Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са възможните решения на проблема с училището и какви са предложените решения за проблемите в училищата?
Как да се справя с проблемите в училище?
Какви са мненията за училищата Пушкин и Априлов?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са възможните решения на проблема с училището и какви са предложените решения за проблемите в училищата?
Когато възникнат сериозни проблеми в училище, от решаващо значение е да се обърнете към РИО или дори към Министерството на образованието. Смяната на училището може да бъде разумно решение, особено ако проблемите продължават и не се решават адекватно. Предложените решения за училищни проблеми включват преместване на ученици в други училища, изразяване на притеснения пред училищното ръководство, предложения за селекция и подобряване на финансирането на образованието. Някои участници подчертават важността на диалога и обективността при решаването на проблеми.
-
Как да се справя с проблемите в училище?
-
Какви са мненията за училищата Пушкин и Априлов?
-
Какви са възможностите за смяна на училище?
-
Какви са възможностите за решаване на проблеми в училище?
Не мога да си обясня с каква наглост някой може да напише този лъжлив коментар, изпълен с обиди и хули, а камо ли да сложи такова заглавие на темата.. Аз също съм родител на дете от този клас и аз бях на родителската среща, смея да кажа, че познавам проблемите в класа, така както те действително стоят, но единственото вярно написано до сега, е името на училището. Четейки вашия коментар, аз просто не мога да се побера в кожата си от възмущение и неразбиране, как е възможно и колко е нелепо човек, който претендира за интелектуален и интелигентен, толкова подло и неетично да изкриви истината, търсейки подкрепа и съвет от хора във форум, насаждайки им неверни твърдения.. или може би сляпо вярвате на казаното от дете на 7г... А защо на тази родителска среща не казахте нищо, от това, което сте написали, нали сте много възмутени... или по-лесно е да се скриете зад някакъв псевдоним..
".
Извинявам се ,че последващите коментари ги прехвърлих по-набързо и не смея да ги коментирам сега. Значи аз съм майка, която е безкрайно доволна от класната ръководителка на въпросния клас и силно негативно настроена точно към възпитателката на занималнята. Аз лично отписах детето си от въпросната занималня още на втората седмица, когато видях госпожата да седи на пейка насред двора , а децата да са "накацали" на оградата към булеварда и всеки по оградата може да им подаде или бутне нещо. Направих забележка на госпожата и забраних на моето дете да стои качено по оградите, където минава голям поток от хора, както знаете. Последваха няколко дни, в които не успяваха да си напишат домашните и пишехме вечер до 21-22ч изнервени и изморени домашни
След 2 случая на насилие над детето ми от едно момченце ( не е детето на служителката), но няма да споделям имена, аз поисках обяснение от възпитателката, която "пърхайки" с мигли и вдигайки рамене ми каза "Ами, какво да правя аз, те седят един до друг и се карат и бият". Аз попитах, ако не знаете наистина какво да направите не ви е тук мястото определено!!! Аз не съм педагог , но имам идеи какво се прави в такива случаи , но съм далеч от мисълта да ви давам акъл, при положение, че вие сте педагог??? Аз лично първо бих ги разместила, после бих ги наказала и така. И тя каза, ами вижте те са 20 деца не мога да се оправям с всички. В такъв случай аз пак и казах, ами тогава явно имате проблем с професията си. Както и да е аз еднолично си реших проблема и преместих детето си в частна занималня, не исках да "изям хляба" на възпитателката и въпреки, че директорката ме попита за мотивите да отпиша детето си от тази занималня, аз и ги спестих и казах, че са много деца, базата не е хубава и т.н. Сега го отчитам като грешка, защото от няколко други родители чувам, че също не са доволни от госпожата на занималнята. Стана ми много интересно за влизането в клас на майката служителка и попитах детето си дали има такова нещо. Моето дете отрече, каза, че понякога идва в междучасията на вратата никога не е влизала в стаята, камо ли за хранене или преобличане. Така, че не вярвайте на всичко написано тук. Виждам, че и 2та потребителя са регистрирани преди няколко дни, единствените им публикации са тук, което ме навежда на мисълта на зла умисъл в писането. Дано не съм права, все пак децата ни са най-важното нещо в нашия живот не ги вкарвайте в такива лоши "филми". Научете ги на добро, направете ги позитивни хора и най-вече изградете им ценностна система!