NYX /грим/ - вече и в България!

• 84 342
  • 407
  •   1
Отговори
# 240
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета от кой руж и спирала сте доволни

# 241
А вие откъде сте сигурни, че сайта на nyx.bg  не е фалшива стока?  Единствените дистрибутори на балканите са сърбите.И са отбелязани като дистрибутори в www.nyxcosmetics.com . За жалост не пращат до България, но поне се вижда, че са дистрибутори и цените им в сравнение с нашите са по-ниски.   newsm78 newsm78

# 242
Направи разлика между дистрибутор и търговец на дребно. Дистрибуторите доставят стоката и са връзка между производителя и търговеца на дребно, те нямат връзка до крайния потребител.

# 243
Добре, няма лошо. И факта, че не пращат до България ?   newsm78 newsm78

# 244
Както казах дистрибуторите нямат връзка с крайния потребител. Т.е. ти няма как да си поръчаш от сръбския дистрибутор, защото той не работи с крайни клиенти. Неговата работа е да доставя стоката до търговеца на дребно, от който ти си купуваш продукта (в случая този сайт, магазините Златна рибка или други места, на които се предлага).
Схемата е такава - Производител - дистрибутор - търговец на едро - дистрибутор - търговец на дребно - краен потребител (ти)
Понякога търговеца на едро може и да не съществува, ако производителя има развита схема за дистрибуция.

# 245
Все пак затова им писах и ги питах, а те ми отговориха, че договора им с Nyx Cosmetics позволява да пращат само до Сърбия , Босня и Херцеговина и Монтенегро.  Дори в сайта си са вписали всичките магазини на които продават. Ето и снимка на съобщението. 

link - https://cdn.bg-mamma.com/5x4l/31058038_9865aa19

# 246
nyx.bg не ми вдъхва доверие. Щом сърбите могат да бъдат дистрибутори и да си взимат тази козметика по-евтино и българите можем.Интересно ми е само защо не са се заели да станат дистрибутори от nyx.bg. Така ще се вижда и в www.nyxcosmetics.com, че има дистрибутори в България и най-вероятно ще е на по-достъпни цени както си е с другите дистрибутори. 

# 247
Значи този конкретен дистрибутор работи само с тези три държави. В този случай доставчика за България не е Сърбия, а следва да е някой от другите.
Не може да кажеш "щом не са се заели да ни бъдат дистрибутори и т.н." Дистрибуторите не решават сами в коя държава да дистрибутират, защото това не е тяхната работа. Това е работа и въпрос на договореност на съответната компания. В случая в мейла пише "by the contract we have with the company we can sell only within these three countries..", от което се подразбира, че те имат право да продават само в посочените страни и в никоя друга. Затова и не доставят до България.

Това, което се опитвам да кажа е, че не знам дали стоката в никс.бг е истинска или не, но не можеш да пазаруваш направо от доставчика, защото си краен потребител. Дори и да доставяха щяха да ти дадат евентуално магазини, в които доставят и пак нямаше да можеш да си поръчаш от тях. И другото, което е от мейла излиза, че имат определени държави, които обслужват и България не е една от тях. Това не значи, че България не е обслужвана от друг дистрибутор.
Факт е, че не само в никс.бг има тази марка, дали и в другите магазини е фалшива стоката?
А за разликата в цените, най-вероятно тя е следствие от различния курс и надценка, която е добавена.

edit: това дали някой ще е дистрибутор не става с едно щракване на пръстите и хоп никс.бг да е дистрибутор. Това са договорки, време, усилия, финансови средства, разширяване на персонала, заплати, осигуровки и пак нищо не е сигурно. Решили са явно да са търговци на дребно, а не дистрибутори. 
По принцип според бг законодателство е забранено да се продават реплики, така че се съмнявам, ако бяха фейк да не са ги глобили толкова време .

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 13:47 от Kataleya

# 248
Значи този конкретен дистрибутор работи само с тези три държави. В този случай доставчика за България не е Сърбия, а следва да е някой от другите.
Не може да кажеш "щом не са се заели да ни бъдат дистрибутори и т.н." Дистрибуторите не решават сами в коя държава да дистрибутират, защото това не е тяхната работа. Това е работа и въпрос на договореност на съответната компания. В случая в мейла пише "by the contract we have with the company we can sell only within these three countries..", от което се подразбира, че те имат право да продават само в посочените страни и в никоя друга. Затова и не доставят до България.

Това, което се опитвам да кажа е, че не знам дали стоката в никс.бг е истинска или не, но не можеш да пазаруваш направо от доставчика, защото си краен потребител. Дори и да доставяха щяха да ти дадат евентуално магазини, в които доставят и пак нямаше да можеш да си поръчаш от тях. И другото, което е от мейла излиза, че имат определени държави, които обслужват и България не е една от тях. Това не значи, че България не е обслужвана от друг дистрибутор.
Факт е, че не само в никс.бг има тази марка, дали и в другите магазини е фалшива стоката?
А за разликата в цените, най-вероятно тя е следствие от различния курс и надценка, която е добавена.

Като погледнах, че за балканите има само един дистрибутор първо предположих, че следователно доставят и до тук. Много ми се иска да съм сигурна, че от nyx.bg всичко си е истинско и да си поръчам, но като не съм сигурна сега ме гризе. Та ако не купуват от балканския дистрибутор от кой друг... А мисля, че от този сайт може да се пазарува.  Дори в началото като се регистрирах си имаше опция да избера дали ще пазарувам индивидуално или компания.   newsm78 Sad Confused

link - https://cdn.bg-mamma.com/5x4l/31058349_3424d332

Дори в началото си беше сложено с компания и накрая на една поръчка видях, че ми искат информация и си проверих настройките и го промених. Разлика в цената нямаше изобщо. Брей да взема да ги питам дали може с компания и да си отворя една? Хаха.

# 249
Ами иди в магазин Златна рибка на място да ги тестваш, може и да питаш за повече информация. Или да им пишеш на мейла от къде ги доставят.

# 250
Ами иди в магазин Златна рибка на място да ги тестваш, може и да питаш за повече информация. Или да им пишеш на мейла от къде ги доставят.

Май така ще стане. 

# 251
Някоя от вас има ли наблюдения върху червилата им? По-точно матовите течни. Забелязвам, че когато пробвах няколко от цветовете, които харесах, абсолютно никой не изглеждаше така, както в опаковката Grinning Устните ми не са пигментирани, за да се промени толкова значително цветът. Преди няколко месеца си взех друго страхотно червило на марката, но от Италия, на привършване е и реших миналата седмица да отида до златна рибка и да взема ново. И познайте - видима разлика м/у двата продукта ?!?!  Shocked Нямам обяснение защо два еднакви артикула се различават. Не искам да прозвучи грубо, но явно географската ширина оказва влияние...

# 252
имам едно матово в гилза - хубаво е
имам едно и от течните - пълно разочарование

# 253
Някоя от вас има ли наблюдения върху червилата им? По-точно матовите течни. Забелязвам, че когато пробвах няколко от цветовете, които харесах, абсолютно никой не изглеждаше така, както в опаковката Grinning Устните ми не са пигментирани, за да се промени толкова значително цветът. Преди няколко месеца си взех друго страхотно червило на марката, но от Италия, на привършване е и реших миналата седмица да отида до златна рибка и да взема ново. И познайте - видима разлика м/у двата продукта ?!?!  Shocked Нямам обяснение защо два еднакви артикула се различават. Не искам да прозвучи грубо, но явно географската ширина оказва влияние...

Малко се съмнявам Никс, да си делят производството по географски ширини, защото не им е толкова голям пазарът.
Аз имам едно нормално матово червило и едно течно - и двете ми харесват  Peace

# 254
Нямах предвид това, а че подхождам с недоверие към ексклузивния вносител на марката за България. Факт е, че между двата продукта, които закупих има разлика. Кой цвят е течното? (:

Общи условия

Активация на акаунт