Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 042
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
На теория всичко изглежда просто, но на практика след като не решават такива задачи в училище не би трябвало да ги има и на изпита, независимо, че са прости. Децата /а и възрастните/ се стряскат от промяна във всеки формат /в случая на задачите/. Затова в училище изумават типове задачи /по теми/.

# 361
На теория всичко изглежда просто, но на практика след като не решават такива задачи в училище не би трябвало да ги има и на изпита, независимо, че са прости. Децата /а и възрастните/ се стряскат от промяна във всеки формат /в случая на задачите/. Затова в училище изумават типове задачи /по теми/.
Naddya, споделям мнението ти Peace

# 362

Е, не е много правилно да се дават на изпита неучени неща, но пък от друга страна условията ще са еднакви за всички, и ако нещо не е учено и упражнявано шанс ще имат мислещите деца, а не зубрачите. Пък нали в живота това ще се иска - да се прилага ученото творчески.

# 363
Аз пък не разбрах кои точно промени ще се въведат за нашите деца и кои ще влязат като норма за следващите випуски.  Rolling Eyes

# 364
  • София
Аз пък не разбрах кои точно промени ще се въведат за нашите деца и кои ще влязат като норма за следващите випуски.  Rolling Eyes

Ще го разберем на самия изпит. Дотогава министерството ще обяснява, ние ще интерпретираме, ще се възмущаваме и т.н. Но какво ще стане - ще стане на самия изпит.

Това, че винаги се толерират самостоятелно мислещите на теория е така. Но докато се научи човек да прилага наученото в практиката, затова минават години след като сме си получили дипламата и сме започнали да работим. А и в повечето случаи откриваме, че практиката се различава от теорията. Така че от министерството просто отчитат дейност, но всичко се трупа на главата на нашите деца и на нас.

# 365
  • София
За математиката или имаш талант, или поддържаш ниво чрез решаване на много задачи. В крайна сметка, за да постигнат добри резултати децата ни трябва да изрешат доста задачи от този тип Peace А до изпита не остава много време. Кое по-напред -усвояване и затвърждаване на новия материал, решаване на тестове върху всичко изучено, за да се упражнава, както и запознаване със задачите на PISA. Като за начална преценка на нивото ще очакваме резултатите от  утрешната олимпиада .

# 366
А аз какво да кажа, ктао дъщеря ми вкарва елементи на разсъждения в преразказа, които намаляват резултата...и тя се тръшка и казва, че за нея така е по-добре казано, но за съжеление не е точен преразказ????
Тия изпити са адски смотани според мен. Има деца, които искат да изкажат мнение и не знам защо трябва да се слагат в клишета при писането? ( по наще време беше преразказ с елементи на разсъждение, милиони пъти по-стойностно от сега). Ще си имаме проблеми и на финалните матури. Хем обяснявам,че трябва да преразказва точно, хем смятам, че не е лошо да изразиш и мнение...
Аз също не съм съгласна, че в изпита трябва да се включват задачи, които не са част от материала в учебника!!! Категорично!
Да вивидм каква ще е утрешната олимпиада. Успех на всички деца!

# 367
  • София
Успех днес на децата на състезанието по математика!  newsm10 newsm10

# 368
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Успех на всички деца днес на олимпиадата  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Моята днес и утре ще е много напрегната. Излезе в 8 за олимпиадата; после е на курс ... ще се прибере чак към 17,30 и ще трябва да учи за понеделник, а тогава й е класното по БЕЛ ... Дано да не се пречупи от напрежение ...

# 369
  • София
И МАЛКО  offtopic offtopic ДА ВНИМАВАМЕ С ЛИЧНИЯ ПРИМЕР!

Детето току-що е хванато, че лъже.

Бащата, разбран и модерен човек, знае, че не ТАЗИ лъжа е важна, а моралното понятие за лъжа. Така че…

Той спира да прави това, което е правил, и сяда със сина си да му обясни простичко защо винаги, каквото и да става, трябва да казва истината, независимо кой ще пострада…
...
Звъни телефонът.

Детето, което се мъчи да печели точки, казва:

— Аз ще отида!

И тича да вдигне слушалката. След малко се връща.

— Застрахователният агент е, тате.

— Ох! Точно сега ли? Кажи му, че ме няма.

# 370
Привет!
Спомня  ли си някой в колко часа трябваше да публикуват отговорите на задачите от олимпиадата днес. Искам да помоля някой да ги запише и после да ми ги прати на лични, или да ги качи някъде. Ангажирана съм около обяд, а не знам дали за малко ще ги покажат и после ще ги скрият. Благодаря предварително
Simple Smile

# 371
  • София
Моята хубавица се прибра преди 1/2 час от олимпиадата. Две задачи й били трудни.
Сега чакам да се появят в нета задачите, за да видим какво е направила наистина.

# 372
Моята хубавица се прибра преди 1/2 час от олимпиадата. Две задачи й били трудни.
Сега чакам да се появят в нета задачите, за да видим какво е направила наистина.
В математическата тема задачите за София са публикувани от 8:30 сутринта.  Peace

# 373
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Joy и моята хубавица се обади, да я вземем в 11,01 Simple Smile И при нея има нерешена 1 задача и подточки не е решила Simple Smile, а за другите ...божа работа Simple Smile

# 374
  • София
Май всички са свършили по-рано, но какво са направили е друг въпрос. Една от задачите май наистина е била по-трудна.

Общи условия

Активация на акаунт