Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 994
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
По повод нишите - и аз мнооооого харесвам, и си мисля, че може да няма специална изградена такава ниша, а да се оформи такава с шкафове отстрани - например така :
http://www.bhg.com/kitchen/eat-in-kitchen/space-savvy-breakfast- … nquettes/#page=20
Е, губи се малко светлина май, ама пак звучи като ниша. Виждала съм някъде и с по-разчупени шкафове и много интересно беше, но не мога да намеря картинката... newsm78

# 91
  • София
Да,Пина, права си.Иска специално място или най-малкото повече място и подходящата светлина..Ние смятаме да строим обаче в близките 1-2 години и силно се надявам да разчупя леко консервативния/традиционен вкус на съпружеското тяло  и да наложа част от вижданията си за бъдещият ни дом. Всичко зависи от парцела,обаче.Аз имам много мечти ще съумея да се нагодя.
 Знаеш ,че съм голям фен на домът ти, затова ще съм ти благодарна , ако споделиш снимки от спалнята, защото съм ги пропуснала.  Praynig

И аз харесвам леглата с желязна рамка.Хем са романтични, хем палави..от предложенията на Татит, второто (макар, че пространството е ограничено от мебелите) ми харесва много.  Heart Eyes
И балдахини харесвам, понякога, сега обаче не мога да намеря подходящите снимки. Нещо такова - 1 , 2 , 3.

Камъче, аз имам две момчета и нямам твоя проблем. Като цветове бих заложила, синьо, бяло, зелено, кафяво , сиво..Като тук или тук А , тази бях харесала за моите малчугани (може би без цветята). Още едно предложение в горната цветова комбинация.

Ванина, интересно предложение. Светлината наистина малко се губи, но идеята може да се развие и да се получи добре.

Меги, нямам търпение да видя какво сте постигнали, следя вашата къща/кухня с голям интерес. Какви са ти идеите за романтично барбекю?

# 92
  • Русе
Още никакви конкретни Simple Smile, но освен барбекю, маси и столове, ми се иска да направя нещо като дълга пейка, с дамаска нещо в червено може би, с повече възглавници. То не знам дали точно "романтично" може да се нарече, но на мен така би ми действало. Ще зависи и от самото място обаче, че самия парцел не е правоъгълен и напасваме спрямо него. За съжаление няма снимки, аз нещо по снимки не мога да се ръководя. Имам разни идеи в главата и дори да няма конкретен стил, гледам на мен да ми е приятно. Харесвам дърво и камък, но не и желязо. Отделни елементи може би, но като цяло не бих си направила мебели от ковано желязо.

А кухнята скоро, но едва ли ще бъде кой знае какво интересно или пък уникално, масив, сравнително тъмен. Както казах бялото го оставих за коридора.

# 93
Момичета, видях че сте коментирали ниши в прозорците, можете ли да помогнете с малко снимков материал за нещо като лавица/етажерка за книги под прозорец - търся усилено някоя по-детайлна снимка, но без успех, нещо ей-такова https://picasaweb.google.com/PetyaSht/November112011?authkey=Gv1 … 73700407130856562
Идеята е, не всички рафтчета да са с книги, може би някои от тях и да са затворени, но да се ползва отгоре може би и като вид миндер Simple Smile до прозореца - и аз съм им голям фен на тези. Терзанията ми в момента са как мога точно да комбинирам перваза (подпрозоречния) с плота на това чудо, когато и ако си го сложим някой ден.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 14:32 от Синята фея

# 94
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Меги, нямам търпение да видя какво сте постигнали, следя вашата къща/кухня с голям интерес. Какви са ти идеите за романтично барбекю?
Peace И аз и то с огромен интерес! И постоянно ти чеквам подписа за нови снимки  Mr. Green

Синя фея, не ми се отваря снимка на мен.
Мисля, че Икейските варианти (Били, Експедит) биха свършили работа.....
Ето няколко варианта: 1, 2, 3. Последното особено ми допада, макар да не е само под прозореца. Но пък може да ти се стори интересно и така!

# 95
Момичета, видях че сте коментирали ниши в прозорците, можете ли да помогнете с малко снимков материал за нещо като лавица/етажерка за книги под прозорец - търся усилено някоя по-детайлна снимка, но без успех, нещо ей-такова https://picasaweb.google.com/PetyaSht/November112011#5673700407130856562
Не се вижда снимката.

Ето тук като миндер, без ниша:

Кучето и пискюлите са optional. Laughing

P.S. Открих и снимка без пискюлите и я добавих (третата).

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 14:24 от Barbabeau

# 96
Сега трябва да се вижда.  Tatitt, третата и на мен много ми харесва, но там е работата, че е правено специално, и перваза на прозореца се явява всъщност седалката на миндера, което при нас няма как да се получи. Ще трябва да стърчи - нещо като варианта с кучето, само че със заек Simple Smile.

