Отговори
# 90
  • София
ioli, Честит рожден ден и от мен! Много здраве, щастие, любов, и едно здраво и усмихнато бебе през май! newsm59

Момичета чакам да разкажете за срещата и да си организираме нова, на която да се съберем всички, а не като днес.

# 91
Ей, извинявайте обаче не мисля ,че този форум и място за такива спорове! Май заяждането идва вече в повече, не знам хормони ли са какво е... Не знам кой е в детската градина аз съм сигурно най-малка от вас обаче за мен е неприемливо поведение! Какво са тези лични нападки,всеки пак всеки си има мнение ,пък и Криси74 каза ,че отстъпва незнам защо трябва да се продължава.АЗ си мислех, че сме тук да си погаме ,а не да се нападаме..
      ЗА списъка с нужни неща ., на мен ми дадоха такъв в един бебешки магазин.Незнам дали всичко е нужно, което е в него, но повечето неща изглежда ,че са! ИСках да ви попитам(понеже спорихме доста с таткото) според вас нужни ли са бебефона и стерилизатора?

# 92
Честит рожден ден Йоли да си жива,здрава и много щастлива.Късмет nbirthday

Момичета съжалявам,че неможах да дойда на срещата,но се наложи да закарам нашите до вилата да я зазимиме.Но другия път ще сам на линия  bouquet

# 93
ioli Честит рожден ден, желая ти много щастие, любов и през май да гушкаш едно прекрасно бебенце!  nbirthday   

ioana90   аз лично не смятам да взимам в началото бебефон, защото поне първата година мисля бебчето да спи в спалнята при мен и таткото, за стерилизатора и аз не знам, за начало мисля да купя 2 шишета но се надявам да мога да кърмя и да ги ползвам само за вода или чайче.

# 94
Здравейте  Hug
Ioli, честит  bdbaloni и от мен!   bouquet С пожелания за здраве и за едно красиво пухкаво бебче  newsm32!
krisi72 , моля те, не си отивай. Нормално е като сме толкова  много различни хора, да мислим различно. Аз, дори и да се чувствам обидена на някой, наистина просто бих игнорирала постовете на този човек, защото има други постове и хора, които ми допадат. И ще има хора, на които ще липсваш. Помисли си пак, моля те.  smile3525
Отивам да чета първата страничка, че и на мен ми е първо, идея си нямам какво ще ми трябва /даже не знам дали ще се справя, когато бебо се появи- никакъв опит с деца нямам  Embarassed / Само имам мнение за бебефона - такова нещо в панелка не ни трябва, стига да оставя вратата леко отворена, и ще го чуя във всяка част на апартамента. От друга страна, може би ще има преимуществото да го слушаш по-нататък кък си бърбори разни сладки неразбрани приказки  1crib
От мен лека вечер!

# 95
Ioli,честит рожден ден newsm59,пожелавам ти здраве,много щастливи мигове и една безпроблемна бременност  Hug
За бебефоните аз съм ЗА,понеже живея в къща на два етажа и спалнята ми е горе,кухнята долу и ако вземе да се разреве бебо само с бебефон ще го чуя #Crazy
На срещата днес се събрахме седем броя всичко на всичко,Артемида е качила снимки във ФБ,запознахме се,побъбрихме си и си хапнахме........другия път се надявам да дойдат повечко мами Praynig

# 96
Йоли, честит рожден ден!   newsm67 Дано всички пожелания от днес ти се сбъднат!  Hug

Момичета, сигурно сте си изкарали страхотно! Съжалявам, че не успях да се присъединя, но за следващия път много ще се постарая!  Hug Hug Hug

Криси, не е честно само заради един спор да ни лишаваш от присъствието си.  Hug

Лека вечер милички!  bouquet

# 97
Ioli, честит рожден ден, пожелавам ти да си много здрава и обичана   bouquet
За спора, неискам да се намесвам, но искам да споделя нещо, когато се записах в декемврийки 2007, имаше различни мнения, дори и спорове, но до там никой с никой не се карал, а точно това е най-важното на такова място. Защото всеки си живее живота извън форума и всеки се среща с какви ли не неприятни ситуации, негативни емоции и прочие, а форума е място на което трябва да разпускаме и да споделяме, както казах това е мойто мнение и просто исках да го споделя  Peace
Радвам се, че сте си изкарали хубаво и много съжалявам, че не успях да дойда, но ситуацията беше такава, надявам се следващия път да съм на линия  Hug
За бебефона, аз си купих  за сина ми и да ви кажа доста го ползвах особено в начало въпреки, че апартамента ни не е кой знае колко голям, а и като пътуваме доста го ползвах особено при свекърите, защото те са в къща Peace  А без стерилизатор е невъзможно, разберете,  това е една от най-важните покупки, дори и само помпата да стерилизирате, но винаги има и други неща. Шише също мисля, че е важно да имате и то не едно, защото в началото на бебчо му се дава водичка със захар или глюкоза, докато изчезне жълтеницата(поне при някои бебета е така), след това само водичка и чайче. Все ще ви се наложи да излезете и да оставите кърма за бебо, всичко се случва Peace Сетих се за нещо, което на мен ми беше адски удобно, това са торбичките за съхраняване на кърма, те са еднократни и много по удобни, имат си място на което се надписва датата на прибиране във фризера.
Благовесна много благодаря за всичко Hug
Приятна вечер!

# 98
  • Sofia
Ioli,честит рожден ден! Да си жива и здрава,много късмет, любов,лека бременност и сладко бебче през Май!

По отношение на спора, от личен опит знам, че понякога нещата доста се изкривяват,когато е "просто написано". Случвало ми се е съвсем добронамерено да кажа нещо и да се изтълкува по най-неочаквания за мен начин...Наистина трябва да сме над тези неща и гледаме само позитивните страни на факта,че сме се събрали тук само жени и момичета с еднакви страхове,интереси и мечти Peace Hug

А относно срещата - цял ден ви мисля..адски ме е яд, но следващия път няма да пропусна в никакъв случай! И да съм болна, ще дойда с маска Laughing И цялата рода ще знае,че имам ангажимент Grinning

# 99
Йоли, ЧРД мила! Желая ти много много здраве, щастие, късмет и сладко хубаво бебче, което да изпълни дните ти с нежност и любов!  newsm51 newsm59

Относно нападките между момичетата немисля че е  удачно такова поведение на големи хора. Не искам никое момиче да се отказва от тук и да се разменят обиди. Всеки си има мнение недейте така хора нали сме тук за да си помагаме и обменяме опит много е глупаво да се водят безсмислени спорове. Поне според мен има за много други неща да се ядосваме и да мислим Simple Smile Надявам се да нямаме повече такива изцепки.

По повод срещата ни аз много съм доволна от нея! Тези момичета, които бяха са много готини, усмихнати и приказливи. Много се радвам че се запознах с вас момичета Simple Smile ноооо за съжаление бяхме наистина в доста умален състав дано следващия път да дойдат всички, които се запишат! Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 20:48 от asselina

# 100
  • В офиса
Ioli, честит празник. Да си много обичана и щастлива. Много, много здраве и усмивки!

Alex83, позволи ми да те коригирам. За да се изчистят от жълтеницата (билирубина) здравите бебета нямат нужда от вода със захар, или глюкоза. Имат нужда да отделят изпражнения. Защото изчистването (отделянето на излишния билирубин) става с изпражненията. А за да отделят изпражнения, трябва да ядат. Водата им запълва и без това малкото стомахче, и в резултат бебетата изсукват/изпиват по-малко мляко. Оттам и по-бавно отделят билирубина. Даване на вода със захар не се практикува в световен мащаб, а мисля че и повечето от нашите педиатри вече спряха да го препоръчват, по същия начин както вече не препоръчват захранване след 2-рия месец, или даване на плодов сок. Всеки, който се интересува, може да гугълне "newborn jaundice" и да прочете.
Помпата има смисъл да се стелиризира, ако кърмата ще се замразява. Аз не бих дала пари за уред, само заради това. Да не забравяме, че има и таблетки/разтвори за стерилизация, все пак, ако толкова се срамуваме от тенджерите Wink Виж, ако бебето е на формула, то си трябват и шишета, и стерилизатор. Но за изключително кърмените деца е абсолютно излишен разход   Naughty

# 101
Добре ,метода с тенджерите си все още ефикасен , нали?Незнам не ми се струва толкова важно да имам този стерилизатор.
... ЗА бебефона незнам дали аз съм нещо луда обаче(дано не ми се смеете ) Мисля си,че в началото толкова ще ме е страх за бебчо,че няма да мръдна от него.И за това някак си ми се иска да имам бебефон,че да го слушам.. НЕЗнам ще ме е страх да не се задави,такива неща.Въпреки ,че апартамента ми е много малък.Може би съм много уплашена незнам.
      За сутиена за кърмачки какво мислите?На мен ми казаха ,че било  голяма глупост.

# 102
Благодаря ви, за милите думи и хубавите пожелания, мили момичета!

Тинкърбел, 100% съм съгласна с всичко написано от теб.
Аз хем кърмих, хем и доста дохранвах, затова стерилизатова ми беше много полезен и доста употребяван, за изцяло кърмените бебоци си е излишен разход.
За билирубина, също подкрепям, нашата педиатърка, никога не ми е казвала да давам вода със захар или глюкоза, въпреки, че бебка беше с доста изявена жълтеница, посъветва ни, че бебето трябва много да яде, за да го изкара...
За бебефона, не е никак належаща покупка, има ги във всички магазини, идва бебето, живеете заедно месец-два и преценявате, има ли нужда от такъв уред или няма. На мен ми беше полезен, понеже живеехме в блок с двор, с ограничен достъп, лятото бебка си спеше вкъщи, ние си седяхме до късно на двора с приятели. На купон у съседите, с бебфона, бебка си спи вкъщи на тишина и спокойствие... Отиваме на село, двор голям, къщата на 50 метра от масата. Бебка си спи с бебефона, ние сме спокйни, не ми се налага да притичвам да я слушам спи ли, реве ли. Сега вече от давана не го ползваме, бебка порасна и стана гръмогласна. Толкова силно крещи "маааамоооо" от спалнята, че и през 3 къщи да съм, ще я чуя.

ioana90, за сутиена за кърмачи, сигурно са ти го казали жени, които не са кърмили. На мен ми беше много удобен и си го носех още преди да родя, защото няма метални банели и не притиска.

Ето една интересна и обнадеждаваща новина :http://sofia.dir.bg/news.php?id=9896264

Още не съм разгледала списъците на 1ва страничка, ще вляза да ги погледна, да си опресня паметта  Laughing

Лека нощ от мен, и отново ви благодаря за прекрасните пожелания!

# 103
ioli честит рожден ден мила Hugвсичко най-хубаво ти желая Hug
Видях снимките във фейса,лекииинко завиждам Embarassed
Тука майчинството е 4 м на 100 % или 5м на 83 %,изчислява се на база какво си получавал през първите 6м от бременноста,ако излезеш болничен ,болничния е 65% от заплата,т.е майчинството ти е наполовина Rolling EyesАз си мечтая за 1г майчинство,но уви Rolling Eyes
Криси недей да си тръгваш,ти пишеш още от първата темичка и ще липсваш Hug
Аз преди една седмица почувствах бебето,бях сигурна,че е то,но от тогава нищо Rolling Eyes и вече пак много яко ме гони параноята Rolling Eyes EmbarassedС първата бременност го усетих в 19 г.с.
Днес бях на пазар,накупих си сутиени,бикини,панталони,и малко неща за малкия и оставих 230евро #Crazy направо сърцето ме заболя.Добре,че сега си имам всичко от преди и ще купувам само козметика и памперси Simple Smile

# 104
  • Точно където трябва
ioli, честит рожден ден и от мен, макар и на патерица! Живи и здрави да сте ти и цялото семейство и здраво бебче през май! А до тогава само положителни емоции.  bouquet
Връщам се да доизчета, че много теми сте засегнали.

Общи условия

Активация на акаунт