Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 367
  • 713
  •   1
Отговори
# 345
  • София
леле не мога да проумея как ви се мешат в отглеждането свекърите, свекървата иди-дойди, ама и свекър да дава акъл ooooh!.Добре,че мойте не се мешат.
за снимките-аз постоянно си вадя от този сайт, единствения им недостатък е, че малко по-тъмни ги вадят, в сравнение с други, но пък за тези пари...
за подплънките- купувам ги от Кауфланд

# 346
Здравейте и от нас с Кали, момичета!

Прочетох ви с интерес.

За пиенето на вода-Кали пие вода без проблем, понякога и 100мл изпива, не слагам захар във водата вече, като се роди в родилното ми казаха на 100мл да салгам половин чаена лъжичка захар, носега скоро прочетох из нета, че не се слагало и спрях, защото реших, че е голяма за вода със захар. Дали съм права, не зна. ooooh!

За биберона --не давам и не мисля да давам.

За свекървите-Раодстина и Ънвизибъл-нямам думи за вашите, то това не се търпи, аз ако съм на ваше място,няма ама никак да си мълча, ако ще да ми говори после. Аз също мисля, че кърмата може да спре от стрес. Даже точно по тази причина си мисля, че не можах да кърмя Кали нито ден. Тя се роди по-рано, трябваше да се роди на 9 0ктомври, а се роди на първи септември и само аз си знам какъв стрес изживях, а като се прибрахме вкъщи напрежението продължи, защото аман от даване на акъл. В началото не можехме да се разберем на колко градуса темература в стаята да държим детето-в нейната стая беше 28 градуса и свекърва ми разправя като я чуе да хълца "лелеее детето хълчаса, чудо ще направим, ще го простудим!'Ей подивявах в тия моменти, разберете ме #2gunfire Едвам дочаках педиатърката да дойде на посещение на втория ден и тя като влезе в стаята сама каза"Ооооооо, много е топло тук, детето ще се изрине от жега"Добре, че в тоя момент свекърва ми беше в стаята и аз попитах веднага на каква темература да я държим Кали и педито като каза-22 градуса, свекърва ми се кротна и направи завой зап ред педито на 360 градуса, разправя"Аааа, и аз това им казвам"Е, едвам я изтраях, да не и вдигна скандал пред педито, 1е говори пълни глупости. Та така, и при нас не беше розово положението в началото, имам чувството, че тя не ми вярваше, че мога да си гледам детето, ми то никой не се е родил научен Rolling EyesСега е по-добре ситуацията, по-в нормата се държи, за всяко нещо за детето ме пита може ли и какво ше кажа.Абе с две думи луда работа......
Момичета, да ви питам друго нещо: искам да купя на Кали за Коледа костюм на джудже -дайте идея от къде, моля ви Praynig Praynig Praynig
За коликите  -тъкмо си мислех, че вече се оттърваваме лека полека от тази екстра и снощи се поносихме на ръце, порева си, та сега си мисля, че не са отминали още. Айде да минават, че ми писна да гледма детето да се мъчи #Cussing out
Честит празник на бебчетата, които празнуват днес!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Пожелавам на всички болни бебчета и мами да се оправят бързооооо!!!, че да могат да се радват пълноценно един на друг!!!

Честит имен ден на всички именници, да си носят с радост и гордост името!!! Днес е света Екатерина! И моята свекърва е именничка днес, Катя се казва. Да ми е жива и здрава и да м идава акъл само, когато я питам!!! Joy

# 347
  • варна
Гледам обсъждате свекърви и майки, аз със свекърва си нямам проблем ,пък дори и да каже нещо няма да му обърна внимание .Мъжа ми ще си изпати Mr. Green ,но майка ми е ужас .Постоянно ме залива със съвети, аз милион пъти и казвам да не се бърка ,а тя се сърди .Казва ми че няма да се бърка и след 5 мин ми звъни ,за да ме посъветва ново нещо.
Вчера ми вика "вие не ми давате нищо да ви кажа ,не ми давате да виждам детето" Shocked никога не съм и казвала такова нещо ,чак ми стана смешно  Викам и да дойде да я види като иска а тя "ами като дойда тя спи" Joy е викам аз ли съм виновна ,заради теб да я събудя  Crazy
Няма управия държи се така все едно детето е нейно и аз съм и го отнела  Twisted Evil
Офф ,книга мога да напиша ,лошото е че и мъжа ми се дразни и това започна да се отразява на отношението му към нея ,а все пак ми е майка не мога да и забраня да ни вижда

