Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 406
  • 713
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета.
Снощи направо откачих с това моето дете- така се разпищя на сън, че си изкарах акъла  #Crazy  #Crazy ама все едно изпитва страхотна болка- истеричен писък, както когато го боцнаха за ваксината. Не знам какво става вече  ooooh! Всеки път се буди като сумти и ръмжи, става много неспокоен и накрая започва да плаче, но това с пищенето на сън вече ми идва в повече  ooooh! ако някоя друга мама има този проблем, ето нещо, на което попаднах   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255732.0
Честити месечинки на всички бебоци днес  Heart Eyes да са здравички и спокойни деца  Hug
el_bozhko , за първи се брои денят на раждането  Peace
Деси , как може да тъпчат децата  #Crazy Предполагам, обаче, че повръщането е свързано и с изживяванията на Лили в този период  Peace
И да ви питам нещо:
пиете ли кафе? /аз от 3 дни си пийвам, ама съм с угризения на съвестта- не ми се струва редно някак....  newsm78 /
изварявате ли шишетата? /аз ги измивам хубаво и после ги изпарвам с вряла вода/
преварявате ли водата? /аз не- използвам розовата Девин  Peace/
как мерите температурата? /до сега не ми се е налагало, но се замислих, че бебчо сигурно няма да стои много мирно, докато я меря под мишницата, а в дупето- ще ореве света.../

# 166
И моето дете пищи насън понякога. Според мен сънува кошмар понеже като го събудя и още не може да се осъзнае къде се намира.  Laughing
Стерилизирам в микровълнова - много е удобно. Мисля да стерилизирам докато навърши 3 месеца, а после само 1 път на ден и след като навърши 4 месеца да спра със стерилизирането. И без друго после като почне да лапа играчки, няма смисъл. Той и сега си яде дрехите понякога, а най-често ръцете.  Laughing
Термометър ползвам биберон и обикновен под мишницата. Този за под мишницата ми е по-удобен, че не се налага да го мия след употреба.  Laughing В дупето не пъхам нищо.  Naughty
Водата я преварявам, но и аз се чудя до кога - може би до навършването на  9-10 месец на бебето.
За семинарите и обученията на лекарите сигурно са скъпи. Когато беше моята операция, лекарката при която ходех, беше на такъв семинар и затова ме оперира друг лекар (Алилуя!).

# 167
Деси, определено проблемът на Лили е в смяната, която е настъпила във вашето семейство. Нека да е на по-лека диета и да яде колкото иска. Ще й отмине. В петък ходих аз да взема нашия батко от детската и госпожата точно това ми обяснява, че е бил много неспокоен. Като кълбо от нерви, от време на време като се присети му ставало мъчно за нас с бебка, викал - сега сигурно се хранят или къпят и други такива изживявания. Успокои ме че вече е влязъл в ритъм, а и той не им е първият, който става батко или кака и казаха че почти всички деца ставали такива - чувствителни, разсеяни. Важното е че е грижовен и обича бебка, а не е от децата, които "искат да го връщаме в родилното" както са се оплаквали майки. Между другото започнах да се държа както преди с него, т.е. да му се поскарвам повече, да му казвам да излиза от стаята, когато храня или преспивам бебка и той май вече си влезе в релси.

За стерилизирането и аз мислех да питам, защото аз пък го правя на няколко дена. Ама то шишето с вода го сменям на два дена, дохранвам един път дневно и то не всеки ден. Не виждам смисъл. Освен това прекалената стерилност води до изнежване според мен. А преварената вода може да се спре и към 2-3 месец. Между другото когато Гого беше на 2-3 месеца много добра неонатоложка ми беше казала че няма нужда да преварявам водата, а и от нея се получавало запичане, защото при преваряването минерали и др. такива били се разграждали. Избора за преварена или не вода зависи и от качеството на водата от ВиК-то. Аз използвам бебешка минерална вода и вече не слагам захар.
А иначе за стерилизиране използвам препарата на Чико, течния. И с баткото го ползвах много ми е удобен. Иначе при изваряването много се захабяват от варовика във водата.

На Гого съм мерила температурата в дупето, но имайте предвид че там температурата е с 0,5 градуса по-висока.

