Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 364
  • 713
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, и ние са наспахме тази нощ Дарина се събуди в 5 и 30ч. но баща и стана да е храни -той и без друго си става рано та така хващам намалението  Mr. Green
Тони срещата утре май ще отпадне нито има желаещи нито времето е много за излизане и по дълги разходки

Windy добре завърнала се  Hug
анибани браво че сте се наспали и ние започнахме да спим  Laughing при мен цикъла по принцип ми е много оскъден и кратък , а сега като ми дойде имах чувството че ще се удавя в кръв  #Crazy  

# 376
Skrech Благодаря за отговора.
Пробвала съм всички пози. Последната, физиологична поза ми беше много любима в болницата, когато бях прясна родилка...
Вече съм се примирила, че такова ще ни е кърменето.
Просто бебето нервничи, защото се напъва да се изходи и от това са гълтоците въздух и забързаното дишане. Оригвам, държа в поза, да му е по-удобно за облекчаване и пак се кърмим... Не е кой знае какъв проблем, но при едно кърмене навън няма да е комфортно.
Иначе не изцеждам и кърмя предимно от едната гърда, другата предлагам много рядко.
Не засичам, когато пусне пак предлагам ако ли не е дълбоко заспала.

На 27-ми очаквам да науча нещо, което ми е убягвало, а и би могло да се направи показно при това с моето бебе  Simple Smile

# 377
Записвам се в новата тема с огромно закъснение. дано успея да ви изчета назад.

# 378
  • Варна
Lillebi, marsssika Момичета благодаря за съветите и подкрепата. При мен нещата стават все по-зле, вече едвам издържам. Дори жените в ДКЦ-то, които ми правят нагревките се учудват, че нямам никакво облекчение. Днес пак си поплаках от болката и ми стана още по-зле когато детенце ме погледна, имам чувството, че и тя усеща.  Cry Cry Cry

silvi-85 можеш ли да ми кажеш дали този уред(като магнит, за който си ми писала) е Радар, слагат ти го срещу гърдата и я затопля или е някакъв друг?

Моля ЛЛЛ за помощ..от горе долу 1 седмица имам запушен канал на едната гърда, правих топли компреси, изцеждах, предлагах първо болезнената гърда, пих лецитин, сменях позите, но нищо не помогна. Сега ходя на нагревки, но също ефекта е никакъв, става все по-болезнено за мен. Вече ми е доста трудно да издържа на болката, а не искам да се отказвам, детенцето си сучи добре и си наддава. Ако вие може да ми помогнете с някакъв друг метод, който мога да пробвам, ще съм ви много благодарна.

# 379
здравейте!
Ние снощи имахме за първи път гости и съответно аз бях на повикване през 15 минути при бебето. Накрая стигнах до извода, че Ники не е гладна, а просто иска да е с мен. Отново като легнах с нея и я оставих да си сучи колкото и до когато иска заспа. Та така от 12 до 6 ме остави и аз да спя.

За Нова година аз също искам да съм си в къщи с децата. И без друго като порастнат няма да искат да са с нас Simple Smile Може би еще поканим едни приятели с децата им за компания и на батокото и така.

# 380
По повод на предлагането на биберона залъгалка. Моя син за първия месец 3 пъти се дави до посиняване в съня си. Не мога и да си помисля да го оставя сам даже и за минута. Много страшно беше. Лежахме в болницата. Като ни изписаха докторите ни казаха че ако детето заспива с биберона си намалява риска за синдрома на внезапната смърт с минимум 50%. Можете да предположите : кой каквото прави аз тъпча биберони. Той го плюе, аз му го давам отново.

# 381
до ЛЛЛ
от вчера и давам вече вода, защото някой ми каза, че може затова да не ака. Иначе мокрите памперси са на всяко хранене, т.е 7пъти на ден, като 1-2 да не са така обилни. А аките на 4дена, който прави с помоща на термометър са зеленикави, на твърдост като паста за зъби, лепкави, и доста обилно, мисля си че се насъбират  Cry Cry Cry Cry Cry
От едната гърда отказва да суче, ако я излъжа 5мин и толкова. Преди се хранеше по 30мин, а сега след 15-20 мин започва да се дърпа да оставя.Като понякога я дърпа дразни се, пуска и плаче, но като я стисна има мляко... newsm78 newsm78 newsm78
За АМ питах, ако добавям след хранене.
Ползваме залагалка, защото тя плачеше, ако не е на гърдата, а дам ли да суче, сукне два пъти и спре, само я държи в устата.

за коликите, някой ползва ли етерокинд? Доволен ли е? Ползва ли и друго заедно с него.
Малко е неудобен с това 30мин преди ядене, тя като се събуди да яде....не 4ака, а 30мин след ядене незнам дали е толкова ефектовен

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 13:54 от unvisible

# 382
CVM- кофти, но ще се наложи да отложим срещата най-вече заради дечицата, 4е е мног студено. Мен бяс ме е хванал да си стоим у дома по цял ден, че много обичам да съм навън, но няма как. Все си повтарям, че е заради детето.

# 383
здравейте!
аз днес съм значително по-добре,а пък и температурите тук вече са над 0-та,та се разходихме с бебето. днес човекопотокът в нашия град е към Хиполенд,понеже има 25% намаление на всички стоки. та купих и първият коледен подарък-за Лили, разбира се: кола Светкавицата Маккуин с дистанционно управление-ще си падне от кеф Party Дядо Коледа в детската градина ще и донесе много красива, илюстрирана книжка с приказки, а за погачата на Юлия (в случай,че никой не се сети да донесе подарък и за Лили) съм взела едно мини-пони със скутерче. Юлето си тръгна от Хипо само с едни дрънчащи пантофки, но те пък са и големи. рано ни е за проходилка или столче за хранене, а тя от друго няма нужда засега......пък и какво ли му разбира тиквичонката Whistling сега съм и сложила пантофките до главата и тя им гука Heart Eyes

човек много се разтоварва,когато пазарува за децата-можех и още пари да похарча Flutterмного драго ми стана от това,че около щандовете с книжки имаше най-голямо стълпотворение......и аз май трябваше още някоя книжка да взема Thinking

# 384
аз ползвам етерокинд от вчера в сачетание са биогая и сам много доволна малкия само яде и спинка а преди какво беще само рев, педито ми каза да ги слагам в млякото 3пати по 5 капки , но не ми е казвала да чакам 30 мин Thinking

# 385
Аз се връщам от консултация. Бебето ме изненада, че не рева много след тия ваксини. Очаквах много повече да се дере като го знам какъв е ревльо, но май повече реве като го мажа с крем по лицето, отколко като му бият инжекции в бутчетата.  Laughing
Лекарката много ме развесели понеже също ми каза да почна да му давам ябълков сок по 1-2 лъжички и постепенно да увеличавам, докато стигна до 20 мл/седмица и тогава може да му давам от шише и да почна сок от моркови.  Joy Аз пък като ще я послушам.  Laughing Може и другия месец да пробвам де, да видя какво ще стане. Май само сок не е пил до сега - иначе чайчета се наложи.
За запека не ми даде съвет за АМ. Нито ми каза да го сменям, нито ми каза да не го сменям - остави аз да си реша. Каза да му давам овесена вода.  Shocked Аз я питам " Е нали има глутен и не трябва да се дава на толкова малки бебета?". Тя ми отвърна, че нямало глутен в овесените ядки, а в пшеницата.  newsm78
Това което ми хареса е, че каза да му забелваме пишока по малко и ако до 11-12 месеца не стане номерът, тогава се предприемат по-драстични мерки. Добре че не прилага рязко забелване, от което ме беше страх.  Sunglasses
Бебчо е качил 1.200 кг - вече е 5.800.  Sunglasses
Гледам, че сте доста напред с килограмите - в смисъл, че добре сваляте, не нещо друго.  Laughing АЗ уж добре започнах ама засега съм в застой. Май последните 7-8 кг няма скоро да ги сваля освен ако не променя нещо в начина си на живот. Вчера се опитах да си сложа един сутиен от преди забременяването. Да ама не - половината цици ми изхвърчаха отвън и бях направо истинска бомба ама чак 1 метър пред мен едва ли не.  Laughing Ами ще си нося явно сутиените за кърмене още кой знае колко време.  Sad Панталон от преди забременяването не смея и да обуя, за да не се сдухам. Радвам се на факта, че тия от бременността вече са ми доста хлабави (с регулираща талия са и могат да се носят дори и без корем). Особено едните ми бяха утеснели към края на бременността дори и в краката, а сега са ми широки и се радвам на това. Все още не съм си намерила батерия за кантара и не знам как вървя с килограмите.  Sad Хубавото е, че поне блузите и тениските от преди ми стават.  Laughing

# 386
Здравейте и от мен!

Радвам се че съм предизвикала усмивки с позитивизма си Laughing

Говорите за колограми- мен ме е срам да си кажа че почти нищо не съм свалила, но и не си давам зор не се харесвам но явно не достатъчно за да предприема мерки

За Нова Година- ние последнитр 6 години се събираме в къщи и мисля че и тази няма да е по различна само дето май ще сме си сами с бебо защото всичките ни приятели  имат социален живот а ние малко се изолирахме, но пък за сметка на това съм сигурна че ще си изкараме супер щом ще сме си тримата. Толкова години чакам бебо да се появи и да изпълни празниците ни че нямам намерение да пропусна и един миг с него.

