МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 362
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Beta, честит рожден ден със закъснение   bouquet Да си жива и здрава, усмихната и удовлетворена, и все такава търпелива и спокойна мама Simple SmileИначе аз взимам белите кърпички на Бейбилав (около 14 лва за четири пакета, но аз си се зареждам с намалението за рожден ден) и на Памперс сините с алое (те са 10.98 лв за 4 пакета в Кауфланд). Благодаря за линка, не знаех за натриевия ... нещо си, вече ще гледам и за него, но в споменатите кърпички, които използвам, няма от посочените вредни неща.

Катуолк, още откакто изместихме цяло хранене, акото на Марио си е като на голям човек, и го "произвежда"  hahaha три пъти на ден - споко, това не е запек.

Маринелс, за тази детска градина сега разбирам - изглежда, много шведски - гледам, че интериорът главно от е ИКЕА пазаруван (явно от гръцката, защото тогава, когато са я открили, нашата още я е нямало). Изглежда, че е строена специално за градина, което ако е така, си е още един плюс. Видях, че две от учителките са завършили ФНПП на СУ и ги помня добре, че бяха сериозни. Бета, да не преместите каката там - немска е, все пак Wink

Катилиас и всички други чужбински мами в темата - все някога ще си дойдете до България, и тогава ще се радвам да се запознаем! Тогава може и среща в друг град да направим, за да се позапознаем лично и с БГ мами от различни градове!  Hug

Мами, благодаря ви за хубавите думи за снимките на бебока   Hug

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 10:14 от sirence

# 181
Здравейте и от мен. Завърнахме се от почивката, много доволни останахме. Сиренце, Ена, бяхме в Павел баня. Ходеше ми се много на минерален басейн с децата и това ми беше подаръкът за рожденния ден от мъжа ми. Този път много се беше постарал - аз нали съм по детайлите (като киселото мляко за десерт  Mr. Green) останах очарована. Той предложи почивката, намери хотела, аз само го одобрих, направи резервация, преди да тръгнем проверил в бгмапс къде точно ни е хотелът, за да не се лутаме като пристигнем, сложил зимните гуми на колата, измил я, заедно приготвихме багажа, той го натовари с усмивка, да ти е кеф... На ОМВ като зареждахме взе и кафенце да пием по пътя, а децата спаха през цялото време, така че си пътувахме на спокойствие. Така я разбирам аз почивката и то както тръгне така си върви - все хубаво  Simple Smile Не ми се прибираше вчера.
Ади отказа да яде купешките пюрета и се наложи да ги замаскирвам в каша. Захранихме я с глутен малко бързичко, не стана плавно както го бях планирала, но там колко хляб изяде... Много й се услажда  Simple Smile
Плувахме и в басейна всеки ден, но за децата ни предупредиха да не стоят повече от 10 мин., така че ту влизаха, ту излизаха. Ади не протестираше, но баткото едвам го удържахме по 10 мин. извън басейна.
Сега обаче имам купища дрехи за пране, почва се пак готвене, чистене... ама така е вкъщи.

# 182
  • Бургас
Бета ,  честит рожден ден със закъснение, много здраве и щастие от мен   bouquet И... нищо им няма на тези дето им започват с 3 годинките  Peace
Лъки, страхотно разказче - браво на вас  Hug
Сиренце, marinels , благодаря за отговорите  Hug Hug
Честити 8 месеца на Тео на Anduli , да е здраво и усмихнато дете.
katilias , куклата ръчно ли е направена, много е различна  Peace
Относно Коледа, нищо не съм купила още.  

