МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Седя и си мисля  hahaha как звучи  Joy
Как ще го отказвам моя синковец от нощното хранене  newsm78 Я мамите с опит в кърменето да споделят, как са процедирали  newsm78 или бебоците сами се отказват  newsm78

Хайде лека после ще ви чета  Hug

# 166
matza83 много е сладък Виктор  Heart Eyes и Бобо от време на време така си смуче.
Сиренце Марио е готин,но най ме радва на последната снимка  Joy защото и Бобо е все така пред ТВ-то,направо се зомбира като почнат рекламите  ooooh! аз го махам от там,той пак долазва и така до като не го изключа  Grinning

Седя и си мисля  hahaha как звучи  Joy
Как ще го отказвам моя синковец от нощното хранене  newsm78 Я мамите с опит в кърменето да споделят, как са процедирали  newsm78 или бебоците сами се отказват  newsm78

Хайде лека после ще ви чета  Hug
Ами ти не си ли се примирила вече  Wink ,аз отдавна не си задавам този въпрос,когато-тогава,Вики най-добре ще ти каже  Wink ама сигурно отговора ще е няма да е скоро,не се надявай  Mr. Green

Хайде лека нощ,отивам да си гушкам  newsm46

# 167
Ами аз си мисля, че няма сами да се откажат. Като реша да отбивам окончателно, тогава ще спре да яде нощем май. Rolling Eyes
Маца, Сиренце, големи сладурчета са ви дечицата. Heart Eyes
Въвеждането на глутена и аз лъжичка по лъжичка го направих с каша на Милупа.Давам всеки ден каша 3 лъжички сухо вещество и малко плод вътре. С водата не знам колко става като грамаж.Може би към 100, може би по-малко.
И да питам и аз като сучат мъниците усещате ли им горните зъбчета? Откакто на Ева и пораснаха започнах да усещам едно драскане докато суче. Дано не се сети да хапе, защото онзи ден ме перфорира на бузата и е ужасно. Confused

# 168
  • Пловдив
Здравейте, мами!  Hug
сиренце, Марио е много готин!   bouquet
мама веси, при нас отказването от нощното хранене стана от самосебе си. Дара си се пробуждаше, но не от това че е гладна. Помрънкваше си и заспиваше. Отначало я слагах на гърда, но тя не сучеше, а ме използваше за биберон. От малко повече от месец си спи от 21.30 до 7, 7.30ч. понякога става и по-късно.  Grinning
Маринелка, браво за старанието!  Hug
И ние ползваме спално чувалче. Намирам ги за много полезни  Peace.
Започнах да въвеждам глутен тази седмица с овесена каша/мое производство/  - на ден по 1 лъжичка и увеличавам количеството. Мисля така да процедирам поне 10 дни. После ръж и ечемик по същия начин и накрая пшеница - пак така на ден с по 1 лъжичка повече  Peace.
Хубав ден, момичета!  Simple Smile

# 169
ГУ! (Пенмар ще ме съди за плагиатство  Joy)

kukumindrela ние сме я водили много по кръчмите,но задължително в залите за непушачи,даже като беше на около месец и нещо бяхме в ресторанта под блока и аз реших да я прибера към 21ч да си легнем,да ама не -пищи,върнахме се в заведението и спа като пън до 01:30ч. smile3524

zvezdaa нищо против нямам да си ги сменим за 1 вечер да видиш как се наспиваш като си се будил по 100пъти...
Което ми напомня да ви кажа,че от седмица и нещо спим адски неспокойно и ако не съм прекалено нагла може ли да помоля за статията със "скоковете в развитието" -обещавам вече да си я запаметя и повече да не се налага да я пускаме...

Stacked глутена го въведох с корички хляб,което е далеч от правилния начин,но просто подходих несериозно към този въпрос...

