Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 31 541
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
За кг - с първата бременност качих 14 кг, а сега съм +5. Не знам как ще е към края newsm78 #Crazy

iasdre и аз съм като теб,с 1 вата бременност качих 14 когато родих бях 54 кг,а сега с качила 5 кг и в момента сам 50, този път ще кача доста повече

# 346
s.kov благодаря за  Hug Определено имам нужда от една истинска голяма прегръдка. Искам да се почувствам като малко детенце, което прегръщайки майка си вече знае, че всичко ще е наред...
   Наистина трябва да бъдем силни и позитивни заради малките човечета.  Hug Hug Hug за всички мамчета!

# 347
Мама Васи - мила не се притеснявай, само спокойно.

При първата ми бременност, но по към края се прояви възел. Аз бях убедена, че е крачето на бебето, по-скоро петичка така запъната до пъпа ми, все едно имах нещо голямо колкото орех или малък портокал. Двама доктори, не знам защо съм била при тях, примерно за проследяване на тонове, въобще не им мина през ума за какво може да става дума. Вече лекарката, при която раждах само като ме видя и каза това не е петичка, а възел, в момента нищо не можем да направим, а само да наблюдаваме.
След бременността само изчезна, вероятно при много силен опън на матката може и да се забележи, но при нормален АГ преглед преди цикъл и след, защото и това има значения, с вагинален ехограф никога не се видя.

Повече почивка и спокойствие.

С. Ков и аз забелязвам положителна промяна в теб и те поздравявам.
Относно твойте килограми, по това което пишеш, считам че си страдала от хронично недохранване и сега организма наваксва, което не е лошо за твойте параметри.
Едната ми приятелка мина през такова нещо, преди бременността беше 42 кг, и и казаха да не се учудва на бързото наваксване. Теб не съм те виждала, но както знаете, има хора, които по природа са кльощави и им отива,  нейната натура не беше от тези .........
 Hug

# 348
Васи, кураж мила, задължително пий магнерота, дори може да се увеличи и на 4*2, което е максималната доза...Аз въпреки приема 3*2 съм с напрегната матка. Зная, че ти е много трудно, но намери сили заради бебе и мисли положително. Бих те посъветвала да потърсиш и второ мнение, но там в Каварна и околията нали има много "специалисти"..... /аз родом съм от Балчик/, но все пак намери начин. За пореден път казвам от многократен опит: ако ви кажат, че има някакъв проблем НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ!!!!  Hug Hug Hug Hug

# 349
Не мога да ви изчета днес,много информация!
Много се радвам за мамите с успешни прегледи и честито на разбралите пола,suzi_ku честито момиченце  Hug
Мама_Васи кураж и горе главата,мисли позитивно,остават още няколко месеца,ще ги избутаме!Присъединявам се към газолин,потърси второ мнение.Все пак това е само предупреждение,нищо не се е случило,а и ще се подготвени и няма да допуснете да се случи  Hug
С.ков и за другите,които се притесняват за изследванията на кръвта-не се тревожете и не гледайте референтните стойности,защото те са за другите хора,а не за категорията бременни.При бременност голяма част от показателите се променят,например нормалният хемоглобин за бременни е от порядъка 100-120,въпреки че за останалите хора го дават 120-160.СУЕ-то също нараства доста,но това да не ви плаши!Просто не съпоставяйте със стойностите,дадени при изследването,те не са за бременни  Hug
зизи не се тревожи,БХС-то не е голям показател,така че вярвам че всичко ще е наред с твоето бебенце  Hug
Аз от моите килограми съм доволна,макар че са доста,164см  съм,бях 48кг,сега съм 57-58кг.,съвсееем леко шупнала се чуствам,но приятно.Чуствам се добре,като изключим зверските киселини  Tired
Прегръщам ви,лека вечер!

# 350
  • София
Здравейте милички!Няколко дни ме завърташе денят и не успявах да ви драсна!Днес бях на преглед, но не се видя пола на мъничето. Беше се свило и не даваше да му се види каквото и да е. Надявам се при Томова да се види на 100% , но ще трябва да изчакам до 29-ти. Може ли някой да разкаже подробно как протича изследването при Томова? Искам да си взема мъжо с мен, но и искам да знам какви въпроси се задават и картон прави ли се и всякакви подробности!Мама Васи - прегръдки от мен!Бъди спокойна - всичко ще е наред с бебчо!Не се напрягай и стресирай допълнително - така не помагаш на бебо!Спокойно, релакс и положително настроение!zizi_84 не се притеснявай! Вземи и ти малко положителна нагласа и настроение!laguna е с теб и вярвам в добрите резултати и на двете ви!Само спокойствие, усмивки и положително настроение ви пожелавам!s.kov не си създавай излишни главоболия преди да си разбрала мнението на АГ-то!Някой път леките отклонения са съвсем безобидни! Simple Smile Честито на всички разбрали цвета на гащенцата!Целувки и спокойна вечер от мен!Погал по коремчетата! Simple Smile

# 351
  • София
Irene_kara с тебе сме съседки Laughing Аз също живея срещу Военна болница.

Viliandar Марков е добър специалист. Обяснява много подробно и постоянно те пита дали имаш въпроси. Аз ходих при него, когато бях бременна. Отзивите за него са много добри, така че не се притеснявай.