# 348
Няма управия държи се така все едно детето е нейно и аз съм и го отнела  Twisted Evil
-
точно така се чувствам спрямо моята свекърва. Но за разлика от твоята майка която неидва защото детето спи моята свекърва като дойде и ако той спи директно го взима на ръце с думите стига си спал имаме си един търтей в къщи(визирайки свекър ми) ти няма да ставаш такъв #Cussing out
Аз не книга а трилогия мога да напиша. Той ММ и прави забележка но тя изобщо не го отразява.

Toni77- бях писала и по напред в темата- аз съм виждала в Джъмбо и в Некст в The Mall.
В Джъмбо са около 10 лв. в Некст са около 50 лв, е разбирасе има разлика и във визията

# 349
  • Варна
Немога да ви прочета  Blush, за това ще пиша за нас. За 1 месец Антон е качил 1.5 кг и е пораснал с 6 см, 5700 кг и 58 см е. Почти не давам АМ, правя понякога, защото си мисля,че не се е наял, после да има какво да мия и стерилизирам  Crazy, че малко ми е другата работа  Laughing. Много съм щастлива, че успях да възстановя кърменето почти изцяло  bowuu. Иначе Антон спи чудесно и е много спокоен, когато сме по разходки, вкъщи спи само в ръцете ми денем, иначе нощем си е още в коша от количката. В повечето случаи си хапва на 3- 4 часа нощем, рядко има 5 часова пауза. Понякога вечер го хващат ревовете и това е отскоро, накрая като свия крачетата се изаква, после се наяжда и заспива блажено.
Вече сме сами от 2 седмици и ми е страшно трудно да седна на компютъра, Боби от 3 седмици кашля и лекуваме с какво ли не сополи и кашлици, съответно не ходи на градина. Понякога успявам да му сложа вечеря към 21.30 или да го изкъпя в 23 часа... голяма лудница. Почти не спя, но с това свикнах, най- много се тормозя, че пренебрегвам единия от двамата или бебето се дере от рев или Боби иска нещо и аз дори не мога да го чуя от рева  Rolling Eyes

Подплънки си купувам на Лансинох- много са хубави  Peace.
Джуджански костюм имам от Боби, купен е от Джъмбо.

# 350
  • Варна
Момчета, не смогвам за ви изчета, а какво остава да пиша!   Mr. Green
И на Кико му е страшно запушен носа, особено през нощта. В ранната сутрин вече явно не може съвсем да диша, хърка, върти глава, сумти в съня си и накрая се събужда с плач. Хърка и денем и понякога доста трудно се храни сумтейки и в даден момент издава доста страшен звук поемайки си рязко въздух. Това явно го изнервя и върти глава яростно около биберона и се извива в дъга назад, треперейки с ръчички и крачета. Физ. разтвар и морската вода почти не помагат. Водихме го на специалист УНГ. Няма физиологичен проблем, нито хрема. Така щяло да бъде до 9-ия месец  newsm78. Често се случвало при бебетата, особено при момчетата. По време на прегледа обаче, докторката установи, че детето има къса юздичка и сега му предстои ново изпитание- цепването и.

За храненето - бебчо до сега е предимно на кърма, но изяжда доста за възрастта си струва ми се. Яде между 150, а в някои случаи достига и до 210-230 гр. В тези случаи дохранвам с АМ и честно казано тези количества малко ме притесняват, но пък иначе бебо реве от глад и си иска грамчетата.
 За коледните подаръци - задължително ще има нещо за бебо. Все още не съм решила какво ще е. Трябва да измисля нещо и за баща му  newsm78 , че малко ми е трудно излизането по магазини без него, а нали трябва да си е изненада  Mr. Green
Извинявам се за дългия пост, но исках да споделя всичко, стана дългичко, въпреки че забравих повечето неща, които исках да напиша.  Mr. Green
Сега се връщам ,че имам да чета тема и половина  Embarassed

# 351
Здравейте и от нас! HugВремето е ужасно Twisted Evil,обаче ни се наложи да излезем,че бяхме на консултация.Али поплака като я набодоха с ужасните ваксини Close,но бързо се успокои.Вече е 6.800(качила е 1 кг.) и 60 см.(пораснала е с 3 см.) Wink
А нощеска ме остави да се наспя най-сетне и спа от 12 до 8 CrazyБях забравила какво е да се наспиш...

Хехе,Ради,май ти ще си първата отново бременна в темата LaughingИ на мен ми е много хубаво като съм бременна,ама скоро няма да се навия за трето дете...Даже не знам дали изобщо бих се навила... Crazy

Емануела,браво на малката Темира.Много добре наддава,все така да е! Simple Smile

Кисса,Инка,много се радвам,че най-сетне намерихте време да се разпишете!Липсвахте! Hug

Кисса,браво на Влади.Все така да расте и дано повечко да те оставя да поспиваш. WinkДано тия хемороиди да минават бързо,че знам какъв ужас са SadАз преди се мажех с една паста,която се купува от ветеринарна аптека и много ми помогна,но не знам дали може да се мажеш,ако кърмиш. newsm78Антифлегмин се казва пастата,ако искаш провери. Peace

За залъгалките-аз избягвам да давам.Но...все пак давам,но рядко. PeaceСамо ако положението с мъркането е много зле и тя не се успокоява от нищо друго.Виждам,че доста от вас искат такава анкета,така че...За следващата тема такава анкета ще пусна. Wink

За свекървите-с моята уж се разбираме,макар че понякога прави такива детински изпълнения,че ми идвааа... #2gunfireА аз съм малко злопаметна и.... Twisted EvilУж ме слуша като й казвам,че не искам да се меси в отглеждането и възпитанието на децата,защото това си е моя и на ММ работа,а тя само ще ми обърква децата.Боян като беше бебе й бях вдигнала страшен скандал,та от тогава не ми е правила номера.Освен веднъж,когато дойде болна да се радва на Алина и после ги надрънка едни на ММ,та се изпокарахме заради нея. #Cussing out

Честити втори месечинки на Димитър и Карина!И честити първи месечинки на Андрея,Алиса,Ефе и Елица! Hug

Честит имен ден на Катерина на Алтер Его и на кака Катерина на Ники и Кати!Честито и на другите именници!  bouquetСВМ-честита ти именничка и на теб!

Деси,да се оправяш бързо! Praynig Hug

Оффф,ще ставам,че Алина иска да й се обърне внимание...

# 352
Киса днес е св. Екатерина всички които носят името Катя , Катерина празнуват моята дъщеря също съжалявам че не мога да ви почерпя виртуално , нещо не се получава май не мога да се справя

Аз да се похваля ходих днес на фитнес и мисля да започна по активно два пъти в седмицата ще ми дойдат екстра от като съм родила съм свалила 18кг newsm44 и съм много доволна имам още 10 кг. до като си върна старото тегло онзи ден качих една моя  снимка в албума ама е от минала година , „е още не ме хваща апарата  Mr. Green
На болните бързо да се оправят и повече никакви болести  Naughty
А за свекървите ...ми какво да кажа моята е много добра , тиха и кротка женица само където е малко с провинциален манталитет и се опитва да прилага техники за гледане на бебе от 17 век , но като е отрежа си мълчи и каквото кажа това прави даже си мисля през коледната ваканция да изпратя двете деца за една седмица да си почина малко , а имам доста неща да свърша тъкмо ще ми стигне времето

# 353
Честито на всимки именници от мен! Да са живи и здрави! Hug
Съни мерси за пастата! Сега ще видя из нета дали пише нещо повече за нея и дали мога да я ползвам докато кърмя!Мале Съни колко сте големи вече! А ние още тепърва има да ръстем!
Тони и аз гледах в джъмбо такива костюмчета,  а иначе и в каталог на Карфур видях че има и пише че са за деца, ама незнам дали толкова мънички ще има! Иначе и аз искам да взема шапчица, ама нещо не ми харесаха пък в метро бяха все едни такива големи, но има време ще намеря нещо ако не баба му ще ушие!  hahaha
Оф пак наближава време за вечеря и вече незнам какво да слагам! Нещо това готвене ми е станало доста досадно откакто се роди бебчо, въобще не ми се влиза в кухнята, а преди толкова обичах да готвя!

# 354
Съни то как да не искам имах страхотна бременност, страхотно раждане а сега имам и страхотно бебе, пък и ще се борим до момиче( само да не увеличим много прираста) Laughing, но ще видим кога точно ще почнем пак ако зависи от мен ще е веднага Embarassed
Ама и вие колко сте пораснали браво на Али а и е толкова хубава пу пу

Ние сме  на 1-ви на консултация но предвиждам че ще сме пораснали много вече гащеризончетата от 0-3 не ни стават почнахме с размера 3-6 расте като гъбка

И аз чакам нашия тати да се прибере да му предам щафетата и да ходя да готвя за днес си е поръчал кюфтета с картофки и понеже съм добричка ще се постарая Heart Eyes Simple Smile

# 355
Radostina87-браво за позитивизма!!! Честно казано и аз се наслаждавах максимално на бременността си и сега ми липсва. И сега грижите около Кали не м итежат, напротив-зареждат ме с енергия. Много бихме се радвали, ако тя си има братче, или сестриче Wink

# 356
Hubellena опитай сама да си правиш нагревки и да масажираш гърдата. Пълниш едно шише малко от минерална вода с толкова гореща вода, колкото можеш да търпиш и масажираш към зърното, така че да разнесеш топчето. След масажа, даваш да бебчо да кърми или се опитваш да цедиш. Може да си правиш и компрес със студен зелен лист, който слагаш под сутиена и стоиш с него. Това плюс ударната доза летицитин, горещи душове .... трябва да се оправиш.

Да споделя за помпата за сополки, която се връзва към прахосмукачката - просто е супер! Peace

Вкъщи сме като лабораторията на Декстър в момента  Joy С прахосмукачката смучем сополи на беба и баткото, после бръмчим с инхалатора, защото пък се оказа че баткото е пред асматичен пристъп. Таткото се разхожда с парочистачката из къщи сред кълбета пара....Абе картинка сме, голяма.  hahaha Женени с деца Joy

# 357
Пепи, може и майка ти да има право жената. След като в болницата нищо не са открили Sad Ние водихме малката при една туркиня в Повдив - баба Саджиде (дано не бъркам името). Ля куршум на малката, но ако има уроки пак ще каже. Мога да разпитам мъжа ми къде е, ако искаш, че аз не познавам кварталите на Пловдив и не помня адреса.
А сега прочетох, че вече суче, браво  Hug
Лилеби, и на нас не са пускали изследвания, но сополките са бели на цвят, т.е не би трябвало да е бактерия. Като цяло и мен това с талоните и направленията ме вбесява – знам, че за децата няма ограничения, а предишната ни педи ни е дала за 3 г. толкова талони, колкото са пръстите на ръката ми и то все с клизма с извинение. Голям зор, голямо чудо, а уж по ТВ преди месец казаха, че има много неизразходвани талони по каса и до края на годината нямало да има ограничения за хората... В тази връзка като питах педиатърката на Жорко за ортопеда – кога трябва да се заведе и тя каза до 4 месец най-късно. И веднага добави – сега нямам талони, ще поискам от колежка... Ядосах се и й казах, че ще водим малкия при д-р Хазбун в Пловдив и си плащаме и не ми трябва прословутата Здравна каса  Confused
Ънвизибъл, успокой се, мила! Това е най-важното, за да имаш кърма. Бъди спокойна – има едно упражнение, което да си правиш наум. На мен много ми помага – просто дишам и си казвам: "вдишвам спокойствие", и когато издишам си казвам “издишам стрес“ и така се успокоявам. А за термометъра – моля те, не го прави повече, опасно е, недей. За мен бебка просто е гладна. Наистина ли не сте я мерили досега? Отиди при педи още днес – не за преглед, а за измерване. И ако може направи и пробно кърмене пред нея. Много ми е мъчно за теб, защото сякаш чета себе си от преди 3 години. А свекърва ти е за убиване, честно!
Бейби Кейк, как се констатира тази непоносимост към лактоза? В смисъл какво да направи Пепи, при алерголог ли да отиде? С предното ти дете имала ли си такъв проблем?
Киса, не се тревожи за Дактарина -много майчета мажат с него, аз също с него лекувах дъщеря си преди 3г. Много ефикасно лекасртво е и бързо ще облекчи дететнце.

# 358
  • Нейде из лудите гори...
 Hug Здравейте, момичета Simple Smile
Бяхме на гости на баба ми и малката загладня... но докато се приберем реши да дремне преди ядене и сега имам време да драсна някой ред...
Хубелена мила, Hug дано час по-скоро да има ефект от нагревките и отново да гледаш на кърменето като перфектно  Praynig Ти си силно момиче и съм сигурна, че ще преодолееш това предизвикателство  Hug
Киса Веднъж ми се наложи да оставя бебка сама в нас и ми излетяха всички ангели ... за 5минути отсъствие.. направо щях да се побъркам ... а детето си спеше сладко и спокойно... но определено не бих го повторила  Naughty.. Обличам я подобаващо .. слагам я в слинга и така  до магазина..
Ради Искрено се изкефих на поста ти  Peace И те подкрепям напълно.. също мога да кажа смело , че имах прекрасна бременност, лесно и светкавично раждане, а сега прекрасно бебче.. а и искам да имам многодетно семейство.. 7 например...  Laughing

Ние днес пуснахме документи на малката за червен паспорт... голямо шоу беше докато й направим снимка... но най-накрая лелката избра една снимка, на която Ая е оплезена .. та така Simple Smile В следващите 5 години ще пътуваме с оплезено бебе на паспорта  Mr. Green
Утре няма да има 3 часа ток преди обяд заради профилактика и се чудя какво да правим .. дано не изтине много апартамента за това време  Praynig Хубава вечер, момичета  Hug

# 359
Привет, мили момичета!  Hug

Най-после имам малко свободно време да се включа в темичката! Много ми липсвахте и се извинявам, че се загубих за толкова дълго! Свободните минутки ми бяха много дефицитни, откакто Макси се роди. И все още са, всъщност - но въпреки това ще се постарая да съм по-редовна.  Peace

Ние вече сме си у дома и сме самички - таткото ни по цял ден е на работа, а мама си тръгна и сега с мъничето се гледаме двамката. Не знам как е при другите момичета, които имат първо бебче, но аз чистосърдечно си признавам, че понякога ми е много трудно - понякога имам усещането, че или кърмя, или сменям памперси и къпя или мия малко човече, или приспивам, или успокоявам бебчето... Сякаш в това се състои денят ми... Макси има колики и на моменти плаче неудържимо (понякога и аз с него, като го гледам как се мъчи). Нямам време за себе си, нито пък за нещо повече от дежурното оправяне на дома, миене на чинии, пране и т.н.  ooooh!

Днес ще бъда по-кратка, защото прочетох само постовете от последната страница. В идните дни ще взема отношение по темите, които разисквате.

Сега искам само да пиша за късата юздичка. Макси имаше такъв проблем, но го ликвидирахме още на 5-тия ден след раждането. Констатираха го още педиатрите в Майчин дом. Това е често срещан дефект, който пречи на ефективното засукване, в резултат на което храненето се превръща в изпитание и за детето, и за мама. Мъничето не може да захване зърното по-дълбоко и да засуква млекцето на по-големи глътки, а кърменето става изключително болезнено за майката заради израняването на зърната вследствие на това. Проблемът се решава като юздичката на езичето се срязва съвсем мъничко (става въпрос за няколко милиметра). Процедурата е рутинна и се извършва дори от някои стоматолози. Нас ни насочиха към д-р Леонидов във Варна и човекът си свърши работата перфектно. Макси се разплака при опитите на доктора да му отвори устата, но срязването на юздичката понесе съвсем геройски и не реагира по никакъв начин. Аз се страхувах повече от него и излязох извън кабинета, докато доки си свърши работата. Когато се върнах, намерих съпруга ми и доктора ухилени, а сина си - дълбоко заспал.  Laughing
И още нещо - добре е при наличието на такъв проблем, корекцията да се направи възможно най-рано. По-добре е за детето, защото в по-късна възраст късата юздичка може да стане причина за неправилно израстване на зъбките или затруднено произнасяне на някои букви. Пак казвам, корекцията е минимална и безобидна. Няма страшно!  Peace

Имам и един въпрос: посъветваха ме да си купя от аптеката анасон за коликите на малкия. Съпругът ми донесе кутийка с анасонови семена, върху която е обяснено как се запарва, но не и в каква дозировка се прилага при бебенца получената запарка. Някой ползва ли анасонова вода против колики и в какви количества давате на дечицата си? Благодаря предварително!  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт