Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 30 694
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!Много слаба активност днес... сигурно заради времето-едно мрачно, мързеливо:)) И на работа тук е едно спокойно, меланхолично, повечето колеги са командировка, работа почти няма...та мисля да си изтегля някое филмче за обедната почивка Laughing
Най -после казахме на малкия, че ще става батко.Толкова е щастлив.Даже повече от таткото ме глези:))) Все ме кара да лягам, за да "спинка бебчето" и постоянно е с ухо на корема-казва, че го чува и даже му говори.Много е сладко!!!
Лек ден на всички.
Като ми доскучае пак ще пиша:))

# 91
  • Пловдив
Здравейте!!!  Hug
Аз бях при док сутринта. Каза, че всичко е наред. Пак сме седмица напред. Даде ми телефона на Троянчев да му звънна да си уговоря час за ФМ като се върна от Франс. Питах за размери ама нищо не ми каза. Предполага, че ще е момче  Grinning, но не е видял пишка все още, а съди по размери, това как се движи според седмиците и т.н  Rolling Eyes.
zlatoto87, аз вече имам малко коремче  Grinning  Hug
s.kov пиши след ФМ  Hug
Хубав ден!!!

# 92
  • Ямбол
Здравейте,
Днес тук е мрачно,облачно и ветровито Sad
Излезе ми вчера резултата на БХС , пише че съм с нисък риск за синдром на Даун 1:1455. Това сега добър резултат ли е? Има резултат вътре и за още заболявания такива генетични и там цифрата е по голяма 1:100000 и за тях пише че риска е нисък. Това че е нисък е хубав резултат предполгам? Thinking Днес следобяд ще ходя при доки да види резултата ама до тогава ще откача от мислене....Дайте малко помощ, тези дето са го правили вече......моля Praynig  Praynig вииии

# 93
Дриймър, хих, мерси, че помниш и аз като теб ще чакам .. бях при доки да ми назначи ФМ в Окръжна на новия апарат, но каза след седмица най-рано, най-добре две - пак ще чакам, иска да мина 22ра г.с. пък и не съм много сигурна този апарат дали работи вече (може и за това да отлага). Назначи ми ПКК и отново среща с ендокринолога, щото много висок пулс държа откакто променихме Л-тироксина - 115 без да съм активна, иначе и на горе.. иначе беб е ОК - 20-21 седмица бил по размери, този път незнам колко см е .. в нета пише около 27 .. незнам къде се събират в мен 27см?!
Аз съм нещо летаргична .. в ремонт сме, като чергарка съм тая седмица - ходя при майка през деня, вчера от обиколки - майка, магазин, доки .. забравих за последното упражнение в училището ..
Все пак ще ходя в събота от 11 часа в МОЛ-а .. айде лека на работещите!

хихххх гледам Преди обед по БТВ - говореше най-желаният ерген в Европа - някъв италиански плувец- не обърнах внимание .. но заговори за жените в БГ .. вика много съм впечатлен, незнам на къде да погледна .. КАТО НЯКАКЪВ РЕЗЕРВАТ ЗА ЖЕНИ Е В СОФИЯ !! хихихихи

# 94
Бенита, казваш къде-кога и се запознаваме! Не искаш ли да ходим на йога в Метасенс? Аз трябва да се мобилизирам да я почна вече, като съм си тук.

Момичета, благодаря за приветствията, че съм вкъщи вече Simple Smile

И аз видях това изложение и викам на таткото да идем, а той - докато дойде бебето ще има още 10 изложения newsm78

Аз вчера си купих палто, та да мирна. Не е за бременни, но се разкроява надолу и взех един размер по-голямо, та мисля идеално е Mr. Green

Може ли някой да ми помогне с телефон, на който да си запиша час за ФМ при Томова?

# 95
В сайта на МЦ Надежда на "Красно село"

# 96
  • Sofia
Здравейте мами, аз да ви кажа дне сми е много странен ден. Само се хиля като зелка на всичко. Добре, че в офиса сме само с колегата за сега. Иначе щяха да ме вземат за  #Crazy
Пожелавам на всички ви да ви прихване поне малко моето хилундрене поне рзасейва главата от всякакви мисли Simple Smile

# 97
  • София
С малко закъснение да се включа и аз в темата къде ще раждам. Искам естествено раждане. По тази причина се насочвам към частни болници - Вита или Св. Лазар. Когато влезем в третия триместър, ще отидем на място да проучим нещата. Честно казано, май не държа толкова на раждането, а на това да ми дадат бебо веднага.
Каката я родих в Шейново. Държаха се добре, но болката настана, когато ме сложиха да легна и пуснаха системата с окситоцина... Но два часа след раждането бях на крак и се чувствах прекрасно.

# 98
Здравейте, момичета - кокичета!
Вчера не успях да се включа, че правихме с малката пица и тя се омаза порядъчно с брашно, а и се навечеря предварително със съставките на пицата  Grinning

Вчера ЖК-то мина добре. Всичко му е наред на бебето, расте 1 седмица по-голямо, рита си доволно, но понеже плацентата ми е по предната стена го усещам по-рядко и то когато рита настрани. В тази връзка, Andromeda_84, не се тревожи и ти ще го усетиш. Казвали ли са ти по коя стена ти е плацентата? Аз каката я усетих в 20г.с., като за първа бременност това е нормално.
Хубавата новина от вчера е, че плацентата малко се е отделила от разреза на секциото и има надежда да се вдигне. Иначе прегледа ми продължи час и 10 мин.  Shocked, но това, защото имаше бременна със сложен случай в съседния кабинет и се бяха събрали всички налични лекари да я гледат и умуват какво може да се направи. И на мен ми изписаха Биозин-мама за имунитета и Тардиферон, защото хемоглобина ми е нисък. Продължавам с но-шпа и фолиевата, но нея още 2-3 седмици само. Питах и за витамини, но след като лекарката ми каза, че може да пия такива за бременни, без да уточни марка, реших да не си вземам. По принцип не обичам лекарствата и вземам само ако трябва. Щом не ми каза изрично, че трябва, реших да не го правя.

danity_79 , спокойно, щом пише нисък риск, значи е добре, логично. Високия риск означава вероятна опасност. Цифрите не ги гледай, това не е степента на риска, а съотношение.

samm и аз видях информация за това изложение, но се чудя има ли смисъл да се ходи. По принцип то е ориентирано за търговци, а не за потребители и не се извършват продажби. Дори няма цени на стоките. Така беше преди няколко години, когато ходих като търговец там. Отделно на това беше много бедно като асортимент, основно колички имаше. Не знам сега как ще е, на сайта на изложението няма много информация. А бебешки изложения няма да има много до април Simple Smile Сега, средата на декември има "Произведено в България" или нещо подобно, но там не са само бебешки неща. Другото подобно изложение е през април.

# 99
Здравейте:)
Дриймър,с.ков,миа66 радвам се,че всичко е наред с бебенцата ви  Hug
даниту_79 и според мен няма какво да се притесняваш,нисък риск,означава НИСЪК,все пак БХС е метод за определяне на риска,няма как да се получи резултат няма риск:)
За палтенцето и аз да се похваля,бях си поръчала едно на мама(тя е в Англия),че струваше само 25 паунда,тя обаче харесала и купила някакво дизайнерско,намалено от 200  #Crazy на 50 паунда...Та какво да кажа,мама все ще намери начин да ме поглези и да се погрижи за мен  Heart Eyes.Сега ще чакам да пристигне,че не мога да се закопчея вече.
Аз чета за моя изпит,тъкмо някои неща много полезни за момента-хранене при бременни,задълйителен имунизационен календар на България и такива неща,поне нещо може да влезе в употреба.Следобед пак ще ходя при моя лекар,да видим бебо ще се покаже ли или още ще се крие Simple SmileСлед това ще пиша  Hug

# 100
Здравей те мили дами,
миналата седмица се разболях и всичко започна....температура,кашлица,главоболие и отпадналост Sad. Точно се пооправих върнах се на работа и се почнаха едни болки едни контракции от нищото и така до снощи докато не отидох по спешност до болницата с мъжа ми и детето.Чухме бебка даже хич не и хареса че ми натискат леко коремчето за да я чуят и взе да рита ....напрово ми се насълзиха очите.В крайна сметка се оказа че бeбка е добре ,но след настинката сам получила възпаление от студени крака или както там го наричат и хоп и от това се получавало стягане или контракции на матката. Thinking
Та мили дами пазете се,обличай те се защото от нас зависи дали малките ангелчета ще са здрави.

# 101
amber2011, казваш, че контракции могат да се получат и от изстиване на краката ли?

# 102
Да! и то доста често се случвало при бременните заради имунната система която е по-слаба

http://www.mamaibebe.com/?id=170

# 103
Инфекции на пикочните пътища по време на бременност

Тези инфекции се срещат при бременните жени, тъй като 5 - 6% от тях страдат от подобни смущения. Може и да не се дължи на някаква зараза , а просто да е в резултат на настинка или най -често на недостатъчно поемане на течности.

Признаци:

Чувствате парене при уриниране. Обикновено може да става въпрос за местно дразнение, вследствие но по-силна урина, а не за истинско възпаление.
Имате чести позиви за уриниране, нощем и денем, със силно парене. В този случай се наблюдават клинични признаци за инфекция.

При всички положения трябва да се посъветвате с лекар.  Той ще назначи изследване за да види дали в урината ви има някакви микроби. След като се открие какъв вид микроб е причинил възпалението, лекарят ще ви назначи подходящо лечение. Не се препоръчва сами да се лекувате, тъй като може да „замажете проблема", което ще доведе до усложнения.

Последици:

Нелекуваното възпаление на пикочните пътища може да има сериозни последици.

За майката - ако възпалението стигне до бъбреците
За бебето - спиране на растежа
Опасност   от   аборт,   или   впоследствие,   опасност   от   преждевременно раждане.

Предпазване:

Редовно пийте много вода; почивайте на топло; избягвайте студа и влагата; хранете се правилно.

# 104
Здравейте  Hug
Dior_84, Къдричка, Mia66, благодаря ви за успокоението.   bouquet И аз знам, че скоро трябва да го усетя бебо, но вече нямам търпение... Embarassed А и като ходя на док, все ми казват, че е много активно, та и аз искам да усетя тази активност, да не я пази само за себе си  Joy
Amber2011, оправяй се, мила  Hug Стой на топло, почивай, пий чайчета с мед и лимон и вземай някаква хомеопатия, ако са ти изписали  Peace
Аз да ви кажа, сега съм в дилема - в края на месеца ми изтича болничния и се чудя дали да го продължавам  newsm78 Док ми казва, че съм със слаба имунна система, а идват нови грипове и затова е по-добре да си стоя вкъщи. Освен това, в края на годината винаги има много работа при нас и знам, че ще ме натоварят и се притеснявам да не получа пак контракции... Sad Но пък вече ме няма месец и половина на работа, още не са ми намерили заместник и само ме подпитват кога ще се връщам. Та много се чудя какво да правя  newsm78 Дайте съвет, момичета - да рискувам ли да се върна или да си стоя на топло вкъщи и да си гледам спокойствието? Мамите с болнични - мислите ли да ги продължавате или ще се връщате на работа?

Общи условия

Активация на акаунт