Интериорен стил по аматьорски 2

• 59 032
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
И аз отглеждам млада госпожица на бял диван!

В тази връзка да побутна една дискусия - защо цари масовата заблуда, че бялото се цапа по-лесно? Не се ли цапа всичко еднакво и ако на кафяви мебели има шоколадови отпечатъци - няма ли да ги избършете също така, както и от белите?

Тази дискусия не е по темата, но давай. Бършем ги отвсякъде шоколадовите отпечатъци, но по-често у дома се генерират непоправими петна, които на друг фон понякога "потъват", сливат се  Laughing В сегашната квартира стените са зелени, щерка ми беше рисувала с маслен пастел, не успях да го изкарам, но го позамазах някак си и личи само ако се вгледаш. На бял фон сигурно щеше да е плачевно. В предишната квартира пък имаше кафяв мокет- грозен колкото си щеш, ама колко сок и супа сме изляли върху него, пък и сме повръщали (извинете), чистиш го,ама все остава диря, а да беше бяло или нещо светло....изтървана работа.
У дома сме прасета, това е положението, затова за нас интериора според хигиената.
Грозно е и вероятно човек би помислил,че къщата ни е абсолютна кочина, истината е,че постоянно бърша и все е мръсно и вече нямам сили, затова не искам да купувам скъпи неща,не искам да купувам много неща, не искам да имам никакъв текстил ...и ще си доставям интериорно удоволствие в промеждутъка от изгонването на децата до натрисането на внучетата.

# 151
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 Laughing Амели, не беше упрек към теб - сори. Разбирам мотивацията за текстила донякъде!

По-скоро ми прави впечатление от всички теми за обзавеждане в мамата....... и се сетих покрай твоя пост........... че става дума за мебели (куни, секции). Дали е по темата.......... Ами не знам!
Според мен бялото е много силно "течение" в обзавеждането и в тази връзка ми е интересно.
Пък ако не е по темата - подминавайте ме  Hug Hug

# 152
Отдавна се каня да пиша. За съжаление не мога да изразя мислите си така добре като Пина-опитвам се сбито и ясно, не става . Затова сега ще карам пространно Laughing
Интериорът трябва да отразява личността и стилът на живот на човека. Чета " Дибла" и там често се чува: " Ние какъв интериор им направихме, с какви дизайнерски мебели, какво перфектно съчетание на цветове и предмети, а те как го развалиха! "
Мисля, че тогава това е ЧУЖД интериор. Както и когато някой казва: "Искам да е като на тази картинка!" Интериорът трябва да отразява душата ти, да не е МОДЕН, а удобен! Да показва спомените, пътуванията, хобитата и страстите ни, победите ни в живота, миговете, които не искаме да забравим! Да чакаме с нетърпение да се върнем в ДОМА като в пристан, да ни успокоява, кара да мечтаем, енергизира или всичко друго, което ни се иска на НАС!
Затова не приемам ограниченията, сега е модно това, дай да го сложим и ние! Сега е модерно бели мебели, да купим! Или който не обича бяло, значи не чисти и живее в мръсотия! Да направим всичко в ЕДИН СТИЛ, защото така пише в учебниците! Ми аз искам пък всяка стая в къщата ми да е един различен свят, така съм направила и много ме кефи!  Стремете сте да сте готини,уникални и непобторими и ИНТЕРИОРЪТ ДА ОТРАЗЯВА ТОЧНО ВАС Hug 

# 153
Нямах представа, че бялото е модерно сега, защото до скоро нямаше какво да обзавеждам и не ми се налагаше да следя модните тенденции в обзавеждането, но само за 3 месеца си спретнах една бяла приказка у нас и съм безкрайно доволна. Просто реших, че искам основния цвят за мебелите ми да е бял и с радост научих след това, че съм уцелила и модните тенденции  Laughing
Бялото накара новия ми дом да сияе. За съжаление обаче много трудно се намират хубави бели мебели. Повечето са венгета, орехи и разни други.

# 154
Aмели ,ако знаеш как те разбирам..
То не са трохи,то не е разливане-каквото може и при първа възможност.Да не навлизам в подробности.Затова в къщи сме с латекс, ламинат, а килимите не са повече от 150лева.
След 10 години може да се замисля за нещо по -интересно,но сега...
Може би ни трябва тема:Колко изобретателни са вашите деца? Mr. Green
Не знам по темата ли е,но светлите неща търпят повече мизерия.Говоря за ежедневните дреболии-трохи,вода,прах.Една чаша червено вино няма как да скриеш.

ioli,aз съм за бяло,зелено..
Ето интересни съчетания:

Tози цвят също е интересен-

# 155
Нямам представа за такива петна, но определено що се отнася до прах много повече личи на тъмните мебели. Казвам го от опит. Винаги бърша прах във всички стаи и добре, че са тъмните мебели в едната стая да ме подсетят, че е време да бърша отново. Нищо не личи на белите.