За килограмите, с предишната бременност качих +10 кг. Бях 63 кг на ръст 170. Свалих 6 още в болницата, но останалите 4 си ги влачих 7-8 месеца, да не кажа година. Докато бебето беше само на кърма, не можех да сваля нито грам. Сега се надявам да не кача много, най-вече заради стриите. Предишният път успях да удържа положението и не ми се появиха стрии, но кожата ми е предразположена, защото от пубертета си имам няколко.  Confused

# 352
Здравейте на всички, които коментират темата за съхранение на стволови клетки и по-специално цитират две дружетва Афродита и Крио Сейф. За първи път се включвам с коментар и го правя по изключение и съвсем добронамерено Simple Smile.......... не съм сигурна, че инфото, което прочетох е съвсем точно. Чела съм от А до Я и двата договора на горепосочените дружества и имам повече въпросителни и забележки към Афродита, които се явяват препродавач на услуга предлагана от FH. В договора на Крио Сейф изрично е посочено, че при изискване транспортират съхранявания материал до оторизирана клиника по трансплантации за тяхна сметка на територията на ЕС. СЪщо така в цената се включват и задължителните кръвни изследвания - пак го пише в договора. А относно съхраняването на цялото количество кръв, което има риск да сатане токсично. Това не го правят дори българските тъканни банки, които са с далеч по-малък опит и традиции в тази област. Всяка уважавана тъканна банка "центруфугира" взетия материал до извличане и отделяне само на чисти стволови клетки, било то от кръв или тъкан. Остатъчният материал от кръвта, който съдържа много други по вид клетки трябва да бъде унищожен или ако се запази, то това трябва да бъде изрично цитирано в договор. А относно договорите - този на Крио Сейф от юридическа гледна точка е съставен по - коректно. Би било хубаво Афроддита, които подписват и като пълномощници FH да бъде цитирано и самото пълномощно и съответния му апостил ако не е издадено в БГ.

# 353
Здравейте, на тема изследвания , моята кръвна захар при последните изследвания е 5.15 и се оказа леко завишена тъй като стандартът за бременни е до 5.10 . Има ли при вас някоя с подобни резултати?
Моля ви за помощ , как да си поставя вече готовата лентичка в подписа .Очаквам подробности на личния.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 19:05 от karti4e

# 354
Здравейте сладурки! Виждам, че спрягате килограмите. Аз съм 162 см. - 63.4кг. Стартово 58кг. Ама не ми пука грам само да е наред дребното. Аз все още нищо не усещам, само тежест от време на време а съм в 18та седмица, но явно е поспаланко Simple Smile
Напоследък имам следният проблем: тече ми кръв от носа и то честичко. Дали някой друг не е имал същото неразположение? На преглед съм чак 07.12 и до тогава ще си откача ако продължи така  #Crazy
Много целувки от полите на Витоша, на заточение съм тази седмица там Simple Smile

И с първата и сега с втората бременност ми тече кръв от носа и устата. Всеки път когато мия зъбите или ям нещо тече толкова много кръв, все едно са ми разбили устата. С първата бременност един ден се събудих и със счупен зъб, а парчето беше в устата ми. Много неприятни неща, но казаха, че всичко е напълно нормално за бременните, все пак всичко се пренасочва към плода и за нас каквото остане. След раждането почти всичко се оправя Simple Smile)
За майчетата, които им е първо дете да кажа, че понататък се схващат редовно краката. Консултирайте се с лекар, ще ви обяснят как бързо да премахнете тази болка.

# 355
Здравейте на всички, които коментират темата за съхранение на стволови клетки и по-специално цитират две дружетва Афродита и Крио Сейф. За първи път се включвам с коментар и го правя по изключение и съвсем добронамерено Simple Smile.......... не съм сигурна, че инфото, което прочетох е съвсем точно. Чела съм от А до Я и двата договора на горепосочените дружества и имам повече въпросителни и забележки към Афродита, които се явяват препродавач на услуга предлагана от FH. В договора на Крио Сейф изрично е посочено, че при изискване транспортират съхранявания материал до оторизирана клиника по трансплантации за тяхна сметка на територията на ЕС. СЪщо така в цената се включват и задължителните кръвни изследвания - пак го пише в договора. А относно съхраняването на цялото количество кръв, което има риск да сатане токсично. Това не го правят дори българските тъканни банки, които са с далеч по-малък опит и традиции в тази област. Всяка уважавана тъканна банка "центруфугира" взетия материал до извличане и отделяне само на чисти стволови клетки, било то от кръв или тъкан. Остатъчният материал от кръвта, който съдържа много други по вид клетки трябва да бъде унищожен или ако се запази, то това трябва да бъде изрично цитирано в договор. А относно договорите - този на Крио Сейф от юридическа гледна точка е съставен по - коректно. Би било хубаво Афроддита, които подписват и като пълномощници FH да бъде цитирано и самото пълномощно и съответния му апостил ако не е издадено в БГ.
Доколото съм споменала в моя коментар, за съхраняване на цялата кръв става въпрос за другата английска банка, освен Future Health ("As a scientist, I wanted Cells4Life to adopt the Gold Standard and that is why we store whole cord blood and cord tissue.  We are the only bank in the world to do this.  We capture more stem cell types than anyone else; those currently known and even those that may yet be discovered."
Dr Jeff Drew, BSc PhD, Chief Scientific Officer)
 Що се отнася до пълномощното, аз веднага им звъннах, като ти видях поста, и се притесних, че може би си права, но на мен ми казаха, че удостоверението от Изпълнителна агенция по Трансплантации за България е всъщност официалният документ, че МЦ Афродита имат законово право за съхраняване на стволови клетки(лиценз), както и за другите дейности по тази процедура,а договорът МЦ Афродита да е представител на FH в България e в Министерството на Здравеопазването в България и се пази тампод конфиденциалност. За договорът на Криосейф- аз също го имам, но явно в моя не пише, че транспортират...а дали обработват също така, дали поддържат връзка с болницата, не знам....и на мен колебанията ми бяха за тях, но подписах с FH, заради транспортната им кутия, специално създадена за техните проби и особено за безопасно съхранение на тъкан по време на пренасянето , а и защото се убедих с очите си: http://www.futurehealthbiobank.com/stdpage.asp?page=22

# 356
за килограмите...

първата бременност качих 12 и ги свалих веднага...втората бременност също....

сега съм качила +2, но голямото качване ще почне скоро

аз вземам хормони за щитовидната жлеза и те ми стимулират метаболизма, та за това само 2 съм качила....
абе момичета килограми се свалят!!! да са ни здрави бебетата...спорт и правилно хранене му е майката!!!

аз минах успешно БХС и въпреки годините ми (36) няма да ме пращат на амнио че риска ми е 1-14000....поне това да не правя...

на 28 ми е големия ултразвук за да кайат дали е здраво бебето и пола му...та след това искам малко да се насладя на тая бременност...че такова шашкане му ударих ..не е истина... newsm78

# 357
BAVory, не подлагам на съмнение, че Афродита са лицензирани от Агенцията по трансплантациите и мисля, че и двете дружества предлагат добра услуга. Аз лично още не съм направила окончателен избор на банка, просто схемата на Крио Сейф ми се струва по изчистена, налице е холнадско дружество, което регистрира дъщерно дружество в БГ (собствеността съм проверила в ТР). При Афродита е налице договор, който урежда отношенията на представителство за конкретните услуги на територията на БГ и който както казваш се съхранява в АТ, но реално няма публичен регистър или  по друг начин да бъде удосотверно това. Sorry ако ти създавам излишни/ ненужни съмнения....
А относно цитата на въпросната друга английска банка за съхранение на цялата кръв е възможно да го правят но разделно, след като са извлекли и отделили стволовитеклетки. Несъм запозната с целия материал на въпросната банка. Успех Simple Smile

# 358
Здравейте, мамчета. Нямам търпение да Ви се похваля, че бебчето вчера около обяд промърда, осетих нещо подобно на гъделичкане, не знам как да го опиша. Много съм развълнувана, въпреки че ми е втора бременност. Чувството е невероятно.  Hug

# 359
Разбирам те напълно, Ivet0, но всъщност никой от ИАТ няма да ти откаже информация за тях и специалистите, с които работят, защо аз лично съм питала за моята докторка в Пловдив дали е обучена и фигурира там в регистъра, и ъе веднага направиха справка. Не виждам много различията, честно казано....пък и в края на краищата сравняваме Белгия и Великобритания. Мисля, че и двата избора са за предпочитане пред БГ, нали така:)) Аз просто повече вярвам на англичаните, като по-стриктни, педантични, изпълнителни и т.н.Пък и изрично за транспорта до болница на ЕС, както и поддържане на контакт с тази болница знам-моя приятелка от София е съхранила там и си е писала с Изпълнителния директор на Future Health. А сравнението с другата английска банка съм сигурна, защото моята докторка каза, че и на неq така са обяснявали представителите- така че не е грешка.
Както и да е, не искам да оспорвам на никоя от вас правото на собствен избор, просто искам най-доброто за детето/децата си и смятам, че го открих.
Мен ме приемат утре в болница...така че мерси за подкрепата на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт