Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 396
  • 713
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, да ви питам нещо, да споделите опит  Peace
Напоследък Дани често пропищява и истерично започва да реве за около 10-20 секунди и после се успокоява. Прави го докато спи- съответно се събужда. Не мога да разбера- сънува ли нещо или нещо го боли  #Crazy  newsm78 случвало ли ви се е?

# 91
моят бебок от самото райдане го прави това, но ми казаха че с времето ще отмине Simple Smile

# 92
Искам да ви попитам мислите ли да слагате на бебоците не задължителната , а препоръчителната ваксината за ротавирус против повръщане , диария и т.н. Търсех дали е опсъждано в предната тема и не намерих , извинявам се ако повтарям вече дискутиран въпрос !

# 93
Ивелина, явно наистина Хип-а не засища много хубаво, затова и са записали такива невероятни количества на кутията, които няма как да се изпълнят от бебе на тази възраст. Свекърва ми е взела една малка кутия на Хумана - има пребиотик и количеството храна за възрастта на моето бебе е доста по-малка от тази написана на кутията на Хип. Излиза, че сега яде мляко колкото за 3 месечно бебе и въпреки това не се засища достатъчно. След няколко дена ще пробвам Хуманата и ще споделя отзиви.

мари_84, моят син също понякога в просъница пищи много страшно - едно такова животинско, но не мисля че е проблем. Понякога и реве насън, понякога се стряска. Много стреснато това бебе, явно много го стресирам.  newsm78

На ротавирусна ваксина аз мисля да не подлагам бебока. По принцип не съм много за ваксините, но поне задължителните ще ги мина - няма начин.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 21:24 от A_H_I_L_E_A

# 94
Здравейте, момичета Simple Smile
Ние с бебо сме сами. Тати и каката отидоха в Пловдив, че да си починем малко. Каката сега пък кашля, вече не знам какво става с нея, а от понеделник няма кой да ми помага и ако не е на градина не знам как ще се справя с двамата у дома.
Тази вечер изкъпах бебо сама. Много му харесва да се цопка. Като рибка е във водата.
За капките на Джеймисън - нашата педи ни изписа такива и цената ме втрещи 15лв.  Shocked Ама ги взехме, де. С каката давах вигантол - беше някакви 2-3 лева май. Та за тези капки и аз исках да питам - пише за бебе да се капва на пръста и да се обтрива от вътрешната страна на бузката. Е да, де, но така имам чувството, че повечето количество остава на пръста ми  Rolling Eyes Иначе давам по 1 капка сутрин до 9ч.
CVM, за Майчин дом и оченцата - малкият имаше секрет. Слагаме тобрин и почти се изчисти. Ще видим в понеделник педи какво ще каже.
Ия, кажи моля те на кого плати?
Звездичкова, радвам се, че се разписа Simple Smile Много обичам да те чета.
Unvisible, не искам да те плаша, мила, но и моята дъщеричка беше така - разреди изхожданията и се оказа, че млякото не й е стигало и съм я държала гладна Sad Децата свикват да са гладни и не плачат. Цял месец я бях измъчила преди да разбера какво става Sad На теб как ти е втората гърда - мисля, че беше споделила, че почти не суче от нея?

# 95
Здравейте,момичета! HugАз все още съм болна SadЦял ден съм с Т и не мога да я сваля,тя не е най-висока,но все пак е температура ConfusedОще не съм ходила до личната и се лекувам на своя глава,но май е време да отида да видя какво ще каже. ConfusedЛошото е,че не знам от какво вдигам Т-нито ме боли гърло,нито нещо кой-знае какво,от време на време само дето ме боли глава и ми става лошо,ама иначе....Странна работа. Confused

Иначе времето днес беше супер.Нямаше как да пропуснем разходката.Излизахме 2 пъти.Единия път за 1 час,втория път за 2 часа. Simple Smile

Добре дошли на новите мами! HugНадявам се да се включват честичко. Wink

Ия,много ви се насъбра на вас! ConfusedДано всичко се нареди и да ви се размине без пъпна херния,че само това ви липсва... Hug Hug

Ехее,Галка,блазе ти за кръчмичката...Вземи ме и меееен,моля! Flutter

Жени,дано баткото да се оправя бързо! Hug

Тони,дали не е възможно да е родилно петно? Rolling EyesСигурна ли си,че е синина...Не ми се вярва,ако е синина да стои повече от 2 месеца Thinking

Анбибан,радвам се,че при ортопеда всичко е било наред и няма проблеми.И браво на Яна-вече е голямо момиче,много добре наддава. Grinning

Ахилеа-аз от сестра ми знам,че Милумила не бил хубав.Бебето се запекло от него,но разлика в храненията-няма.А и Милумила го препоръчвали за бебета,които са един вид по-злояди и отказват да ядат друго АМ,тъй като Милумила има вкус на ванилия. PeaceДано намерите скоро решение на вашия проблем!

Мари,да-случвало ни се е 2-3 пъти.Явно е сънувала нещо.И при Дани сигурно това е проблема. Wink

За препоръчителните ваксини-няма да слагаме нищо друго,освен задължителните!!! Peace

Аз пък да попитам нещо друго:Едва ли е проблем,сигурно е нещо нормално,но понеже Боян не го е правил това,аз да си попитам BlushВчера Алина спеше и едната ръчичка не я бешесвила в юмруче,а я беше отпуснала и аз понечих да я погаля от вътрешната страна на ръчичката,малко под върха на пръстчетата,а тя се стресна и веднага си стисна ръчичката в юмруче,заедно с моят пръст и така силно стискаше,че чак й посиняха пръстите...След няколко секунди се успокои и пусна....Дали е някакъв рефлекс?! Rolling Eyes

# 96
Помислих, че съм объркала темата, до захранването ли стигнахме  Mr. Green

Съни, нормално си е, чела съм, че до не-помня-кой месец бебето може да издържи собственото си тегло, така яко стиска с юмручета  Simple Smile За температурата пробва ли с онези дреболийки. Алтър Его да не вдигна гълъбите от темата   Sad 

Ия, наистина е прекалено. Само да не се изнервите повече, ако започнете нещо. Детенцето да е добре, останалото няма да се промени скоро  Hug

Лили74, според мен не я научаваш на нищо лошо, "свикването на ръце" са бабешки глупости. Като получава това, което иска, съответно от което има нужда, ще има доверие в тези, които се грижат за нея и ще знае, че при нужда ще се отзоват. Така ще е спокойна. Нели ти го е показала, а и аз от опит го знам, че все си го носих Ники на ръце, винаги бях до него, но идеално се оправя и без мен, което беше изненада за всички - дните, когато бях в болницата.  А и бебето най-много иска да е до някой, който също иска да е до него  Simple Smile

Рамщайн (мързи ме да превключвам) сигурно могат да минат за "бял шум" Mr. Green, много харесвам един техен кавър на Депеш, иначе не съм им върла фенка  Mr. Green Когато съм го слушала с Ники наистина му харесваше и на него. Чела съм, че бебета не харесват подчертан ритъм, така че Пантера, Корн, Сепултура отпадат Mr. Green

Ние днес бяхме на плажа, вчера също. Много духа, но аз гушкам Стела в слинга, Ники се пуска по все още незазимените пързалки в Албена. Само ние на този дебел плаж, и хиляди прасковени костилки  Shocked Повече са от фасовете.

Аз не знам как да гласувам, ползвам многократни и за разходка Либеро. Ако не ползвах първите, щяхме да сме само с вторите - тях да отбележа, значи  Thinking

# 97
  • София
Здравейте и от мен скъпи мами Simple Smile

И аз да се включа в благодарностите за темата   bouquet Simple Smile

В анкетата гласувах за Пуфис, защото сега ги купих за първи път и съм изключително доволна! Ползвах първо белите Памперс - Премиум кеър. Да, доста меки и хубави са, но както и другия Памперс- Ню бейби - малкия ми е все мокър от тях - кожата си му е мокра все едно е мит току що. И няма значение колко цинк има в крема, с който го мажа преди да му сложа памперса (Бюбхен, Нивеа и т.н.) - все си е мокро горкото. Донесоха ми случайно един пакет Памперс Ню Бейби от Щатите - е няма по-гадни памперси! Все едно бяха гаражно производство  Laughing Че даже пропускаха абсолютно всеки път!!! Ужас! Преобличахме се по 5-6 пъти на ден (бодито със сигурност) Затова стоят в шкафа сега гадовете!  Close А също така дизайна им е различен - целите са бели и имат само едно слонче отпред. Като от 40те години на миналия век са. Ох мн го оплюх горките ама си ми беше мн жал за детенце докато му ги слагах!  Cry

Някоя мама беше написала, че пуфиса й изглеждат по-твърди.... И аз така смятам ама това е само от външната страна. От вътре много добре си попиват и малкия ми е винаги сух. Simple Smile
Смятам обаче да пробвам марката на ДМ - мн познати ги ползат и само суперлативи за тях слушам.

Мари аз раждах секцио и още от 6-7мия ден си бях като фъртуна Simple Smile Може би, защото съм оперирана по някакъв си нов метод за секцио и затова. (не че не знам каво представлява метода, но не исках да прозвуча като дървен философ, обяснявайки го  Grinning ) Не ме опъват шевовете, даже нищо не усещам, но от време на време, даже мн рядко, ми се е случвало някакви бодежи за части от секундата да усещам. Били нормални....  Thinking

И мойто патенце се стряска така на сън, но не винаги крещи/пищи/издава звуци. Понякога, както спи започва да се мята горкото и изведнъж се събужда и така рязко се ококорва!  #Crazy Ако можеше със сигурност щеше да скача от леглото и да застава седнал!

Аз давам вече само чай от копър на Хип. Преди (т.е. през първата седмица след като се прибрахме вкъщи) давах вода след ядене за изплакване на устичката, но в такава истерия изпадаше малкия само като я усети тая вода, че нямам думи. Педито каз, че може и с чай да се плакне устата. Отначало не го тачеше много-много тоя чай, но сега си го пие с кеф. Честно казано не знам дали изобщо върши нещо този чай, но смятам да не си правя експерименти като го спирам/сменям. Simple Smile

За сокове.... тая сестра нещо не е била в съзнание....  Blush Crossing Arms

И така, извинявайте за дългия пост, но като първи такъв малко се увлякох (май ми хареса  Laughing )

и мн извинявайте за следващите тъпи възпроси: как да стане да ме има и мене в списъка на бебетата в началото на темата? и къде да кача снимка за този колаж? Благодаря предварително Simple Smile и да не ми отгворите , не е фатално, не съм сръдлива  Laughing   bouquet

# 98
  • Vaudreuil Canada
Аз пък да попитам нещо друго:Едва ли е проблем,сигурно е нещо нормално,но понеже Боян не го е правил това,аз да си попитам BlushВчера Алина спеше и едната ръчичка не я бешесвила в юмруче,а я беше отпуснала и аз понечих да я погаля от вътрешната страна на ръчичката,малко под върха на пръстчетата,а тя се стресна и веднага си стисна ръчичката в юмруче,заедно с моят пръст и така силно стискаше,че чак й посиняха пръстите...След няколко секунди се успокои и пусна....Дали е някакъв рефлекс?! Rolling Eyes
Рефлекс е споко! Ела да видиш ние как стискаме - може да го вдигнеш на тази му ръка, но не и да си издърпаш пръста.

# 99
Съни, и аз мисля. че е рефлекс- четох, че бебета се успокоят и се чувстват сигурни, когато са се хванали за нещо и стискат. Ако Али се е стреснала от допира на сън, то нищо чудно да те е стиснала така силно, за да се успокои  Peace

# 100
Добро утро  Hug

Надявам се всички да са прекарали една спокойна нощ и да са се наспали. Аз не мога да се оплача. Заспа към 23.30, към 3 прокплака пуснах й малко сешоара и в 6.30 се събуди да яде Grinning Този бял шум е направо безценнен. Никога не съм си и помисляла за какво може да се използва, особено предвид факта, че шумът от абсорбатора ми е доста омразен Grinning

Мари 84, явно сестрата работи по старата схема, когато са давали сокчета още от първия, втория месец. Аз давам вода и чай - от копър и Сладки сънища. Но не я насилвам, предлагам, ако иска. Тя обича и някой път изпива доста.

Ahilea, доста по-рано ще помислиш за второ дете...не се притеснявай, сега са нормални тези мисли. За успокояването на Рамщайн не съм пробвала, но при нас ако се разплаче в колата единственият начин да се успокои е като надуем радиото и веднага млъква.

Елибели, Митачето има страхотна коса Heart Eyes

Ия, насъбраха ви се доста неща на главата, но всичко ще се оправи Hug А за това, че сте си платили за пореден път се убеждавам, че всичко е до съвест и морал. Аз без да платя нито един лев, освен за 2 нощувки 80 лева, не мога да се оплача от Майчин дом освен това с очето. Имам и зруги забележки относно даването на информация, но може би на фона, че се изтърсих по спешност в 23 часа вечерта без никакви документи и че спасиха детето ми, съм им много благодарна  bouquet За съжаление явно има лекари, които независимо дали им плащаш или не, не си вършат работата добре  Tired

Ahilea,
явно наистина Хип е по-малко хранително, защото ние сме с Лактана и там грамажите са за 2рия месец 5-6 пъти на ден по 120 мл с 4 лъжички, което става 130 мл готов разтвор. А може и просто да е скок на растежа и после да се нормализират нещата или да му се увеличи обема на стомахчето и да може да хапва по повечко.

Съни, това е рефлекс и много важно да го има. Ние преди няколко дена като бяхме на невролог и тя точно проверява такива рефлекси дали ги има Миа.

Оставям ви, че Миа иска внимание Flutter Лек и спокоен ден

# 101
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте Simple Smile
Ние снощи спахме спокойно , с кратко будене за чист памперс и малко храна  Laughing
Кога се започват опитите за отстраняване на нощното хранене? И изобщо как би трябвало да стане този номер???  newsm78

Флучия и на мен ми е непонятно какво ще намажа по бузката от тези капки и за това я слагам по гръб.. тя отваря уста и аз директно капвам , след което давам гърда да си хапне  Peace Също като теб преди 9ч  Peace
Съни рефлекс е .. не се притеснявай , радвай се , че го има. Дано днес ти падне Т и да не ти става така лошо  Hug

Хайде приятен съботен ден от мен и хубави разходки.. СЛЪНЦЕТО е с нас   Nature Sunny

# 102
А Мити има крусти по главата и веждите и сега съм в чудение с какво да го мажа и как да ги махам, брат му нямаше такива чудеса  ooooh!
Тази нощ става през 2.5ч. и ми взе здравето, но пък сега тати го дундурка и кротства. За сега се усмихва само на мен обаче.  Simple Smile

# 103
Доброо утрооо!
Само да не си мислите ,че съм се забавлявала много,от 17 ч като почна да хленчи Фифо,че прерасна до 8,30 в постоянен рев ,знаех си аз ,накърмих го,дадох му даже и 50 мл АМ да е по сит,заспа сладко сладко и си викам уморен сега ще спи до сутринта,да ама не в 11 ММ звъни и ми вика идвай,че вече не издържам,през 10 мин реве.Аз като си дойдох млъкна ,кротна се миличкия ,похапна и заспа при мен,но се мъчи  от корем и през ноща процърква ,а не го е правил този номер 2-3 седмици ,но явно нещо съм яла...знам ли.Но 2 часа са си 2 часа ,побъбрахме и се посмяхме с 2 бутилки бяло вино 6 мацки:)))
Ние от днес минахме на 3-ка на Хъджис ,но не ми харесват особенно,не са мекички като на Памперс.Но на ММ майка му и баща му ни направиха бебешки подарък 3 кашона с по 192 бр =576 памперса,аз предпочетох да са 3-ка ,че повече време се ползват от 4-9 кг.Сега клато смятам средно по 6-7  памперса ще имам за 3 месеца  newsm78
Сега към обед ще вземем баткото и ще ходим по разходки,че довечера пък ще имаме гости,май само на гости ще караме известно време,че поне ще съм с бебо  Thinking
Тони 77 бяхме в Бианко на центъра,където преди беше Мустанг,после мацките са продължили в Спидерчето,ама не били доволни,казаха ми да не съжелявам  newsm12,ама аз и не съжелявам,че там съм си отрасла и поотрасла,нали си бях при бебо да е спокоен breastfeeding

# 104
Anssi, на нас за крустите дерматологът ни изписа на a-derma шампоан за млечни корички( бял със синя буква А на флакона е)- много съм доволна, чистят се добре и ми се струва по нежно от бабешкия метод със зехтин и четчица:)

Общи условия

Активация на акаунт