Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 375
  • 713
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета!

Емануела- разбира се,че те помним!Толкова готини постове пишеше преди, така се смеех!Важното е, че всичко е минало и сега трябва да се възстановиш,Разбира се,че сега трябва някой друг да гелда бебето, а ти само да си почиваш и да се възстановиш по-най бързия начин.Всичко ще мине и ще остане само лош спомен.Пожелавам ти бързо възстановяване! Hug Hug Hug

За хлебарките-гадна работа, добре че вкъщи нямаме Praynig

Пепи- като бяхте в болницата с Иво какво ви казаха, каква е причината да не яде. Може би е добър вариант да пробваш да яде от шише, може да му е по-добре.

Момичета може ли някоя от вас да ми даде идея за хубави лесни постни предястия? Имам рожден ден другата седмица и се чудя какво да сложа на масата, а свекърва ми и свекърът постят, че заряяади тях. Идея за нешо постно дето да става за гости?

# 256
  • Пловдив
Добро утро,майчета  Hug
Благовест днес пак е много кисел,мъчат го тези колики  и това е ooooh!
Мен пък мъдреца ме скъсва да ме боли и аз търпя геройски,ама вече съм на ръба  Tired На някой от вас налагало ли му се е да му слагат упойка и влияя ли на кърменето? Четох, че е безопасно,но ако имате опит, моля споделете  Praynig
Емануела, съжалявам за всичко,което си преживяла, но важното е, че си добре  Hug
Ивета, дано всичко е наред  Praynig
Пепи, дано и при вас се наредят нещата и Ивчо пак да си засуче  Praynig Не стига болницата,ами сега пак  ooooh!
Съни, мерси за милите думи  Hug Маминка наистина ми е много младолика и редовно ни бъркат за сестри  Mr. Green
Момичета, а бе вашите бебета пускат ли сълзички като плачат?  Rolling Eyes Тази сутрин Благовест като плачеше отрони няколко, а до сега без сълзи си плачеше  Rolling Eyes
Ще ви оставям сега, че свеки ще дойде да гледа бебо, пък аз ще ходя да се поразвея малко  Party

# 257
  • Пловдив
Тони, единственото, за което се сещам в момента е постни сармички  Rolling Eyes
Свекито ми е вегетарианка, ще я питам за идеи и ще споделя  Grinning

# 258
Seengirl-Кали също плаче със сълзички, понякога сам ореве, понякога отронва някоя друга сълзичка, много е сладка Grinning.Това е нормално, не се притеснявай и тя в началото само ревеше без сълзи, после се появиха сълзичките.
Предварително много ти благодаря за това,че ще питаш свекърва ти, като е вегетарианка сигурно има повече идеи. Ще чакам с нетърпение да споделиш Hug

# 259
emanuella89, стискам палци бързо да се оправяш, че си представям колко зле се чувстваш и от операцията и най-вече от това, че не можеш да се грижиш така какато ти искаш за твоята душичка.
момичета искам да питам нещо - аз съм със секцио от 2 ноември. корема в долната половина под пъпа си го чувствам изтръпнал и като го пипам все едно е с леки иглички. чудя се дали ще мога да ползвам епилатор за триъгълника или още не. до две седмици преди операцията се скубех, след което последваха три почиствания с бръснещата глава на епилатора. та сега се чудя, дали вече мога пак да се скубя или е рано???

# 260
  • Пловдив
В болницата нищо не установиха. Всички изследвания на Иво бяха чудесни.
Сам прояде в петък вечерта. Не беше ял нормално от сряда сутринта Sad В четвъртък сутринта насила му напъхах 50 мл. кърма, а след обяд ни приеха. За това време сигурно беше сукал 1-2 пъти съвсем малко- по-скоро ме ползваше като биба. В петък следобяд хапна малко и чак вечерта прояде. И то със зор. Но пък събота, неделя и понеделник яде добре.

