Коледни пости 2011

• 39 776
  • 537
  •   1
Отговори
# 480
  • На острова
Липсват ми онези големите маслини и въобще изборът от маслини

Ела ми на гости и ще си ги брулиш от дърветата сама, всякакви размери и сортове  Wink

# 481
  • I want it all and I want it now.
Фурмите ,можете да ги потърсите в арабските магазини.  Peace
Аз ,се качих на кантара след като една вечер изядох доста филии хляб. :Lil: На сутринта ,като се погледнах в огледалото с едни закръглени бузки и т.н. Установих , че явно се тъпча,все съм гладна, особено вечерно време . Сега,взимам мерки и хляба е до 2 филии. Сладко не ми се яде и не ми липса, но яйцата ми липсват. Още малко.  Wink

# 482
MiaGia, благодаря за поканата  Flutter

# 483
Да се включа набързо по темата с кг.
По принцип по време на пости отслабвам съвсем малко - 1-2-3кг.

Този път олекнах с 10  Mr. Green, но една част от тях си спят блажено в ръцете ми  Heart Eyes

За тази вечер съм замислила да направя овесените кюфтенца, но ще им добавя и тиквичка.

# 484
  • София
 Аз минавам да похваля постните рафаело на brazilka , станаха страхотни. Правих и пица с риба тон, царевица и соев кашкавал.  За днес сме на салата от цвекло, ряпа, морков и малко орехи и  любимата ни пъстърва на скара.

# 485
Привет от мен!   bouquet

Цял ден правих баници и не ми остана време за готвене. Баща ми приготви пълнени чушки и тиквичките, за които се бях размечтала тези дни.
Като споменахте рецептите за Бъдни вечер, аз бързам да помоля за рецепта за постна питка. Simple Smile
Миналата година много се изложих.  Embarassed Тази ще разчитам на вашата помощ.   bouquet
Предварително благодаря!

# 486
Chanel*, ето една много сполучлива питка - Постна содена питка
През миналогодишните коледни пости я правих поне 10 пъти  Crazy, използвала съм я и за блат за пица!

# 487
fio, благодаря за бързия отговор.   bouquet

# 488
Снощи направих дългоочаквания от мен тиквеник. Оказа се, че по най-простата метода се получи перфектен. Сурова настъргана тиква, кафява захар, ядки смес (аз не слагам само орехи, а и бадеми, кашу и лешник), канела умерено и галета. И може би най-важното според мен за хубавия резултат - любимите ми кори "Ориент" Peace. Снощи хапнах 2 парчета, а днес се притеснявам да отворя хладилника, защото ако продължавам така няма да остане много за гостите ми  Laughing

Кюфтенцата с булгур бяха истинска фантазия с неочакван край. Съвсем излязох от релсите на рецептата... Стават за ядене, но имат доста екзотичен вкус, на който не всеки може да издържи hahaha Нищо чудно като се има предвид, че съм забъркала наред с булгура - сушени чушки, сушени домати, броколи, сушена червена боровинка, слънчогледови семена, канела и праз....  Embarassed Сега отивам да си ги доям. Мисля, че съм достатъчно огладняла, за да успея да се справя със задачата. Joy Joy Joy

И аз се надявам вече да насочим вниманието си към трапезата за Бъдни вечер. Лично аз очаквам споделени хубави рецепти и кулинарни тайни за приготвянето на постната пита (пък и за украсата й), традиционния фасул, сарми и прочее.

За утре менюто ми ще бъде спаначена супа - нещо традиционно, което може да се яде и от други хора. Wink

# 489
Готвих леща по индийски, направих зелена салата с авокадо и маслини и за десерт тиквеник и направих този сок за утре да си взема в работата,сутринта само ще добавя джинджифила. Горещо ви го препоръчва- изключителн освежаващ, профилактичен и енергизиращ

Джинджифил и лимон - Освежаващ, антиоксидантен коктейл

# 490
Здравейте!
За Бъдни Вечер съм си намислила
питка с мая и зехтин от сп.Good Food,
пълнени сухи чушки с праз и картофи,
зелеви сарми с ориз и стафиди,
салата от боб с маслини и сушени домати
салата от печени чушки
кьопоолу "по градски" от моята свекърва - с хляб, орехи и чесън,
царска туршия
ядки, компот, защото не ядем ошав и ябълковия сладкиш на Бъни.
та така...

# 491
Минавам да ви видя и да споделя вечерята за днес, че напоследък почти не пишех.

Амур в керемидка на фурна с черен пипер, сол, лимон, бяло вино и зехтин.
Салата от китайско зеле, краставица, грах, целинка.

Обичам месо и определено не е нещо, от което се лишавам през останалото време, но през този пост най-силно беше желанието ми за сирена, трудно се справям без тях сега...не знам защо. Няма и от какво да си ги набавя май, аз не ползвам разните соеви заместители и други видове. Яйца нито веднъж не ми се приядоха.  

# 492
Привет и от мен. Simple Smile

Тези дни не съм правила нищо, освен салатки и такива дребни неща. Пазя си апетита за празниците. Simple Smile

Be Light , аз пък месо никак не обичам, мога въобще да не ям. Единствено трудно издържам без шоколад по време на пости. Като вляза в магазин, избягвам рафтовете с изкушения.   Grinning Соевите заместители също не ги употребявам, само сега пробвах соево мляко, заради нес кафето. Ужасно беше и в крайна сметка отново пуснах в употреба добрата стара кафеварка.

Вече почти изготвих менюто за Бъдни вечер и Коледа, удоволствието от приготвянето на трапезата е по-голямо от консумацията на гозбите.  Simple Smile
Желая ви приятна вечер!     bouquet
Здравейте!
питка с мая и зехтин от сп.Good Food

Може ли питата да е с мая на Бъдни вечер?  Да не би напразно да се мъча с тези содени, които никак не обичам? Simple Smile

# 493
Ето една рецепта, която може да се приготви с маргарин, а по принцип е без яйца.
Привет и от мен. Simple Smile

Тези дни не съм правила нищо, освен салатки и такива дребни неща. Пазя си апетита за празниците. Simple Smile

Be Light , аз пък месо никак не обичам, мога въобще да не ям. Единствено трудно издържам без шоколад по време на пости. Като вляза в магазин, избягвам рафтовете с изкушения.   Grinning Соевите заместители също не ги употребявам, само сега пробвах соево мляко, заради нес кафето. Ужасно беше и в крайна сметка отново пуснах в употреба добрата стара кафеварка.

Вече почти изготвих менюто за Бъдни вечер и Коледа, удоволствието от приготвянето на трапезата е по-голямо от консумацията на гозбите.  Simple Smile
Желая ви приятна вечер!     bouquet
Здравейте!
питка с мая и зехтин от сп.Good Food

Може ли питата да е с мая на Бъдни вечер?  Да не би напразно да се мъча с тези содени, които никак не обичам? Simple Smile
Когато постите, ядете ли хляб?Той е с мая, а тття не е животинска.Не съм много наясно.Един свещенник веднъж ми каза, че идеята за поста не е само ограничение в храната.Възможно е да се лишиш от нещо друго по в р еме на поста...Аз съм ово-лакто вегетарианец- не ям месо, но всички други животински продукти, които са произведени от  животни, без то да е убито ги използвам.

Шанел, пробвала ли си да сложиш розмарин и сушени домати, маслини в содената питка? У дома много я харесваме и всяка вечер, ако правя- ще се   хапва.Всъщност и в питка с мая м огат да се с ложат.

Ето една рецепта, която може да се приготви с маргарин, а по принцип е без яйца

Лимонови снежинки

И идея за сиренцата, като спрете да постите.

Елхички от сушени плодове и орехи

# 494
BiankaD, имах предвид, че доколкото знам традицията повелява питката на Бъдни вечер да е содена. Simple Smile Благодаря ти за идеята.   bouquet Ще пробвам с тези съставки, досега не се бяхме сетили да овкусим с нещо питката.

Общи условия

Активация на акаунт