Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 30 697
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Андромеда, аз не бих рискувала. По-добре си стой на топло и се пази, защото после, ако случайно се разболееш ще съжаляваш, че си се върнала на работа. Може пък и да не се разболееш, но сега сме с отслабен имунитет, а и хората масово ходят болни на работа .... Аз, по подобна причина, при първата бременност си взех цялата отпуска в началото на ноември, после продължих с болничен докато изляза в 45-дневния преди раждане.
Повярвай ми, никой няма да ти даде медал за храброст, дори тиквен  Simple Smile
По същата причина, за да се предпазя от вируси ще спра Пламена от ясла след нова година, стига да се задържи здравичка до тогава. Ако по-рано я нападнат гриповете я спирам веднага. По-добре да ми е на главата по цял ден, да ми трудно да опазвам корема си от нея, но да сме здрави и двете, а не да носи бацили и да се разболяваме.  Peace

# 106
  • Бургас
Здравейте, запис и от мен;)
По въпроса с имената и аз да ви споделя имам проблем. Първият е, че все още не знам пола на моя бебок, аз съм в 17-18-та седмица, а виждам, че има момичета, които са в по-малки седмици и си знаят, но уви... Родителите на моя любим са много готини и много ни помогнаха да се устроим и съм решила да ги уважа, като кръстим на тях бебето. Също мога да кажа, че ми допадат и като личности и бих се радвала детето ни да прилича на тях. И двамата имат хубави имена - Мария и Христо са, но на мен ми се иска името да не е абсолютно същото. Четох някъде, че това не е добре, защото детето приема кармата на човека, на когото е кръстено. Ако е момче мисля за Християн, но за момиче съм просто отчаяна - нито едно име не ми харесва, производно на Мария... Поне пола на знаех, но има време...
За усложнения при раждането съм чувала много още преди да забременея и сега съм ужасена от този момент. Ужасно ме е страх, понякога чак ми се реве, но няма начин. Дано Бог да ни пази и да е с нас всички...
Иначе за този магнерот и на мен ми е изписан + селен заради ускорен пулс и антитела на щитовидната, но аз не ги пия и двете. Имам чувството, че не ми трябват, но започвам да се замислям, като гледам повечето от вас ги пият.
Andromeda_84, моето мнението за болничния е, че не си струва риска да се връщаш на работа, така или иначе след месец-два пак ще излезеш в болничен, а след 2 г. сигурна ли си, че ще се върнеш на това работно място?
Ами, това е от мен засега, че май стана дългичко.

# 107
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Персона, за името - Мириам- старозаветния вариант на името Мария, това от тази тема, има и др варианти, може да изкочи и нещо, за което не сте се сетили до сега! Късмет! Иначе и ние още не знаем пола, а аз съм в 19гс вече.  Peace Рано или късно ще го разберем и ние.  Grinning

Ааа, да и за усещането - за момента това бебе е мн кротко, много рядко го усещам съвсем лекичко, даже понякога се чудя дали не си въобразявам, вчера за първи път ме ритна в ребрата недвусмислено (такъв ритник не може да се сбърка, червата не могат да направят такова нещо  Laughing). Мисля си, че е понеже съм по дебела от преди и затова, вероятно като понапредне бременността и ще започна по-сериозно да го усещам. Та, Андромеда, не се притеснявай, дори при 3та бременност бебето може да се усети късно.  Grinning Аз съм обратното на всички правила, най-рано усетих първото си дете, някъде 15-16гс. трябва да е било, даже не ми вярваха, че го усещам.  Wink

# 108
Здравейте мамчета Simple Smile Аз вчера бях на ФМ и ми каза доктора че е почти сигурен че  ще си имаме момиченце Simple Smile Пуснаха ми болнични да си почивам ,защото моята работа е учител по народни танци, а вече не е много подходящо да скачам,пак и  започна да ме боли и коремчето като скачам.За име поспорваме с мъжът ми но горе-долу сме го измислили.Пловдивските маичета къде сте се насочили да раждате?

# 109
Adromeda,хич не се чуди,стой си у вас,аз направих грешката след първото ми разболяване да се върна пак на работа до края на ноември, за което много съжалявам,защото в момента пак съм болна и направо не мога да си го простя.Засега съм на хомеопатия-коризалия и чайове,дано се оправя бързо.
Така,че риска не си заслужава.

# 110
Здравейте, мили майчета! До сега само четях какво пишете из форумите, но днес реших  и аз да се включа Simple Smile Искам да споделя и аз своето мнение по въпроса дали да си вземеш болничен или да продължаваш да ходиш на работа. Ако работната обстановка позволява т.е. ако работата не изисква постоянни срещи с хора, не е тежка физически и няма много предпоставки за зарази, аз предпочитам да си ходя на работа и така по-бързо ми минава времето и не се залежавам вкъщи. Естествено това е мое мнение и не бих упрекнала никой ако мисли по по-различен начин. По въпроса с пола на бебето, на мен моята лекарка ми каза че е видяла че е момче още в 14г.с. и вчера когато ходих пак потвърди. Приятен ден на всички четящи форума и скорошно оздравяване на болните майки  Simple Smile

# 111
zizi_84 честито за розовите гащички Simple Smile За раждането в Пловдив-аз си мисля хирургиите на Пещерско,даже съм напълно убедена че там искам:)Още обаче не съм проучила детайли,гледам на други места-избор на екип,на акушерка...не знам как да си избера акушерка като не ги познавам.Имах една позната,караше миналата година стаж за акушерка там,може да я питам да ми препоръча някоя колежка...Ще видим Simple Smile
А за болничните-който може да си взима и да си натиска парцалите вкъщи,че гадните грипове,мен ме подкара,вече 1 седмица не съм оздравяла!Още повече при бременност,знаете че протичат по-зле болестите.И аз искам да си стоя цяла зима вкъщи,но няма да ми разрешат май,не знам при студентките как стои въпросът все се каня да питам,ако може да посъкратя присъствията си в тези вирусни времена...

# 112
  • Бургас
Не съм, наистина Мириам е много красиво име, но на мен не ми се връзва с българска фамилия. А всички Мариели, Мариети, Мараи и т.н. са ми банални. Май ще си е Мария или Мия, Мая, нещо такова ми се върти. Иначе обожавам името Елия, нежно, красиво и звучи добре с българска фамилия.
А относно за чувстването на бебето, моето все още кротува - от време на време имам някакви усещания, но не съм 100% сигурна дали са от него.
Но знам, че всичко е ок засега, поне така ми казва лекарката ми.

# 113
И аз съм се насочила към Пещерско,смятам че са една от големите болници където могат да реагират адекватно ако има някакъв проблем,освен това отделението е след ремонт и поне ще е чистичко.

# 114
  • София
Честита темичка, много е хубава и заглавието е страхотно и много актуално! Благодаря много на всички, които се грижат за темите  Hug
Честити гащи на всички, които са разбрали цвета им вече, аз чакам ФМ при Томова другата седмица и дано и ние разберем Simple Smile

Samm, Benitabeni,, аз не съм точно във вашия район, но не съм далече и вече ходя на йога в Метасенс, даже и днес съм там. Ако искате повече инфо за там, казвайте, може и да се видим там.

Приятни срещи с бебоците на всички, на които им предстоят прегледи!

# 115
Mia66, Persona grata, Не съм, Merinamell, благодаря ви за съветите и милите думи  Hug Май наистина ще е по-добре да си натискам парцалите вкъщи - те и без това доста зле се отнесоха с мен като разбраха, че съм бременна, то от там ми започнаха и здравословните проблеми (контракции и прочие). Но като гледам как стоят нещата май после ще трябва да си търся нова работа - но пък не е голяма загуба, фирми има колкото искаш, а и тези не са перфектния работодател Simple Smile
Искам да попитам и още нещо - има вероятност скоро да пътуваме на дълго разтояние, около 400 км. Трябва ли нещо да си вземам да пия преди и по време на пътя? Сега нямам проблеми, матката ми е спокойна, та се чудя  newsm78 Преди бях питала док за евентуално пътуване, а той каза само, че трябва да се спира, за да почивам и да се разтъпквам малко, не ми е казвал за лекарства. Вие какво бихте ми препоръчали?

