Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 366
  • 713
  •   1
Отговори
# 360
Здравей Windy, много се радвам да те видя отново сред нас  Hug
И ние се гледаме сами с Яна и само дебнем таткото да се прибере от работа да му предадем щафетата, ама някак си все ми се струва, че щафетата пак си остава в мен  Laughing
Само събота или неделя ги оставям да се гледат и хващам пътя с приятелките  Peace

# 361
 ura Alter Ego, много ти се радвам, на теб и свежестта, с която нахлу и, разбира се, на аромата на кекс и гълъбови курешки  Mr. Green Надявам се Катерина да приеме един закъснял поздрав по случай именния й ден. Сигурна съм, че не й пука много, нито за поздрава, нито за именния ден  Heart Eyes

Windy, радвам се, че се върна  Hug

Очите ми се затварят  Simple Smile

# 362
  • София
до ЛЛЛ
Искам да питам  , ако спра да давам кърма, докато пия Метергин, после дали има шанс да иска да суче?
Мисля, да и давам да суче, и ако пак така не иска, тогава да и давам миломил.

След като дохранвам по колко да и приготвям, при кърмене 7пъти на ден, а тя е на 29дни?

Шанс има  Simple Smile , но дали е необходимо да се поема този риск? . Според краткия справочник "Medications and Mothers' Milk" на Dr.Тhomas Hale, 2010г. стр.178 Метергин е с ниво на риск L2(SAFER - безопасно). В повечето случаи лекарите намират за съвместим медикамента с кърменето. Би могла да се консултираш с гинеколога си дали изобщо се налага прекъсване.

Дали е удобно да попитам, от кога приемаш Метергин? Той може да повлияе на количеството мляко, за това е добра идея да следиш памперсите в периода на приема. Ако бебето приема само кърма, без вода/захар/глюкоза и кърмата му е достатъчно, пълни поне 5-6 напишкани памперса с почти безцветна урина, без остра неприятна миризма. Зеррин ака по-нарядко, което не е притеснително, ако когато се изака, акото е по-обилно, няма лоша миризма, тъмен цвят или запек(топчесто ако). Какво е положението с памперсите при вас?
 С по-често кърмене( Да речем на 2-2.5 часа или колкото бебето пожелае) бебето може да успява да си получи нужното количество мляко.
 "Запека", който може и да не е запек   Wink , е възможно да се дължи на капките против колики. За такава "екстра" споделят доста майки и лекари.

Също споделяш, че бебчето нервничи и отказва и другата гърда. Сега какво е положението? Как върви кърменето? Колко често суче, от едната или и двете гърди? Зеррин от самото начало ли нервничи или след като посуче  и отмине активното сучене, където гълта мляко на всяко засукване? Ползва ли биберон-залъгалка?
 Ако Зеррин отказва да суче изобщо, това не задължително да е край на кърменето. Има трикове, които са сработили при други майки и те успешно са върнали бебето отново на гърда. Дори да се наложи временно хранене не на гърда, то може да е с изцедена кърма.
 По отношение на количеството добавка не разбрах точно въпроса. С колко мляко да храниш, ако изобщо прекъснеш кърменето или ако само дохранваш след кърмене?

Ще са ми необходими отговорите ти, за да мога да бъда по-наясно с положението. Ако не се чувстваш комфортно да отговаряш тук, може и на лични.

Историята със свекървата е наистина неприятна. Понякога околните с най-добри чувства искат да бъдат максимално полезни, но понякога методите им могат да наранят или притеснят нежните майчински чувства. Притеснението кое е най-добро за рожбата е достатъчно при теб и без някой да подглажда. Може би, може да е от полза да поговориш със свекърва ти и мъжа ти за това, че техните подмятания не ти помагат, а те притесняват повече, че ти също искаш най-доброто за детето и се стараеш да потърсиш информация от повече места. Ако смяташ, че ще има полза, може също да предложиш да се обадят на националния телефон на Ла Лече Лига( 0888 555 385) и да споделят притесненията си. Така консултантите биха могли да дадат информация лично на тях, за да са наясно какво е нормално и какво притеснително при едно кърмено бебе. Като уеднаквите информацията, биха могли да бъдат по-адекватна подкрепа за теб, а по този начин и по-лесно се преодоляват проблемите  Simple Smile
 Майката има уникален майчин инстинкт, с който тя може да усети когато нещо с бебето не е наред и когато то се чувства добре. Когато е под напрежение и притискана с готови рецепти как да се постъпи с детето ("дай АМ", "гушни го", "не го гуши", "сложи термометър"), това заглушава инстинктите.
 И не на последно място, притеснението влияе на кърменето негативно. Ако имат желание да помогнат бебето да се нахрани, стремежът нека бъде към създаване на комфорт за теб, за да бъдеш по-продуктивна за бебето  Wink

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 02:09 от skrech

# 363
Windy, добре дошла отново, липсваше  Hug
Много добре те разбирам, аз съм по същия начин с малкия- хранене, миене,преобуване,плач(и от двамата доста често), носене- буквално до тоалетна не мога да ида. Ето, сега е 5 часа, а аз се цедя, че малкия само цокна и заспа.
За чая от анасонон, на мен ми казаха- на 200 гр вода- 1чаена лъжичка - аз така го правя, но бебо хич не го отразява-изпива с много зор и лигавене макс 10 мг на ден, така че незная дали помага..

# 364
Добро утро момичета вчера ходихме на ваксина и моето маниче не плака грам пораснали сме доста 5120, 57 см което ме радва много , казах на педито че много реве и ми изписа една хомоопатия ЕНТЕРОКИНД което е за колики и метаболизам при кармачета и да ви се похвалч от вчера детето си е спокоино само яде и спи само да не ме чуе дявола  Grinning сестрата искаще да започвам с сок от ябалка . но лекарката каза че е много рано още и аз сам на сащото мнение и мисля да изчакам до 4-ят месец поне  Wink

# 365
  • Нейде из лудите гори...
Windy  Hug  Добре дошла Simple Smile Мисля, че всички мами имаме усещането, че дните ни са абсолютно ангажирани с бебето... То си е така  Crazy Няма лесно в този живот, но за сметка на това има толкова прекрасни моменти около този "ангажимент"  Heart Eyes Heart Eyes
Анасонов чай пия от както ни изписаха от болницата и малката няма колики (за сега)  Peace
Аз смесвам 2 чаени лъжички анасон с 2 ч.л семена от копър , заливам ги с вряща вода (около 500мл приблизително) , изчаквам да престои 1 час.. изцеждам семената и тази отвара си я пия цял ден по малко  Peace
Мисля, че при нас има ефект, надявам се да проработи и за успокояване на колики  Peace

Ние все още имаме ток и е топличко , но Еон тъкмо пристигнаха за тази профилактика.. дано си свършат работата по-бързо  Praynig

Момичета.. мислили ли сте за посрещането на Новата година?? Ние с ММ искаме да идем на някъде, но ми е голяма мъгла , как се случва това с двумесечно бебе  Rolling Eyes Та ще разнообразявате ли обстановката или ще я посрещате у дома??

Честити месечинки на сладурковците Simple Smile

# 366
И аз да се в клуча по темита за нова година мислим с моя маж да оставим бебока на маика ми и да празнува ме в едно заведение , естествено само ако всичко е на ред да няма болни  Wink

# 367
Здравейте,
най-накрая да се включа и аз, че успявам само да ви изчета, докато се храним.
Киса - бях писала няколко пъти за проблемите ми с хемороидите през бременността, след раждането (въпреки, че се наложи секцио) имах отново, даже и вътрешни. Използвах свещички - Цикатрдина (на билкова основа) и Масту (и от тях съм доволна). Хапвам овесени ядки, сушени сини сливи, пия много течности и т.н.

Хубелена - имах голям прблем с едната гърда, беше твърда, не течеше кърма и даже се беше зачервила. Имах и температура и когато спадна, отидох на физиотерапия в АГ Варна. Там, с един уред, нещо като магнит, насочен към гъдите, се оправих. За съжаление не работят по Здравна каса, но пък не е толкова скъпо - на процедура по 5 лв. Сега всичко е наред.

По-късничко ще се опитам да пиша отново:), че времето ми изтече:)

# 368
  • София
Здравейте,
да ви се похваля днес успях да се напъхам в най-стегнатите ми дънки, които обожавах да нося преди да забременея  newsm44
Да ви кажа остаряхме, но май няма да пораснем  Joy  в къщи само се караме кой да отиде да сготви и кой да гушка Нели. Като излезем на разходка тримата с ММ сме в спор кой да бута количката  hahaha hahaha
за хемороидите като родих в МД ми се появиха и ми дадоха един мехлем Пайлекс Pilex после си го купих 2,70 е и ми помогна
за нова година ние по принцип сме любители на домашната обстановка с приятели, но за сега още не сме мислили
Windy добре дошла мила много се радвам че не си ни изоставила обожавам да чета постовете ти  Hug
zellda и твоите постове много ми липсват   bouquet
Приятен ден дано се появи малко слънце, че вчера беше ужасно и пропуснахме разходката

# 369
Добро утр ои от мен! Hug

Кали спинка и аз ви чета. Сноши като я изкъпахме заспа около 21.40 и таз исутрин се събуди чак в около 7 часа, така че мама и бебе спинкаха хубаво Grinning

Много ми е гадно, че времето е кофти и трябва постоянно да си стоим у нас в една стая, тя в едната-аз в другата. Много ми липсва излизането навън.

Уинди-добре завърнала се.  Hug

За Нова Година- ще систоим у дома. Това е първата Нова Година на малкото ни съкровище и искаме да сме с него Hug Hug Hug

За килограмите- аз сега съм 5 кг. по-малко от преди да забременея.

Това е за сега от мен, по-късно пак ще се включа.

# 370
  • Варна
Ей взех да се дразня много на времето...  Така хубаво беше напекло, пък сега пак почна да се мръщи..  #Cussing out Тъкмо се зарадвам, че ще излезем на разходка и хоп изненада...  Sad  Toni77 , и на мен много ми липсва излизането навън. И хем си казвам опаковам го хубаво и газ с количката, хем ми се струва мъничък и ме е страх..  Confused  Браво за килограмите! Аз си имам за сваляне  Blush, ама нали се кърмим по-натам ще го мисля.  Rolling Eyes
За нова година не сме го мислили, но сигурно ще сме си у дома.  Wink
Windy добре завърнала се! И моето време минава в миене, хранене, гушкане.. Добре, че мама ми помага и от време на време се измъквам я за пред PC-то, я до някой магазин, я нейде другаде и малко се разтоварвам. Mr. Green
Lillebi , не съм чула някой да каже нещо лошо за тази помпичка. Все суперлативи! Даже и аз мисля да се наканя да си я купя, пък дано не ни влиза често в упореба.  Wink
marsssika за чая си мислех, че бебо трябва да го пие...  Rolling Eyes Ама виж явно и така помага. Дано да нямате колики и за в бъдеще, че при нас като стане напечено и аз отронвам по някой сълза. Много е неприятно да виждаш как го боли детето и да си супер безпомощен...  Cry
До после и дано успеем да се похвалим, че днес сме се разходили.  Praynig

# 371
Здравейте  Hug Трета нощ си спинкаме добре  newsm44 Денем ме побърква с коликите, но днес почнах да давам инфакол, дано помогнат, че като няма колики е много спокойна  Praynig
За нова година ще решаваме в последния момент, дали ще пътуваме при роднините или ще си останем в София, но със сигурност ще е на домашно, много държа първата нова година да изкарам гушната с Яна  Heart Eyes
За килограмите - аз имам да свалям още 3 кила, но нищо не правя по въпроса. Влизам в дрехите, които съм си купила месец-два преди да забременея, но по-тесните ми дънки не ми стават, а имам много хубави и ми е жал да не си ги нося  Tired
За цикъла - много ми върви  ooooh! ужас е направо. Интересното е, че не ми става лошо и не ме боли корем, а преди беше пълна трагедия до третия ден включително. При вас по-обилен ли е от нормално? Имала съм по-рано кръвоизливи, когато съм била под много силен стрес, но това беше преди години, иначе съм редовна като часовник и се чудя това сега от бременността ли е или пак нещо се е объркало с мен  newsm78

# 372
хопала-тропала Simple Smile здравейте всички! Добро утро! Ух, от толкова емоция, че имам време да пиша ми се изпариха всички думи от върховете на пръстите Grinning Grinning Grinning

И такааа при нас нещата са дооолу горе. Щерката-голямата и татко й са болнички, кихат кашлят, сополевят се, киселевят се Grinning поне 50% от тях на максимум. А ние с Косара сме в някаква кърмоантителна-противобацилна защитна капсула... въпреки, че аз не суча  newsm78.... ааааххх Grinning може да ме държи още от родилното...
Tогава, когато ми се запушиха гърдите и изцеждах нямаше как да стерилизирам, замразявам и прочее и всичко изцедено се връщаше за повторна обработка Grinning без капка свян съм изпапкала сигурно половината преходно мляко произведено за Косара. Срам, срам... не за мен Grinning
Така де... мм сега се лекуват при бабата и двамата, за да не ни заразяват.

Зелда питах те за двете дечица, защото си те представям като многорък Шива що се отнася до гледане на деца. Мен хич ме няма в тая част. Със Сузи беше зор, защото бях неопитна, а й тя си падаше инатливо бебе Simple Smile. Сега пък с двете дечица/бебета също ми идва нанагорно, защото Сузи крещи, подскача, дърпа ме за крачола и повтаря "Мааамо, мааамо, маааааааааамо ЕЛА". Пък аз й предлагам за забавление да сменяме памперса на бебето Grinning що за... И в повечето случаи, когато сме тримата сме си анблок - в четене на книжки, игри, че и тичане Grinning - на последното Косара заспива... чудно дете. И ми се струва, че за гледане на две деца ще ми дойде акъла с трето Grinning... ала това ще гледам да не става.
А относно помощниците - ще ти мине/ат (шевовете). Simple Smile

Ел Божко  Hug В твоята Еличка виждам своята порастнала Сузана Simple Smile Малко зверче. И аз не съм привърженик на шамарите, но пък напълно те оправдавам. И аз не бих се въздържала да плесна по дупето в такава ситуация. А Еличка вече достатъчно разбира.
Засега при нас няма ревност. Сузи изпитва необятна любов и желание да гушка Косара, което не й се позволява, защото: "Косара не е кукла, Сузинка, тя е живичка и малка", за да го обясня нагледно трябваше да я поставя пред метъра за стена, на който мерим Сузи и да й покажа след колко още сантиметра ще може да я учи да танцуват Grinning Grinning Grinning.

Алтър Его Колко познато...Simple Smile Вси сладкиши от Косаркината погача ометох аз. Само един кадаиф седи все още в хладилника, консервиран от захарта, да ни напомня никогаж да не правим така.

Уиди И аз знам за Анасон и Копър. От билковата аптека си купих обаче лакотогонен чай в който се съдържат тези билки и предпочетох да го давам чрез кърмата си. Дозировката е 2л копър и 2л анасон на 500 мл и трябва да врят 5 мин. Можеш да сложиш капака и да не е на силен огън.

оп Косара се събуди. до после

https://picasaweb.google.com/Ategina/Kosara#  Ето малко снимчици Simple Smile

Мела беше питала за фантастични сериали:
http://fantastivalbg.com/Movies.html
От тях имам наблюдение за Еурека и Илай Стоун - интересни са, с хумор. На мен обаче фаворити са ми британските - dr Who, Torchwood, Being Human - редуваме.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 14:16 от Nuriii

# 373
Момичета, обсъждахте оставянето на бебето само- аз не бих го правила.снощи например, към 1 часа, както си спя,чувам,че бебе се дави - скочих, вдигнах го, наведох го и се оправи, но не ми се мисли ако не бях чула или пък бебето е само...Така че,не бих рискувала да изляза от къщи.В другата стая ходя естествено, но или с включен бебефон или на отворена врата.

# 374
   Флучия -  С баткото не сме имали проблем с поносимостта към лактозата. От там разбрах че нещо не е наред защото Тео беше гладен, реве за мляко, а като всмъкне чувам как почват да му куркат червата и почва да се гърчи и плаче, понякога даже натдава писък. После пак лакомо смуче и пак се дърпа и се пане и гърче.
 Това е нещо дето ще го израсте, надявам се бързо, до месец два.
 Не са му правили изследвания. Направо ни предписаха colief и край - проблема се реши мигновенно. Детето е спокойно и си папка, натдава и спинка. Пробвахме комфорт храните - всяко AM има такава серия, но много миришат на гадно, силно на риба и детето ги отказва, те са за колики и запек. Проблема е и с карма и с АМ.
 Купили сме биберони на Dr Brown, уригваме по 2-3 по време на хранене. Всичко това по-малко помага.

Общи условия

Активация на акаунт