Августинчета 2006 - тема 7

• 59 624
  • 369
  •   1
Отговори
# 180
Добър ден и от мен!

И при нас едно и също - работа, градина, домакинстване и висене по площадките откакто времето се оправи. Събота и неделя разнообразяваме програмата с каквото ни хрумне.

И за да не ни е скучно си взехме и куче. Голяма веселба пада вкъщи.

Ели е с разклатено зъбче, което чака да падне с нетърпение, за да дойде Феята.

Бубче, при нас е обратното - след 5 години тръшкания, инатене, мръщене и какво ли още не, сега се промени. Слуша ме, много ми помага вкъщи, стана някак по-разбрана. Е, все още си има моменти, когато инатът й надделява, но не мога да се оплача.

# 181
  • София
и ние все още нямаме клатещи се зъбчета... много ни е страх и само при мисълта за това може да се вкараме в драма Simple Smile

За сметка на това миналата седмица отидохме да й пробият ушичките и вече имаме красиви обички звездички... Simple Smile Тя си ги пожела... Обаче за малко наистина да останем само с едно продупчено ухо  Laughing

Бубче, "период е, период е" повтаряй си тази мантра  Laughing ще мине. И Яна е така, даже се чудя дали да не я водя за промивка на ушите, как така все съм от глухата й страна....  Crazy Разбира се, когато й изнася чува много добре...

# 182
  • София
Привет!
Бубче, защо ще мъчите детето с диети, много ли наддава?
Страхотни бебоци виждам във ФБ, пу-пу!
Аз сега проблеми с разбирането с Ивайло нямам  (винаги като напиша нещо подобно за някое от децата, ме опровергават набързо  Crazy ), добри са ми и двамата всъщност. Може би проклетията им мина като бебета, тогава бяха просто ужасни  Crazy
Иначе в момента минаваме с Александър през един от най-големите ужаси досега, наречен афтозен стоматит. Не ми се разказва направо. Всеки ден сме на лекар. Кайли, имаш ли представа защо Гранофурина е спрян? Вреден ли е? Помня че ти преди го коментираше нещо. Днес и него взехме, защото просто нищо не помага, а и поддържа много висока Т вече 5ти ден.

# 183
И Дария е  вече   с обеци.Поддадох се на молбите най-сетне.И  зъб се клати, ама чувството е на гордост Wink Ани, гранофурина много  отдавна е спрян.Няма ли  заместващ препарат? Да попитам ако искаш?Бързо  да му минава на Алекс Hug

# 184
Елфче, гранофурина го отрекоха за употреба при хората и вече се намира само във ветеринарните аптеки. Иначе още някои зъболекари си го ползват. Моя приятелка също го използва при гнойни ангини на децата да маже сливиците. Иначе за автите може да пръскаш със тантум верде. Дано да минат по бързо,че са много болезнени. Има един мехлем Галапро, който също ползваме при такива инфекции, но вкуса му е малко гаден. Също така може да мажеш и с Дактарин гел,който се използва при бебетата.

Браво на госпожиците за обечките. Сега остава и да покажете снимков материал.

# 185
  • София
Положението ни е много сериозно, та затова опряхме до Гранофурина. Знам, че го има по вет. аптеки, но и някои "човешки" го правят. Мисълта ми беше - много е токсичен че са го спрели или какво? Тандум верде пръсках в началото, без почти никакъв ефект. Просто не сме с обикновени афти...

# 186
Не мога да си спомня точно защо го спряха. Утре мога да попитам докторката и вечерта да ти кажа ако не е много късно. Нямам интернет на работата и няма как да пиша по-рано.

# 187
  • София
Мерси, Кайли,  Hug не е толкова спешно, така и така го почнахме вече.  Rolling Eyes

# 188
Елфче, не е токсичен  и се ползва в стоматологията. Така че спокойно го ползвай и дано по-бързо оздравеете. Извинявам се, че пиша чак сега. Но снощи бяхме на гости и  изобщо не седнах на компютър.

# 189
  • София
Благодаря ти, Кайли!  Hug Афтите май минават, Т най-сетне спадна, но е толкова отслабнал, че се плаша като го гледам. Не иска нито да пие, нито да се храни. Днес пак ходихме да му вливат глюкоза  Tired А от днес и Ивайло ми е с Т. Просто ще се гръмна...

# 190
  • София
 Elwing  радвам се че се подобрявате, дано Ивайло се размине с тези усложнения. Сигурна съм, че бързо ще възстанови изгубените кг, след като се оправи напълно.

За грануфорина обаче, аз разпитах и като цяло съвета е по-възможност да се избягва. За 2 или 3 от съставките му има информация, че може да се причислят към групата на канцерогенните вещества, като това е причината да не се използва при хората. Като е пряко свързано с времето на излагане, тоест добре е явно да се избягва по-възможност употребата им особено за по-дълъг период.

# 191
  • София
Айла, благодаря ти!   bouquet Мазах го само два пъти, дано не съм го повредила нещо  Rolling Eyes Иначе Иво днес няма Т, дано не се размине  Praynig А малкият най-после прояви желание да яде  Simple Smile На никой не пожелавам да преживее това, което ние изкарахме миналата седмица.... А къде пише съставките на гранофурина? Инетресно ми е да ги видя, аз търсих, но нищо не открих. Сигурно съм гледала не където трябва.

# 192
  • София
  Аз питах магистър фармацефт, не съм търсила.  Simple Smile
  Ще ти копирам части от отговора

Цитат
Защото подобно на останалите багрила с антимикробно действие се предполага, че е отчасти канцерогенен.  Аналогично е с фуксина(розовото) и метилен блау (синьото). Добре е да го имате предвид и да информирате мажещите се.
Обяснението - тяхната висока и неспецифична антимикробна активност се дължи на директно въздействие върху ДНК на клетката. За съжаление аналогичен е ефекта и върху човешката клетка - променя ДНК, което може да доведе до неконтролиран растеж, което знаете къде води
  Гранофуринът (Granofurin H ) съдържа Furacilline, Hydrocortisone, Rivanol, трипафлавин, метиленово синьо, салицилова киселина, рициново масло и тетракаин (дикаин) в спиртно-глицеринов разтвор. Болднатите са евентуални канцерогенните съставки, напоследък има данни и за салициловата киселина, ама това е друга тема. Фуксинът е Sol. Fuchsini на латински.

# 193
  • София
Айла, много ти благодаря! Сега се сетих, че зъболекарката го маза с трипафлавин и каза, че е същото като гранофурин. Понеже не виждам кои съставки са болднати - това от тях ли е?

# 194
Здравейте,
дано оздравяват болничките.
Дани изкара преди и кашлицата два пъти, Т цяла седмица, сега сополи, Павел не спря да кашля и той, кое вече му пречи -незнам, ухо болно имаше-по нощите ходихме до ИСУЛ.
Хубаво ли си изкарахте на празника?
Пътувахме и се върнахме насам с баба им да ги гледа и сега отново не са на градина.

Дани правиха тържество за хляба, Нана сигурно ви е уведомила,
бяха повече от чудесни, казваха си повечето деца думичките и на другите,
пяха и танцуваха!
Дано има повече такива моменти! Браво на децата

Общи условия

Активация на акаунт