# 156

Това ми е любимата снимка с пердета! Държа да отбележа  Wink, че същата идея ми хрумна преди да попадна на нея. Как я осъществих е отделен въпрос де  Flutter  Embarassed
Иначе аз харесвам също плътни тежки ленени или памучни пердета.

ioli, аз май съм за розово (розово-оранжево)

http://musingsofanightowl.blogspot.com/2010/03/pink-yellow-at-home.html
http://www.gapinteriors.com/images/WebPreview/0065/0065535.jpg
http://www.decorating-cool-kids-rooms.com/images/yellow-and-pink … irl-baby-room.jpg
http://all-dreaming.com/wp-content/uploads/2011/10/Unlimited-Che … nk-Decoration.jpg

Аmelly,
Цитат
веднага си я запаметявам, защото това е точно, моята мечтана комбинация. Проблемът ми е, че се събраха няколко различни вида зелено и то такива, които не си отиват едно с друго, но не мога да се лиша от нито едно!  Rolling Eyes

Ще се редактирам за 4ти път, но пропуснах да се изкажа за бялото:) Ако е наистина бяло, то няма нищо по-лесно за поддръжка - винаги може да се вкара в употреба белина  Mr. Green

Сега сериозно, аз не мога да разбера как пък на човек ако му харесва бяло/светло ще направи такъв компромис, че да си сложи тъмно само заради петната. Дивана ни е светъл и редовно е нарисуван, в началото търчах с разни парцали и магически стикове, е откакто си купих резервен калъф не се втелясвам толкова Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 02:15 от Шанта

# 157
# 158
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Сега е модерно бели мебели, да купим! Или който не обича бяло, значи не чисти и живее в мръсотия! 
Rolling Eyes Венелина, не мисля, че съм казала това в поста си изобщо. Ами обичам бяло просто и исках да чуя мнението на другите за царящото към белите мебели отношение! Това, което исках да кажа е, че и едното и другото си иска еднакво чистене  Peace

Шанта, жестоки комбинации!

Barbabeau, размечта ме с тия дълги, ефирни бели завеси  Flutter

Малко романтика и в банята

Това не са завеси, но много ме изкефи

И тотално се влюбих в този аксесоар - мечтана от мен комбинация от цветове за кухня и дневен тракт  Heart Eyes

# 159
Ох, с ей тая снимка пак се отнесох нездраво  Simple Smile Напоследък съм взела да мечтая да си построя къща, ама всичко да е както трябва. Всяко помещение, разположение, всяка ниша да е според моите мечти и блянове. Щото то, хубаво харесвам сега едно перде, ама за да се получи ефекта, на какъв да е прозорец не стои по същия начин. То си трябва съответната височина, тип дограма, изложение - за да пада светлината по зададения начин, в съответната част на деня...  Crazy Изобщо за да видя едно перде както го искам ще ми трябват милиони и архитект със здрави нерви  Laughing

# 160
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Simple Smile

вчера в изблик на умопомрачение си купих лампи Simple Smile
голяма чуденка му ударих, защото ми трябват за спалнята, а те не са за там...ама аз чета в леглото вечер Rolling Eyes
лампите са масивни, едвам ги  мъкнах Tired

цък.... , цък... и цъък...

сега ми трябват подходящи подпорки за книгите Mr. Green

# 161
asyalein, лампите са страхотни!

И понеже сама си зададох темата - 'Снимки, които ни хвърлят в нездрави мечти' - може и да не идва съвсем точно заглавието, ама по себе си го направих, та ако имате такива, оцелели през времето (поне няколко месеца  Laughing ) споделете ги! Моля! Аз покрай ремонта и обзавеждането и мисленето му повече от година и половина си имам някои такива, които са ми влязли в душата. Не е задължително да показват много мебели и много интериор. Може само да задават настроение, да ти стягат гърлото и да те пренасят в магически друг свят  Crazy  Айде малко от мен  -  1..  2..  3..

# 162
  • Русе
Оффф, Пина, Пина, идеална къща няма, нали знаеш. И аз си мечтаех за къща, ето вече е факт, после почнаха мечтите как да изглежда. Много идеи, много нещо, но като почната да се реализират нещата, започваш да мислиш по малко по-различен начин. Не става всичко на 100 %. И аз исках ниши, миндерчетата, които коментирахме скоро, но нещо все ни пречеше да го направим така. Задължително искаш къща на 1 етаж, макар че са малко "по-грозни" или по-скоро не толкова разчупени. И така лишаваш се от едно за сметка на друго. Е, ако имам безкрайни финанси, естествено, че нещата ще са по друг начин. Та в тази връзка, 2-та снимка е супер. Иначе си мечтаех и за голяма стая кабинет с огромни библиотеки, сведохме я до 2 витрини Simple Smile.

# 163
привет  Simple Smile

вчера в изблик на умопомрачение си купих лампи Simple Smile
голяма чуденка му ударих, защото ми трябват за спалнята, а те не са за там...ама аз чета в леглото вечер Rolling Eyes
лампите са масивни, едвам ги  мъкнах Tired

цък.... , цък... и цъък...

сега ми трябват подходящи подпорки за книгите Mr. Green

супер са лампите,ако не е тайна откъде са и на каква цена

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

супер са лампите,ако не е тайна откъде са и на каква цена

не съм в Бг Peace
лампите са от един магазин, в който продават разни изостанали артикули и имат по 1-2 броя...
лампите бяха общо 4, 2 бели и тези. грабнах ги веднага.
40Е едната е.

колкото до мечтите - аз харесват средиземноморската лекота, ама тук - абсурд  Rolling Eyes
как да си направя огромен прозорец с въздушни пердета, които нежно се развяват от лекия топъл бриз, като тук лятото понякога е 15С Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт