Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 404
  • 713
  •   1
Отговори
# 180
Привет, момичета!
Сутринта бяхме при педи - малкият е наддал 450г за 13 дни и общо за 1 месец е пораснал с 5 см и с 930г. Жената ни похвали и каза да продължаваме само на кърма. Би втората ваксина в крачето на малкия и той доста плака. На консултация сме пак на 21.12.
MagieA, и на мен вчера ми дойде цикълът. Направо се втрещих. Предния път с малката ми дойде 3 месеца след раждането, когато ми спря кърмата. А сега точно 1 месец след раждането. Първо помислих, че е зацапване, но лохиите ми спряха преди седмица и имах само леко бяло течение и от вчера ХОП изненада. Цикъл е, обилен и болезнен. Пия много вода и течности, защото знам, че вкусът на кърмата се променя и много бебета отказват да сучат или го правят в по-малки количества.
Пепи, добре, че писа  Hug Мислех за вас. А разбраха ли каква е причината за НЕяденето?

# 181
Здравейте на всички мами! Честито на месечинките   bouquet с  пожелание за мн здраве и щастливи мигове! Hug
 Да ви се похваля и аз вчера правихме питка,а малкия ми мъник цял ден спинка.Simple SmileСамо където толкова се притеснявах ,вси4ко мина като по вода.Относно обиците:Знам 4е на Благовещение е най-хубаво да се дуп4ат ушите,но моята братов4етка ги пробива на малката когато беше на 3 месеца и изобщо не е плакала,а на по-голяма възраст ве4е разбират и бая пла4кат така знам от приятелки.Искам да ви питам:Вики мн хърка и се притеснявам да не би да е с 3-та сливица,но пове4е като го сложа в кошницата дали пак не му е удобно и затова да е така незнам трябва да питам педиатърката,вие как мислите?Също да питам мамите с мом4енца как се оправяте с бубата аз по4нах да му я забелвам но май нищо не правя  Grinning или така ми се струва защото е мъни4ка, съвсем малко се показва.Нали всяка ве4ер трябва,страх ме е дали правилно я правя да не забере.Свекито ми и тя не знае твърде а е с 2 мом4ета  Simple Smile.Вие как се управяте с тая работа?А от както съм рудила не съм излизала от дома и ве4е не издържам мн искам да го разходя но мисля 4е е още малък нищо 4е е на 43 дена а и с тези вируси незнам ако добре го навлека дали ще стане а и той трябва да е на 4ист въздух.Мн се радвам 4е обсъждате мн теми тук за което благодаря,помагате мн на майки с 1-во беб4е като мен!

# 182
Да се включа и аз за солта и яйцето каката така е отгледах  със сол във водата /за да мирише/  и яйце /да и е хубава кожата/ ooooh! , но тогава бях на 19г. нищо не разбираща имаше много по малко инфо и слушах свеки каквото ми кажеше това правех за което сега съжалявам , не че нещо и е станало но все пак хич не е било полезно и снощи понеже свеки ми беше но гости като тръгнах приготвям Дари за баня тя ми вади едно яйце от хладилника и ме пита къде държа солта  #Crazy аз е погледнах лошо и е питах „защо ще готвиш ли “  Mr. Green тя пак ми обяснява глупости и накрая и теглих една после мъжа на мен защо така и говоря и то стана еднаааа .... да не ви обяснявам ама вече ми преливаше над шапката детето плаче и пръцка цяла вечер тя реши че е настинало и ми тича с шише ракия да го маже #Crazy #Crazy #Crazy луда работа обаче на мен не ми пука и казах че ракията вкъщи е само за пиене за мазане ракия няма взех и шишето от ръцете и го прибрах накрая казах на ММ че другия път като идва мака му ще крия и сол и яйца и ракии че кой знае зад гърба ми какви ще ги свърши  #2gunfire а най големия куриоз беше че ми направи забележка да не си целувам бебето smile3511 хубавото е че се наспах и че си тръгна Mr. Green
Пепи и Калиопа много съжалявам че сте преживели този кошмар дано повече не се случва  Hug

# 183
cvm, твоята свеки обра всички призове за идиотизъм, да ме прощава мъжът ти Peace

днес на Юлия и е крив ден и затова пиша на пресекулки....
иначе, исках да кажа за сополките-като пръснете физ. разтвор,може да оставите бебето малко по коремче и сополките сами ще изтекат от нослето-това самопри положение,че успява да си държи главичката повдигната за по-дълго време Peace

обичките-аз съм на мнение,че детето само трябва да реши кога да си ги сложи. моите свекъри имаха голям зор за обеци, купиха на Лили такива още, когато беше на 1 годинка. аз все има казвах,че е малка и все казвах, че на Благовещение следващата година ще си помисля и т.н. много напираха и все питаха кога ще ги дупчим тези уши и никакви теории на никакви педиатри не ги отказаха от мерака им. накрая аз блъфирах-когато Лили беше на няма и 3 години, им казах, че съм съгласна те да я заведат и да и пробият ушите Mr. Green понеже ги знам,че ги е страх едни капки за нос да и капнат,понеже реве, това ми предложение веднъж завинаги свърши работа и повече за обеци не е ставало дума. сега пък Лили казва,че не иска да си дупчи ушите и това е положението Sunglasses

# 184
Момичета,Али се разболя и тя. CryДнес вдигна 38,7 Т CryЗапушено й е нослето,кашля,кисела е,почти не спи.Много ми е кофти SadЩото аз съм виновна. Sad
За капак и Боян е с хрема...и на мен не ми минава,с главоболие и Т съм и аз...и ми идва вече да се хвърля от някъде Cry Cry Cry

# 185
аз пак прескачам при вас, но родих на 2-ри ноември моето малко зверче Даниел и като цяло в темичката на ноемврийките още не всички са се сблъскали с бебешките проблемчета.  Имаме проблем с дупето - постоянно го измивам на 3 часа и пак му се зачерви. Вярно, че е с много бяла кожа, ама  Cry Някакви три петънца има дето наподобяват като че ли кръгчета обелена кожичка, не като подсичане, а като че ли е изгоряло и се бели. Мажа го като за световно с кремчето за подсичане на себа мед и със судокрем и пак. Някой да има идея за нещо по-силничко, за да му завехнат ???

# 186
ооо Съни много кофти работа дано бързо оздравеете ама не казвай че си виновна  Hug

# 187
Момичета, аз съм като след война!
Цялата съм надрана, косата ми е рошава, очите ми са червени, ушите ми не са спирали да пищят, ръцете ми са схванати, зърната ми са разранени, боли ме главата. Леда не е заспивала от 11часа на обед, това колко прави, 8 часа! Сега пак ми ръмжи на цицата, което се надявам да и доставя голямо удоволствие.
Незнам!
ЦВМ, защо твоята свекърва сега не е моя и да дойде да направим едно масажче с ракийка и да се приключва!
Съни, бързо да се оправяте!

# 188
  • София
zozito, според мен не търси по-силни неща, судо крема спецално е мн ефикасен. Щом и от него не минава питай си педиатърката, защото бебешката кожа е толкова нежна и така абсорбира всичко (имам предвид химикалите в кремовете).... Може пък да е някаква алергия/екзема от памперсите (чувала съм за такива), но не мога да знам, а само да предполагам. Затова най-добре питай вещо лице. Успех и дано да не го боли дупенцето милото дете  Sad

Съни, бързо да се оправяте всички!  Praynig   bouquet

# 189
Здравейте, момичета  Hug
Ние вчера правихме погачата - някои традиции спазихме, други не, но се получи весело. Сега си почиваме и двете, че се поизморихме доста. Яна като видя толкова хора на едно място за пръв път й беше много интересно, на тази леля да обърне внимание ли, на другата ли и накрая детето се обърка и реши да заспи, че е по-лесно  hahaha Тя така не е спала от 2 седмици през деня - претовари май централния процесор  hahaha
Съни бързо оздравяване ви пожелавам  Praynig
mimenceto123 и ние заспиваме с бибата в устата, а някой път трябва и в люлката да е иначе не заспива. Аз се чудих днес какво й става, яде, след малко изведнъж ревва не мога да я успокоя, давам биба, давам вода - не ще. Давам мляко - миряса. Стори ми се, че много на често огладнява и й дадох 1 доза повече - заспа от раз след като изяде 120 мл. Явно е искала вече да й увеличим дажбата  Laughing, а мама уморено от вчера не може да се усети какво става. Аз реших, че съм я изнервила с кенгуруто. Вчера ни го подариха и днес го пробвахме, ама като се разплака я извадих. Утре ще пробваме пак  Sunglasses
За пробиването на ушите - ние няма да ги пробиваме, всъщност дори не се бях замисляла по въпроса, може би защото моите ги пробихме като станах на 10  Mr. Green
lusine искрено се надявам скоро да се оправите, ще мине жълтеницата не се тревожи  Hug а и добре наддавате, браво
за гушкането аз обичам да си я гушкам, но тя не седи мирна, дърпа се назад, опъва врътлето и като се вторачи в мен с едни ококорени очи е много смешна, просто иска да ме оглежда и оглежда и оглежда без край и понеже по корем не ще да вдига главата, така тренираме вратлето  Grinning
A_H_I_L_E_A кои шишета на Авент ползваш? Ние имаме от златистата серия - адванс и съм доволна от тях, но класика въобще не ми харесват. За щастие имаме само едно такова шише, купено по погрешка от таткото  Mr. Green Други шишета не мога да препоръчам, защото не сме ползвали, но ако ми се налагаше бих взела да пробвам на Нуби от тези, на които има сензор за топлината. С бибероните на Авент също нямаме проблеми, вече минахме на тези с 2 дупки, но още си използвам и тези с 1 дупка, а от третия месец ще взема с 3 дупки. Ние избрахме точно тези шишета първо, защото в комплекта със стерелизатора имаше 2 и второ, защото в родилното я хранеха с такова шише и реших, че си е свикнала с биберона.
За залъгалките - ние си имаме две пак от комплекта със стерелизатора, него съм го купувала от сайт и точно тези залъгалки тук не ги продават. Купихме от тези белите с животинките. Огледах ги, почти еднакви са, обаче тя не ги харесва, много странно  newsm78 Плюе и си иска старата залъгалка. Много са хитри тия бебчета  Mr. Green
Как чистите нослетата на бебетата? Ние нямаме запушен нос, но от време на време има пипита.
jeni_r аз си допивам витамините, които приемах по време на бременността. На тях си пише, че се пият и след това - Пренатал са. Отделно за засилване на имунитета си купих Био Гайа и реших да си дъвча по 1 таблетка на ден поне 3 месеца. И да ви кажа - доволна съм. Аз имам непрекъснато проблеми със стомаха, още от преди - подуване, запек, често ме боли и т.н. Сега с тези дъвчащите си се изхождам редовно, явно имат ефект.
мари_84 по твоите въпроси - пия кафе, но вече не кърмя, не изварявам, защото имаме стерелизатор, всичко което мога стерелизирам - шишета, залъгалки, лъжичката, с която даваме вит. Д. Някъде (вече не помня къде) бях прочела, че е хубаво да се стерелизира докато приключи първия цикъл с ваксините, но не съм наясно точно какво ще рече това първи цикъл. Водата я преваряваме, обаче преди това я пречиствам с филтърна кана Брита, защото забелязах, че като я преваря остава нещо ръждиво по тенджерата и се притесних. С филтрираната вода няма такива остатъци след преваряването, тенджерата светка от чистота  Grinning За температурата и на мен ми е интересно как мерите. На нас не ни се е налагало, не сме мерили, но е добре да знам. Имаме ушен термометър, но не си представям да го завра в тези малки ушишчки...

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 19:12 от anbibian

# 190
Ееее докато не ги изгледах всички серии на Дневниците на вампира не мирясах.  Laughing
Не съм писала от десетина дни. Така е като ме зарибихте. Даже мъжа ми ми направи забележка, че и децата съм трябвало да гледам, а не само сериала. Blush

Сега се връщам да ви чета, че много съм изтървала. Laughing

Я кажете друг сериал с разни свръхестествени щуротии. Blush

# 191
Мерси,момичета! HugУтре ще ходим до личната,да видим какво ще каже. Confused

Мела,радвам се,че сериала ти е харесал.Много е зарибяващ.

# 192
Добра вечер и от нас Hug

За пробиването на уши не съм се замисляла, но според мен е по-хубаво като са по-големи. Моите уши са дупчени на 6 години, когато сама съм поискала. После имах доста проблеми със забиране на ушите и т.н. Може би наистина след 3 години е разумна възраст според мен.

Lusine, дано днес да е минал леко денят ви с Леда.

За коликите аз давам Биогая, Инфакол и Колийф.

За шишетата аз съм доволна от Авент златната серия. Ползваме такива вече месец и половина и не са се захабили. Все още сме на единица биберон, но скоро ще пробвам двойката.

Калиопа, Пепи,
дано повече да нямате такива изживявания.

На всички болни пожелавам бързо оздравяване Hug

# 193

Lusine сърцето ме заболя като ти четях поста  Hug но пък сега ще спите цяла нощ  Praynig

# 194
мари_84
Стерелизирам шишетата след всяко хранене ,направо ми писна вече ,но няма как.
Аз стерелизирам 2-3 пъти на ден. Просто взехме повече шишета и залъгалки, да не се налага на често. Като се нахраним в една голяма стъклена купа накисвам изплакнатото шише в бебешки почистващ препарат и си ги трупам така, после мия всичко на куп и пускам стерелизатора.
По въпроса с термобокса имаме такъв и го ползваме, но не прави чудеса, за една едночасова разходка върши работа, но ако ти трябва топла вода за по-дълго май термоса си е най-доброто решение.
mela SUPERNATURAL - това ми е любимият сериал, пълно е със свръхестествени същества и двама готини пича  Heart Eyes Имаш цели 6 сезона, сега върви 7.мия. Да не се изгубиш от форума за седмици докато ги изгледаш, че е пристрастяващо.
Гледам и True Blod  Peace

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 19:18 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт