Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 998
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
О, на мен никак не са ми близки.

Та, в практична насока, как бихте подходили към преместването на инвентара от детската в дневната?  Laughing Аз ясно, че съм в ИКЕА всяка седмица и съм обмислила вече десет варианта, но все не намирам точния. Тъй като този шкаф трябва да побира и книги, компютър, тоест той е единствената мебел от този тип в дневната (не обичам секции), та къде да набутам и тоновете играчки, така че от една страна да се прибират лесно и бързо, от друга обаче да не се виждат?  Rolling Eyes

Забравих да кажа, че са страхотни нишите, които сте показали!

# 106

simplyaven, разбирам  Mr. Green

Аз понеже обичам стил микс  Simple Smile, тоест ако спалнята ми е толкова строго издържана в един стил, то там ще дойдат поне 1-2 неща, които да не са си на мястото и да казват, че всичко това е просто на шега  Simple Smile Аз не обичам и мебели в една серия. Примерно ако имам серия легло, гардероб, нощни шкафчета и скрин това направо ще ме подлуди. Всяко нещо е за себе си, е ако взема и да се харесат едно друго - супер!

# 107
  • Варна
Аз не мога да взема много мнение по въпроса със спалните - за мен е място за спане, много малко време прекарвам будна там, дори чета в дневната и хвърлям по някой поглед на ТВ-то там, а след това в спалнята. Важно е да ми е удобна и да не отнема много време за разтребване, дори не ми трябва и голям прозорец, напротив обичам да ми е тъмно, да ми е безшумно, като стъпя сутрин на пода да ми е мекичко... Виж трябва ми огромен гардероб Simple Smile)))))))))

# 108
Шанта, за мебелите от серия споделям. Аз затова и не купувам примерно популярните "антре", "детска" и тем подобни производства на кило. Купувам отделни мебели и си миксирам.

Но сега още съм на вълна дневна, после детска, спалнята дотогава ще съм я зимислила емнайсет пъти.  Laughing Обаче днес в ИКЕА видях много приятни памучни, изчистени пердета в естествения цвят на памука, тънички, но не прозрачни, а аз искам точно такова леко нежно за спалнята. Та, от пердетата явно ще започна.  Laughing

# 109
Аз не мога да взема много мнение по въпроса със спалните - за мен е място за спане, много малко време прекарвам будна там, дори чета в дневната и хвърлям по някой поглед на ТВ-то там, а след това в спалнята. Важно е да ми е удобна и да не отнема много време за разтребване, дори не ми трябва и голям прозорец, напротив обичам да ми е тъмно, да ми е безшумно, като стъпя сутрин на пода да ми е мекичко... Виж трябва ми огромен гардероб Simple Smile)))))))))
Peace Абсолютно точно!

simplyaven, щом си фен на ИКЕА (като мен), предлагам ти бюрото от серия HEMNES, комбинирано с надстройката върху него. Цветовите варианти са три, предполагам знаеш, и може да пасне почти на всеки тип обзавеждане:
бюрото: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/20196402/
надстройката: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/20196379/
Най-отдолу съхраняваш играчките, второто ниво е за компютъра и канцеларските джунджурии, най-отгоре книги (няма да се прашат, като са затворени).

# 110

Според мен - да. Могат да бъдат различни до колкото са други стаи, но не могат да бъдат от различни светове. Все пак е едно общо жилище, би следвало да се върти около една обща концепция. Така ми стои по- логично, смятам, че е въпрос на добър вкус. Така го усещам интуитивно.

Не е само интуитивно, така и се преподава..  bouquet

# 111
  • София
......
Макар да не съм привърженик на етажите и изобщо много деца в една стая. Днес видях тема, в която съфорумки си слагат 3 и дори 4 деца в една стая, чак жал ми стана, то като казармата, по наровете...

Joy Joy Joy Леле аз съм от тези, които сме за оплакване.  ooooh!  ooooh!  ooooh!

Цяла седмица с огромно удоволствие четях първата тема и попивах всички прекрасни идеи, които се публикуваха. Искаше ми се да се включа и към обсъждането на тюркоазената вълна, която толкова ми харесва...

Pina, това е положението в БГ. Една от най-застаряващите нации в света, шушукания по адрес на многодетните, ето пресен случай споделен от преди минути, почти никакви нормални условия за отглеждане на повече деца, но нашето решение е по този начин да сме богати - с деца (да са ни живи и здрави) и за това в нашето двустайно жилище ще си спят по наровете...

Написаното по-горе от мен не го приемай лично, просто споделям и определено ще се радвам да продължавам да чета темата ти.

# 112

Sve_dim , много харесвам Хемнес-а, но не е за интериора, който правя в момента. Тъй като дълбочината ми там е 50 см, трябва да е или Беста или Експедит. И освен това, тук говорим за четири (!) вече пълни кошници с играчки, а колко още ще станат е уравнение с много неизвестни.  Laughing Та, засега изглежда, че ако е Експедит, то целия долен ред трябва да е за кошници, плюс от втория може би две отделения. Но тъй като нямам дължина за повече от пет Експедит квадратчета, остават ми смао три за дискове, ДВД, поне едно чекмедже за документи и т.н. Това защото за да е и ТВ шкаф, то не може да е по-високо от 80 см, колкото са две нива Експедит. Много е сложна конфигурацията.  Crazy И за да стане още по-сложно, няма Експедит, който да е пет модула на дължина и два на височина хоризонтално. Май. Днес пак не видях, но още ще гледам.  Rolling Eyes

# 113
.

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 16:11 от pina

# 114

Цветови тенденции в интериора през 2012 г.

maminko   bouquet, има и много хора, които ви се радват и възхищават, а доста от цитираните подмятания са си от чиста завист. Колкото до онези от "пресния пример" с децата, които тормозят другарчетата си, те не са ваш проблем. След време самите родители, които ги "обработват" по този начин, ще вкусят от плодовете на възпитанието си на свой гръб.

# 115
  • София
    Сега ви намирам! Отивам да ви чета от първата тема, но да не ви изпусна се записвам.  Hug

# 116
Това не е никак интериорно, но как ме отнесе  Crazy

И от същото място много ме грабна това

# 117
Момичета, продължавам да ви занимавам с моя частен случай, че много се чудя и скачам от идея на идея. Намерихме мебелна фирма, която да ми изпълни капризите и да има точно това зелено,което искам...но понеже няма пълно щастие, цената им за шкафа/легло,който харесах, е 900лв и това е много над бюджета ни. По този повод седнахме с мъжа ми да мислим и измислихме това
Моля,не ми се смейте на рисунката и на идеята  Blush Измислихме да поръчаме три кутии/ шкафчета, които подредени една до друга поемат върху себе си матрак 70 х 180см, ще бъдат захванати заедно с декоративна метална решетка. Когато "леглото" вече не ни е нужно, кутиите ще застанат една върху друга, така ще се скрият и дупките от предпазната решетка. И най-важното - ще ни струва доста по-евтино.
Тъпо ли е според вас, виждате ли някакви недостатъци?

Иначе решихме гардероба в цвят слонова кост, голямото легло зелено. И двете са супер изчистени като дизайн, няма да имаме нощни шкафчета или каквито ѝ да е други шкафчета, на таблата на леглото от двете страни ще има малки рафтчета за часовник и книга. Очаквам да ми пратят компютърен модел и мисля щорите и глобуса да са светло сини при стени също слонова кост. Намерих и фирма да ми изработи стикер за стена по мое желание, така че теоретично спалнята е готова  Laughing

# 118
Amelly,
защо така бягаш от легло (освен, че замисляш да е 70 х 180, което пък е нестандартен размер за матрак...)?
Идеята с шкафчетата е идейна, хареса ми, но не виждам как ще захванеш предпазната решетка (освен ако не издигнеш "летва" пред всяко шкафче).
Може да го направиш от цял скрин (сандък), който после да преместиш в детската и ще играе ролята на диванче, пейка с матрак етс.

Ето идеята ти - но с открити кутии - http://handmadeland.com/forum/topic.php?forum=69&topic=2

# 119
  • Варна
Измислихме да поръчаме три кутии/ шкафчета, които подредени една до друга поемат върху себе си матрак 70 х 180см, ще бъдат захванати заедно с декоративна метална решетка. Когато "леглото" вече не ни е нужно, кутиите ще застанат една върху друга, така ще се скрият и дупките от предпазната решетка. И най-важното - ще ни струва доста по-евтино.
Тъпо ли е според вас, виждате ли някакви недостатъци?
Изобщо не е тъпо и дори вече е правено, само обмислете добре височината, да не е много ниско леглото, дори не е необходимо да е захванато с декоративна решетка, няма опасност да се разместят.

Общи условия

Активация на акаунт