Нов Закон за детето

• 19 745
  • 368
  •   1
Отговори
# 195
  • Кори Селести

Не съм убедена, че само един човек в тази тема си позволява обидни квалификации спрямо другите и е редно да се извини.
Наистина ли имате претенции да тълкувате и ковете закони, при положение че не сте в състояние да запазите добрия тон тук?

# 196
  • София
Ами, skrech, явно всичките ми въпроси са риторични, щом никой не желае да ми отговори  Wink
Относно най-добрите желания при съставянето на закона и специалния му дух, ще си позволя да цитирам г-н Явор Ганчев (в спор с юрист): "Кажете ми моля колко дела сте спечелили с позоваване на идеите и духа на законите, а не на техните клаузи Simple Smile
 Критичните коментари са ПРЯКО към конкретните текстове, а ПОСЛЕ към духа и идеите, защото духът и идеите на проекта не са обявени в документ, а трябва да разсъждаваме за тях чрез текстовете на проекта. Този проект е публикуван в противоречие с ЗНА (без мотиви, които би трябвало да съдържат И философията) - както между другото е и пЗПУО. И не, концепциите и експозетата не вършат работа за това. Така че няма как да изразяваме съгласие или несъгласие с философията отделно от текстовете на проекта, защото тя не е отделен документ, че да обсъждаме първо нея, а после съответствието на проекта с нея."

Reza, аз нямам претенции да мога да кова закони, аз съм притеснен и объркан родител, който задава въпроси. А нима Клюкарника е място за обсъждане и запознаване на родителите с този закон, според мен мястото му е в "Нашите деца", нека повече родители се запознаят с проекта.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 12:32 от Туцка

# 197
Трудно ще се запази добрия тон при толкова крайни позиции и точно за децата ни.
Българинът се слави с любов към децата си и както един политик навремето беше казал "Българинът обича не земята си, а децата си".
Това е може би единственото нещо в което не търпи да му изземват ролята и някой да налага твърдения.

# 198
Не съм убедена, че само един човек в тази тема си позволява обидни квалификации спрямо другите и е редно да се извини.

Не си убедена, но цитираш само мен....

Аз не крещя, не злоупотребявам с препинателни знаци, показващи емоция, не обвинявам хората, че са потърсили помощта ми, не ги нагрубявам, не ги унижавам публично, че са зависими от моята помощ и подкрепа.

Наистина ли имате претенции да тълкувате и ковете закони, при положение че не сте в състояние да запазите добрия тон тук?

Да, някои имаме претенции да тълкуваме закони, това откога е лошо нещо, особено ако са с покритие от познание и опит?

Ако трябва да съм точна, включих се с разсъждение член по член на този законопроект.
Изпратих становище до г-жа Цачева и до ПК по социална политика, както и до депутат от Варна в ПГ на ГЕРБ. Активизирах колеги, които за разлика от мен, са юристи. Имам мнение и от трите места, хората ми отговориха. Не съм организация, аз съм гражданин на държавата и, представи си, имам мнение по законопроекта, при това подготвено, мотивирано мнение. Емоции в този вид (като на lavender) са вредни при обсъжданията. Може да са полезни за личността един вид кризисна психотерапия, отприщване на таени мисли и чувства. Но мястото не е подходящо. Има си правила на форума, нали така? И те са и за lavender или има изключения?

Това, което ме притеснява е позицията на двете позволяващи си твърде много потребителки спрямо всички (включително и към мен) грозно отношение. Това е притеснителното, на това реагирам аз.

А ти цитираш мен.
Това е тенденция, Reza.
Не че съм с позиция и състояние да ти кажа какво да правиш, далеч съм от тази мисъл, но аз бих изтрила крясъците и обидите на lavender, че форума се чете от различни хора и организации, които си правят (понякога погрешни) изводи за политиката водена тук.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 16:03 от Мишона

# 199
  • Кори Селести
Ще бъде много благородно от твоя страна да си няколко идеи по-сдържана в така категоричните си квалификации към пишещите.

Може пък да помогне на общия нажежен фон и да ви лиши от присъствието ми в темата, което не се знае до какво ще доведе, в крайна сметка.

И да, моля, нека всички се чустват помолени да бъдат по-умерени.

# 200
Посочи кои са "категоричните си квалификации към пишещите". Кои пишещи. Защото не се вижда какво имаш предвид на фона на поведението на lavender. Предполагам не е нужно да го цитирам за трети път?
Или отново идва позабравеното време на двойния аршин? Едни се държат безобразно, други го отнасят...
Странно. Аз си мислех, че поуката е влязла в употреба, имайки предвид значителните промени в организацията и контрола на форума.

Да, ще бъда по-умерена. От много време вече съм. Но това не пречи да си изразя мнението и да не съм съгласна някой да си позволява да обижда, унижава и да се присмива на нуждаещи се хора.

# 201
  • Кори Селести
крайно ограничен човек.

... хора с тежка емоционалност като вас

Много си зле, Тео, в главата ти пространството е доста зле оформено. Липсва ти и елементарно възпитание. Трудно ти е да водиш диалог, праволинейна си и тесногръда.

Стана ли ясно какво имам предвид?

# 202
Ето, пак само мен цитираш.
Крясъците, обвиненията и унижението към уязвими хора не те притесняват, те са разрешени.
Добре, ще го имам предвид.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 13:22 от Мишона

# 203
  • Кори Селести
Посочи кои са "категоричните си квалификации към пишещите". Кои пишещи.

Посочих.
И помолих ВСИЧКИ да бъдат по-спокойни.

Ще ти бъда признателна, ако не се опитваш да увърташ написаното от мен както ти отърва.
Темата е за съвсем друго нещо.

# 204
Отношението ми към lavender винаги е било уважително, даже съм се включвала в нейни призиви за помощ.

ВИЕ не сте съгласни в новия закон!!!!АМИ, ПИШЕТЕ БЕ, ПИШЕТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ОБОСНОВАНИ ТЕКСТОВЕ, ТЕРМИНИ, ПИШЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , НЕ СЕ МОТАЙТЕ ТУКА И НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГОЛЕМИ МАЙКИ-ЗАКРИЛНИЦИ. ПИШЕТЕ за това, което искате да се случва, по начина разрешен от държавата, по законите в нея , защитете се!!!!!!!! Защото ако утре ми звънне пак тел. да настанявам дете в дом, да отървавам някоя от мъжа й дето я бие, да спасявам задника й, да се моля на някой да ми даде инфо за нещо си, да моля да не й взимат социалните детето, да я водя на консулатции.........НЯМА да ме има, няма да я има ТЕО, няма да сте доволни пак, щото не искаме да ви помогнем. Ние работата си я свършихме и ще си я вършим , но вие ще си останете тук , вечно недоволни.

А това ми е любимо......."Дисциплининирайте, когато сте вкъщи. "

Айде, мацки, имате цяла нощ :hug:

Сесията ми изтече, мислите също, спестете си хвалбите   bouquet

Чудя се дали да не го копирам в закованата тема. Така хората ще си направят изводите, що за човек ги зове да помагат.

Ето я и Тео:
Отношението на Тео беше такова:
Мишона, много си права, просто рядко ми се случва толкова полезни и конструктивни мнения да получаваме. Освен, че много ни помагат, а и на мен самата са ми много полезни. Наистина съм ти много признателна.

Докато не започнах да й задавам въпроси за двойнственото поведение на сдружението, на което е председател.
След това вече отношението стана такова:

Мишона, разбирам желанието ти да си построиш нещата, ама си далеч от истината, много. Имаш ми мейла, пиши ми, не ми строй тук смешни кулички с тоз и онз форум и тем подобни дет сме пасяли трева.
... Сантиментални спомени чак предизвикваш в мен, самооценяваме се на "задоволително" поведение примерно. Е и.., коя си ти и на кой държиш сметка, с какво право изобщо? Би ли се легитимирала с името си във форума, а не с ника си.

Това пък е отношение към цяла група граждани с мнение по въпроса:

Цитат на: teo7777link=topic=623663.msg21143288#msg21143288 date=1329337858
Можете да попълните Петицията срещу приемането на Закона за детето тук:
http://citizenspeak.eu/node/72

Олеле майко! Кой ли я писа тая Петиция?! Ум да ти зайде.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 14:31 от Мишона

# 205
 author=lavender link=topic=623663.msg21192007#msg21192007 date=1329774624]
да моля да не й взимат социалните детето,
[/quote]
На мен от всичко ми е интересно ето това как става?

# 206
Ето това ще е резултата и за в бъдеще, ако се запази законопроекта в този му вид. Това го адресирам към потребителката, която твърди, че калпавия законопроект е по-доброто решение пред ревизия на настоящия.

# 207
Моето мнение е, че по- добре без закон, отколкото с лош закон.
Децата са част от обществото и на другите закони  ще се подчиняват родителите, които са задължени да отглеждат децата си.
Родител не се става по закон.

# 208
  • София
Цитат
В съседна Румъния, в която населението не е много по-богато, а ромите не са по-малко, едва 2% от децата в институциите са до 3 г., пише "Труд".

това е ужасно тревожно, мислех си, че в БГ именно заради този етнос имаме толкова деца в институциите

# 209
Цитат
В съседна Румъния, в която населението не е много по-богато, а ромите не са по-малко, едва 2% от децата в институциите са до 3 г., пише "Труд".

това е ужасно тревожно, мислех си, че в БГ именно заради този етнос имаме толкова деца в институциите
Каква е защитата на деца от раждането до три години? Както и на майките им.

Общи условия

Активация на акаунт