# 261
Seengirl специално за упойка за зъбите, знам че е безвредна по време на бременност, не знам за кърмене, питай зъболекаря си
като цяло за местната упойка мога да кажа, това което ми казаха дерматолозите във ВМА - според тях не пречи на кърменето
аз имам 2 бенки за махане и мислех да ги махна след като родя, тогава не знаех, че няма да мога да кърмя и затова ги питах, кога да отида, а те казаха, че не пречи  Peace

# 262
  • София
emanuella89 бързо възстановяване ти желая за да можеш да се грижиш пълноценно за бебето си.
_Пепи_ пробва ли да му дадеш с шишенце, има бебета, които са по-мързеливи и не искат да полагат усилия за да ядат,щото то си е изморително сученето за тях. Пробва ли с адаптирано мляко, може да не му харесва кърмата, нали вкусът й се променя от това, което ядем, знам ли, просто разсъждавам...
Toni77 мога да предложа панираните сиренца и кашкавалчета на Хепи, ако не са пълни въздържатели.

# 263
Това кул патч били охлаждащи лепенки. Аз мислех, че е някакъв медикамент.
http://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%BF … %B0#axzz1eWCyMbAk

# 264
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета.
От постовете ви остава в мен усещането, че тия дни има някакво влияние върху бебоците и те се киселят. Crazy
Ая също циври безпричинно.. сменям памперси, храня я... тя показва, че се е нахранила... гушкам я... но тя си циври , само с бибата се успокоява... а аз така не искам да я уча на тази биба.. че днес съм решила да я търпя, колкото и да реве, но биба няма да дам ( Опитвам се да я огранича само с нощно цокане на тази залагалка, че иначе ме бърка понякога със "силиконовата си приятелка")
емануела Помним те и да си призная , вчера си помислих за теб и се зачудих какво ли се случва...  Hug Hug Имай сили момиче, мисли позитивно и вярвай силно, че в най-скоро време ще се чувстваш добре и ще си гледкаш бебока сама  Praynig Кошмара отминава...  Стискам палци по-скоро да се почувстваш добре  Praynig
Пепи, дано Ивчо склони да засуче.. Пробвай с шише или с някоя различна от стандартните ви кърмачески пози  Thinking
Сийн, сълзички не съм виждала, но й се мокрят миглите  Simple Smile
За обечките бяхте коментирали... Мисля да оставя малката да си пробие ушите, когато реши и АКО изобщо реши.. Мислех така да направя и с кръщенето й, но таткото е категоричен, че ще я кръстим догодина живот и здраве  Peace
Ънвисибъл, щом така ти продължават течовете, по-добре започвай Матергина и яж по глава лук на ден  Peace Открих, че при мен също действа лука на лактацията.. пропускам някои дни, но определено ми се наливат гърдите с много кърма след близка среща с луковата глава Peace

Днес нямаме месечинки, но за сметка на това честит 3ти месец на АЛИ   bouquet
Да ти е все такава сладуреста, Съни , здрава и да внася щастие в дома ви  Hug

# 265
добър ден от мен и мъглата!
emanuella89,  Hug кураж,мила, знам,че не е приятно да се чувстваш безпомощен и зависим, но можеш да си повтаряш,че това е временно и скоро ще е зад гърба  ти Praynig

книгата "Изкуството да бъдеш родител" е най-ценното и успокояващо нещо,което съм чела. вадила съм от нета и съм раздавала на приемните родители откъси от нея и всички са казвали,че им е било от полза. мисля,че в библиотеката на "Нашите деца" я има Thinking

# 266
Здравейте мили мами!
Аз сега само да се отчета след вчерашния преглед, а после ще ви чета назад, че очаквам повиквателна Simple Smile
Та моята мишка Ники е наддала още 500 грама за 10 дена и 1,5 см, което прави общо 1,100 кг и 3 см от изписването. Вече съм спокойна, че храната й стига и няма да се вкарвам във филми дали се е нахранила или не.

# 267
Привет и от нас с Коко  Grinning
Емануела, дано по-бързо се оправиш мила. Сега най-важното е да се възстановиш и да си отново здрава за да може бебчето да ти се радва и да те усеща близо до себе си. Много е неприятно това, което ти се е случило, но ти стискам палци всичко да приключи по-бързо от очакваното от лекарите. А не можеш ли поне да си лежиш заедно с бебенцето в едно легло, без да го вдигаш и гушкаш. Или заради дренажа няма как и това да стане? Дано по-скоро ни зарадваш , че се подобряваш и се гушите с мъничето. Hug
Пепи, дано това премеждие приключи по-бързо и за вас. Май обаче не е зле пак да ви види педиатърката. Дано да не са пропуснали нещо докторите в болницата и да не рецидива ушенцето.
Toni77, освен тривиалните картофена и морковена салата и кьопоолу се сетих за една комбинация на моя приятелка: салата от варени картофи, варено червено цвекло, кисели краставички и пресен праз. Всичко това се овкусява със сол, черен пипер и зехтин с лимонов сок или олио с оцет - според каквото предпочитате. Като пропорции не мога да ти кажа защото тя го прави на око, но да кажем около 60 % са картофите, 25 % киселите краставички и само 15 % цвеклото, че то нали е с малко натрапчив вкус. И праз според колкото лук ядете. Тя беше неправила и нещо като кьопоолу, но с черевена леща. Тя нали много бързо се разкашква. Приличаше си на готвена луша на вкус, но гъсто и с консистенцията на кьопоолу. Също беше много вкусно.
Seengirl, моята зъболекарка ми каза, че няма проблем с местната упойка. Аз имам някои неща за пооправяне, но мисля да останат за напролет, че поне малко да поотрасне дреболинчо. Тя обаче беше категорична, че при такава местна анестезия в тези й обеми от едното до другото кърмене проблем нямало да има. Преди години с каката се наложи да ми слагат такава и аз за всеки случай пропуснах едно кърмене като й дадох предварително изцедена кърма, а настоящата изцедих и изхвърлих.
marsssika, а от лука нямате ли колики. С каката това ми беше много успешно средство за вдигане на млеконадоя. Не случайно старите хора на погача едно време са ходели с глава лук за кърмачката. Но при толкова малки бебета не знам.  newsm78 Онзи ден си направих картофена салата със суров лук и допълнително в малко доматена салца половин малка главичка - че нали съм болна и не ми хрумнаха по-добри идеи за вдигане на имунитета. Обаче вечерта малкия си порева към два часа. Това му бяха единствените за момента колики и направо ме е страх да се тествам пак с лук. Ти суров ли го хапваш или си го задушаваш с малко домати? Може би пък, ако е термично обработен да не му докара колики.  newsm78
Съни, честита трета месечинка на Али!

# 268
  • Нейде из лудите гори...
Звездичкова... готвя с повечко лук, но понякога като реша го гризкам и като ябълка  Crazy Давам и на мъжо, че да не се чумери като минава покрай мен  Laughing Малката пръцка от 2 дни,  но според мен колики или нямаме, или минаваме леко, защото въпреки киселото й настроение тези дни, виждам , че иска биба , а не реве от болка  Peace Но и пръцкането не мога да свържа с лук , защото поне от 3-4 дни не съм яла суров .. Според мен както са различни дечицата., така и различно се отразява и на стомахчетата им... Дано се разминете ( а и ние) без коликите  Peace А за имунитет .. аз бих хапнала чесънче  Mr. Green

# 269
  • Пловдив
Момичета, пробвам какво ли не. Шише, лъжичка, да се кърмим легнали.... не иска нищо. Няма да го мъкна пак по лекари- свекър ми е лекар и миналият път обстойно го прегледа и не установи нищо. После куп лекари го видяха преди да ни приемат в болница- включително и УНГ. А изследванията му са чудесни.
Според мен последният ден в болницата го простудих. Караха ни всяка сутрин към 6 да водим мъниците да ги теглят- Иво беше потничък след сън. И макар че го преоблякох и го завих с одеало докато отидем до манипулационната се съмнявам, че го е лъхнал студеният въздух в коридора Sad
Вчера леко се закашля, днес пак. Веднага почнах да го лекувам.

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 12:06 от _Пепи_

Общи условия

Активация на акаунт