Има ли подходящи ръжени сухари, за да въведа ръжта с  тях ? Тук чета, че може да има следи от сусам, а той е за след 1 г.http://www.bioslunceluna.com/shop/hliab-brashna-pasta/suhari/r-z … -bioback-bio.html

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 11:41 от catwalk

# 183
Мама Веси, не съм с опит в кърменето, но мисля, че само ще се откаже детенцето от нощното хранене. Дали е на АМ или кърма според мен няма значение  Peace
А, има значение. Голяма чяст от кърмените бебета се събуждат не от глад, а, за да се успокоят в прегръдката на мама, поцоквайки. Simple Smile Така прави моята мома. Понякога мъжът ми успява да я успокои на ръце, понякога не и търси гърда. Лошо правя аз, че и давам гърда да успокоение, така тя, ще-не ще, суче и преяжда, но не мога да я приспя иначе. ooooh!
Честити ви 8 месеца със закъснение!  bouquet
мама веси, много е хубав Вики на аватара ти. Heart Eyes
Бета, така е , рождените ни дни с всяка изминала година стават все по-непразнични и сякаш като всеки друг ден. fiuuuuuu Но тези на децата ги очаквам с нетърпение. Simple Smile
ние също пускаме много музика вкъщи. Баткото ни е дисководещият, а неговите предпочитания са детски песни, диско парчета и хора и ръченици. Grinning Ева реагира на някои, които чува най-често.
Катилиас, много идейни подаръци за свекърите и семейстото на девер ти/ дано не бъркам роднинската връзка/.Може да измисля и аз нещо такова. Дойде ли Коледа и съм ужасно затруднена. Години наред купуваме подаръци на доста хора и вече сме се изчерпали. Обикаляме магазините и се чудим какво да купим. ooooh!А куклата е много сладичка .
Щях да те питам, Кати, трудно ли се отби Александър? Все пак  е сукал от мама и изведнъж любимото му място е заето от другото бебе. Rolling EyesВероятно е ревнувал, или не?
Илияна, за Пловдив цените за частна градина са около 350-400 лв месечно. Моят син ходи в частна и таксата е 3000 лв от септември до юни+ 80 лв храна на месец. Летните месеци се заплащат допълнително. Маринелс, изглежда страхотно градинката! Но и парите и са страховити! Shocked
Лъки, много се радвам, че си успяла да си починеш. Местенцето изглежда супер, а изненадата на мъжа ти е била приятна за всички, явно. Simple Smile

# 184
Зимно човалче ползвам, някъде даже имаме снимка ще пусна после.

Цитат
Извинявам се,но нямаше как да пропусна да ви цитирам тази мама (за тези дето нямат Фейсбук):Tanq Traicheva-Todorova Ema qde popara,ili kus -kus na Plasmon,ili i pravq kashi4ka:)predi nqkolko dni pak i dadoh filiika s malko pastet samo sredi4kata i mn i haresa:)
Мисля да си запазя коментара за себе си,само ще ви уточня че пастета не е бебешки някакъв,а на КОМПАС  smile3505
Аз не се изненадвам ни то на пастета ни то на риба тон, вече ме имунизирахте, мога само да кажа че ако давам всичко на което той "ама така гледа" или "приискало му се на детето" ще трябва да деля с него и чашата вино която си позволявам понякога и пържените картофи и шоколада и газираното на татко му и баничката на циганката която мете тротоара, изобщо много неща.

Кати и аз не познавам никой лично, за съжеление или може би за радост. newsm78
Има  един човек във формуа който наистина  искам да видя и да я гушна и ще го направя някой ден. В Интернет срещах съпруга си и си намерих сестра:love:

# 185
Добро утро   bouquet
Кафе  Sunglasses

Аз имам огромна нужда от него днес.  Tired Възбуди ми се алергията и сега кашлям като туберкулозно болна. Снощи таткото спа при Виктор, защото иначе като започна да кашлям и се буди  ooooh! То не стига че аз не спя ами и той милия не може  ooooh! Та цяла нощ притичвах от едната стая в другата  ooooh!
Моя сладкиш вече подрежда пръстени   тук   научи се с дясната и сега вече се пробва само с лявата  newsm78  Все повече забелязвам да ползва лявата ръка  newsm78 при вас как е  newsm78

Сиренце Марио е такъв сладур, а ти не му сложи една снимка в албумчето да си плакнат очите момите  Laughing  Wink

Мегио Ами да си призная на мен ми дотежава това непрекъснато висене нощем на гърдите  Tired Може би защото не мога да спя докато суче  Confused

за рекламите по ТВ и ние сме така, но си мисля че е заради бързото сменяне на кадри и музика. И най интересно му е като чуе детски глас  Laughing

За пастета  Sick

Бета Честит рожден ден! на патерици  Hug Да си много щастлива и обградена от любими хора   bouquet   party023 Е ти пък сега какви са тези лоши настроения. И аз съм 3+  Laughing ама не се тормозя то всички го минават този път. А и имаш бебе  Peace  значи си млада майка  Mr. Green

За чувалчето и аз ползвам отдавна, че Виктор много се върти. И се изправя без проблем и с него, даже и пълзи  hahaha Завивам го и с пелена, но зависи каква Т. се поддържа нощем  Peace

Викат ме  Hug

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 14:42 от mama_vessy

# 186
Кати, направо ти завидях за куклата за Софи- уникална е. На мен ми се прииска някой да ми подари такава. Аз нали съм с момченце, няма на кого да купувам кукли, а са толкова, толкова красиви. Аз идея нямам какво ще взема на Митко. Някой мами вече споделиха, други ще се включат ли и аз да открадна нечия идея Simple Smile)))

# 187
Привет!

Честит рожден ден на патерици на Бета!   bouquet

Сиренце, ама Марио си е вече голям  Laughing Много е порастнал!  Peace

За спално чувалче - да, много съм доволна. Ползвам от самото начало! Wink

мога само да кажа че ако давам всичко на което той "ама така гледа" или "приискало му се на детето" ще трябва да деля с него и чашата вино която си позволявам понякога и пържените картофи и шоколада и газираното на татко му и баничката на циганката която мете тротоара, изобщо много неща.
   Joy  Joy  Joy

# 188
Сабрина, за второто бебе ще са куклите, да знаеш, щом имаш такъв голям мерак за момиченце  Hug !

Мама Веси, да ти минава скоро алергията!  Hug Не ми се отваря нещо реденето на пръстени на Викторчо, ама да знаеш, че и ние сме леворъки! Аз съм амбидекестър, все повече и повече занемаряващ уменията си с лявата ръка заради системата (вече само рисувам с нея и пиша, когато се наложи), така че, може да му е от мен. Ще го следя с интерес накъде ще бие. Хубаво е наистина и други мами да споделят.

Стихия, като дойдеш някой път в София, няма да е зле точно ти да инициираш среща с тукашните мами, да те видим колко си страшна  Joy , и да те убедим, че тези наши събирания на живо са само за хубаво!  Hug  ("Айде нЕма нужда"- ще си кажеш ти, ама твоя си работа ... Wink )

И аз слагам едно бебешко одеяло върху чувалчето - нашето не е толкова дебело, та затова.

Лъки, Буб  Hug !

# 189
Бета браво на Бобо  Peace Аз само 2 пъти съм го издържала успешно  от 3 проби де Laughing
И ние слушаме детски песнички най много. А най обича кака му да пее  hahaha

Кати Страхотни подаръци  Peace И аз съм почти готова с подаръците Hug

Лъки, Редрени2000 Браво за хубавата почивка  Hug

Андули Честити 8м. на Тео.   bouquet

Ена Мерси  Simple Smile  А как разбираш че е преяла  newsm78

Сиренце вече трябва да става  Peace

# 190
  • София
Привет
Лъки, Редрени-страхотно сте си починали-искам и аз ,ама сама без деца и мъж Mr. Green

Сиренце, Марио е сладурче, и така сладко седи на гърнето все едно е свикнал да седи от месеци  HugGrinning
Мама Веси, ама зетко все намира да зарадва  баба си Mr. Green, умничък е като мама Heart Eyes
Скоро ли сте ги купували пръстените и от къде?

За даването от масата-аз давам само неща който мога да и дам, такива с който е захранена вече, а за другите-"мама каза, може, ама друг път" Naughty

Чувалче, ползвам-не мога да си представя как бих ставала да я завивам по сто пъти.

Нещо още щях да пиша........., но старост, не радост Laughing

# 191
Мами, благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ден и тук и във фейса  Hug Специално благодаря на мама Веси, която по нощите заради мен е будувала да ме поздрави bouquet
Аз почнах да ви чета, но 20 страници съм изпуснала и баткото не ме оставя на мира цяла сутрин. Направихме и една разходка за час и половина, че е доста студено, така че едва ли ще наваксам скоро.
Ена, какви горни зъбчета да усещам, Ади направо си ме хапе и то при всяко кърмене вече  Sick Явно пак ще й избива някой зъб и голям зор вижда и ме ползва не само за биба, а и за "наточване".
marinels, не се пали, който не изпита на гърба си какво е да не ти спи детето не може да те разбере. И аз като съм обикаляла усмихната и доволна от живота парковете с баткото и съм срещала приятелки, залитащи от безсъние и като ми се оплакваха седях и се чудех защо така не се наспиват... Така че докато не му дойде на човек до главата трудно разбира какво му е на другия.
mama_vessy, клипчето не можах да го видя. Дени си ползва и двете ръце еднакво засега. Храни се с тази ръка, пред която му оставя приборите, а аз обикновено сядам отляво и са му там. Но ако се случи да седна от другата страна се храни с дясната ръка.
За нощното кърмене установих, че не ми тежи, когато съм на почивка  Mr. Green Така че мога и до 3 години да я кърмя Ади, само по-честичко да съм във ваканция  Laughing То като не готвиш, чистиш, а си само по разходки, басейни, вдигат ти, слагат ти, какво ти остава освен да си кърмиш детето с удоволствие. Даже й съчувствах на милата, че е неспокойна, че нещо я тормози, не й се карах, както когато сме вкъщи и едвам гледам.
catwalk, променя се, вече не е като пюренце, а си е по-оформено. Не се притеснявай  Peace
Бета, взимай се в ръце и прогони лошото настроение, излизай от сатурновата дупка или където там си попаднала  Wink Какво значение има на колко години сме, някои и на 20 не могат да се чувстват толкова щастливи колкото други на 70. Така че пращам ти много  Hug и горе главата  Peace Чувалче ще успееш да го научиш Бобо все още според мен, след годината вече ще е по-трудно, че повече могат да протестират човечетата  Laughing Музика и ние слушаме предимно детски песни през деня заради баткото, но вечер тати като се прибере и протестира, така че ги "закърмва" с рок музика. Beautiful day дано на живо да идем да я чуем и видим някой ден, че пропуснах в Турция концерта заради Ади.
Ох, оставям ви, че имам още задачки-закачки, които ме чакат. Ще ви дочитам, ако мога.
Сиренце, мъча се да пусна линк на албума от фейса, но нещо не успявам. Ето една снимка специално за теб от почивката

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 15:28 от Лъки

# 192
Не знам защо не го отваряте  newsm78
Ето за тези дето не го виждат  Hug

# 193
Мама Веси, страхотен ти е, Крумчо още не може, но тренираме усърдно!

# 194
Ена Мерси  Simple Smile  А как разбираш че е преяла  newsm78
Започва да пъшка странно и гледа известно време в една точка. Mr. Green А и да не го правеше, то пак ще съм сигурна, че преяжда-тя хапва на всеки час и половина-това режим за 8-месечно бебе ли е, или за новородено?! ooooh!  А и тя не ми дава сигнали, че е гладна-аз и предлагам, като се мъча да я приспя или успокоя и тя суче, какво да прави.
А Вики е страхотен! Не съм се сетила за тази игра с ринговете-добра идея даде. Hug
Относно приятелството със съфорумки аз съм за! Виждали сме се наживо някои мами и си прекарваме много приятно по мое мнение. Естествено, че от 50 пишещи всеки  си има фаворити, на които с удоволствие чете постовете и , с които в реалния живот би си паснал идеално. Намирам за чудесна възможността чрез форума да създавам нови приятелства с хора, с които "дрънкаме на една струна" .Даже съжалявам, че с някои мами сме от различни градове.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 16:25 от Еna

Общи условия

Активация на акаунт