МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 163
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Срещата беше много ползотворна за мен ! Колко си мечтаехме преди да имаме наше място , където да можем да се събираме Simple Smile Е имаме го вече ! Мерси Кабо Алма !   bouquet Мерси и за хубавото кафе и  статията ! Много ясно и точно си написала проблемите . Ако е възможно , давай ни тук да четем  повече за твоите изяви и информация ,която ни засяга . Мисля , че може да се борим за правата си като сме повече информирани .   И аз съм убедена  , че  е по- истинско да си поприказваме Wink Аз определено имам нужда от това .

# 271
  • София
От снимките виждам, че сте си изкарали супер на тържеството. Дано и ние да успеем да дойдем на следващото. Wink

Оставам с впечатление, че с този проектозакон се опитват да въведат добри практики, но само на теория. В действителност, няма да е така... А текстовете, които Пиги® е цитирала, наистина са тревожни...

# 272
Да, цитираните текстове са едно пълно безумие и се чудя как "авторите" не виждат опасността, която крият. Познавам семейство българи, които живеят в Швеция. Миналото лято оставиха за малки сина си (на 4 години !!!) при баба и дядо в България за две седмици. Хлапето се държало безобразно, а на всеки опит на баба му или дядо му да ми се скарат, отговаряло с: Ако не ми давате да правя, каквото си искам, ще почна да пищя, че ме биете и ще ви арестуват!  Shocked  Така се държи това дете у дома си в Швеция и родителите му по никакъв начин не могат да го вкарат в пътя, защото .... ами защото законът не позволява вземането на подходящи мерки!.........
А после - защо родителите не възпитават правилно децата си?!
Параграф 22 ряпа да яде.
Дано не приемат този текст!

# 273
Момичета сигурно има някоя от вас която е отбивала бебе като моето - ревлив и инатлив цицоман.
Понеже ще отсъствам известно време и стреса ще и дойде в повече.Ще се отдели от мен (досега това не е правено никога), не познава баба си почти, ще смени и обстановката и хората около себе си, а липсата на цица вече ще е голям шок.Тя суче постоянно.Вечер се буди през два часа и е достатъчно понякога само да цокне за да заспи.Та, реших да я отбия, т.е. ще се изцеждам и ще и давам от шише за да може поне едно нещо да и спестя.Вчера ходих до аптеката да взема лак с който мажат пръстите на децата които си гризят ноктите с идеята да си намажа гърдите Crazy.Аптекарката (доста се Shocked като разбра за какво ми трябва това) обаче ме разубеди, че това ще е голям шок за бебето и по-добре да и го спестя.
Дайте ми моля ви съвет, как да направя това чудо сега?Да я отбия плавно и безболезнено, като тя изпада в истеричен рев ако не и дам да суче или както казва аптекарката “Ти така или иначе като не си до нея тя ще се отбие“.

# 274
Банковата сметка на "Пълна къща":

BG12 UNCR 7630 1078 8584 68

Моля членовете да преведат членския внос за тази година - 20 лв., както си спомняте. Simple Smile
Припомням също, че всички приходи от членски внос на членове на "Пълна къща" се използват само за дейности на Клуба на многодетните родители.

# 275
        Благодаря за експресния и експертния отговор на Aila и  Lukasa&Te. Засега твърдението на лекаря е че  по никакъв начин няма да попречи интервенцията. Само дето се опасявам че аз не попитах както трябва, за после, след нея(дали ще има АБ и т.н.) Това което знам е че ще бъде с местна упойка и засега честно-казано лекичко започвам да се притеснявам за самата операцийка, пък колкото и да е егоистично за другото ще мисля по-нататък.  Embarassed
        Карамелена много добре те разбирам и аз съм в положение, в което ако не суче беба, то ние няма да имаме спокоен сън(не спокоен, а никакъв сън няма да има за нас!). Тъкмо реших че този път ще й давам да суче ако иска и до 3 години, и сега се яви този проблем.Единственото, което мога да ти кажа съдейки по нас (доколкото разбирам твоето бебче е същото): Горките гледачи! 
 Wink   Laughing Просто си спомням какви писъци бяха, когато реших да й давам на най-много 3 часа да суче...само като си спомня и настръхвам!!! Sick

# 276
    Да не забравя - гледах тържеството и видях колко са сладки всички дечица и какви хубави майчета имат! Всички изглеждат многооо добре,  Hug даже реших че ми трябва доста време, за да стигна вашите висоти  Naughty
    Засега не мога да прегледам препратките,пък и започва да ме тресе за утре. Живот и здраве като мине всичко ще се върна да преразгледам по-обстойно темата.

# 277
  • София
Кабо, преведох членски внос за тази и миналата година, защото се оказа, че за мой срам съм пропуснала 2010г. Embarassed

# 278
  • София
  А може ли просто да преведа пари, без да попълвам молби за членство и ако да на коя сметка?  Сметката я видях по-горе, остава въпроса дали просто мога да преведа някаква сума.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 15:17 от Aila

# 279
Карамелена, разбирам тревогата ти  Hug Моето момченце се държеше по същия начин до около втората си годинка. Интересувах се и четох доста за кърменето след годинката. Истината е , че всяка майка и бебе исграждат собствен емоционален свят. В тази възраст кърменето далеч не е само храна за порасналото кърмаче, то е емоционална подкрепа, сигурност, универсалното успокоително .... Точно за това и отбиването в този период /между 1 и 2г възраст/ е най трудно. Опесенията ти от рязкото отбиване са съвсем основателни. Стресът би бил твърде голям и за двете ви. Може би ще е от полза, ако в началото намалиш постепенно броя на кърменията, като започнеш от това кърмене, което ти се струва най-лесно за премахване. Постепенно, когато усетиш, че детето свикнало с промяната, можеш да премахнеш още едно и така докато останат едно или две кърмения на ден.  Моят младеж се отби съвсем сам скоро след като кърменията намаляха на 2 /едно сутрин при събуждане и едно вечер/. Сам започна да пропуска кърмене и след около 3мес. се отби. Дано съм ти била полезна. Не зная с колко време реално разполагаш, но до където и да сте стигнали с намаляването на бройката кърмения преди заминаването ти, ще е от полза за малката. Успех!  Hug

# 280
  • София
Вчера ходих до аптеката да взема лак с който мажат пръстите на децата които си гризят ноктите с идеята да си намажа гърдите Crazy
Аз точно с този лак отбих малката си дъщеря, но тя беше на 19 месеца и беше ме побъркала да ставам през 15 мин да я кърмя. Светли го отбих на 14 месеца като го оставих при майка ми за 1 седмица.
На твое място не бих отбила . Бих се изцеждала , ако отсъствието е за няколко дни и като се върна  да продължа с кърменето, но ти си знаеш. Всяко дете е различно, Маги например беше основно на кърма , а Светли си беше съвсем добре и нормално захранено бебе .
Пожелавам ти успех !  Hug

# 281
Благодаря ви момичета Hug
Tanija да се пробвам ли и аз с този лак все пак?
Ще отсъствам около 10 дни.Аз ще се изцеждам, но четох че доста от бебета след това забравяли да сучат.Всъщност, в интерес на истината малко се чудя дали да продължавам след като се върна дори и тя да засуче, защото не ми се иска два пъти да преживея отбиване.Принципно бях запланувала да кърмя до пролетта.
lili 7, опитвам се да намалявам броя на кърмене, но тя постоянно иска - гладна, жадна, ненаспана, крива (а това често и се случва).
Обобщено Simple Smile:

# 282
Айла, няма проблем, но пиши, че е дарение.

Приливна вълна, стискаме палци за интервенцията.

карамелена, не го мисли толкова - ще оцелеят и гледачите, и бебата. Няма да им е лесно, но така се създават връзки между поколенията.  Mr. Green

# 283
Добре, да видим текстовете:

Цитат
3. Възможност за бързо изземване (предпоставки за легално отвличане) на децата от страна на държавните служители
С въвеждането на принципа на "незабавност на действията" (Чл. 3) и свързаните с него други членове от проектозакона (Напр. член 123),  държавата си запазва правото да дефинира ВСЯКО ПОВЕДЕНИЕ НА РОДИТЕЛЯ като вредно и опасно. Ние имаме пълно основание да твърдим, че едно дете може да бъде иззето насила от родителите си, настанено извън семейството (Чл. 200 - 202), дори и само за това, че към него е проявено "небрежно отношение", или е възпитавано по "вреден за развитието му начин" - неясни и съмнителни формулировки, измислени, за да овластят държавни институции, новосъздадени съвети и комитети, които при определени обстоятелства и интереси, биха преследвали родителите и техните деца.

Цитираните текстове:
Чл.3 ...1. „незабавно” означава до изтичане на 24 часа от узнаването или от настъпването на обстоятелството;...
чл.123 (1) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка или го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин....
чл.200 (1) За осигуряване на защита на дете, в риск или жертва на насилие или експлоатация, дирекция „Социална подкрепа” създава мултидисциплинарен екип, членовете на който работят заедно до приключване на случая. Екипът разработва план за действие за защита на детето или за предотвратяване на насилието.
(2) До изтичането на 24 часа от получаване на сигнал по чл. 198 социален работник, определен от директора на дирекция „Социална подкрепа” прави оценка на сигнала. При потвърждаване на информацията, социалният работник уведомява устно по телефон, включително мобилен и писмено на пощенски адрес, по е-мейл и факс членовете на екипа по ал. 1 като определя дата и час за събиране на екипа.
(3) Водещ на екипа по ал. 1 е социалният работник, определен от директора на дирекция „Социална подкрепа”. В екипа задължително участват представител на Районното управление на полицията (районен инспектор, инспектор от Детска педагогическа стая или оперативен работник), на районната прокуратура и представител на общината. По преценка на водещия на екипа се канят за участие представител на регионалната здравна инспекция, личния лекар на детето или представител на болницата, от където е постъпил сигнал по случая, представител на Регионалния инспекторат по образованието и на училището, детската градина или обслужващото звено в системата на народната просвета и представител на доставчик на социална услуга....
Чл. 201. (1) Защитата на дете, в риск или жертва на насилие или експлоатация се предприема след проучване на случая от мултидисциплинарния екип и съгласно предложения от него план за действие по чл. 200, ал. 1.
Чл. 202. (1) Когато насилието или експлоатацията на детето са извършени от лице, на което детето е поверено за предоставяне на грижи, защита, лечение или обучение на основание съдебно решение, трудов или друг договор, органите на прокуратурата при внасяне на преписката в съда информират незабавно дирекция "Социална подкрепа" по настоящия адрес на детето и съответния работодател за незабавно отделяне на това лице от детето или децата.

Мой коментар: От цитираните текстове аз разбирам, че когато постъпи сигнал за насилие или експлоатация на дете, незабавно 1 човек проверява сигнала, след което се събира екип от много различни специалисти, които преценяват как да се работи с детето и семейството, а извеждането на детето от семейството и осиновяването без съгласието на родителите може да стане само в случай на доказано пренебрегване или вреда. Като имаме предвид случаите на насилие над деца от страна на семействата, както и случаите на захвърляне на деца в домове, без да бъдат потърсени с години, но и без съгласие за осиновяване, това ми се струва в интерес на детето. Не разбирам как ще стане дете, което е гледано от родителите, да бъде отнето без основание - да предполагаме, че всичките тези хора ще се наговорят злонамерено, за да навредят на родителите и детето... защо ще го правят? Всичките заедно, без доказателства? И какво ще правят с отнетото дете, като системата и без това изнемогва и не е в състояние да се справи с наистина застрашените деца? На мен поне не ми се връзва тази хипотеза.

С новият проектозакон се дават права на държавни служители от най-ниски нива, да злоупотребяват с родителите и децата им, взимайки решения основани на неясни дефиниции, правила и субективни идеи. Основен принцип във всяко добро законодателство е да бъдеш считан за невинен до доказване на противното. Ние не виждаме този принцип приложен в Чл. 123: "Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той ......... го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин." Социалните служби, с помощта на полицията ще могат да се намесват и да изземват децата ПРЕДИ дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.

Мой коментар: От цитираните текстове не се вижда възможност детето да бъде "иззето" преди да са били доказани обстоятелствата.

Виждаме ясно, как подобни закони водят до редица злоупотреби в някои европейски страни. Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си. Поведението на социалните служители в страни като Швеция и Германия се е превърнало в средство за контрол върху родителите. Този Закон отваря път за упражняване на диктат от страна на държавата върху семейството! Държавата няма право да изземва права и отговорности от гражданите под никакъв претекст. Тъкмо обратното - необходимо е намаляване на административното регулиране, за да се подкрепи развитието на свободното гражданско общество.

Мой коментар: Възможно е в Швеция или Германия да е така, не знам. Вечи да каже чувства ли се застрашена да й отнемат децата просто ей така. България е толкова далече от този модел - държавата не е в състояние да се погрижи дори за децата, които са реално в риск, какво остава да се захваща с останалите.

4. Създаване на предпоставки за финансови злоупотреби и престъпления
С въвеждането на принципа за бързото изземване на децата (Чл.3) и даването им за осиновяване от приемно семейство, включително вписването на детето в международните регистри за осиновяване (Чл.126-4) се създават предпоставки за злоупотреби от страна на доставчици на услуги за деца и дори за легализиране трафика на деца. Нещо повече - предложеният проектозакон изгражда огромна и тежка структура за осъществяването на държавния контрол и добавя сериозна финансова тежест върху българския данъкоплатец, докато официално се твърди съкращаване на апарата и пестене на финансови средства в тежкото време на криза.

Цитираният член: Чл. 126. (1) Агенцията за социална подкрепа предприема специални мерки за осиновяване на дете със здравословен проблем, специални потребности или на възраст над седем години, когато в 6-месечния срок от вписването на детето в регистъра по чл. 112 Съветът по осиновяване не е определил подходящ осиновяващ, или никой от определените не по-малко от трима осиновяващи не е подал молба за осиновяване за конкретното дете, или когато въпреки положените усилия не е възможно да бъде определен подходящ осиновяващ за детето.

Мой коментар: На мен позоваването на този член ми изглежда като чиста злоупотреба и опит за плашене на родителите с несъществуващи опасности. Тук става дума за "тежките" деца, които никой български кандидат-осиновител не е пожелал, защото не са сладички, русички и синеоки. И единственият шанс на тези деца за нормален живот е да ги вземе някой извън България - някой, който иска да им даде любов, грижа, възможност, а не да запълва собствените си празноти с тях. Съжалявам за тежките думи, но наистина се ядосах.

Не съм адвокат на проектозакона, но нека все пак не се плашим от слухове, а да да разсъждаваме. В момента положението на децата в домове, на улицата, в семейства с царящо насилие, в семейства, където не се полагат адекватни грижи за децата - положението на всички тези деца е отчаяно. Този закон им дава по-добър шанс. Аргументите на най-яростните противници на проектозакона са, че той не им позволява да бият децата си, за да ги възпитават, задължава ги да пращат децата на училище, вместо да ги образоват вкъщи и дава на децата право да получават информация за възгледи, различни от тези на родителите. Разбирам страховете им, разбирам и желанието им да отстояват представата си, че детето е тяхна собственост. Но не мога да се съглася с това да плашат всички родители.

суиткидс, съгласна съм с теб, че правото на отказ от медицински манипулации за непълнолетни е прекалено голям риск. Особено в тийнейджърската възраст децата са прекалено нестабилни психически и готови на непремерени рискове по различни подбуди. Така че аз не бих подкрепила такъв текст.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 22:52 от Кабо Алма

# 284
Здравейте отново Simple Smile
Кабо Алма  Hug
Това,което споделям е лично мнение, без да държа да съм права.Не искам да обидя абсолютно никой. Притеснява ме това, че не родителя ще има право да решава кое е добро и правилно за детето му.Става така, че всъщност се отнемат правата на родителите или по скоро ограничават.Държавата ще дефинира поведението на родителя  Rolling Eyes
Аз лично искам АЗ да вземам решенията си относно гледането и възпитанието на децата си. Не искам някой да ми налага според неговите разбирания и стандарти как да си гледам децата. Искам когато детето ми се инати да мога да му кажа НЕ, без да се притеснявам че някой може да ме чуе. Че аз имам баба комшийка,която постоянно говори против много от родителите и ги изкарва изключително некъдърни.Комшиите ми на нашия етаж са с едно дете,което като малко плачеше истерично от всичко. Майката с толкова търпение и нежност съм я слушала как пее на дъщеря си по цяла нощ.Но е имала и случаи в които е крещяла на детето, защото наистина то трудно се издържаше.То вече порасна и се промени.Но според старата баба, жената тормозеше детето си-всъщност беше обратното! И ако някоя такава бабка реши да подаде сигнал, тогава какво? Щяло да се разследва! А до тогава? Шока, който ще изживее едно такова семейство? Или ако не дай си Боже ми спрат тока, ако нямам пари да го платя? Държавата няма да го плати, но ще има правото да ми вземе детото, защото е в не добра среда? Малко по малко започват да ограничават родителите-това е мое виждане. Ами ако не искам да бия ваксина на детето си или да дам антибиотик? Има толкова много ситуации с които може да бъде злоопотребено. За мен това е лош закон, които се опитват да представят като нещо добро.
Вече имах възможността да прочета историите на няколко семейства засегнати от този закон в държавите които е приет. Нямаше как да не се притесня!
Лека вечер на всички. Извинете ако съм ви отегчила.

Общи условия

Активация на акаунт