Ин-витро в Истанбул 3

• 49 101
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
llullu  Praynig , повтори теста! и аз не мога да повярвам  Sad силно стискам палци да е грешка  Praynig

Момичета, след дълга разходка в прекрасен Истанбул седнах да ви разкажа как мина днес прегледа.
Нас ни прие д-р Мустафа Ачет, Кубра беше неотлъчно до нас и помагаше в комуникацията  с английски, защото док. говори малко /според мен по-скоро се притеснява да говори/. От нищо не бях изненадана - толкова подробно всичко сте разказали за тази клиника и ние си бяхме напълно подготвени за това моето ще видим там! Д-р Мустафа Ачет много ми допадна -  много внимателно разгледа всичките ми епикризи от конизацио, лапаро и т.н. обърна внимание и на най-малкия детайл /задължително ми иска нова биопсия, специално за случая с конизацио/. И така час и отгоре. Последва много обстоен преглед поне 15 мин. Хм, да, техниката и на мен ми направи впечетление! Но още по-силно впечетлние ми направи факта, че мед. сестрата ме покри с чаршафче, чувствах се много спокойна и прегледа въпреки че беше много дълъг си беше и много дискретен! Не ми се наложи да се размотавам по голо дупе из кабинета  Laughing  Laughing Не съм се чувствала по-спокойна на преглед до сега.
Прегледа ме и проф. Кахраман. И двамата искат да си направя преди опита хистероскопия /имам 2 кюртажа - абразио и реабразио в края на юли/ - за тях е задължително това, защото нещо не им изглежда добреее  Thinking И други неща ги притесниха: за направената ми тук стимулация с Gonal - F - 44350 IU + Menogon - 3000 IU проф. Кахраман каза че е ужасно силна стимулация!  Предложи да се спрем на лека стимулация, с малки дози /Gonal - F 175 UI/, да гоним качество, а не количество и да постигнем 2-3 чудесни яйцеклетки! Ако успея с хистероскопията и биопсията - имам зелена светлина за декември  Praynig Тепърва започвам да ги мисля.

Утре сутрин ще ходим пак до Мемориал, защото днес не успяхме да пуснем спермограма и пак ще се видим, а аз след прегледа имам още много въпроси към тях.

Люси, успех на прегледа и дано се наредят при теб нещата!   bouquet

Момичета, весело изкарване на вечерта утре  lalalala аз ще се включа задължително другия път!

llullu  Praynig

# 196
И аз твърдо ще дойда на срещата  Flutter

Момичета, може ли и аз да дойда на срещата?!
  bouquet

# 197
пак съм аз - тъй като видях, че сте обсъждали проф. Кахраман кога преглежда и кога не: аз още при първия контакт с Кюбра така поднесох нещата, че през цялото време говорех за техният екип и проф. Кахраман. И питах няколко пъти, дали ще бъде на прегледа, дали ще ме прегледа - днес професорката ме прегледа и отдели около 30 -ина мин. за срещата. Мисля, че дори за трансфер, ако искаш да го прави някой от професорите - изрично трябва да го посочиш и няма проблем. Аз наистина се чувствам по-спокойна като чух нейния анализ, какви съмнения и тревоги има по нашия случай и как предлага да действаме.

# 198
  • София
llullu, не мога да повярвам! Повтори пак теста след няколко дни - той ще ти покаже по-сигурно как са нещата.

# 199
  • София
llullu  Hug Hug Hug , съжалявам ужасноооо ееееее   Close
На прегледа да видите проблема и другата година вече с успешна бременност  Praynig

lizel  каква е тази стимулация  ooooh! Всичко да е наред с хистероскопията и биопсията - и да почвате успешния опит  Hug

Момичета   bouquet

# 200
пак съм аз - тъй като видях, че сте обсъждали проф. Кахраман кога преглежда и кога не: аз още при първия контакт с Кюбра така поднесох нещата, че през цялото време говорех за техният екип и проф. Кахраман. И питах няколко пъти, дали ще бъде на прегледа, дали ще ме прегледа - днес професорката ме прегледа и отдели около 30 -ина мин. за срещата. Мисля, че дори за трансфер, ако искаш да го прави някой от професорите - изрично трябва да го посочиш и няма проблем. Аз наистина се чувствам по-спокойна като чух нейния анализ, какви съмнения и тревоги има по нашия случай и как предлага да действаме.
Аз пък оставам с впечатление, че професорката се включва в прегледа само когато случая е по-засукан така да се каже, когато има нещо което преглеждащия доктор не може да установи сам. Иначе и аз питах дали проф. Кахраман ще ме прегледа, ама не ме прегледа колкото и да си питах. Така че не мисля, че е важно ти как поднасяш информацията. Иначе и аз съм чувала, че за трансфера можеш да си поискаш да ти го прави професора.
И момичета, притно изкарване на сбирката, да си изкарате много весело! Иска ми се да присъствам, но съм много надалеко.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 09:09 от Жълта Роза

# 201
 lizel, бързо да мине хистерото и биопсията и да започвате успешния опит  Praynig Hug Hug Hug

В подкрепа на написаното от теб за професорката, при моя преглед имаше един момент, в който си мислех, че ще ревна (а това го правя много рядко), защото както вече написах, прегледа ми беше много дълъг, обстоен и се въртях като чеверме  Mr. Green Но след това, при разговора, тя много спокойно ми обясни ситуацията и какво трябва да се направи  Peace

Да споделя за прегледа вчера при Попов. То си беше само консултация. Не можа да ме прегледа защото ми беше първи ден от цикъла. Разгледа папката, снимката и каза, че според него нямало хидросалпингс  Shocked, но може би впоследствие да е се е появил и естествено, трябва да ме прегледа. Честно казано, усетих го като леко скептично настроен към прегледа ми в Турция. Например каза - как пък я видяха тази аденомиоза и хидросалпингс, това се вижда на цветен доплер. Когато подробно му обясних колко време е продължил прегледа и че сигурно точно цветния доплер е бил когато оцветяват монитора и че съм видяла малки черни точки по матката ми (пита ме, не си ли видя течността, еми аз ако можех, щях сама да си правя прегледите и поставям диагнозата  Mr. Green), каза, че може би това е аденомиозата. Спомена между другото, че и там правели инвитро и попита дали имаме още опити по фонда  newsm78.       

Като цяло, честно казано, още повече ми се размътиха нещата защото ако хидросалпингса се е появил след цветната снимка, тогава как при биопсията на матката нямаше никакви отклонения (моите разсъждения са, че понеже течността от тръбата е токсична, при изливане в матката би трябвало и средата да е неблагоприятна или да има определени отклонения) и значи и проблема с неуспехите не е намерен защото сега като се отстрани тръбата, ще си "виси" другия, неизвестен проблем  newsm78 newsm78

Във вторник имам записан час за д-р Румен Димитров от МД и Фемина.

Мила Лулу, наистина защо не повториш теста  Peace Praynig

# 202
Люси, според мен не трябва да се впускаш в прекалено много мнения - нали знаеш, колкото лекари - толкова акъли. Аз на твое място бих изпълнила стриктно предписанията на проф. Кахраман и преди всичко бих била спокойна. Нали успехът е 50% спокойствие  Simple Smile  Hug  Hug  Hug Освен това, самата ти казваш колко обстоен и продължителен е бил прегледа.
А скептичното отношение на докторите ни за Турция няма да го коментирам... Вместо да се замислят защо след поредица от неуспехи тук двойките успяват от раз там, те седнали да критикуват  ooooh!

Момичета, а как ще се познаем довечера в заведението? Simple Smile Hug

# 203
  • Sofia
Да споделя за прегледа вчера при Попов. То си беше само консултация. Не можа да ме прегледа защото ми беше първи ден от цикъла. Разгледа папката, снимката и каза, че според него нямало хидросалпингс  Shocked, но може би впоследствие да е се е появил и естествено, трябва да ме прегледа. Честно казано, усетих го като леко скептично настроен към прегледа ми в Турция. Например каза - как пък я видяха тази аденомиоза и хидросалпингс, това се вижда на цветен доплер. Когато подробно му обясних колко време е продължил прегледа и че сигурно точно цветния доплер е бил когато оцветяват монитора и че съм видяла малки черни точки по матката ми (пита ме, не си ли видя течността, еми аз ако можех, щях сама да си правя прегледите и поставям диагнозата  Mr. Green), каза, че може би това е аденомиозата. Спомена между другото, че и там правели инвитро и попита дали имаме още опити по фонда  newsm78.       

Като цяло, честно казано, още повече ми се размътиха нещата защото ако хидросалпингса се е появил след цветната снимка, тогава как при биопсията на матката нямаше никакви отклонения (моите разсъждения са, че понеже течността от тръбата е токсична, при изливане в матката би трябвало и средата да е неблагоприятна или да има определени отклонения) и значи и проблема с неуспехите не е намерен защото сега като се отстрани тръбата, ще си "виси" другия, неизвестен проблем  newsm78 newsm78

Във вторник имам записан час за д-р Румен Димитров от МД и Фемина.

Луси, опасявах се, че така ще мине прегледът ти.

И също се опасявах, че след този преглед ще си още по-объркана и ще искаш на друг преглед да отидеш.. и после на друг и на друг.. Така беше и при мен, скапана работа.

До довечера, нали?

# 204
luce , прочетох как е минал прегледа ти при д-р Попов! Подразни ме факта, че така е протекъл прегледа ти  Sad Започнал е да си прави реклама на собствената клиники и  да се съмнява в добрата апаратура в Турция!!!

# 205
мили момичета, отивам още на един доктор и това е. Наистина сигурно ще  Crazy #Crazy ако отида на още пет, например, защото предполагам, всеки ще каже нещо различно.

Дори вчера обсъждахме с половинката да стягаме багажа за Турция, след операцията има поне два месеца до започване на стимулацията, през които някак ще трябва да "набавим" парите. Не знам как би станало, но ако се наложи, така ще действаме.

За срещата довечера, моя ориентир ще е Бърти първо защото сме се виждали  Grinning, ако все още не е дошла, хвърлям се на най-веселата и многобройна женска маса  Grinning Момичета, аз да си кажа, че сигурно ще дойда с половинката. Надявам се, нямате нищо против   bouquet

# 206
Здравейте, мили бъдещи мами  Simple Smile Включвам се в тази тема, тъй като и ние с моя приятел имаме репродуктивни проблеми,но с мъжки фактор и въпреки, че все още не сме се решили на стъпка бебе,това рано или късно ще се случи и мисля,че първия ни опит ще бъде в Истанбул. Искам да ви кажа,че никога ама никога не трябва да се предавате, знам че всяка от вас, (нас)  ще намери своя happy end!!! Знайте,че има много момичета,които четат,но не пишат и са рамо до рамо с вас в битката!Не сте сами!!! Ние сме с вас!!! Hug Hug Hug

# 207
Момичета, аз пак да попитам дали може довечера да се присъединя  Embarassed

# 208
pantuffy, благодарим  Hug  bouquet Hug

kiara78, аз си позволявам от името на всички да ти отговоря, че разбира се, си добре дошла  Hug

# 209
Аз пък оставам с впечатление, че професорката се включва в прегледа само когато случая е по-засукан така да се каже, когато има нещо което преглеждащия доктор не може да установи сам. Иначе и аз питах дали проф. Кахраман ще ме прегледа, ама не ме прегледа колкото и да си питах. Така че не мисля, че е важно ти как поднасяш информацията. Иначе и аз съм чувала, че за трансфера можеш да си поискаш да ти го прави професора.
И момичета, притно изкарване на сбирката, да си изкарате много весело! Иска ми се да присъствам, но съм много надалеко.

Не съм убедена, че е точно така. Нашия случай беше мъжки фактор и беше ясен, при мен нямаше проблеми или нещо засукано. За първичния преглед искахме консултация с проф. Кахраман, но не съм забелязала доктор Мустеджеп да е искал помощ по нататък - когато отидохме след месец за стимулацията на 2-ри ден пак ме прегледа проф. Кахраман и моя доктор, а на мен ми се струва, че си е опитен. Той прави пункцията. После проф. Кахраман ми прави трансфера и на още една жена преди мен, бяхме последни, но не знаех че тя ще ме трансферира, докато не ме заговори в операционната.

Общи условия

Активация на акаунт