# 116
Аз да ви кажа, сега съм в дилема - в края на месеца ми изтича болничния и се чудя дали да го продължавам  newsm78 Док ми казва, че съм със слаба имунна система, а идват нови грипове и затова е по-добре да си стоя вкъщи. Освен това, в края на годината винаги има много работа при нас и знам, че ще ме натоварят и се притеснявам да не получа пак контракции... Sad Но пък вече ме няма месец и половина на работа, още не са ми намерили заместник и само ме подпитват кога ще се връщам. Та много се чудя какво да правя  newsm78 Дайте съвет, момичета - да рискувам ли да се върна или да си стоя на топло вкъщи и да си гледам спокойствието? Мамите с болнични - мислите ли да ги продължавате или ще се връщате на работа?
аз днес бях на ЖК, всичко е наред и ми дадоха зелена светлина да се върна на работа. Не че много ми се връща, екстра ми е вкъщи, освен това си взимам Алина, което преди никога не ми се е случвало и все са едни схеми... НО ... финансите ни притискат, с тая тъпотия за 24-те месеца назад ме закопаха, аз някак бях планирала нещата, не че не може и с по-малко, но като имаш на врата голям ипотечен кредит и всеки месец вноските си вървят, няма как. Та ако закрепя още 3-4 месеца на работа и на заплата, ще е добре. Освен това, да си призная, имах големи планове за тоя месец, да си свърша някакви отлежали неща, да отида на някоя лекция, да навестя приятелки, които са по майчинство и ... нищо! Такъв мързел ме удари, от дивана до градината и после в леглото. Blush Направо ме е срам, мъж ми си идва от работа и се хваща да мие чинии ... при положение, че цял ден съм вкъщи. Можех и да остана до края, нямаше да е проблем, но така реших, връщам се другата седмица. Доки каза, ако ми е стрес, натоварено или грипозно, пускаме болничен пак, тъй че ще се пробвам.

Persona grata , Миа ми е много любимо име Grinning

За бебешкото изложение и аз съм ходила, за мен беше пълно губене на време. Нещата, които ги има във всеки магазин, гледаш и няма как нещо да си купиш Mr. Green

# 117
Ще тръгвам. Лека вечер от мен и пак напомням за събота за Анел от 11.00, който има възможност. До утре

# 118
kika555, разгледах им сайта- много приятно изглежда, и ми е близо, ама тия часове Sad
Даже видях моя бивша колежка с бебенцето си, малък е светът Party

Иначе доволна ли си? Какъв е интезитетът, защото предполагам не всички са на едно ниво-обръща ли се по-специално внимание на начинаещите например? Преподават ли техники за дишане или са само модифицирани асани за бременни? Всъщност каквото се сетиш, моля драсни. Благодаря ти предварително и весело и приятно йогийстване днес. Peace

# 119
Samm, Benitabeni,, аз не съм точно във вашия район, но не съм далече и вече ходя на йога в Метасенс, даже и днес съм там. Ако искате повече инфо за там, казвайте, може и да се видим там.

Супер! Пиши ми на ЛС, за да си разменим контактите! Аз идвам веднага с теб, ако ходиш вечер. Мен ми се иска единия път да ходя през седмицата, а другия в събота, нали има клас, но не съм сигурна ще мога ли да се организирам за почивния ден Rolling Eyes
Много се зарадвах, че намерих компания  bouquet
Иначе то "нашия район" е относително понятие, защото Бенита е в Борово, а аз съм си чак в Бъкстон, до 2ро училище, ако нещо ти говори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт