Математици-умници

• 55 054
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Видях ги задачките за втори клас, изключително лесни. А моят умник е объркал най-лесните от лесните Simple Smile Нищо, да ми е жив и здрав, на трудните състезания се справя по-добре отколкото на лесните. В крайна сметка, важното е да не им убием желанието да успяват от прекалени амбиции, затова мамчета, не се хабете толкова за някакво си кенгурче. Simple Smile

Да, това с кенгурчето е тъпо и не си струва да се ядосва човек. Това, което тотално ме шокира мен, е нивото на задачите за втори клас.
Не мога да схвана защо е свалено толкова нивото. От тазгодишните задачи до задачите от предни години за втори клас има цяла пропаст.  newsm78 Не ми е ясно защо. Явно за по-горните класове задачите са били с обичайната трудност...
Та не ми е ясно какво е довело до сваляне на нивото... newsm78
Ще се радвам да прочета вашето мнение за това.

# 691
  • София
Видях ги задачките за втори клас, изключително лесни. А моят умник е объркал най-лесните от лесните Simple Smile Нищо, да ми е жив и здрав, на трудните състезания се справя по-добре отколкото на лесните. В крайна сметка, важното е да не им убием желанието да успяват от прекалени амбиции, затова мамчета, не се хабете толкова за някакво си кенгурче. Simple Smile

Да, това с кенгурчето е тъпо и не си струва да се ядосва човек. Това, което тотално ме шокира мен, е нивото на задачите за втори клас.
Не мога да схвана защо е свалено толкова нивото. От тазгодишните задачи до задачите от предни години за втори клас има цяла пропаст.  newsm78 Не ми е ясно защо. Явно за по-горните класове задачите са били с обичайната трудност...
Та не ми е ясно какво е довело до сваляне на нивото... newsm78
Ще се радвам да прочета вашето мнение за това.
Аз вече писах мнението си в другата тема. Задачите бяха ужасно лесни и не ми хареса изобщо ЕК в този вид.
И моето дете, като на Stella Maria, обича по-трудните състезания и се справя повече от добре.
Това ми заприлича на "състезанието" на СБНУ.
Жалко!

# 692
  • София
Действително задачите бяха доста лесни, спрямо предишни години. Но от всяко състезание може да се научи нещо ново, а и децата си тренират психиката. 

# 693
  • София
Айде да се самоцитирам от другата тема, че да няма неразбрали.  Grinning

На страницата на СМБ - Габрово пише следното:

По решение на организаторите:
в темата за 2 клас на задача 1 се признават за верни отговори B и C;
в темата за 3-4 клас на задача 13 се признават за верни отговори A и D.

Русенци вече са коригирали класирането. От видяното съдя, че промени са направени само в групата 3-4 клас ( има разни оцветявания в жълто и червено  Mr. Green) и това не е довело до драматични промени в класирането на челните места. Промените за втори клас или предстоят, или просто не са ги " ошарили".

Ново класиране - Русе

Реално погледнато няма как да се променят челните места. Единствено ще се увеличи броя на децата с максимален резултат.

Друга би била картинката ако се признаваше само отговор Д за верен. Тогава в Русе не би имало нито едно дете със 120 точки.

И само за протокола - преди някой да започне да ми обяснява  как завиждам - резултатът на сина ми е сред най-високите и 5 точки на ЕК няма да са решаващи при евентуално кандидатстване в МГ.
Националния кръг не ме вълнува защото в началото на юни няма да сме в България.

На всички деца, посочили Д за верен отговор на 13-та задача и с общ резултат 115 точки, пожелавам да се класират за Националното кенгуру. Успех!

# 694
Не съм задълбавала в новото класиране, но бързият преглед на новите габровски резултати сочи увеличение на точките на двама от най-добрите ни състезатели в 3 и 4 клас. Това означава, че те са посочили " грешния" отговор.
Под " драматични промени" имах предвид точно, че няма нови максимални резултати след промените. Само едно ново дете със 115. Но ако останалите деца със 115 бяха " сгрешили" точно тази задача, щяхме да имаме седем максимални резултата само от Русе.

# 695
  • София
Само аз ли смятам, че идеята за лилави кецове не е добра.

Някак си никак не са в моя стил откъдето и да ги погледна.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 10:13 от Валя*

# 696
  • София
Само аз ли смятам, че идеята за лилави кецове не е добра.

Някак си никак не са в моя стил от където и да ги погледна.

Проблемът си е твой. Препоръчвам ти да не спамиш повече темата.

П.П. Пише се откъдето, а не от където Grinning

# 697
  • София
П.П. Пише се откъдето, а не от където Grinning
Мерси, ще го оправя

# 698
  С нетърпение очакваме прекласиране във Варна и съответно максимален резултат. 13 зад. има само един верен отговор и той е Д).

Всъщност възможно ли е да няма такова?

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 10:38 от Лолита`

# 699
 С нетърпение очакваме прекласиране във Варна и съответно максимален резултат. 13 зад. има само един верен отговор и той е Д).

Всъщност възможно ли е да няма такова?
Съдейки по реакцията на Русе и Габрово, организаторите са разпратили писмо за корекции до всички регионални организатори. Русе и Габрово по принцип са доста бързи ( почти винаги те първи изнасят резултати).
Ако всички ( или повечето) деца във Варна със  115 точки губят 5 точки точно от 13 задача, се очертават двайсетина максимални резултата само от МГ - Варна.  Grinning
Преоценяването сигурно ще забави още повече резултатите от големите градове.

# 700
  • Варна

Преоценяването сигурно ще забави още повече резултатите от големите градове.

за Варна да очакваме класиране на 02 април - на страницата на РИО, а за учениците, явили се в МГ - до събота

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 14:18 от палечко

# 701
  • София
Здравейте,
Извинявам се за нахлуването в темата, но се обръщам към вас с молба за задачите за втори клас.
Предварително благодаря и успех на всички дечица във всички състезания.
Пожелавам ви усмихнат ден.
mvp31@abv.bg

# 702
Ще помоля някой да ми изпрати задачите за 2-ри клас.
rrrooon@yahoo.com

# 703
  • Варна
Лингвистично кенгуру - отговори и тестове  http://mladabg.org/lists.php?ListTypeID=7&ID=75

# 704
На всички дечица пожелавам успешно представяне в неделя и да са доволни от себе си, а мамите да се радваме и гордеем! Simple Smile После ще си обсъждаме задачите!

Общи условия

Активация на акаунт