МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
mama_vessy, и аз се чудя коя да е датата Thinking 18 април не я отразих, щото беше съвсем малък, но сега съм в чуденка. В краен случай и двете дати Laughing А иначе кашата я правя нормално рядка, той не обича да му е гъсто. Но никакви течности не иска да пие - вода, сок, чай - нищо, и на това отдавам запека. Дано с тоя Дуфалак се оправят нещата Rolling Eyes Praynig
sirence  Hug

# 136
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честит имен ден на всички Викита! baloni

Живко не се страхува от прахосмукачката, стряска се само в първия момент като я пусна, но много бързо му минава!

# 137
 Хайде и аз да се запиша в новата тема, чудесна е момичета Hug
Честит празник на всички именници   bouquet
Толкова много вече сте изписали, и едва ли ще прочета всичко на зад, но да се включа и аз с някой неща.
За столчетата за кола и посоката на возенето на детето На Елица купихме такова, което може да се монтира и в двете посоки( на Бреви), но е поставено по посока на движението. Е няма как да стане, малката ни клюкарка да седи в него и да не вижда какво се случва около нея. Така че по- скоро родителя преценява как да е обърнат, а ако детето не хареса ще покаже и ще се чуе Mr. Green По- важното според мен е това да бъде обезопасено с стол. Това го пиша по повод на мамите, които не ползват такива за детето и го държат те, с оправданието, че е само за кратко и т.н. Това е без значение, дали ще се возиш 5мин., или 5 часа! Peace Не отдавна и на нас ни се случи инцидент, малката да е в ръцете ми и да се ударим. Слава Богу, че ни няма нищо! Но ми е за урок!  
  matza83 , и на Елица и се случва да си цока езика, но вече го е забравила това, виждала съм и други бебчета да го правят. Според мен е начин да се забавляват, разсейват, и да опознават света.
  За кашите, също съм чувала от педиатри да казват, че се напомпват децата. Според мен това важи за истантните каши, а не домашно направените. Не съм задълбавала да сравнявам енергийна стойност за 100гр. Тук се сещам да кажа, че също така при някой бебета кашите водят и до запек, особено, ако са приготвени и по- гъсти.
 Сега и аз да споделя, че захранването продължава хич да не върви, но и спирам да се тюхкам, че така става още по- трудно. Наистина няма две еднакви деца. Синковеца си се захрани, повече от чудесно, а сега малката проявява изключителен инат.
 Стана доста дълго, така че само да пожелая весел празник на празнуващите, и бързо оздравяване на всички болнички!

# 138
  • София
mama_vessy, аз не знаех за 2-рата дата. По принцип напролет имаме повече празници, така че или този ще празнуваме или и двата:)

matza Виктор ака всеки ден, дори повечето дни по няколко пъти. Може това при нас с наддаването да е случайно съвпадение, но нищо не ми пречи да му разнообразявам с други неща освен каша или пък с млекце, нали и без това май с млекце им е най-добре. Явно пак си е и до дете:)
И Виктор си прецоква, но насън:)

# 139
честит имен ден на малките сладури! да са живи и здрави, много палави и безгрижни newsm32

не е като да не сте писали ... по много

прави ми впечатление, че някои мами отдават посеченото дупе на зъбите  newsm78 защо?

# 140
Едно клипче от нас за добро настроение - ЦЪК.

# 141
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Мarys, много са сладки двамата и как само си се забавляват заедно!

# 142
  • София
Привет!
Днес цял ден се опитвам да вляза, но интернета ми е ужасен #Cussing out
Честито на всички празнуващи днес  bouquet  bigdance2,а на зетко   love001

Мама Веси, Маринелс-  добре сме, явно е от 24 часовият вирус,малкият даже хукна на репетиций ooooh! , че концерта наближава.
Маринелс, за неяденето на Андреа не знам дали са зъби, ние все още нямаме. Mr. Green.........чааакаме.

От контузията вчера имам няколко синини, но това да е проблема........, по-хубавото е че Андреа не пострада, за първи път се изсипвам с нея./не, че падам често   Blush:/

matza83 , не съм виждала Андреа да си смуче езика, но тя пък се плези от време на време като иска да се закача с някой Laughing

За столчето за кола-ние все още сме в обратната посока на движението.

# 143
Едно клипче от нас за добро настроение - ЦЪК.
newsm10
Големи са сладури, пуснах клипчето, а Еличка както се опитваше да ръфа едно парче кисела ябълка и правеше муцуни, веднага почна да се смее и радва, така както само на брат си се смее. Мисля че си  има и любимец Laughing newsm03

# 144
Божеее, marys, твоите съкровища ми напълниха душата  Heart Eyes Ама, те изобщо не скучаят, а? Гледахме ги с Калоян и той им се радва от сърце, даже им поговори на техния си език  Laughing
За столчетата - ние още се возим в кошницата, в посока обратна на движението. Направих си труда да погледна инструкциите за употреба, пише, че е до 13 кг или 15 месеца, но ми се струва, че вече ни е възтесничка. Столчето ни, което е завещано от баткото и мисля да ползваме май можеше да се монтира само в посока на движението, но пък има полу-легнало, трябва да го разгледам за да си припомня.

Честит празник на именичетата и на техните родители!

# 145
Честит имен ден на малките съкровища на Редрени, Маца и мама Веси!
Ако има и други празнуващи - да им е честито и на тях!

Марис, много са сладки двамата!  Heart Eyes

Майски, мама Веси - радвам се, че сте добре и не сте пострадали!  Hug

При нас няма нищо ново - не признава друг да я приспива освен мен и то само на ръце или полегнала с мен  Tired В креватчето си спи до към 03:00/04:00 през нощта и после при нас. Имаше само една нощ, която спа до към 06:00  Laughing но за момента няма повторение  Confused

Днес се опитах да направя кашата според инструкциите - е извинете, но то не се получава каша, а полутечна консистенция - даже по-скоро течна и колкото и да добавя плодово пюре, не се сгъстява Sad и в крайна сметка добавих още малко от сухото вещество, за да стане като каша  Wink

За столчето за кола - още не сме си взели. Можеби тази неделя, ще се разходим, за да изберем нещо.

Ами засега е това - хайде лека и спокойна нощ!

# 146
Момичета благодаря за пожеланията  Hug

Майски Радвам се че сте добре и малката за сега няма признаци да е болничка. А за неяденето, не се тормози  Hug Ще и дойде пак апетита   Peace  За контузията  ooooh! добре че си се разминала само със синини  Hug

marys Страхотни са  Hug  Сигурно много се забавляват заедно  Heart Eyes

matza83, redreny2000 от проучването ми  Mr. Green излиза че по известния е на 11.11 така че може би тази ще е датата  Peace Ако празнуваме и на двете каката ще се сърди че тя има само една дата  ooooh!

За столчетата за кола Момичета недейте така, дори и за кратко да е не дръжте децата в ръцете си  Praynig Има такива идиоти по пътя  ooooh! На мен вече веднъж ми се случи мъжа ми да спре рязко под рязко имам предвид внезапно  Naughty заради един дето си мислеше че е хванал господ за шлифера  Crossing Arms При което ако аз не бях с колан щях да забия глава в таблото  ooooh! А когато седя отзад съм без колан  Blush и си представям ако държах Виктор в ръце в този момент как щях да съм се залепила за предната седалка заедно с него  Sick  не искам даже да си го представям  ooooh!  Всичко става толкова бързо, че нямате време за реакция  ooooh!

За секса при спящи деца И аз имам спомен  Crazy ама без да искам ги заварих в банята  Whistling събудих се по среднощ и ми се ходеше до тоалетната  Laughing Но бях доста по голяма от вас на около 10г.   Mr. Green

Bub_
Цитат
В креватчето си спи до към 03:00/04:00 през нощта и после при нас.
Ние сме даже по зле след 12ч. вече е при мен  ooooh! Забелязвам, че така е при всички които се кърмят  Thinking От тази гледна точка завиждам на тези дето не се кърмят, за дългия спокоен сън. При мен това е мираж откакто бях в 5м бременна  ooooh! Което прави повече от година нарушен нощен сън  Tired не знам колко още ще издържа така  Confused

Е лека и поспалива нощ   sleepuu

# 147

За секса при спящи деца И аз имам спомен  Crazy ама без да искам ги заварих в банята  Whistling събудих се по среднощ и ми се ходеше до тоалетната  Laughing Но бях доста по голяма от вас на около 10г.   Mr. Green

Е аз бях на 14-15г  Embarassed като ги заварих посред бял ден в спалнята,те мислеха че спя,а аз нещо се събудих,нахълтах и Shocked.

marys Петьо и Стефо са прекрасни  Heart Eyes Heart Eyes

# 148
lilyrose, аз бях с подсеченото дупе заради зъбите - ами няма друга причина, нито нова храна, нито смяна на пелени, режим или друго. Предположението е на педито, склонна съм да се съглася, и сина ми така изкара зъби , с разстройство, подсичане не помня, ама беше лято. Просто някои деца не вдигат температура, а ги избива другаде, сина ми още и още се разболява със стомашен некомфорт. Каквото и да е, мина й.
 mama_vessy , от около месец сме така и ние, с нощното мрънкане и кърмене, а преди като че ли спеше по-спокойно. Явно ще е период, като гледам по възрастта на вашите деца, по-дълъг период ще е. Изключително насилствено ми се струва да се опитвам сега да я отбивам, стреса ще е голям и за двете ни. Така че ще си откараме без сън още...
 Всеки е заварвал родителите си , мисля, като се замиисли човек, е едно от най-нормалните неща. Зависи много и от реакцията на родителите какъв спомен ще остане в детето. Ние пред големия си говорим свободно, до скоро се правеше че не ни чува или разбира, сега започна да се подсмихва Simple Smile На 12 год. всичко им е ясно, знам, опитваме се да му покажем, че е нещо съвсем нормално и естествено, когато му дойде времето. Ще го мисля, като ми дойде на главата, ей на, тези близките години ще му се случи, искам не искам. Много бързо растат, бе, да са ни живи и здрави, аз направо се замислям да си върна Белослава в корема пак, наново да й се нарадвам до тук  Joy

# 149
  • София
Привет,

На патерица честито на именниците, да са живи и здрави!

марис, много са сладички момчетата  Heart Eyes. Бобо също умира да се хили на сестра си.

мама Веси
, и аз имам подобен случай, тъкмо монтирахме един бойлер за случаите, когато има профилактика. Аз бях в банята по хавлия след къпане. Едната конзола на бойлера не издържа и той се завъртя около другата, при което падна и изтряска тръбата с топлата вода и от там рукна вряла вода, и то преди крана за спиране. Добре, че мъжът ми си беше в къщи, та успя да изтича до мазето, за да спре водата (ние сме на 4-тия етаж). Там, където падна бойлерът, плочката е нащърбена, а малко преди това бях аз  ooooh!. Добре, че няма пострадали и при вас Hug

matza, Бобо само насън цока така  Simple Smile.

За столчетата, аз писах и преди, и линк бях дала, най-добре максимално дълго да се возят обърнати назад. На столчетата, които позволяват возене назад, им викали Orphan seats, защото при тежка катастрофа оцелявали само децата.

Комелина, и аз това се чудех, каква толкова е разликата между каша, попара и кус-кус, каквито примерно са вариантите за закуска, за мен все са тестени храни. Аз давам два пъти на ден каша, защото Бобо си има нужда от напомпване Simple Smile, още няма 7 кила и половина, а е вече 72 см.

катилиас, памперс може да се махне и без да се пере цялата къща, нали има многократни гащи, върху които се слагат непромокаеми, така хем се мокри детето, което е целта, за да го накараш да си казва, хем не се цапа всичко наоколо.
И след мен обикновено все едно вакуум настава, добре, че е мама Веси и някоя пловдивчанка да ме отразят малко от малко  Laughing. И аз искам да се фръцна пък  Laughing.

Относно разните памперси и мокри кърпи все се каня да споделя, в Кауфланд комплект от 4 пакета мокри кърпи Хъджис е 10 лв и аз вече втори път си взимам. След като опитах Хъджис, не съм взимала други, много ги харесвам. Отделно пакет съм купувала за 3.50 и повече. Опитах новите памперси на Хъджис, много са приятни. Ние ползваме 4, нищо, че Боб е само 7 кг, другите отдавна ни умаляха.

По повод подсеченото дупе съм запомнила една сентенция на съфорумка от отчетната на Яна: "ако се подсече дупето, поглеждам в устата"  Joy - имаше предвид нови зъбки.

За новите умения: не можем още да махаме за чао, но знаем къде е лампата, къде е кака, къде е хамстера и къде са рибките Simple Smile.
Ето как ядем бисквита (от киноа), нищо, че зъбките са ни малко Simple Smile.

Покрай белите на адаша Бобо на мигео, се сетих преди, че бях забелязала, ако оставя Яна да си играе и нещо много се утиши, значи е намерила нещо мноооого неподходящо за игра и бързо трябва да тичам при нея. Веднъж така изяде незнайно колко хапчета фолиева киселина от шишенце, което беше забравено в шкафче, залепено с тиксо  ooooh!.

И една задачка за забавление: открийте разликите - Бобо и Яна Simple Smile.

Аз пък не съм заварвала родителите си, но наистина зависи как ще се обяснят и представят нещата, ако се случи  Whistling.
Лека нощ от мен  newsm46   sleepuu

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 01:14 от Betta

Общи условия

Активация на акаунт