Бог да прости българското образование

• 11 030
  • 121
  •   1
Отговори
# 30
Сега вече се почувствах аз засегната и искам да попитам Lady Kat според нея аз току що ли съм се регистрирала? Регистрацията ми датира не помня от кога (трябва да проверя) , но е повече от 5-6 години тук. Много хора ме познават, влизам с истинското си име и тези на децата ми, така че ако това не е честност и откритост, здраве му кажи! Да, така рискувам да си навлека гнева и неодобрението на някои хора, но когато казваш истината и си открит не би трябвало да те притеснява това. За справка влязох да видя датата на регистрация на авторката на темата "Котката" и забелязах, че е регистрирана 4-5 дни преди днешна дата. Ваша си работа дали и на кого ще вярвате, но е наивно човек да се поддава на такива провокации. Макар, че в този форум за толкова години съм се нагледала на какво ли не, даже имахме мнима бременна в отчетния форум. Явно хората понякога са странни и правят необясними неща.

# 31
Както съм написала в предният си пост не съм желала да обидя нито едно дете или родител. Форумът е място за изказване на мнение.
Свободата на словото е най-голямото предимство на демокрацията.

Цитат
Госпожо kotkata, може би се притеснявате, че ще бъдете дадена под съд за клевета, затова се криете зад този ник???
Госпожо Славейкова, вашият ник е повече от показателен.Не виждам Вие да се публикували личните си данни тук, за да очаквате това от другите.
Обърнете внимание на чл. 286 от НК;чл.39 и 40 от Конституцията Смея да твърдя, че добре познавам и боравя със закона.

Цитат
На учителката "дъждовно време" ще кажа само, че не ѝ прави чест да "плюе" конкурентно много добро училище само от завист, че е по-желано от това, в което работи и от което много родители преместват децата си. Остана само да кажете: "Елате при нас, ние ще търпим капризите на децата Ви и Вашите претенции..". Госпожо дъждовно време, вие сте срам за колегията. "Богоизбраното училище" е едно от най-добрите и желани в града именно заради учителите, мениджърския екип, доброто обучение и реализацията на учениците. 

Потребителката е споделила своето мнение, което е нейно право!Г-жо Славейкова, не Ви прави чест, че се изказвате като "последна инстанция" 
Цитат
това е форум за взаимопомощ, а не съд

Темата се превърна в арена на лични нападки и провокации.
Единствено полезно от нея беше извода, който си направих.
Може би проблемът не е в училищното ръководство, а още по-лошо в самите родители!
Жалко е,че от това страдат нашите деца!

# 32
Г-жо kotkata, много едностранчиво поставяте проблема си. Излагате само Вашето мнение и позиция. ....

Ама разбира се, че ще изложи нейната. Чия позиция да изложи? Rolling Eyes
Вие си изложете пък вашата.
Ако може без лични нападки, става твърде вдаскаляващо, никой отстрани не се интересува от тях.

Дъждовно време е учителка, но не съм чела някога да е рекламирала училището, в което преподава. От тази тема чак разбирам в кой град е.

Лично аз нямам аспирации точно към това училище или друго в съседство, но "разговорът" ме впечатли.

# 33
  • където ми харесва
Terri, това, че се чувстваш лично засегната не е по моя вина. Ти явно си единствената намесена в разговора, чиято регистрация не е от няколко дена. Не разбирам защо точно се засягаш, при положение, че не съм се обръщала лично към теб, а към другите 2, или 3 (не помня точно колко ) дами, които са се регистрирали след отварянето на тази тема...

# 34
Нямам нищо общо нито с коментираното училище, нито дори с града. Само искам да кажа, че с нелепите влизания в темата, повечето участници се изложиха страхотно  Peace Самият факт, че се "скача" така агресивно означава, че мнението на авторката не е съвсем безпочвено.

Kotkata0000, премести детето си в друго училище  Peace От която и страна да са новорегистрираните потребители - на училищното ръководство, или на родителите - все зле. Спасявай си детето, то трябва да се чувства добре в училище, да ходи с желание, и да получи добра подготовка. Това със сигурност може да се случи и на друго място, не само в прехвалените "елитни" училища. Така че просто намерете вашето място.

# 35
От години не съм чула нищо лошо за това училище.Там са учили мъжът ми, братовчед ми и познати.В по-скорошно време- деца на мои колеги и приятели.Не съм чула и една лоша дума.

Затова си правя извод, че това, което споделя авторката е възможно да е някаква моментна ситуация, някакви недоразумения с конкретно дете, които не са преодолени.Ако има някое дете да е толерирано или драстично да разваля дисциплината- нека да се дискутира въпроса в училище, да се търсят начини.Предполагам, че ако има много недоволни в класа от конкретната ситуация, то класната и училищното ръководство ще се съобразят и ще вземат мерки.

Но мисля, от определена случка в един клас не може да се прави извод за цялото училище, още по-малко да се погребва българското образование.Не че е "цъфнало и вързало", ама чак такива мащабни изводи са пресилени.

# 36
slaveykova, много ти е остър езикът. Така ли се общува във вашето училище? С какво твоето мнение да има повече тежест от това на kotkata0000? Тя е майка и е изложила притесненията си. Това е нейно право. Ще уточня само, че не работя в близост до въпросното училище и то не ми е конкуренция. Освен това моето училище е препълнено и не търсим повече деца.
Със сигурност има добри учители / възпитатели в Славейков. Но има и такива, които не стават за професията. Дете на колежка учи там и ежедневно слушаме какво се случва. Помагах на роднинско дете преди две години и видях какво и как се преподава. Хайде да не се правите на безгрешни. Мърша има във всяко стадо.

# 37
Lady Kat, може да съм те разбрала погрешно , за което се извинявам  Peace
Светкавица, благодаря ти, твоето мнение се покрива напълно с моето. Не може от една ситуация, да се правят генерални изводи и да се "погребва" българското образование. Аз съм изключително доволна от училището и от класната ръководителка на детето си. Уверена съм в своя избор и смятам за обидно да се очерня името на училището или пък цялата ни образователна система. 
Дъждовно време, аз вече почти за себе си съм убедена, че авторката на темата даже не е родител на дете от класа ни, подозренията ми са други, но няма да навлизам в подробности, защото темата започна да става като "махленска свада" за съжаление.
 Разбира се, че няма идеално училище с на 100% първокласни учители и възпитатели, наистина има мърши във всяко стадо, но в случая не мога да остана безучастна, след като попаднах на тема ,  точно за училището на детето ми и точно за нашата класна. Още повече с такова зловещо заглавие!!!

# 38
Видях, че в темата се споменава училище, което ме интересува.Имате ли отзиви, впечатления от госпожа Маруся Махмурова, която освен че работи там била психолог?

# 39
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Какво очаквате да направи класната или директорката ? Да изхвърлят детето от училище ли ? Не знам. И в класа на детето ми от петък има ново дете, изключено от първи клас, заради проблемното си поведение, агресивно, буйно ... Класната ми сподели, че детето е изоставено от родителите си на бабата, която е вдигнала ръце от него ... а от моите наблюдения, то е като животинка. Направо не знам и аз какво да изисквам... Ужасно е, как може да се помогне на детето ? Не може все да се изключва и мести, защото това не решава проблема, макар че и аз много много не го искам в сплотения и  до сега мирен колектив на децата в класа... и сега  newsm78

# 40
Темата се превърна в арена на лични нападки и провокации.
А какво очаквахте ?  Балканскияt манталитет  е известна  "trademark" на българина  a като прибавите и професионалните "изкривявания" (напр. "последна инстанция") на някои учители разговорът по определение трябва да стане "личен". т.е.  както казва бай Михо "не сме виновни ние че сме се родили на пъпа на простотията".  Simple Smile

Проблемът за който говорите е проблем на образователната система и на обществото а не на конкретно у-ще, както някои "активистки" се опитват да го представят. Затова те и съвсем съзнателно изкуствено го драматизират с класически похвати.
Колкото до проблема вие най добре ще прецените ситуацията. Няма елитни у-ща без селекция, така че ако преместите детето в друго у-ще в същият район почти нищо няма да загубите от "елитността".

И в класа на детето ми от петък има ново дете, изключено от първи клас, заради проблемното си поведение, агресивно, буйно ... Не може все да се изключва и мести, защото това не решава проблема, макар че и аз много много не го искам в сплотения и  до сега мирен колектив на децата в класа... и сега  newsm78
Много хубаво би било ако след второ подобно преместване такова "неприспособиво" дете бъде оринудително записано  в  у-ще с преобладаваща част на учениците от ромски произход.Там ще се научи на интеграция. Ако то не се научи ромчетата ще го научат.  Laughing

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 15:16 от plamenhk

# 41
Видях, че в темата се споменава училище, което ме интересува.Имате ли отзиви, впечатления от госпожа Маруся Махмурова, която освен че работи там била психолог?
Хаха, да не би да става въпрос за една, която я знае целия град? Не знаех,че се води и психолог, но знам, че я гонят отвсякъде.

# 42
  • Варна
Не знам, ама то май не остана свястно училище... като гледам навсякъде проблеми. Ако не е едно, ще е друго. Моят син и децата на приятелките ми около мен, са все в различни училища, и всички от нещо се оплакват... Tired

# 43
Прочетеното в темата ми звучи страшно! Става дума за 1 клас!!! Детето е с лабилна психика, всичко около него е ново! Личното ми мнение е, че в начална степен се избира класен, а не училище. Неприятен е острият тон на някои от пишещите - заменянето на диалога с нравоучение не е помогнало на никого,
Явно има проблем и решението е едно - премести детето навреме- по добре да свиква с нов клас, отколкото да се трмози ежедневно с подобни емоции. То е там за да учи, а не да задовдлява нечии болни амбиции. НО! В никакъв случай не се предавай без бой! Поне до РИО трябва да се напише, колкото и безсмислено да ви се струва това.

# 44
Личното ми мнение е, че в начална степен се избира класен, а не училище.

Да, това е повтаряно многократно. Но точно в цитираното училище нямаш право на такъв избор.

Не знам, ама то май не остана свястно училище... като гледам навсякъде проблеми. Ако не е едно, ще е друго. Моят син и децата на приятелките ми около мен, са все в различни училища, и всички от нещо се оплакват... Tired

Какво според теб е свястно училище? Според мен проблемите идват от това, че всички майки си мислят, че разбират от педагогика.

Общи условия

Активация на акаунт