За цикъла- на мен май още не ми е идвало. Преди повече от месец ми спряха лохите след няколко дена се появи пак зацапване и от тогава нищо. Не кърмя и незнам дали да се притеснявам, нямам никакви признаци че ще ми идва, но за сметка на това ми се появи бяло течение и то доста обилно, ох хич не ми се ходи пак на преглед................... Sick

# 387
здравейте! благородно завиждам на всички маминки, чиито бебчета спинкат добре. мойто зверче спи точно по 30 мин./в добрия случай/ и после се започва едно мрънкане. гадните колики го мъчат много, пък и на всичкото отгоре като сънува нещо и като размаха ръчички и крачета накъдето той си знае и веднага се стряска и приключва със спането.
относно беленето и пъпчиците на дупето педито по телефона ми каза, че така се приспособявало към новия начин на живот като се лющят /въпреки, че то вече веднъж си се обели цялото телце/ и ми каза да си направя разтвор от калиев перманганат и при смяната на памперса да мажа с тампонче и да го оставям на въздух за 4-5 мин. и да не мажа след това с абсолютно нищо. искам да попитам може ли да се направи повече разтвор и ако да - къде да го съхранявам, или трябва всеки път да правя нов.

# 388
  • София
Здравейте!
Малеее това мойто дете от вчера се храни през 1 час и иска само гърда. Не иска да яде от шише. направо съм скапана за сън  Crazy И сега виси върху мен- суче и дреме #Crazy

Киса, не се притеснявай от дактарина. Елица имаше млечница в родилното и третираха с него, само след 3-4 намазвания и минал
Петкова, как успя да се вредиш за преглед в АГ-то? Нали става въпрос за този, който ти се полага след раждането? На мен ми отказаха директно, като отидох да се поинтересувам.
И аз имам чувството, че коликите ни се засилиха, вчера плака до полунощ, не можем да я усмирим Rolling Eyes
Мименце, тя твойта майка по - нетактична и от свекърва ще излезе Mr. Green
Инка, браво на Тонката, много добре наддава!
ннннн, за нослето педито ни изписа
макситрол по една капка 3 пъти дневно и от 2 дни детето спря да хърка и сумти. Кико, много добре си хапва Grinning Елица едва изяжда по 80-90гр, а е почти на 2 месеца.
Съни, Али е голяма сладурана!
За залъгалките и аз давам. Детето така се приспива, суче я няколко минути и се пренася в страната на сънищата.
За свекърите, няма да си отварям устата, че мога да изговоря доста неприятни неща, а не ми се ще.
Толкова успях да коментирам пишейки 1 час с една ръка Mr. Green

# 389
Привет и от мен  Grinning
Диването днес успя за 5 минути два пъти да повърне и то в обеми, които ме карат сериозно да се съмнявам останали нещо в стомаха му. Но пък си заспа като пън даже без залъгалка. То май аз съм си виновна, че го сложихме за първи път в шезлонга и аз уж в пълно легнало положение го турнах...ама имам чуството че главата му идва по-ниско...нагласих го да е малко по-височко и сега си нанка сладко, та след малко мисля да се тропосам и аз до него.  Laughing
unvisible, ентерокинд са хомеопатични капки и не действат като класическите. При тях не следва да има значение дали преди или след хранене се дават. Те само помагат на организма да се саморегулира сам. Отстоянието от 30 минути е просто за да се избегне смесването им в твърде кратко време с хранене, което по принцип не е добре за хомеопатичните лекарства. Но тъй като нямат директно физиологично действие като традиционните няма значение, че са приети след хранене. Още повече, че като даваш множество пъти ефектът започва да се натрупва.
Hubellena, миличка съчуствам ти искренно защото със Зори и аз минах през този ад. Тогава някакси Зори успя да засуче и да омекоти гърдата, а от там аз с леки масажи и помпата да доизцеждам гадния канал, който дори и сега става по-твърд като се налея. Тогава обаче нашата педиатърка ми изписа да пия и антибиотик - Оспамокс за няколко дни, понеже твърде дълго съм била с температура и подозираше, че може да е започнал мастит. Та не знам дали антибиотикът не помогна също в комбинация с лецитина. А нашата доки дава класическо лекарство само, ако си на умирачка. Лекува ни с хомеопатия. Та тогава много ме впечатли с този антибиотик. Консултирай се дали подобно нещо не би могло да помогне.  newsm78 Стискам ти палци бързо да се реши проблема, че това е голям кошмар. Пробвай и да смениш позата за кърмене. От коя страна е запушения канал - от външната, от вътрешната или отдолу някъде? При мен беше от външната страна и като я слагах Зори във футболната поза за кърмене тя сама съсредоточаваше основния натиск именно върху външната част на гърдата и като чели по-добре изпразваше тази зона. Слагаш възглавница до теб и беболинка на нея така че крачетата й да отиват към гърба ти, телцето да е до кръста ти и брадичката като засуче да опира именно в зоната, която се запушва и така я масажира, отделно самата сила на засукване изпразва по-ефективно именно каналите в тази част. Аз влизах да се цедя с помпата и под топлия душ за да може тъпия канал да се отпусне по-лесно. Дано скоро се наслаждавате на кърменето с принцеската без такива неприятни емоции.

Общи условия

Активация на акаунт