпам дявола за опашката. Май следващия месец по средата ще мога да си взема болничен до края. Сега ще пробвал на 16-ти, но съм била в много ранна бременност за болничен. Викам си егати ..... трябва да умираш за болничен, а не ако се измаряш да ти дадат. Аз какво да кажа като имам вечерни концерти - пишкам в паузи и не мога по всяко време и седя в малоумна поза ....... ама на кой му пука!Оххххх извинете,че се отуснай! Simple Smile Хубава вечер ви желая! Simple Smile

# 127
kukundrelka, аз като бях бременна с дъщеря ми излязох в болничен още в деня, в който разбрах че съм бременна. Не са ме карали да влизам в болница и не съм имала проблеми с продължаването на болничния. Само, че вече бях имала два спонтанни аборта и може и заради това да е. След дъщеря ми имам още два спонтанни аборта, затова пред мен изобщо не стои въпроса дали да работя или не - БЕБЕТО е най-важно. Засега си плащам осигуровки в една фирма, за да не ми се прекъсва стажа, но може би след нова година ще поискам да ми пуснат болничен (мисля, че тогава няма да ми се налага да плащам осигуровки).
Ако имате възможност стойте с вкъщи и не се правете на героини. Лека вечер на всички мами и бебешоци  baby_neutral

# 128
  • София
Мама Васи най-вероятно се водиш много рискова бременност!Възхищавам се на търпението ти!Пази се и съм сигурна,че април ще гушкаме сладки бебчета! Simple Smile Аз не се водя рискова бременност и заради това може би не ми дават. Нямам представа защо е ... аз също се осигурявам в една фирма, но работя съвсем друго и някак си не виждам смисъл да плащам осигуровки, но явно още някой друг месец ще се налага. И аз съм на твоето мнение със седенето в къщи - идва зима, вируси и настинки и е по-добре да сме на топло. В момента мъжо ми се е превърнал в голям сопол от няколко дни, но да чукна на дърво аз съм здрава. И на него му казвам да се пази, но то като половината му колеги са болни - няма как да не лепне вирус. Аз пия хомеопатия и пчелно млечице за имунна защита и може да има ефект! Simple Smile Усмихната вече от мен! Simple Smile

# 129
Ако имате възможност стойте с вкъщи и не се правете на героини.

позволете ми да не се съглася, че ходенето на работа по време на бременност е геройство или че работещите съзнателно излагат на риск бебетата си. Не говорим за рисковите бременности или лоши условия, голям стрес и пр. Попитайте майчетата в чужбина дали изобщо имат право на такива болнични като тук. Работи се до последно, независимо как се чувстваш и какво предпочиташ. Аз смятам, че ако се чувстваш добре и работата не ти е много натоварена, спокойно можеш да си изкараш до 45-дневния болничен. На някои момичета им се отразява зле стоенето вкъщи, изпадат в депресии и пр. Така че и този въпрос си има 2 страни Peace

# 130
Ако имате възможност стойте с вкъщи и не се правете на героини.

позволете ми да не се съглася, че ходенето на работа по време на бременност е геройство или че работещите съзнателно излагат на риск бебетата си. Не говорим за рисковите бременности или лоши условия, голям стрес и пр. Попитайте майчетата в чужбина дали изобщо имат право на такива болнични като тук. Работи се до последно, независимо как се чувстваш и какво предпочиташ. Аз смятам, че ако се чувстваш добре и работата не ти е много натоварена, спокойно можеш да си изкараш до 45-дневния болничен. На някои момичета им се отразява зле стоенето вкъщи, изпадат в депресии и пр. Така че и този въпрос си има 2 страни Peace

Къдричке, абсолютно съм съгласна с тебе. Аз си ходя на работа и дай Боже всичко да е наред смятам да ходя до последно. Седенето вкъщи не ми понася. Добро утро на всички. Днес мъжът ми има имен ден, няма да ви черпя виртуално, но от сърце ви желая хубав и усмихнат ден   bouquet

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 08:51 от geryito

# 131
Някоя софийска мама ходи ли на йога и ако да къде?

# 132
Добро утро,момичета!
Аз пък винаги зимата прихващам всички болести около мен и ако имаше как щях да се заседя вкъщи,пък и заниманията ми благоприятстват лесно заразяване...Къдричка и аз като теб разсъждавах,обаче след като 1 седмица вече съм болна,след като знам някои жени през какво преминават,за да стигнат дотук( аз както Мама Васи съм към рисковата бременност,имам един аборт в миналото),а и като съм слушала за БГ работната среда,разбирането от колеги и шефове....
Винаги е различно де,всеки си решава,но след като държавата ни дава това право,какво сега да се лишим,защото в чужбина не е прието?Ще ни дават ли заплати и майчинства като в чужбина?Няма смисъл от напъни,пазете си ги за след няколко месеца  Laughing
Извинявайте,ама си махнах снимката на беба от ехографа във фейсбук ,вчера милото като видя и какво му стана,размрънка се,не било хубаво всички да ни я гледат,обяснявам аз че е тайна груата,ама не-щял някой да я урочаса Laughing Стъписа ме с това суеверие (за първи път откакто го познавам!!!) и нямаше как да не го уважа:)
А я кажете мислите ли по въпроса за запазване на стволови клетки от пъпчето?Аз много искам,малко скъпичко,обаче за сметка на това мисля да раждам естествено(ако всичко е ок),без упойки,без избор на екип...предлагат и кредити...ще се чудя идните месеци:)

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 09:07 от desssika

# 133
Добро утро на всички мами и бебчета!
Не искам да задълбавам в подробности относно темата за стоенето в къщи по време на бременността, всеки решава сам за себе си - не исках да обидя някой, нито пък да налагам своето мнение, просто горчивият ми опит ме е накарал да направя всичко, което зависи от мен, за да се радвам на рожбички.
Днес честваме паметта на св. мчци Мина, Виктор и Викентий... Моето слънце Виктория има имен ден и се моля за всички дечица да бъдат живи и здрави... Нека Бог да ги благослови!
Лек ден от мен и честито на всички именници!

# 134
  • Sofia
Здравейте мами   bouquet
Аз да ви се жална, че вчерашното хилотене ми излезе през носа вечерта. Изпокарахме се с мъжо, изнервих се и си поревах порядъчно.
Относно болничните, аз също съм с аборт преди това, проблемно забременяване и множество болести. Но въпреки всичко, колкото и ненормално да звучи ми е по-спокойно на работа от колкото в къщи. Не живеем сами и вече нервите явно не ми издържат при срещи от третия вид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт