МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 390
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Привет, момичета!

Ние сме уж на почивка, а аз болна. Явно е някакъв вирус, след като този път и аз се разболях.

Благодаря на всички за честитките.

Марис, големи са сладури:)

мама_веси, и Виктор се буди през нощта, а е на АМ. Всяка нощ е различно, но са повече нощтите, в които го вземам при нас, за да не ставам. Обикновено му давам залъгалката и заспива. Сега, като е болен и когато много го мучат зъбите, се случва към 4 часа да похапне, че иначе няма заспиване. Също така има случаи, в които само сешоара го успокоява:)

Виктор днес се кукна в 7 часа, а обикновено спи докъм 10. Явно чистият въздух си казва думата. Сега обаче, както си се въргаляхме 3-цата в леглото заспа, ще видим докога:)
При нас днес май ще е слънчево и дано, че да може да постоим малко навън с Виктор.

Хубав ден Hug

# 151
Бета, ама те са напълно еднакви!!!  Hug
 Късмет си извадила тогава с бойлера, а Яна - с находката - че е била фолиева киселина, а ане контрацептиви, например.

За Хъджиса кърпичките - много са хубави и приятни на допир, но - внимание: имат парабени! С малките букви е написано в състава.

При мен дедуктивно дойдоха разсъжденията за секса на мама и тати - още много малка - вероятно на 4-5. започнах да намирам тук и там неразпечатани презервативи и те - тривиално: много упорито и до по-късни години ми твърдяха, че са балончета... Wink

Аз като пешеходка с бебе, да ви напомня, че опасността дебне и по улиците, така че винаги връзвайте в количките си своите бебоци. Забелязвам, че преди да преместят детето в летния вариант, майките масово не ги връзват.
Къде почивате, Редрени? Тука всеки си трае за почивките Wink И Лъки не каза къде са ... Wink

Eee, Marys  - много е сладка тази двойна радост!  Hug Ама къде имате място за всичко по две - гледам, че имате две кошарки, две проходилки ....

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 10:15 от sirence

# 152
Марис, страшно са готини малките! Heart EyesОсобено ме впечатлиха , когато и двамата едновременно погледнаха към фотото и се засмяха-толкова са милички! Hug
Ева от скоро започнах да я уча на разни неща, но засега знае само къде е лампичката, като не я посочва, а поглежда нагоре; къде са тати, баба и т.н., но като правим "боц" тя ми хваща пръста и се смее. Laughing Уча я и да показва къде са очичките, но както казах, тя не умее още да свие пръстчета и да изпъне показалчето напред. Постепенно и това ще стане. Simple Smile
Хайде, болничките да оздравяват!То и моят батко беше с Т снощи, дано да му се разминат кашлиците този  път. Praynig

# 153
Bub_
Цитат
В креватчето си спи до към 03:00/04:00 през нощта и после при нас.
Ние сме даже по зле след 12ч. вече е при мен  ooooh! Забелязвам, че така е при всички които се кърмят  Thinking От тази гледна точка завиждам на тези дето не се кърмят, за дългия спокоен сън. При мен това е мираж откакто бях в 5м бременна  ooooh! Което прави повече от година нарушен нощен сън  Tired не знам колко още ще издържа така  Confused

ААА, не при всички кърмещи е така, моята мадама спи само в нейното легло, а вечер не се кърмим откакто стана на 1 месец, спи си непробудно до сутринта  Hug Ако можеше и сама да заспива, вместо два часа молене, щеше да е дете мечта  Wink

На почивка и ние мислим да отидем края на ноември, да сменим морския въздух с планински, дано да е меко времето, че да можем да му се насладим.  Heart Eyes Във Варна температурите не падат много, но голям вятър духа, разваля се цялото удоволствие от разходката!!

Вчера купих пюрета на Гербер от карфура, големите идват на 1.5, а малките на 0.9лв., просто без пари, има с по-големи парченца и изцяло пюрирани, който ползва готови пюрета де  Peace

# 154
Минавам да се отчета след консултацията тази седмица. Вече сме 9 кг и 71 см  Laughing Натежало му е дупето вече  Wink
За спането в неговото легло - всеки път е различно - понякога го вземам при мен, понякога спи непробудно.
Ние обаче имаме дрег проблем... Митко се върти страшно много и цяла нощ спи отвит, а вкъщи сме с парно, което понякое време изгасва и става студено. Много ме е страх да не настине и се замислям за спален чувал. Безопасни ли са или крият някакви рискове? Има ли някой, който използва, за да даде отзиви   bouquet

# 155
Илияна, ползваме спално чувалче още от самото начало, а сега сме със следващ рзамер. Тези с цип отстрани, а не по средата отпред, се завъртат и малко се усукват около бебето, ако много се върти. Купете си от ИКЕА  - с цип по средата е  (отпред)- страхотно са изпипани, особено синия за момчета - и ние решихме да си вземем още един - 29 лв е този, бях писала и преди за него, и се води от 6 до 18 месеца.

# 156
Хай  Joy

Аз цяла сутрин се вихря в кухнята,но все пак си угодих да си направя за закуска кус-кус -ммммм, брат ми и мъжа ми искаха принцеси,бях обещала и крем карамел на баща ми,а довечера сме на гости в свекърва ми,та за нея правих морковена торта.

Почвам отзад напред:

Илияна- ние спим с чувал,но летен понеже е топло вкъщи,но като се отвие и замръзват краченцата,доволна съм,само че трябва вече по-голям да взема,защото много се оплита като се върти...

Сиренце- имаш ли идея колко см е този на ИКЕА

Звезда - да ти кажа,че като чуя за такова бебе и си викам:тази сигурна ли е,че не сънува,но такива бебета се падат винаги на чуждите хора... Ние дори че сме на АМ пак ставаме поне веднъж да хапнем за периода от 22ч до 8сутринта,така че не ми е ясно на кърма как издържа...

Ена - аз я уча с едно пръстче да светка и изгасва лампата,обаче и на нея и е по-лесно с цяла ръка,трудно посочва само с показалеца...

Марисnewsm51

Бета - а имаше ли някакви последствия от фолиевата и въобще как се действа в такава ситуация?

За секса на родителите- аз пък мисля че имам травма от това,тъй като винаги след като съм ги чувала да го правят после все едно съм ги "мразела",не мога да го опиша дали е точно такова чувство,но е неприятно...Ето снощи пак ги чух и въпреки,че вече съм "семейна жена" пак ми стана неприятно...А това е най-нормалното нещо на света,но не мога да си го обясня...

По този повод: Знам,че децата ни са още далеч от тази възраст,но как смятате да отговаряте на неудобните въпроси? (моля тези с "опит" да споделят)

Маца - и ние не правим така,но е много сладък  Heart Eyes

# 157
  • София
сиренце, специално за теб. Ето, тук се намираме: http://villamark.net/

Местенцето е хубаво, но може би ще е по-добре през лятото. Също така е малко неудобно с къпането на малкия. Обикновено досега, където сме ходили, е имало вана и така ние се предпазваме от измокряне, защото го къпем над нея.

за чувала за спане Ние ползваме от лятото, защото тогава Виктор започна да се отвива и нямаше друг начин. Доволна съм.

# 158
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
redreny2000 , мястото е страхотно! Дано си изкарате добре!

И Живко се буди през нощта! Вярно всяка нощ е различно -  има случаи, когато се буди още към 24.00 - 01.00 и още тогава го взимам при нас / в повечето дни е  така /. Има случаи, когато се буди чак към 06.00,тогава го взимам, пие мляко и веднага заспива до към 08.30 - 09.00. Когато го взема при нас спи много добре - дори и рано да съм го взела спи до 05.30-06.00, пие млякото и пак заспива! Е има и вечери, когато си поплаква доста, но са много рядко!

# 159
Момичета  набързо влизам да ви кажа какво видях вчера. Бях на сватба и бяхме в известно столично заведение - тип кръчма. Една майа към 8:00 часа вечерта дойде със своето бебе (те бяха цялото семейство де и всички останали деца), но то определено нямаше 3 месеца. В заведението беше пълна лудница, много силна музика, при това на живо. Имаше и тъпани. На бебенцето му бяха сложили тапи за уши - съвсем сериозно, аз видях докато и ги слагаха. То си гледкаше странно като много малко бебенце Simple Smile
Не знам с кой акъл, не че имам нещо против, особено щем то не възразява, ама заведенито си беше пълно с пушачи. Ей това най-ме втрещи как може да го докарат в тая осмърдяна среда. За музиката явно си бяха намерили решение. Ние около май месец бяхме на бал в заведение на открито, но малката не понесе данданията (хем нямаше нищо общо със снощната).
По едно време майката взе та си и накърми детенцето както си беше на масата, в което аз не видях нещо лошо, но пък всички около мен бяха възмутени (това не го коментирам).
Е към 22:00 часа някъде таткото си ги закара (само майката и малкото бебче другите деца останаха да мятат дупета) и се върна обратно.

Laughing

Ето как хората си гледат децата като няма на кой да ги оставят.

Но аз определено подкрепям споделеното по-напред мнение, че ако отпочинеш без детето, после си му много по-отдаден.

Ето днес например в поредната серия пищене на малката заради зъбите (надявам се) леля и беше адски спокойна и толкова мило я успокояваше, докато на мен вече ми трепереха ръцете с лъжичката която и подавах разни капки. Simple Smile

# 160
сиренце, специално за теб. Ето, тук се намираме: http://villamark.net/

Местенцето е хубаво, но може би ще е по-добре през лятото. Също така е малко неудобно с къпането на малкия. Обикновено досега, където сме ходили, е имало вана и така ние се предпазваме от измокряне, защото го къпем над нея.
Еха, и на мен ми се доходи. Мъжо е винаги навит, ама с тая ревла дето буди всички нощем, никъде не тръгвам. Crossing Arms
Кукуминдрела, и аз съм се чудела на подобни родители. newsm78 Не бих развалила спокойствието на детето , за да угодя на себе си. В задимена обстнановка несъмнено детето няма да се чувства добре. Когато баткото беше на 10 месеца се женеше на мъжа ми брат му. Най-близки хора сме, не можем да не отидем на сватбата, ама то голямо празнуване беше. ooooh! Ако знаете "Санкт Петербург" в Пловдив-на два етажа е и се сменяхме с мъжо да обикаляме постоянно коридорите и другите зали, за да избегнем шумотевицата и пушилката. Rolling Eyes Почти нищо не разбрахме от тая сватба.

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 18:55 от Еna

# 161
Звезда - да ти кажа,че като чуя за такова бебе и си викам:тази сигурна ли е,че не сънува,но такива бебета се падат винаги на чуждите хора... Ние дори че сме на АМ пак ставаме поне веднъж да хапнем за периода от 22ч до 8сутринта,така че не ми е ясно на кърма как издържа...

Аз пък съм другата крайност, понеже моето е такова и ми е първо дете, все се чудя как така не спят тези деца по цяла нощ, моето не съм го учила, само започна да се буди първо на 6 часа, после и на повече, пък беше дребничко, но аз бях като крава, ако мога така да се изразя Wink

За чувалчето - и ние ползваме, много съм доволна, по-големият размер съм взела, за да може да рита и да й е широко, ще изкараме тази зима, че може и следващата, каквато е дребна Simple Smile

# 162
  • София
Привет! Нещо съм ви изпуснала напоследък.

Един въпрос към тези мами, които вече са въвели глутена:

Как процедирахте - лъжичка по лъжичка и постепенно увеличихте или направо голямо количество дадохте?
На кое хранене през деня давате глутенов продукт?

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 22:47 от Stacked

# 163
Marinels, ти направо ме разбиваш с всичките тези вкусотии, 'дето ги правиш за един ден  Hug  Не ги знам чувалчетата колко са дълги, само, че ги дават за до 18 месеца.

Stacked, аз не го въведох чак толкова постепенно глутенът: започнах с шест дни овесена каша на Тьопфер като за почти седмица достигнах изместване на сутрешното хранене с нея; и след това започнах с попара, като отново за седмица въведох сухарчетата, като започнах от половинка и стигнах до три и половина (бебешки на "Ети" взимам) в нея до пълно замествне сега пък на овесената каша с попарата  Винаги додавах АМ до количеството, което ще го засити, докато го изместя. Т.е., аз прескочих ръжта и ечемика -  така ми дойде отвътре. И трета храна с глутен дадох прехваления за вкусен от мен кус-кус със сиренце. Сега сутрин ги редувам тия три глутенови храни с каша от елда с плодово пюре. На обяд  - вече 220 гр зеленчуково пюре с половин жълтък, редуващо се с месно през ден; плодове с ниблера или настъргани между всички хранения; следобед и вечер - 220 мл АМ.

Кукуминдрела, какво да ти кажа - представям си как си гледала с висящо долно чене  цялата история ...  Ама разни хора, разни идеали ... Доброто е, че поне майката кърми. Иначе, те си носят отговорността за децата си.

РедРени, на много приятно закътано местенце сте, браво на вас  Hug

Хайде малко снимчици от ежедневието на Марио за нетърпеливите момички и за конкуренцията Wink

# 164
Стихията, навремето нашия батко го научих да пие от сламка на тяхната възраст с помощта на меките кутийки от сокчета. Такава празна кутийка я пълниш с водичка. Когато му предложиш водата със сламката, стисваш кутийката и водата потича от сламката, ама мъничко и така няколко пъти. Детето усеща, че оттам идва водата и започва само да опитва. Така го обясних, че дано си ме разбрала.
Благодаря ти ще опитам

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 22:35 от г-жа Стихийно бедствие

Общи условия

Активация на акаунт