Сиренце -като си имам помощник вкъщи (таткото имам предвид) мога цял ден да се вихря в кухнята -страст ми е... Обаче за жалост този месец работи всеки уикенд.
А Марио е голям сладур-прилича ми на голямо момче,а не на бебе  Heart Eyes

mama_vessy аз съм се отказала (нищо че сме на АМ),баба ми се опитвала,но резултата бил голямо количество изпита вода и ужасно тежък памперс hahaha

За рекламите по ТВ -имам чувство,че има нещо в тях - може да сме на другия край на стаята и въобще да не вижда телевизора,обаче само като чуе музиката им и веднага се извърта на 180градуса да гледа,понякога съм си мислила,че ще си счупи врата да търси ТВ докато вървят рекламите smile3532

sunflowerпредлагам да си траеш за спането ви,че сме толкова много недоспали тук,че рискуваш да те замеряме с камъни  smile3533 (шегувкам се Wink ) А като се сетя,че и ние смяхме от 22:30 до към 9:30 само с едно будене за мляко-еххх,искам пак така... smile3507

Извинявам се,но нямаше как да пропусна да ви цитирам тази мама (за тези дето нямат Фейсбук):Tanq Traicheva-Todorova Ema qde popara,ili kus -kus na Plasmon,ili i pravq kashi4ka:)predi nqkolko dni pak i dadoh filiika s malko pastet samo sredi4kata i mn i haresa:)
Мисля да си запазя коментара за себе си,само ще ви уточня че пастета не е бебешки някакъв,а на КОМПАС  smile3505

# 170
# 171
За заведенията- не се решавам да я оставя в задимена среда, когато съм била в такава Дари си остава вкъщи, но на детски партита сме ходили доста на 6 или 7 бяха и се представяше отлично.  Heart Eyes
За глутена и аз съм много несериозна в това отношение ,баткото хапва филийка и аз и дам коричка и тя като някоя- не яла от седмици, като я замляска с тез 4 зъба   Crazy , дори това с филийките- веднъж и дадох с риба тон- варена с малко зехтин, аз така я обичам и това гладното си я хапна, но обожава риба- сьомгата на гербер яде през ден.За нощното хранене -с пробиването на първият и зъб започна да се буди ,не мисля да я мъча и допълнително да я изтезавам.  Blush
В момента спи с баба си- при нея спи понякога по три часа  Shocked , а с мен не  Embarassed
Не знам как сте заместили хранене момичета, но при нас не се получава- аз и не настоявам- след всяко хранене, независимо дали е пюре, каша или нещо др си търси мляко, дори да си е похапнала обилно- аз не меря порции  Rolling Eyes

# 172
  • София
Привет, момичета!

сиренце, много е порастнал Марио:)

Ние се завърнахме. Местенцето наиситна е хубаво, но ще е по-добре, ако се отиде пролетта или лятото.
Относно заведенията и децата да ви споделя на какво станахме свиделтели точно тозо уикенд. Там, където бяхме има една основна механа. Почти всички гостуващи бяха с малки деца и изобщо не ги притесняваше да пушат вътре, докато ядат и да държат децата си там. Добре, че ние бяхме настанени в една отделна вила, която имаше малка механичка с камина и 2 маси и си пренасяхме там храната и така отцеляхме. И добре, че нямаше други желаещи от пушещите да я ползват, че иначе не знам как щях да подпаля. Та и от тази гледна точка, когато ходите някъде, задължително питайте дали имат отделни зали за непушачи, ако времето не позволява да се стои навън.

Хаха пастетче, ние с мъжа ми дори избягваме да ядем такива неща, ама "всяка мама най-добре си знае"
Моето дете така, както отказва да яде зеленуци, днес докато обядвах зеле със свинско, така набързо успя да бръкне в чинията ми, че май трябваше да го оставя да си похапне:)

Хубав ден Hug

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 16:14 от redreny2000

# 173
  • Бургас
Днес активността е доста слаба. Аз през деня писах, но текста ми изчезна и чак сега сядам пак.
Марио е голям сладур  Peace
Относно глутена - въвеждам го предпазливо с накиснати фини овесени ядки - първо само няколко люспици към плодово пюре, после около кафена лъжичка, след това около половин супена (не пълна) и така...
Разказа за бебето с тапи в ушите е направо тъжен. Ясно е, че хората не искат да си променят начина на живот заради едно бебе, но жалкото е, че то страда от това  Confused
Еna , Преслав има 6 остри зъбчета и ме е хапал, докато уж суче. Стресиращо е. Повишавам му тон и казвам строго Не!!! Мисля, че разбира добре, но от време на време явно забравя.
Иначе силиконовата си лъжичка какво я прави  Crazy - не мога да му я извадя от устата като я захапе, като акула е.
ino4kada , при нас сякаш е обратно - има повече интерес към твърдата храна сега и това малко ме притеснява - да не вземе да откаже да суче пък сега  Rolling Eyes
Имам един тъп въпрос, но какво да се прави с първо дете съм и за доста неща се чудя. Та... как трябва да изглежда акото на 7-8 месечно бебе ??? Като пюренце ли или по-твърдо като на голямо дете  newsm78Не ми се смейте, от една седмица бебчо има по-оформено ако, не е течно вече и аз реших, че е запечен, защото и количеството е по-малко от преди. Ака по 3-4 пъти на ден така, понякога доста се напъва.   Thinking
Хайде, развеселих ви с моите чуденки, лека вечер от мен  Laughing

# 174
Цитат на: marinels link=topic=622346.msg20241076#msg20241076 date=1321177479

Извинявам се,но нямаше как да пропусна да ви цитирам тази мама (за тези дето нямат Фейсбук):[color=navy
Tanq Traicheva-Todorova Ema qde popara,ili kus -kus na Plasmon,ili i pravq kashi4ka:)predi nqkolko dni pak i dadoh filiika s malko pastet samo sredi4kata i mn i haresa:) [/color]
Мисля да си запазя коментара за себе си,само ще ви уточня че пастета не е бебешки някакъв,а на КОМПАС  smile3505

Точно аз я попитах някакъв бебешки ли е пастета /добре знам, че няма такъв, но ми стана интересно какво ще отговори/. И там изразих мнението, че според мен е опасно да се дава пастет дори на голямо дете, да не говорим за бебе. Аз самата не смея да се храня с такова нещо, съдържащо бог знае какви боклуци. И аз мислех да си затрая, но това ми се стори крайно прекалено колкото и да съм на мнение, че всяка майка си знае кое е най-доброто за детето й.

# 175
  • София
привет,

аз вчера бях рожденничка, но не се завъртях да почерпя. Ама и то повод ли е, за последно възраст, започваща с 3  Confused. А в какво криво настроение бях  Rolling Eyes. Както и да е, мина и замина без особени организации.

Маринелс, за фолиевата киселина питаше. Ами, Яна тогава беше на около година и половина, веднага я грабнах и в Пирогов. Там й дадоха активен въглен, уж да повърне, но не успя. Казаха, че понеже този витамин е водоразтворим, трябва много течности и фибри, за да се изкара от организма. Искаха да ни оставят в болница, за да ни вливат течности, но аз просто не можех да си представя два дена да стоим там, тя в цветущо здраве и вече проходила в една стая, при това гадна. Заведох си я у дома, сложих я на гърнето и започнах да я наливам с течности. Давах й зеле да яде и такива неща. Не знам дали имаше някакви последствия, а и не знам колко беше погълнала, може би съвсем малко. За съжаление шишенцето беше от 100 бр, от които не знам колко съм била изпила по време на бременността. След година и половина просто нямах спомен, а и изобщо не помнех, че там стои това шишенце, иначе да го бях прибрала. Както и да е, при поглъщане на неподходящи неща просто зависи какво е. Ако е лекарство, е добре да се повърне, колкото може. Ако пък е някаква изгаряща течност, не трябва да се повръща в никакъв случай. Въобще, прибирайте и заключвайте всички препарати, лекарства и др. подобни, че...  Rolling Eyes

сиренце, чудесен е Марио  Heart Eyes. Ти пък ме уби с тия парабени, бях забравила да проверя. А кои кърпи са без парабени например? То и за натриевия лаурил сулфат много гадни неща се пише, а го има навсякъде - виж това например.

Бобо днес ме изненада, като на сутрешния сън спа час и половина без събуждане, има може би светлина в тунела  Whistling. Друг път спи по половин час и трябва пак да цока, за да продължи да спи, защото изобщо не се е наспал за толкова време. И вечер пак взе да прави пауза поне до 1 часа, което беше престанал. Ако продължи така, може би по някое време ще спре да се буди  newsm78.
Мама Веси, в един момент, когато започнат да се хранят достатъчно обилно, че да издържат до сутринта и когато им израстнат всички зъби, сами спират да се будят. Въпросът е дали ще издържим ние дотогава Simple Smile.

Бобо много се отвива напоследък и реших и аз да му взема чувалче. Обаче дали ще го понесе, като не е научен. Той напоследък щом се събуди, скача и се изправя в кошара за секунди, дали няма да беснее, ако го затворя в чувал  newsm78. И завивате ли ги с нещо тънко отгоре?

Сетих се да ви кажа, ние напоследък си играем с играчки на Eichhorn, като тази например. Още му е рано да прави каквото и да било умно с тях и да ги реди, обаче се забавлява да ги изсипва, пробва на вкус и разнася. Дървени са, по-добре от пластмасови, според мен.

А музика каква им пускате на бебоците? Аз отначало му пусках разни рок радиа, после пробвах класическа музика, но в момента показва трайно предпочитание към детските песнички. Като яде, ако не му пусна песнички, е много по-нервен. А тези, които ги познава вече, май му влияят добре и в колата. Е, понякога нищо не помага и трябва да се спре, но и това е нещо. Ние покрай Яна сме научили сума песнички, рядко се слуша друго в колата. Тъкмо си мислех, че пак ще мога да си карам и да слушам Beautiful day например, ама няма, пак зайчета, кученца и жаби ми се мотаят по цял ден в главата  Laughing.

Ние днес взехме резервното гърне от при наште за Бобо. Имаме 2 от 2 попадения  Simple Smile. Два пъти го слагах вечерта и двата пъти ака. Но той си е обучен, де, слагам го и го карам да се напъва. Ако има нещо за правене, го прави. Даже му е по-забавно, отколкото да го издържам, защото си вади някакви играчки от съседната кутия, докато си върши работата. Не е стоял повече от две минути на гърнето все пак.

# 176
Бета, да си жива и здрава с малко закъснение...
Е, момичета, аз не го казах в смисъл че съм се фръцнала, просто за каши и акита всички се впускате да пишете, а за толкова важно нещо... Както и да е, благодаря на отговорилите ми. И изобщо, ама изобщо не съм искала да изглеждам като разсърдена.
Лилинчо, твоето мнение наистина съм го пропуснала. Ако искаш напиши One born every minute и виж какво ще излезе, това е сериал, всяка серия включва 3 раждания на различни жени, много е интересно.
За кашите - не съм компетентна, че тук продават само оризова.
г-жа Стихийно бедствие, права си, че не те познавам. Правя си изводи от това, което чета. Много от вас, момичета, се срещат на живо и това ви помага да си изградите вярна представа за човека отсреща. Аз си изграждам образа на всички вас от това, което сте написали. Понякога той ама изобщо не съвпада с истинския човек.
Кукуминдрела, аз например съм късметлийка, че тук не се пуши никъде - дискотеки, барове, най-много да е разрешено отпред пред заведението. Така че пред мен я няма тази дилема. Но - както наистина си се гледаме сами и няма на кого да оставя децата и за секунда, и ако сватбата наистина е много важно събитие за мен, то със сигурност бих замъкнала София. (може и така да говоря, защото съм забравила колко задимено става в заведенията). Истината обаче е, че ние ходим навсякъде в комплект и нямам ама никаква възможност да оставя децата някъде (а гледачка за вечерта някакси не бих наела).
Четох, четох, и всичко ми се изпари от главата.
Заместени хранения - май имаме 2 - сутрин и вечер. Не че след това не суче, но сутрин направо се разтреперва пред вида на купичката си. Давам ВитаБрикс и банан с вода, отделно боровинки. А за вечеря каквото съм и сготвила - ориз и зеленчуци, паста, месо със зеленчуци и разни такива.
За нощното хранене - Мама Веси, с Александър процедирах така - след като стана на 1 година и 2 месеца, понеже ми писна цяла нощ да ме ползва за биберон се опитах да почна да му давам мляко. Докато намерим мляко, което му харесва, отне доста дълго време (около месец и повече). След това му давах преди да заспи бутилка и през нощта, като се събуди да суче още една. Това трая не повече от 20 дни (това веднъж будене посред нощ за мляко) и след това той спря да се буди от само себе си. Иначе през деня си сучеше докато стана на 1 година и 9 месеца, а след 2 седмици се роди София  Simple Smile
Купих подарък на София за Коледа. Не мога да и се нарадвам. Ето това и купих:

ОТделно съм и поръчала прекрасен коледен тоалет - Туту, шнола (за къде ли, като коса няма) и блузка с коледен орнамент. И това е, приключих с коледните подаръци. За Александър - печати, въдица, Липстър таблет с 5 игри и един пъзел, за София - куклата и коледен тоалет.
За племенниците ми - прахосмукачка и много хубава рокля за Лоти (2 г.), а за Нина - прекрасно одеало (майка и това искаше ) и дървена дрънкалка. За зет ми и снаха ми - сесия при фотограф (с децата), а за свекър ми и свекърва ми - круиз за 1 ден по реката, с джаз, сирена и сайдер (щото те вино не пият ). Много съм щастлива, че приключих лудостта.

# 177
За запушените заведения - аз все още не си позволявам да го даржа в такава среда, камо ли на 3 месеца.... просто нямам думи  newsm78 всеки сам преценява
За пастета - хм... около мен всички настояват постоянно да му дават някакви неща да опитва от нашите храни. Постоянно се карам с някой и сигурно ме мислят за откачена. Личната лекарка не е блестящ специалист, но дори и тя съветва да се изчака с някои неща, като супи и бульони след 10-ти месец. За детската кухня тук ме посъветва да не я използвам, защото продуктите не били качествени с които приготвят храната.
За рекламите - на нас са ни любими на Памперс, Германос, Ариел и Киндер Буено  Laughing има нещо в тези мелодии
Искам да попитам мамите от Варна, дали знаете колко струва на месец там частвната детска градина, че едни познати ми казаха мн мн фрапантна сума  Shocked и на мен не ми се вярва. Просто любопитство  Grinning
Лек ден   bouquet

# 178
Дубрутру  Joy

Искам да попитам мамите от Варна, дали знаете колко струва на месец там частвната детска градина, че едни познати ми казаха мн мн фрапантна сума  Shocked и на мен не ми се вярва. Просто любопитство  Grinning
Лек ден   bouquet
За Варна не мога да ти кажа,но в София една позната плаща 350евро на месец...Обаче градината е уникална,даже преди се шегужах,че искам да работя толкова,че да си позволя такава за детето си...
http://germani.bg/index.php?lang=_bg

Катилиас - много ми хареса куклата,а за подаръците - що не съм ти свекърва? hahaha
Тук все още няма такава масова истерия покрай пазаруването на коледни подаръци,може би защото не е така  наложена практиката да се пазарува за всички близки.

Бета - Честит рожден ден на патерици,ако те успокоява мойте години започват все още с 2,но пак покрай рождения си ден се чувствам кофти...Благодаря за отговора за хапчетата...
А може би преди са те питали,но аз съм забравила - ти като практикуваш ЕБХ ползвате ли памперс?

За чувалчетата - възможно е да не иска да спи щом досега не сте го ползвали още повече че ставате от леглото - Анастасия се оплита като се опитва да пълзи с него

anelisa аз си запазих коментара за себе си,защото щях да бъда далеч от добрия тон,а тук сме "майки,които спазваме добрия тон"  Joy

ino4kada а какви други риби ядете,защото избора в ловешките магазини не беше голям и сега трябва да огледам тук в София,много ми иска да въведа рибата...

catwalk за акото нашето в зависимост от храната е или като каша или твърдо и оформено като на голям човек,затова като видя че е такова давам нещо като сливи примерно на следващото хранене и така регулирам...

Stacked много благодаря  Hug

# 179
  • София
Привет и от нас с Тео, който вчера стана на 8 месеца.

Някой мове ли да ми каже какво трябва да се сложи между скобите за да се види картинка? УРЛ или адрес или друго. С копи пейст картинката не става и как ли не пробвах...

От вчера детенце се изправя на крака в кошарата за радост (или ужас на мама и тати). Отразихме събитието със снимки. Казвам ужас т.к. се страхуваме да не изкриви крачетата, но щом го прави сам без ние да сме го учили, значи е готов... Татко му е проходил на 9 месеца, а аз на 1 год. и 3мес. така че не е ясно къде ще наклончт везните. По- странното е, че не седи седнал много стабилно и пълзи само по 2-3 "стъпки" и се хвърля напред по коремче ... Едва преди 2 дни започна по-стабилничко да седи седнал без да климбуцка Wink

Да попитам вие ползвате ли зимни чувалчета за количките?

Мама Веси, не съм с опит в кърменето, но мисля, че само ще се откаже детенцето от нощното хранене. Дали е на АМ или кърма според мен няма значение  Peace

На вниманието на Мамите от София Пловдив и други градове с КАРФУР - има намаление 40 % на пюрета ГЕРБЕР до 20.11 а от 18.11 до 20.11 в зала Универсиада се провежда Бебемания 2011!!!

Хайде стига толкова от мен за днес! Simple Smile Усмихнат ден с малките мишлета!

Общи условия

Активация на акаунт