Бургаски мамчета щастливи, весели и диви... - 5 тема

• 28 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
January - аз и за това не исках да пиша да не ви натоварвам и вас Simple Smile. Комплекта за изписване ми е в бяло + лилаво и съдържа: боди, ританка, жилетка, една много сладка шапица със ушички на зайе, лигавник и май това беше. Без пелена е, защото аз мисля да ползвам тогава порт бебето. Имаше го пак да знаеш:), ама ти май си купи нали. другите комплекти бяха в цветове: синьо, зелено, розово, бяло + бежаво. Нямаше повтарящи се моделета май.

Относно АМ, което се чудите да си купите - аз реших за сега да задържа с тази покупка. И когато съм в болницата да попитам акушерката какво точно да си купя и ще се обадя на таткото да го закупи. Все пак съм 5 дни в болницата.

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 17:53 от tania_burgas

# 271
NIA.M избра ли вече какво ще е АМ за мъничето, ако не потръгне с кърменето? И аз си мисля последните дни по въпроса и ще взема още малко да прочета, та като имам някаква идея ще пиша пак за коментар от теб.

И аз съм се замисляла по въпроса, мисля да избера колкото се може по-био Simple Smile Споделяйте вие какво сте решили, ще ни бъде на всички от полза, пък дано да не се налага  Praynig
Танче, аз не бих чакала да ми кажат от болницата, там най-вероятно препоръчват марката, с която имат сключен договор.  Да ти е честит комплекта. Пусни снимки да го видим, ама както го описваш май е единственият комплект, който ми е харесвал по магазините в Бургас. Най-вече заради шапчицата Wink Но засега съм решила на изписването да си направя сама комбинацията.

# 272
  • DE
Аз да се похваля - днес получихме количката от Англия. Втора употреба от едни приятели е, на Чико, тип ретро. Simple Smile
Относно АМ - нашият татко ни донесе от Германия на своя глава BEBA на Нестле. Незнам дали е хубаво, пък и ако свикне, тук го няма. Чудно направо. Обаче кутията е 800 грама и струва 10 евро. Незнам дали е евтино или скъпо. Другото, което ми донесе е козметика на Бюбхен, но толкова много, че магазин мога да отворя. Мъжка му работа!

# 273
Момичета,аз Петьо след като спрях да го кърмя го хранех с "Аптамил" на "Милупа".Тогава май нямаше нещо много по-добро.Сега се надявам де не се стигне до покупката на АМ и със сигурност не бих купила преди нуждата да е належаща.Да знаете,че има бебета на които опредени АМ не им влияят добре.Моят син вечно беше запечен,чак като проходи и беше захранен стабилно започна да се изхожда нормално(ама то май си му е генетично заложено от майка му Crazy и незнам доколко има връзка с вида на АМ).

# 274
  • На морето!
Гигито, подувам се заради опалесцевцията и се оправям като пия повече течности и съответно ходя повече до тоалетна. Иначе подуването е свързано със задържане на течности, не с прекомерно пиене на такива. При мен проблемът е, че не обичам да пия вода и ако не си изцедя сок или не си купя готов въобще няма да се сетя и една чаша да изпия.
А за раждането - зависи кой ще е на работа в МБАЛ, ако се падне да раждам при Кавукджиян (не съм сигурна дали не обърках правописа на името) или Ангелов ще отида директно в Девата. А графика ще взема от вътрешен човек в МБАЛ и ще го дам и тук. Към Девата клоня заради Гамишев и Бояджиев, в МБАЛ заради Миринчев и Иванов и четиримата си водят ражданията, а акушерката само асистира според техните напътствия.
АМ за родилния дом няма да купувам, те там имат Фризо, мисля и си го правят в болницата. Така или иначе няма как да бъркаме мляко- нито има къде да стерилизираме, нито къде да топлим вода и т.н.
Шоки, ти много се впрегна за тези чорапогащници, гледам и в януарската тема си повдигнала въпроса  Laughing

# 275
Бре,Менинка,и аз обмислям същата тактика относно раждането ми,че и за докторите нямаме разминавания като се замисля.И какво каза,че може да ни спуснеш графици ли? CrazyАз дори къде на шега,къде сериозно мислех като ме напънат контракциите да звъня в МБАЛ-а да питам кои са на смяна в момента и кои застъпват след тях и да решавам дали да бягам с 200 за Ветрен(там поне лесно се научават смените на докторите). Rolling Eyes

# 276
  • На морето!
Да ти кажа това си е добра идея, графиците се изготвят в края на месеца, но постоянно подрежат на промяна, особено по празниците. Аз би трябвало да мина първа и после ще ти кажа кои са слабите места на стратегията ни  Mr. Green

# 277
Да ти кажа това си е добра идея, графиците се изготвят в края на месеца, но постоянно подрежат на промяна, особено по празниците. Аз би трябвало да мина първа и после ще ти кажа кои са слабите места на стратегията ни  Mr. Green
Хм,и аз си го мислех това с промяната на графиците им в последния момент.И на двете места важи това.А и друго си мислех-дали в МБАЛ-а ако звънна по телефона ще ми дадат тази информация?
Иначе да,разчитам като си първа да споделиш и инфо отвътре,все пак друго си е дружка по съдба да те информира. Wink Laughing

# 278
  • Бургас
Мимоза, бебока може да е чакал количката.А за козметиката, тя набързо ще свърши, ще мацондриш на воля, може и върху себе си да пробваш, белким добиеш бебешка кожа Simple Smile
Менина, гореспоменатата тема я отворих хем, за да има какво да се обсъжда, хем и за мамите на първо дете, които не са наясно.Аз за себе си го знам, но все ми се иска да е полезно и за повече хора наученото, нищо повече   Wink

# 279
  • Бургас
Не е ли рано да мислите за АМ? В болницата ще ви дадат ако се наложи, даже и да не се налага ще питат имате ли нужда. На мен упорито се опитваха да ми набутват шишетата с мляко и глюкоза, ама не стана тяхната  Twisted Evil А ако тръгнете от родилното с АМ, шанса ви  Twisted Evilа кърмите успешно е минимален и според мен е по-удачно да продължите със същото мляко, ако понася добре на бебето. Чувах някъде, че не е хубаво да се сменя често. Пък ако се наложи по-нататък - винаги можете да си купите от всеки по-голям магазин или аптека. И все пак кърменето е въпрос на личен избор, който прави майката. А решите ли да храните с АМ, вероятно знаете, че по химически съставки то се доближава до кърмата, но не и по биологически, така че има ли смисъл да се хвърлят луди пари само заради надписа БИО? то и това опира до личен избор и възможности  Peace

Мимоза, 10 евро е добра цена за 800 гр.

Менина, а със солта как си? Между другото аз задържах вода в началото на кърмаческата ми кариера, заради многото изпити течности. Сега не пия вече толкова вода, но още не мога да сваля задържаната.

Гигито, не ти трябва избор на екип, виж Дейзи и Менина добре са се ориентирали.  Peace

# 280
Не е ли рано да мислите за АМ? В болницата ще ви дадат ако се наложи, даже и да не се налага ще питат имате ли нужда. На мен упорито се опитваха да ми набутват шишетата с мляко и глюкоза, ама не стана тяхната  Twisted Evil А ако тръгнете от родилното с АМ, шанса ви  Twisted Evilа кърмите успешно е минимален и според мен е по-удачно да продължите със същото мляко, ако понася добре на бебето. Чувах някъде, че не е хубаво да се сменя често. Пък ако се наложи по-нататък - винаги можете да си купите от всеки по-голям магазин или аптека.

НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА, ЗАТОВА И НЯМА ДА БЪРЗАМ С АМ. САМО СИ МИСЛЯ ДА СЕ ЗАРЕДЯ С КАПКИ ПРОТИВ КОЛИКИ. АКО НЯКОЯ МАМА МОЖЕ ДА МИ ПРЕПОРЪЧА КАКВИ ТОЧНО ИЛИ ЩЕ ПИТАМ АКУШЕРКАТА ОТ ДЕВАТА.

# 281
  • На морето!
 Според мен и за капки за колики е рано. В род. дом са с жълтеница и повечето спят през цялото време. Иначе аз със Симеон бях доволна от Инфакол.

# 282
  • Бургас
Не е ли рано да мислите за АМ? В болницата ще ви дадат ако се наложи, даже и да не се налага ще питат имате ли нужда. На мен упорито се опитваха да ми набутват шишетата с мляко и глюкоза, ама не стана тяхната  Twisted Evil А ако тръгнете от родилното с АМ, шанса ви  Twisted Evilа кърмите успешно е минимален и според мен е по-удачно да продължите със същото мляко, ако понася добре на бебето. Чувах някъде, че не е хубаво да се сменя често. Пък ако се наложи по-нататък - винаги можете да си купите от всеки по-голям магазин или аптека.

НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА, ЗАТОВА И НЯМА ДА БЪРЗАМ С АМ. САМО СИ МИСЛЯ ДА СЕ ЗАРЕДЯ С КАПКИ ПРОТИВ КОЛИКИ. АКО НЯКОЯ МАМА МОЖЕ ДА МИ ПРЕПОРЪЧА КАКВИ ТОЧНО ИЛИ ЩЕ ПИТАМ АКУШЕРКАТА ОТ ДЕВАТА.
Още от родилния дом капки и според мен е рано да се ползват.Поне на дечицата около нас, а и на Маиря не са ни били нужни от токова рано.
Иначе масово се ползват "Инфакол", които предполагам ги има отдавна вече и на нашия пазар.А наскоро слушах, че имали същата съставка като на "Еспумизан" , който също бива изписван против колики.И все пак при всяко дете те минават по различен начин.При нас имаше ефект и от затопляне на коремчето.

# 283
Не е ли рано да мислите за АМ? В болницата ще ви дадат ако се наложи, даже и да не се налага ще питат имате ли нужда. На мен упорито се опитваха да ми набутват шишетата с мляко и глюкоза, ама не стана тяхната  Twisted Evil А ако тръгнете от родилното с АМ, шанса ви  Twisted Evilа кърмите успешно е минимален и според мен е по-удачно да продължите със същото мляко, ако понася добре на бебето. Чувах някъде, че не е хубаво да се сменя често. Пък ако се наложи по-нататък - винаги можете да си купите от всеки по-голям магазин или аптека. И все пак кърменето е въпрос на личен избор, който прави майката. А решите ли да храните с АМ, вероятно знаете, че по химически съставки то се доближава до кърмата, но не и по биологически, така че има ли смисъл да се хвърлят луди пари само заради надписа БИО? то и това опира до личен избор и възможности  Peace

Не е рано, защото сега имам време да го направя. Ако ми се наложи след като съм родила, тепърва ли ще почна да чета и да се ровя?? Не е проблем да пратя някой да ми купи каквото и да е АМ от първия магазин, идеята е да съм избрала предварително марка, която смятам, че е най-добра за детето ми. И предпочитам да е био, да. Пък дано да я хареса..
В болницата нямам намерение да нося, дори не съм си и помислила. Все пак ако се наложи още там, предпочитам да им дам това, което съм избрала аз, а не това, което дават на всички, защото идеята е точно такава- с каквото свикне в началото, това ще му купуват и после и родителите.. затова се сключват договори и за болниците АМ е безплатно от производителя Wink  

А относно кърменето май не е станало ясно - моят личен избор е да кърмя, защо си останала с различно впечатление? от поста на януари също става ясно, че е така. Просто искам да съм подготвена с информацията, ако се наложи, но искрено се надявам да не стане така  Praynig 
Нищо няма да купувам предварително.

# 284
Deyzi, Menina, откраднали сте ми тактиката,момичета  Laughing В Девата по тел. веднага можем да разберем кой е на смяна, мисля си дали в МБАЛ няма телефон на който можем да звъннем и да получим инфо,който има вътр. човек може да пита.И много се радвам,че моя термин е края на февруари,здраве и живот, разчитам да събера доста мнения от всички!!!
Alexa, био АМ има в биомагазина на "Републиканска". Аз съм решила от там да си взема козметика и перилни препарати.
Бонбонче-за чорапогащниците, много си права, те прилепват по крачето и не са препоръчителни за постоянна употреба, но виж за едно излизане-става!
N.I.A., чакам те, мила, да пишеш след прегледа,пожелавам ти успех,макар че съм сигурна че всичко ще е окей Hug

Общи условия

Активация на акаунт