Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледа 2011 - тема 2

  • 108 671
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 899
Да, за висулките си права Umbra , но с мойта трепереща ръка орнаментите за прозорците и вратите ще станат криви като на калпав майстор- строител  Joy   Благодаря за съвета ти и май ще се пробвам така.

Ох, и това ги има, и моите ръце треперят, та всичко ми е във вид на разтечена висулка  Joy . Можеш да си направиш по-пипкавите работи преди това, а "замазката" след сглобяването  Hug .

Небелите брашна гълтат повече течност. Аз харесвам меденки с пълнозърнесто или ръжено, но обикновено деля общото количество бяло на три и оставям 1 част бяло, 1 част пълнозърнесто, 1 част ръжено. Типовото брашно не е много подходящо за бисквити като вкус.

# 721
  • Мнения: 1 313
Убедена съм, че на първа страница имаше нещо за замяната на брашна, но не мгоа да го открия, а уж вече я знам на изуст  ooooh! ... Ще потърся пак.....

Ето го: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=543126.msg16995307
Допълвам поста си от миналата година - тази наистина не отделих жълтъците от яйцата за меденки и се получи  идеална смес и мекички меденки. Според мен ръженото брашно много им пасва.

# 722
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 438
Момичета, пуснах новата тема, но нека довършим тази до 50-та страница!

Просто после няма да имам възможност

НОВА ТЕМА

# 723
  • Мнения: 31
Довърш-довърш!  Laughing

Ами тогава един междинен отчет - закупила съм всички продукти вече - бадеми - цели и филирани, лешници, (орехи имам домашни), сушени череши, вишни, боровинки, стафиди, кайсии и смокини, един куп подправки, формичките и украсите са налице, купих си чудни буркани за солени и сладки подаръци, имам коледни чинии и чорапи, панделки, връвчици и прочее коледни джунджурийки.

Липсва ми едра захар за проръсване....  newsm78 Някакви идеи?

В момента кандирам цитрусови корички и пека пробно ябълков чипс с мед и канела и след една седмица се надявам да да започна с печенето.  Praynig

# 724
  • Мнения: 1 243

"довърш" тогава и от мен! Wink

и да си кажа - успях да намеря поташ (pottasche), благодарение на изключително услужливата полина от "хитрини" и след няколко дни (когато ми остане време) ще направя прословутите aachener printen, които вече дори сънувам! дано да се получат и после ще пиша точно какво съм успяла да сътворя.. по спомени - това са най-хубавите коледни сладки, които някога съм опитвала!
Wink

ето ги как изглеждат в ахен: (у нас може и да не изглеждат съвсем така!)

# 725
  • Балчик
  • Мнения: 8 671
И от мен довърш- преди малко ми донесоха 2 буркана мед. Къщички, орехчета, фигурки, дръжте се- идвам. Grinning

# 726
  • под тепетата
  • Мнения: 4 966
aveili , виждала съм едра захар в сладкишите на Джемма и първото,което ми хрумва е да си намажеш с роял айсинг хартия за печене и след изсъхване да го натрошиш. Това за довърш от мен  Laughing

# 727
  • Балчик
  • Мнения: 8 671
Но то не е било специално, явно такава е била захарта просто. Никога не съм купувала специално едра захар. newsm78

Иначе за идея,не знам колко е удачна, но счукани захарни бучки? Вярно, че няма да са красиви и еднакви късчетата, но все пак,ако държите на едрата захар. А всъщност колко е едра едрата захар?Може ли снимка за какво точно говорите?

# 728
  • Кукуландия
  • Мнения: 100
Аз използвам само бяло брашно за сладки и сладкиши. Другите видове ги ползвам само за хляб.
И аз се подписвам под тези думи.

Абе... не ви ли е жал да правите МЕДени къщички? Много от вас споделиха, че не ги ядат, защото стоят много дълго време и не стават след това за ядене.
Мен ще ми е жал за меда и за следващата Коледа ще проуча друг вариант.

# 729
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 445
айде и от мен -довърш -започнах сладките да си покажа първите
сладки с бал шоколад в различни формички
този път ги нашарих и с бял шоколад
джинджифиловите сладки
 и продължаваме по списъка  Laughingуспех на всички с подготовките

# 730
  • под тепетата
  • Мнения: 4 966
Джемма, тогава съм объркала аз. Помня, че преди време питах някой  Embarassed и той ми каза, че е поръчана от сладкарска борса . Приличаше на сен-сена от едно време.

# 731
  • Балчик
  • Мнения: 8 671
И аз искам корички в шоколад тая година да пробвам. Не съм правила досега.

Джемма, тогава съм объркала аз. Помня, че преди време питах някой  Embarassed и той ми каза, че е поръчана от сладкарска борса . Приличаше на сен-сена от едно време.
Не съм аз. Аз си купувах перлички и звездички, но не захар. Оцветявала  съм обаче захар,ако някой се интересува. Simple Smile


П.П Ееее, не стават 50, бе. Какво още да пишем? Simple Smile

# 732
  • София
  • Мнения: 158
Джема, благодаря за отговора! Те цял ден си втасват, че аз бях навъни нямах време да ги пека, та сега започвам и ще вивидм резултата. Въпреки че истинският резултат ще се види като започнем да ги ядем Mr. Green

Аз си мисля, че може и да е от количеството течност, което съм сложила. За половин доза сложих 200 мл. пр. мляко, а и сокът от един лимон не се знае колко е. Така де да си кажа какво направим всъщност. Първо добавих малко брашно, а после и малко масълце Laughing

# 733
  • под тепетата
  • Мнения: 4 966
 Джемма, ето тук може да видиш едра захар за декорация  Не става , изкарва го спам. Чукни на чичко гугъл и ще я видиш. Да, авеили се справи  Laughing
 

# 734
  • Мнения: 31
Но то не е било специално, явно такава е била захарта просто. Никога не съм купувала специално едра захар. newsm78

Иначе за идея,не знам колко е удачна, но счукани захарни бучки? Вярно, че няма да са красиви и еднакви късчетата, но все пак,ако държите на едрата захар. А всъщност колко е едра едрата захар?Може ли снимка за какво точно говорите?

Абе глезотя се и аз малко - има една захар с малко по-големи кристали от нормалните.  На немски е Hagelzucker и е за поръсване отгоре. Не съм я виждала тук. Чакай, да потърся в нета.....
http://www.diebo.de/Kochbuch/55.htm



Да се местим ли вече?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт