За помощите от БЧК

• 135 420
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Mediterraneo
Съвсем сериозни са количествата, да. Само захарта, боба и лещата са по около десетина кг. Олиото по предварителни разчети е по 7 л на човек!

# 166
  • Fort Worth, TX
Съвсем сериозни са количествата, да. Само захарта, боба и лещата са по около десетина кг. Олиото по предварителни разчети е по 7 л на човек!
Здравейте!Аз тази година не успях да взема първия транш.Въпроса ми е дали ще ми ги дадат пак на един път?Миналата година се получи точно така.Като отидохме ни дадоха всичко на 1 път и за 3-те транша.

# 167
  • Mediterraneo
Ще ти ги дадат, със сигурност.

# 168
  • Другата България
Ще ти ги дадат, със сигурност.
newsm10

# 169
# 170
  • Другата България
Единственото, което не е съвсем вярно е датата-29.Очаква се раздаването да започне със закъснение поради забавяне на доставките от операторите.Може би не навсякъде, но го има като проблем.

# 171
  • Mediterraneo
Единственото, което не е съвсем вярно е датата-29.Очаква се раздаването да започне със закъснение поради забавяне на доставките от операторите.Може би не навсякъде, но го има като проблем.

Да, удължава се срокът със сигурност, което означава, че и раздаването ще започне по- късно, вероятно около първи ноември.

# 172
А пък аз тази година разбрах, че имам право на тези помощи. И то не от социалните, които подават списъците, ами от тук. Не съм взела първия транш, надявам се да ми го дадат сега. Иначе като дата и за Русе се чува 29-ти и количествата наистина са доста сериозни.

# 173
  • Другата България
А пък аз тази година разбрах, че имам право на тези помощи. И то не от социалните, които подават списъците, ами от тук. Не съм взела първия транш, надявам се да ми го дадат сега. Иначе като дата и за Русе се чува 29-ти и количествата наистина са доста сериозни.
А провери ли се все пак в списъците дали те има?Ако те има, със сигурност ще ти го дадат.

# 174
Не съм проверявала, а и не виждам защо да ме няма в списъка. Детето ми е с решение от ТЕЛК от както е родено. Ще направя справка по телефон или мейл.

# 175
Само за деца със ТЕЛК ли са помощите? И само за София ли?
Има ли право възрастен със 100% ТЕЛК от Бургас?

# 176
За всички социално слаби става въпрос, които са получавали помощи за отопление, първокласник, социално майчинство и хора с увреждания.

# 177
  • Mediterraneo
Не е точно така, не за всички социално слаби, нито за всички инвалиди! Първо терминът социално слаб е доста неадекватен, понеже се тълкува различно.
За да получавате помощи от БЧК, трябва да отговаряте на един от критериите-

лица, получавали целеви помощи за отопление през 2011/2012 г. (Наредба № РД-07-5 от 2008 г.)

майки (осиновителки), получавали през 2011 г. месечни помощи за отглеждане на дете до една година (чл.8, ал.1 от Закона за семейни помощи за деца - ЗСПД)

лица, получавали през 2011 г. месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания (чл.8д от ЗСПД)

семейства, получили през 2011 г. еднократна помощ за учебната година (чл.10а от ЗСПД)

лица, подпомогнати през 2011 г. с еднократна помощ (чл.16 от Правилника за прилагане на ЗСП)

лица, полагали грижи за хора с увреждания, участвали в дейност „ Личен асистент ” през 2011 г. (по Национална програма „Асистенти на хора с увреждания”, която е различна от Европейските програми, по които се работи почти във всички области).

Духи, за цялата страна става въпрос, за Бургас- също! Възрастен със 100% ТЕЛК ще вземе помощи, ако е вземал енергийни според мен. Иначе не влиза в другите критерии по някакъв начин  Thinking Сама по себе си инвалидността не дава право на тези помощи. Надявам се сте ме разбрали  Peace

# 178
  • Другата България
   Сама по себе си инвалидността не дава право на тези помощи.
Абсолютно си права за това.

# 179
Духи, за цялата страна става въпрос, за Бургас- също! Възрастен със 100% ТЕЛК ще вземе помощи, ако е вземал енергийни според мен. Иначе не влиза в другите критерии по някакъв начин  Thinking Сама по себе си инвалидността не дава право на тези помощи. Надявам се сте ме разбрали  Peace

Говорих с девер ми (за него питах) - каза, че е взе от 1 транш. А не взима за отопление помощи.  newsm78
Затова попитах - да не е взел нещо друго, ама каза БЧК и ми изреди същите продукти...

Общи условия

Активация на акаунт