И да завърша с темата за времето - вече втори ден в Русе е мъгла и след като вчера ни се извиниха за грешната прогноза днес се коригираха, ама времето е ужасно.

# 168
за коликите- ползвам Инфакол, но само 3 пъти на ден не преди всяко ядене както пише, лекарката каза, че може така, особено да и давам преди времето когато обикновено е неспокойна. а и някой беше писал, че запичат, та затова, реших така. Но след поредното НеАкане 4дни, спрях да и давам 1 ден и сгреших..........беше голям рев.
за акането и аз не искам да бъркам с термометър  #Cussing out #Cussing out #Cussing out.......ама се наложи пак  Cry Cry Cry, защо така........направо сърцето ми се къса.
за стерилизирането - аз ползвам само шишенце за чая, не давам вода и кърмя, съответно го преварявам като слагам новия чай на 1-2 дни, но лекарката ми каза, че може да го измивам с гореща вода от бойлера и било достатъчно.
за къпането ние я къпем всеки ден, но се чудя до кога трябва да е така??? Вие слагате ли сол във водата. А някой правил ли е "осоляване" мажело се с масло и сол зад ушичките, гънките,слабините и се изплаквало след това.

# 169
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте момичета, остана ми време и аз да се включа  Simple Smile
Времето вярно не е слънчево, но все пак от тук нататък все подобно ще ни е.. Обличам добре бебока и навън  Peace Определено й харесва  Peace
За стерилизацията.. стерилизирах всичко преди първата употреба  Peace Сега стерилизирам само шишета и биберони, ако се е наложило да дам АМ, иначе измивам добре (даже се заигравам  Laughing ) и оставям да си изсъхнат, това като съм давала само кърма (вода и чай не давам  Peace )
Ахилеа и аз съм с шишета на Авент, но за сега нямам забележки, но това може да е , заради по -рядката употреба  Peace
Температура не съм мерила още , не се е налагало, а ако се наложи ще трябва да отскоча до аптеката под блока, че срам не срам ... нямам термометър  Embarassed ММ не "дърпал" дявола за опашката и така и не сме купили още  Wink
Кафенце не си позволявам все още, но много ми се пие по някога.. Мари според теб отразява ли се на бебока???
Моята Ая не пищи докато спи, но църка и все едно се стряска... прави доста резки движения и понякога ме стряска. Започвам да си мисля , че си изживява раждането понякога.  Rolling Eyes
Относно памперсите.. ММ минал през БИЛЛА и като видял промоцията на Пуфис, купил 3 пакета до 6кг.. а аз мислех да пробвам с други памперси, че тези почти винаги изпускат акото около крачето  Confused Та ще си ги оползовтовя и после чак ще търся друг вариант  Crazy
Хайде спирам до тук , че забравих какво щях да пиша (ама и кърмачките сме доста разсеяни ми се струва, почти като бременните  Crazy ) и ще достегна багажа, че днес ще ние пътуването, да видим малката как ще се държи  Crazy
Честити месечинки на бебоците Да раздават широки усмивки и да гугат доволно
Честит празник и на християнското семейство! Здраве и радости

# 170
....
за къпането ние я къпем всеки ден, но се чудя до кога трябва да е така??? Вие слагате ли сол във водата. А някой правил ли е "осоляване" мажело се с масло и сол зад ушичките, гънките,слабините и се изплаквало след това.

Нали знаете че солта "опича" както се прави пастърмата например. Не мисяла да си правя детето на пастърма Simple Smile Дори според мен е вредно. А за къпането Георги го къпах до доста голям всеки ден (вечер преди лягане) и от хигиена и повече за успокояване от банята. И ники смятам така. Е това че съм пропуснала една вечер не е фатално. Така или иначе и сутрин й мия дупето, така че и къпането може да се направи тогава. Не мисля че е проблем да се къпе често бебето.

Unvisible а какво стана с твоя проблем с кървенето?
На мен ми бяха спряли всякакви течове за няколко дена, ама после пак почна и то май е цикъл, защото имаше и леки болки, а кръвта една такава ярка. И ощо взето за 3 дена спря. Аз също май ще вляза в изключението (както и първия път) да ми дойде цикъла докато кърмя. А дали е възможно да е променил вкуса на кърмата ми, защото 2-3 дена докато ми беше кървенето Ники доста се мръщеше на храната, а иначе търсеше.

А кафе си пия - даже още в родилното на втория ден си взех от автомата. Та сутрин си позволявам едно нормално за мен кафе и рядко следобед. С баткото бях станала като зомби без кафе 3-4 месеца и сега реших да не правя тази грешка. Много рядко дава отражение на бебетата.

# 171
unvisible, не слагам сол нито във водата, нито върху детето. Преди няколко години едно бебенце беше починало от осоляване, даже по новините раздухаха случая. Не знам колко са го наклепали родителите му и дали са го изплакнали, но резултатът беше потресаващ. Солта има свойството буквално да изгаря нежната бебешка кожа и не знам до колко е разумна тази практика. Едно време са слагали сол във водата (не знам в какви количества), но във онези времена нито хигиената е била на ниво, нито течаща топла вода е имало, а инфекции - колкото искаш. Та това им е бил методът на старите хора малко да дезинфекцират водата. С каката като беше бебе едни приятели буквално ме втрещиха с твърдението си, че като слагаш сол във водата нямало да му мирише потта на детето като порастне. Направо не можах да повярвам, че в 21-ви век има млади хора, които да вярват в подобна дивотия.  Shocked Мисълта ми е, че за слагането на сол има различни мотиви, но в днешно време на добра хигиена и течаща топла вода едва ли има нужда да се подлага бебето на такова нещо. Още повече, че бебешката кожа има свойството много лесно да абсорбира нещата, които са върху нея. Така детето ще поеме ненужни количества сол от водата. Затова и не се препоръчват разтривки със спирт и ракия на малки бебета - буквално се напиват. А пък поставена върху кожата директно солта може направо да я изгори. Поне това са нещата, които аз знам по въпроса.

# 172
  • София
Ахилеа, чела съм, че се препоръчва стерилизиране до 1 год. За водата и двете педита ми казаха да ползвам само и единствено розов девин и да го преварявам (едната каза по желание). Общо взето имаха предвид да не сменям вида на водата, защото чешмяната навсякъде е с различен състав (соли, минерали и т.н.), а розовия девин го има навсякъде. Обясниха ми, че до 3 год възраст децата са мн чувстителни към минералния и солен състав на водата , която поемат (с АМ, чай, каши, питейна вода и всякаквите й форми ). При смяна на водата мн често се наблюдавало стомашно разтройство с повръщане, диария и т.н. Въпреки че до 3 години ми се струа доста дълго си ме наплашиха и двете.  Thinking

cvm, една от най-честите причини за рефлукс са именно силните колики, заради които си стягат на корема, ритат с крачета и т.н. При нас обаче я отхвърлиха тази вероятност, защото не се мятаме особено мн.

unvisible, твърди се, че момченцата имат по-силни колики и затова давам преди всяко хранене Инфакол. Моя близка го даваше на детето си само 1 път сутрин.  newsm78 Каза, че й помагало и нямала проблеми, въпреки , че рядко има сутрешни колики , но както и да е де.

За къпането - според мен бебетата трябва да се къпят всеки ден , за да се избегне подсичането на гънките, а лятото вся пак и се потят. Като станат малко по-големи бебета и започнат да лазят се цапат така че няма как да не си изкъпеш детето , което цял ден е лазило. Дали по пода , по килима или в кошарата за игра все тая. Като пораснат само косата не бих мила всеки ден , че нали казват , че от глава и крака най-мн се изтива.  newsm78

За това осоляване не съм чувала и ми звучи даже налудничаво да си осолявам бебето като риба!

Маги, мн ми хареса това за пастърмата!  Joy

Звездичкова, мн добре си ни обяснила за тази сол , благодаря   bouquet И аз съм го чувала специално това за потта, втрещаващо е , наистина  #Crazy

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 14:37 от Liika

# 173
  • варна
мари_84 незнам дали и преди ти беше споделила ,че пищи детето .Защо не му пипнеш главичката дане е мека.Детето на братовчетка ми като малко е имало рахит и внезапното пищене е един от признаците .Тя беше казала че главата и била станала много мека.В нета бях чела ,че изпотяването  на главата при спане и сукане също е симптом.
А понякога дечицата просто си плачат на сън и Габи го прави по някога ,много е неприятно.

Я ми кажете термобоксовете служат да стои топло шишето,например акоискам да ида на по дълга разходка мога ли да сложа топла вода за АМ и като доиде време за хранене да си разтворя млякото в нея.

Стерелизирам шишетата след всяко хранене ,направо ми писна вече ,но няма как.

# 174
Мимененцето 123 освен за това, може да слагаш и водичката на бебето в нея, защото сега бързо изстива.
А това за изпотяването не го знаех  newsm78 Гого се изпотяваше докато го накърмя и наистина му беше омекнала главичката към месец и половина - два и се наложи лечение с Вигантол по схема. Ники не ми прави впечатление да се поти, ама утре на консултация ще я погледне лекарката.
Аз да попитам сега на един месец коя ваксина се поставя?

# 175
  • Пловдив
Здравейте момичета,

Преди 3 часа се прибрах у дома.
В четвъртък след като Иво втори ден отказваше да се храни ни приеха в болница за наблюдение. Прояде чак в петък привечер. До тогава пищеше и се дърпаше от гърдата, като от отрова.
В болницата се срещнахме с Kaliopa- бяха в съседната стая, а в петък ни  настаниха и нас там.
Слава богу и Борислав бързо се възстанови и днес и тях ги изписаха. Лошите преживявания са вече зад гърба ни и с Калиопа си обещахме следващата ни среща да е в някой парк.

# 176
  • Пловдив
 Здравейте момичета  Hug

Не съм писала няколко дни, защото бяхме в болница с Борислав  Cry В четвъртък сутринта вдигна температура, милия, 38 градуса .Веднага отидохме при педито и тя ни прати за изследвания в болница.Каза че не било нормално толкова малко бебе да има температура, а и ваксина не му е слагана. Аз като ревнах, така се притесних.И хайде във ВМИ, приеха ни веднага , кръв, орина,ехо на корем,глава -всичко ок, откриха му някаква инфекция и бяхме на АБ няколко дни в болицата. Сега вече сме си вкъщи.Дано от тук нататък всичко е наред .
 Все пак имаше нещо положително в цялата ситуация.В една стая се оказахме с Пепи.Нейният Ивчо не искаше да яде та и на него изследваия милия, но прояде. Сега и те са си вкъщи и са добре.
 Така и сега да се оплача от условията в детската болница на ВМИ в Пловдив. Ужасно мръсно, старо и неугледно.ПОд всякаква критика.МОже да има специалисти,но стаите бяха просто пълен отварт,чак ми се ревеше,дано скоро ги оправят.Ако не бях видяла с очите си в какво състояние са ,нямаше да повярвам ,че има такова гадно място и то за деца  #2gunfire
 Ох.оплаках ви се едно хубаво,за което моля да ме извините,но имах нужда да си излея душата от неприятноте емоции от предходните дни.
 Извинявам се че не се включвам по темите ,но не съм ви чела,ще се постарая по-късно.
 Лек и спокоен ден на всички  Hug

П.П Пепи писали сме по едно и също време  Mr. Green

# 177
За осоляването доколкото знам вече е отречено от медицината. На нас ни казаха да не слагаме нито сол, нито яйце, нито нещо друго във водата. Солта можела много да раздразни кожата, а ако се прилага директно върху кожата - направо да я изгори. А от яйцето можело да се получи алергична реакция или обриви.
За стерилизацията някои казват до година, в една книга четох поне до 6-тия месец. Сестра ми е стерилизирала до 4-ти включително, а аз мисля до 3-ти. Като гледам има много майки, които са се отказали и по-рано.
За водата нашата педиатърка пък ни каза да даваме чешмяна вода, че бутилираната не се знаело дали наистина е изворна и т.н. Това понеже в началото купихме Девин с розов етикет, но бебето много повръщаше на фонтан (което може да е било и заради АМ или нещо друго), но ни каза да даваме преварена чешмяна вода. Иначе водата, на която си има етикет, че е специално за бебета, не би трябвало да има проблем. За момента обаче даваме от чешмата и няма проблем с това, но по-натам като спра да преварявам водата, ще купя от тази дето е специално за бебета.
За шишетата Авент сигурно наистина от много употреба съм ги окепазила.  Laughing Храня бебето 6 пъти, а имам само 2 Авент шишета и 2 на Чико, но тия на Чико не ги ползвам много. Та явно е от много употреба, но все пак 1 месец живот ми се виждат малко дори и при тая употреба.  newsm78

# 178
Пепи и Калиопа,много съжалявам за това,което сте преживяли Hugдано ви е било за пръв и последен път Praynig

аз да се отчета какво бебе сме си отгледали,понеже бяхме днес на консулт. доки все ни казва,че сме го родили едномесечно и не може да спре да му се начуди и нарадва-ама,как е върти,как се заглежда и въобще какво е реактивно. та, сега "чудото" тежи 5,340 и е дълго 59 см. биха и ваксинката и и развалиха доброто и усмихнато настроение от сутринта Confused после ни пратиха на ортопед-значи, аз хахавелите сама ги надушвам явно-добър специалист с вида на веселия луд Grinning първо ме пита на колко е детето и се обръща към мъжа ми "да идеш веднага да купиш на госпожата едно кенгуру. по 2-3 часа на ден да стои детето в него и когато госпожата се умори, ти да я сменяш. трябва детето да е през цялото време разкрачено!" после имаше преглед на ехограф и тирада за кърменето " до 6-7 месеца да се кърми детето поне,но след първата година е излишно. аз вас ви виждам,че имате,но има жени,които нямат кърма. а има и такива,които не искат да кърмят,за да не си развалят бюста. такива трябва да ги глобяват по 5 000 лв., 'щото българинът само с тояга се оправя". добре си свърши работата човекът и хубавичко ни разсмя. моят мъж цял ден ще го имитира как ми показва да стоя в поза "мирно" с бебето всеки ден на терасата Laughing а от утре почваме вигантол Peace

ох,всичко хубаво,ама днес юлия ми е спокойна максимум 30 мин. след кърмене и така дъвче залъгалката,че с държача ще я изеде.докато не дохраня с АМ,не се кротва Thinking а на мен не ми се дохранва толкова често-колкото повече вкарвам химии и въздух в тумбачето,толкова по-зле за коликите. така си мисля Peace

# 179
  • София
Мименцето, 2 термобокса имам - на Авент и другия не го знам какъв -подариха ми го. И двата са като хладилни чанти, не термо! Бях потресена направо в парка като се разпищя малкия за ядене и  като вадя водата - ледена! В таков априклкючение се видях тоагва....  newsm22 ooooh! Реших си елементарно и сигурно проблема -  с термос! 10лв е, 500мл термос от Джъмбо - мн са си хубави има и избор на модели и цветове. Мн съм доволна и си правим поне по 2 или 3 хранения навън като излезем в парка.

Маги, как така лечение с Вигантол? На колко беше бебока? Вие така или иначе от 1вия месец трябва да почнете вс ден по 1 или 2 капки за фонтанелата (количеството зависи от педито). Ти ще си я питаш утре де Simple Smile Сега на 1 миес се слага 2ри прием на Хепатитната ваксина , която почти няма реакции. Педито даже ми каза, че почти няма деца, които да са неспокойни след нея. Само да не вземеш да го къпеш детето след ваксината, че аз бях на крачка да я свърша тази глупост, защото никой не ме предупреди. Михме си дупето на мивката след акане и му бях намокрила крачето, добре че не се изрина!  ooooh!

Ето ти и имунизационния календар:
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_760_0.html

Пепи и Калиопа мн сте сладки - как пишете по едно и също време Simple Smile Радам се мн за вас и дечицата ви, че вече са добре. Горките какво са преживели само  Cry

Ахилеа, бебешката вода предполагам , че е си е ок и без да се преварява и т.н. , но дали я има навсякъде я се замисли? На нас може да ни се налага често да пътуваме и няма да се помъкна със стековете вода я  Joy А чешмяната вода навсякъде е различна по състав и не може да се рискува с нея, въпреки , че ще я преваряваме. За девин розова не съм чувала досега някой да има проблеми с нея, но я предпочитам със сигурност пред чешмяната. Поне се очаква , че държавата контролира производстово й. А държавата кой я контролира? Колкото по морето - фекалките се изсипват до пречиствателната станция и там до нз си кой си курорт и те не знаят с каква вода си мият лицата сутрин  Sick  #Cussing out #2gunfire Joy

Общи условия

Активация на акаунт