Интериорен стил по аматьорски 2

• 59 012
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • Тракийка в Софийското равно поле....
За мен лично, този тип съчетаване на тежки завеси и алуминиеви щори е малко......... сблъсък.

За кухня бих избрала леки пердета, нещо такова или дори такова.
Зависи разбира се от стила на цялото обзавеждане, но аз имам определен уклон към винтидж, рустик, прованс или каквото там романтично и топло се сетите.
Та моите предложения за хол/всекидневна са 1, 2; 3

# 137
Привет момичета, малко зациклих на тема цветове. Става въпрос за детска стая, южна с размери 2,75х 4,80.  Боядисана е в този цвят:
Паркет сме избрали такъв:
Мебелите са бяло северно дърво:

И се чудя какъв цвят щори и шалтета, пердета, килими да взема? Има 2 ъглови легла, с ракли.
За сега обитателката ще е една госпожица на почти 3 години.

Ще се радвам на всякакви предложения и коментари Simple Smile

# 138
  • Варна
aз съм за червено....

# 139
аз лично, като безобразен почитател на зеления цвят, бих препоръчала него, но ето и малко разработени идеи 1
в този линк има много снимки и го пускам да видиш с какви други цветове се връзват вашите стени и мебели
ето палитра на възможните комбинации  Simple Smile

още

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 11:30 от Amelly

# 140
И аз към зелените фенове

Ето и с добавка на лилаво и зелено, розово и зелено

Това ми е любимо

# 141
Попаднах на ужасно симпатично жилище, не мога да не го споделя с всички снимки, които са дали. Непретенциозно, от категорията 'нискобюджетно' (спрямо българския стандарт знаем, че няма такава категория, но все пак), семпло, без прекаляване в никоя посока, но топло и уютно. Отговаря на почти всичките ми изисквания - и миндерчето под прозореца, макар да е само рамкирано като идея; и креслото некомплектовано с дивана; нестандартната холова масичка; чергите, бялата кухня...  Heart Eyes  Я, да дам картинките най- добре  Grinning

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..  11..  12.. 

# 142
  • На небето
pina много ми харесва. Много харесвам скоса, придава такъв уют. Дървото също. А прозорците на покрива са разкошни. В къщи е така, скос + дърво навсякъде, но прозорец на покрива имаме само в спалнята. Да ни огряват луната и звездите.  ooooh!.

# 143
Пина, и на мен ми харесва.
Днес попаднах на този сайт- не бях виждала нещо подобно от български дизайнери-
http://www.skicastudio.com/bg/projects/type/all/year/all/name/8- … D0%B4%D0%B6%D0%B0.
Преустройството на този мезонет много ми допада.

# 144
Наистина е чудесен този апартамент, а от прозореца над дивана пада такава страхотна светлина  Heart Eyes
Банята също е супер!

# 145

Вчера писах набързо и се изказах само с една дума, без да вложа конструктивен смисъл. Blush
Днес добавям, че за мен тежките пердета са старомодни и потискащи.
Освен в случаите, когато се обзавежда къща в конкретен стил, който си върви и с определения тип завеси, считам, че в съвременните жилища завесите трябва да са един приятен елемент, без излишна драма като плюш, лъскавина и басти. Днес се стремим да обзавеждаме къщите си по лек и функционален начин, за да може животът ни в тях да е забавен и лесен. Холът "за пред гости" е надживяна категория, стогият стил също. В този смисъл едни твърде помпозни пердета седят ... някак ... май го казах вече - старомодно и потискащо.
Аз лично се очаровам от дълги, ефирни бели завеси, които вятърът подухва през отворените прозорци през лятото.
Друга завеса, която ме вдъхновява, е например тази:

Без прекаляване, постигнатият акцент е от начина на асиметрично връзване.
Интересни са асиметричните комбинации и като цвят, които позволяват да се създаде намигаща и симпатична комбинация по най-простия начин.
С така популярната японска стена могат да се оформят много силни графични решения, но това вече е доста по-ангажиращо.

pina много ми харесва. Много харесвам скоса, придава такъв уют. Дървото също. А прозорците на покрива са разкошни. В къщи е така, скос + дърво навсякъде, но прозорец на покрива имаме само в спалнята. Да ни огряват луната и звездите.  ooooh!.
Estell, и ние сме със скосен таван от греди като от горните снимки.
Понеже сигурно си мислила по въпроса, интересно ми е как виждаш решението на осветлението при такъв таван? На мен ми беше доста трудно да реша как хем да е подходящо, хем да не е прекалено рустично...

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 15:21 от Barbabeau

# 146

http://www.skicastudio.com/bg/projects/type/all/year/all/name/8- … D0%B4%D0%B6%D0%B0.

И на мен ми хареса,да се не надяваш, щот не харесвам бяло, но не спирам да се чудя как се живее в такава стерилна среда! Тези очевидно нямат деца и не им се налага да бършат шоколадови отпечатъци от пръсти от масата и шкафовете, но и без деца бялото си иска яка поддръжка.
Най-много ми хареса картината от втората снимка!
Искам в новото жилище да имам картини, но това ще бъде най-сложната задача за измисляне от всички проблеми на интериора.

# 147
Ей, страхотно жилище! И какви хубави идеи (библиотеката например)! ♥ ♥ ♥

не спирам да се чудя как се живее в такава стерилна среда! Тези очевидно нямат деца и не им се налага да бършат шоколадови отпечатъци от пръсти от масата и шкафовете, но и без деца бялото си иска яка поддръжка.
Това е някаква заблуда. Simple Smile Моето дете е на твоята възраст и съм го отгледала на бял диван (мнооого светъл цвят на естествен лен) и в присъствието на други бели мебели и бели стени.
Между другото, прах на бели мебели не личи, когато в същото време върху тъмните мебели вече си е проличал. Whistling

# 148
И аз отглеждам млада госпожица на бял диван!

В тази връзка да побутна една дискусия - защо цари масовата заблуда, че бялото се цапа по-лесно? Не се ли цапа всичко еднакво и ако на кафяви мебели има шоколадови отпечатъци - няма ли да ги избършете също така, както и от белите?

# 149
На бялото наистина много замърсявания никак не личат. Когато ни монтираха белите интериорни врати изглеждаха съвсем чисти. Аз ей така, профилактично взех да забърша - леле... такава дебела чернилка се събра на кърпата  #Crazy наистина не беше за вярване. Гледаш я бяла врата, а каква мръсотия набрала. Та ги бърсах с влажно всичките и всичките бяха мръсни, а не личеше да имат и прашинка. И белия килим за два месеца и половина още е бял. Той дано стои бял, че идея си нямам какво да го правя, ако добие някакви петна.

Общи условия

Активация на акаунт