М тъй де, и аз да се редактирам - кат третата без пискюлите, само че исках да го интегрирам тоя рафт с перваза, а не да стоят така като две отделни. И при нас са 2 прозореца на ъгъл, та си мисля че добре ще се получи като кътче...

# 97
  • Русе
Peace И аз и то с огромен интерес! И постоянно ти чеквам подписа за нови снимки  Mr. Green

Няма нови, скоро  Grinning

Последната снимка много ми харесва, даже умувам нещо такова някой ден за детските стаи, макар че не знам дали не е по-подходящо за момичета. Пък и къде бих разположила бюрата. Абе чуденка. Но и сега не съм точно на тази вълна Wink.

Не се вижда пак снимката.

# 98
  • ГО
И аз много ги харесвам тези ниши, миндери или пейки под прозрците, ама нали съм си пъзла, много ме е страх някое от децата да не направи някоя беля. Знам, че има съвременни заключващи системи, но взе пак, я стъкло може да се счупи, я друго... Иначе спор няма, много са красиви.

# 99
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Знам аз, но съм инат и упорита  Crazy

Ето линкчето на Феята

# 100
направо ми прецакахте режима . ще ми стои мръсна къщата , щото пиша във времето за чистене  Mr. Green!

първо за Мароко - бях там преди 100 години .  имахме щастието да сме поканени на гости у няколк семейства , уви не от квартала с палатите . едните - музиканти , артисти .... поевропейчени . по-интересното - в типично мараканско семейство . много точно беше описано - тавата с кус-кус и мръвките , яденето с ръце ,  за нас имаше вилици . но пък ни омляскаха здраво - на входа наредени десетина души от семейството и всеки те целува по 4 пъти  Shocked . извинете за отклонението - нахлуха спомени!

нишите- е , аз имам такава . но не намерих снимка да кача . по-късно ще го сторя .

специално за Синята фея- моята е точно такава-отворена , могат да се слагат книги .
kama4e , сложихме решетка - със или без пейка - прозореце започва почти от пода и няма тераса от външната страна.
имам и пейка , изобщо не е това което си представях . но пък кой ще ми изпълни проект....м.б. след време ще намеря сили да се заема .
тази ми попадна случайно на добра цена - засега е приемлив вариант. http://oskaaa.snimka.bg/family/koleda-2012.559438.21880637

модерното тюркоазено имам в 2 варианта на стените , но пък за 3 години ми омръзна и тъкмо сега смятам да го сменя.

мебели от ковано желязо харесвам много . обаче   леглата - създават ми чувство за опасност , особено с остоянно подскачащите ми деца .

като цяло харесвам еклектиката в обзавеждането . изчистените стилове ми приличат на декор или експонат от музей . затова предпочитам да гледам интериори на реални домове .

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 14:50 от oska

# 101
Да се изясня  Laughing Аз не бих обзавеждала едно жилище в различни стилове, независимо колко е голямо. Писах го и в първата тема - за мен всяко жилище си иска стила, тоест всяко поотделно ми носи различна емоция. В този мини софийски апартамент не бих сложила прованссалска или типично английска спалня, просто не му отива. Съответно, той си върви в скандинавската изчистена линия с аксесоари в цвят и такава ще е и спалнята.

pina ,  Tatitt е показала нещо, което и аз харесвам. Но пак зависи къде съм. Минимум две къщи, туй то.  Laughing

Провансалски:

Бритиш

Съответно, аз не си се представям в една провансалска къща с бритиш спалня и обратното. Просто не ми звучи.  Simple Smile

# 102
Аха, нещо като по- разточителна да е спалнята  Simple Smile така да се каже. То и аз харесвам така, ама...

Courage, спалнята ни не заслужава внимание, наистина. На мен ми е уютна, макар да не е това, което би трябвало да бъде, аз си я харесвам.

И по многобройните въпроси за детските стаи (аз нямам интерес към детски стаи, но все пак  Simple Smile ) много ми допадна това

Макар да не съм привърженик на етажите и изобщо много деца в една стая. Днес видях тема, в която съфорумки си слагат 3 и дори 4 деца в една стая, чак жал ми стана, то като казармата, по наровете...

# 103
Има адски идейни детски стаи, но аз с опита вече се научих малко да отсявам дизайна от практиката. За съжаление.  Tired Ако са по-големички децата, сигурно става човек да се отдаде на красота, но те пък тогава вече си имат свои искания, та едва ли много ще има думата родителя.  Laughing По тази причина у нас все още няма шкаф, например. Защото всичко се мъкне в дневната. И вместо да мисля за шкаф в детската, аз мисля какъв да е тоя шкаф в дневната, кйто да изглежда отвън достоен за дневна, а вътре да е наблъскан с кутии с играчки.  ooooh!

# 104
  • София
 simplyaven, на мен тези стилове са сравнително близки. Аз си ги представям смесени.
Не си представям contemporary и рустик в един дом напр.  Thinking

Пина, ти с кухнята вдигна много високо летвата..за това те следя. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт