Бургаски мамчета щастливи, весели и диви... - 5 тема

• 28 836
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
gigito, izbira6 doktor, na koito da raz4ita6 i v dvata slu4aq, makar 4e neznam da ima takav, koito da se saglasi za normalno rajdane.

# 256
  • Across the Multiverse
А за нормалното раждане - акушерката е водещата фигура. Лекар се включва, ако нещо стане. Аз и затова мисля, ако мога нормално да нямам избор на екип.
Наясно съм с това. Значи твоето мнение е, че при нормално раждане избора на екип е излишен, защото принципно аз така си мисля, но обмислям вариантите сега.
Анито, как така няма доктор, който да се съгласи на нормално раждане?

# 257
Да. Аз не бих искала избор на екип при нормално раждане. Ако ще е планово секцио тогава да, но иначе не виждам смисъл.

# 258
  • На морето!
А за нормалното раждане - акушерката е водещата фигура. Лекар се включва, ако нещо стане. Аз и затова мисля, ако мога нормално да нямам избор на екип.
Не при всички- Гамишев, например си води цялото раждане, Миринчев също, но има такива, които дори не се появяват, освен ако няма усложнения.

Аз съм страшно подута, струва ми се, че течностите ми са малко и ще трябва да наваксвам. Иначе сме ок, бебето прави някакви акробатични номера, изби ми ребрата.

Гигито, за секцио се събира екип, няма страшно- не остава само наетият док, а идва и хирург, анестезиолог, сестри, споко. Аз няма да наемам екип, че в повечето случаи си е нож с 2 остриета. Ако се наложи секцио по някакви мед. причини, както не вярвам да стане, ще отида в смяната на предпочитан док.

# 259
  • Across the Multiverse
Да да, знам че се събира екип, просто събирам мнения дали някой е раждал/ смята да ражда нормално с избор на лекар, при кой, как е минало и какво мислят другите по въпроса. Иначе не знаех, че Гамишев си води цялото раждане, полезно е да се знае, но пък не се знае кога е на работа след средата на декември... Менинка, ти нали беше твърдо за МБАЛ Б-с, виждам че обмисляш и Девата вече. Какво се промени? И как така хем си подута, хем ти липсват течности?

# 260
Днес си купихме комплект за исписване на Azis бебе от магазина на Краснодар. Имаше го пак това бялото порт бебе - тип одеало. Ако някой иска да отиде да провери, защото имаше и нови модели. Комплекта ми за изписване е за момиче да ви кажа  newsm78, защото таткото е убеден че ще е момиче и ми каза да го вземаме. Жената обаче ми каза, че ако се появи момче ще ми го смени без никакъв проблем само да не съм го била перяла преди това. Купих си и един сутиен за кърмачки - 16,00 лева от магазина за бременни на Александровска - Конти май беше  newsm78 магазина

# 261
За бременни магазин има и в Безистен-а и в подлеза на Операта. Там също има бельо Simple Smile.

# 262
Относно нормалното раждане при мен доктора присъстваше през цялото време, не само акушерката.

# 263
Те присъстват, но основно действащо лице е акушерката Simple Smile

# 264
  • Across the Multiverse
Относно нормалното раждане при мен доктора присъстваше през цялото време, не само акушерката.
Може ли малко повече подробности- къде, кой лекар?

# 265
В Девата, д-р Бояджиев беше. И той си беше действащото лице, акушерката помагаше.

# 266

Не спомням разказчето ти, за съжаление  Cry  колко часа продължи, с упойка или без и имаше ли епизотомия?   bouquet

# 267
  • Across the Multiverse
В Девата, д-р Бояджиев беше. И той си беше действащото лице, акушерката помагаше.
Благодаря! Beauty_bs, аз сега ти намерих разказчето за раждането, много интересно ми беше да прочета. Мерси, че си споделила.

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 16:44 от Gigito

# 268
  • Бургас
Мами, понеже във фейса ме питахте каква е причината да не се слага чорапогащник на новородено, та и тук да кажа, че от няколко педиатри го знам това.Освен това може да попитате и ортопед, на който се води детето мисля към 3 месец ли беше за снимка и преглед.Та лекари и мнения много, но всеобщото е, че не е хубаво да е с чорапогащник новородено, за да има свобода бебето като рита, да го прави без нещо да му опъва и стиска и нищо да не му пречи да развива нормална двигателна дейност Simple Smile

# 269
Танчееее, в голямо напрежение си се вкарала и нас в него!!! Я дай една крачка за успокоение назад! Аз добри отзиви за секцио съм чувала и за Георгиев, и за Бояджиев, тъй че все още имаш избор. А защо 28/11/2011 да ти е късно за преглед при Георгиев - та това е само след няма и 10 дни и е доста преди самото раждане. Не се отдавай на разочарованието от липсата на Хубчев и невъзможността на Гамишев да ти направят секциото. А комплекта за изписване да ви е честит и да кажеш какво съдържа и в какви цветове го имаше?
giqito и аз не мисля, че някой лекар би се съгласил на избор на екип при нормално раждане - това означава малко или много да те подведе, защото няма да може да си планира нищо, а да седи и да очаква обаждане от теб денонощно или да ти обещае и евентуално да не ти вдигне телефона в конкретния момент.
NIA.M избра ли вече какво ще е АМ за мъничето, ако не потръгне с кърменето? И аз си мисля последните дни по въпроса и ще взема още малко да прочета, та като имам някаква идея ще пиша пак за коментар от теб.
beauty_bs, ти не си правила избор на екип, нали - просто на смяна си е бил Бояджиев?

Общи условия

Активация на акаунт