Интериорен стил по аматьорски 2

• 59 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Amelly,
но не виждам как ще захванеш предпазната решетка (освен ако не издигнеш "летва" пред всяко шкафче).
Няма проблем със захващането, на прима виста се сещам поне за два начина, но според мен е излишна в този случай, виж ако беше за легло на втори етаж Simple Smile

# 121
  • София
Много егоистично искам да отклоня темата към завеси, щори, пердета...  Laughing

# 122
Doris, за възрастта на детето и за мен е излишна решетка;)
Всъщност за захващането зависи от модела на решетката (аз визирам тези дето са си едни прави и се хващат за царгата:)))
И ми се струва хамалогия да се слага на този вид идея за легло за спане.

# 123
Amelly,
защо така бягаш от легло

Защото дъщеря ми цял живот е спала в нашето легло и не знам дали точно сега ще пожелае да спи отделно. Обещава...ама нищо не се знае. Освен това детските легла са 70 х 140, тя сега е висока 110см, едно детско до две години ще ѝ е тясно вече....

Amelly,
но не виждам как ще захванеш предпазната решетка (освен ако не издигнеш "летва" пред всяко шкафче).
Няма проблем със захващането, на прима виста се сещам поне за два начина, но според мен е излишна в този случай, виж ако беше за легло на втори етаж Simple Smile

От мебелната фирма казаха,че може да се захване, не съм питала точно как. Дъщеря ми е малка и много се врътка, затова предпочитам с решетка.
Апартаменът,в който ще се местим, има две стаи по 20 кв.м и една от 7 кв.м. Първоначално мислехме малката стая (която сега е кухня) да я правим на детска,но онзи ден ходихме пак да го гледаме и установихме,че това е ужасно малко място. Ще ни отнеме повечко време да измисля кое как да се разположи, а сме притиснати,защото имаме по-малко от месец да напуснем сегашната квартира. Понеже в бързината човек прави грешки, искам на първо време да поръчам мебели,които ако после се окажат неудачни,лесно да разкарам на село или да ги пригодя за нещо друго.

Спунк, давай! Тамън измислих всичко друго,та дойде ред и на щорите  Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 11:52 от Amelly

# 124
Оф, аз за последно, точно с детето не бих експериментирала на какво да спи.
Матрак какъв ще вземеш - еднолицев? Или дюшек с дунапрен?
При 2 х 20 + 7 бих сложила спалня в 7, детска в 20 , останалото в 20 ...
P.S. Иначе определено (пак се повтарям) - "диванчето" с шкафчета си е супер.

# 125
Освен това детските легла са 70 х 140, тя сега е висока 110см, едно детско до две години ще ѝ е тясно вече....

Amelly, ние се "презастраховахме" като купихме легло, което расте заедно с детето, от икеа. Минималната му дължина е 138 см, след това има още една стъпка и след това 2 м. Ако е разпънато до край няма проблем и аз да спя на него. Ширината мисля, че е 80 см  Peace

# 126
Днес чета за матраците, но като цяло брат ми е по-запознат и ще чакам той да ме консултира. Не е лесно  Sad За една седмица трябва да премисля 1000 неща и да взема поне 20 решения.

Малката стая е дълга и тясна. На късата стена се събират плътно печка и хладилник. Няма къде да набутаме минималното обзавеждане за спалня: легло и гардероб. А банята е като конюшна! Да се чуди човек кой и защо е измислил такава голяма баня - на гоненица ли ще играем вътре?
Времето минава, а аз все повече се обърквам в идеите и желанията си.

Шанта, би ли пуснала линк да погледна?

# 127
  • Варна
Матрак какъв ще вземеш - еднолицев? Или дюшек с дунапрен?

За шкафчетата - матрака трябва да е двулицев, вече е въпрос на пари дали ще е дунапрен, латекс или там разни меморита, темпури...

# 128
Шанта, би ли пуснала линк да погледна?

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=36739

Имаше и още едно, но не го намирам, може да е спряно.

# 129
  • Варна
Много егоистично искам да отклоня темата към завеси, щори, пердета...  Laughing

Отдавна им се каня на тези щори Хармония  да ги видя наживо:
http://shtori.com/

# 130
аз искам такива щори
ако може и същия цвят Simple Smile
Ужасно ми харесват! ( нямам представа как се поддържат)

# 131
  • Варна
ако може и същия цвят Simple Smile
Ужасно ми харесват! ( нямам представа как се поддържат)
Това са щори роло, има ги масово във всевъзможни цветове, поддържат се лесно, а и цената им е много достъпна и могат да се подменят безболезнено.

Други щори, които ми харесват са дабъл солис но и цената им е дабъл. Има и дървени, също ми харесват но предполагам събират доста прах.
Аз по принцип съм фен на външните щори или капаци. Вършат същата работа откъм затъмнение, а имат ефекта на защита от атмосферни влияния, например при дъжд и като изолация, а и все пак е преграда за крадци някаква.

# 132
В нашия случай и двете стаи са с тераси,а тази,която е към бъдещата спалня, е затворена. Мисля,че подобни щори ще са удачни и ще заместят перде/завеси,които много мразя  Twisted Evil

# 133
Amelly ,идеята ти е чудесна .може и както lorenca е показала - отпред да са открити кутиите .
относно решетката - продават готови прегради . някои от тях са във формата на буквата "г" (като че ли съм виждала в премама и мадър кеър), като едната част се подпъхва род матрака - това е възможно в този случай .
ние имаме от икеа - доста евтина беше (май около 12 лв или евра), но тя се закрепя за страничната рамка на легло.
и така може да се измисли - напр. като ървоначално заковете цяла дъска-летва и на трите кутии , съответно на нея захванете преградата .

(има доста неща , от твоите плетки , които харесвам . явно си сръчна и имаш идеи  Peace)

# 134
...

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 18:41 от Melany99

Общи условия

Активация на акаунт