Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 361
  • 713
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте майчета!Аз редовно ви четях по време на бременността и не знаех че има теми и за бебчовците едва вчера разбрах понеже ми трябваше някакво инфо и се натъкнах на  темичката.Аз родих на 10.10 бебе Кристина 2950гр и 48см.Момичета, като ви чета все едно аз съм писала,явно повечето от нас се сблъскваме със сходни изпитания.От постовите  ви научих много неща,за които и понятие си нямах.Имах толкова въпроси,но след като изчетох и двете теми вече нямам.Приятна вечер от нас и дано всички се наспим тази нощ,поне ви го пожелавам!

# 406
  • Sofia
Здравейте и от мен! Няколко дни само ви чета, без да пиша, нещо нямах настроение.

Днес водихме Елиза на гастроентеролог и й поставиха диагноза алергичен гастроентерит и колит. Тя ака слуз от един месец вече. На мене ми назначиха строга диета, която аз спазвам вече от 3 седмици, защото доста бях изчела и промяна няма. Отложиха й ваксините засега, ще видим до кога. Как ще я борим тази алергия и от къде ни дойде до главата, като нямаме никакви алергии в семейството и в рода...  ooooh!  ooooh! Ето това са последствията от "ценните" храни, които ядем и "чистия" въздух, който дишаме - пред лекарските кабинети е пълно с алергични бебета и деца. Много ми е мъчно ...  Sad

Тони, ние излизаме всеки ден въпреки студеното време. Децата трябва да се извеждат, не я затваряй Кали вкъщи. Облечи я с по-дебели дрешки, увий я плътно и я извеждай, няма да я  простудиш, иначе много ще се изнежни детето. Аз моите ги извеждам поне по 1 час през деня, а ако е по-приятно времето стоим по 3 часа в парка.

Ахилеа, не те съветвам да започваш със сока от толкова рано. Аз дадох сок на София чак в 8-9-ия месец. Даването на сок на толкова незряло стомахче може само да причини повече колики или недай боже някаква алергия. Ама какви са тези педиатри в наше време бе.... Ей, не се науичха тези хора...  #2gunfire Ще ни карат на децата от толкова рано да им даваме какво ли не. Тя и нашата педиатърка си нарежда, но аз не я слушам. А как няма глутен в овесените ядки, тази жена направо ме разби с невежеството си, а уж е педиатър. Че то в овеса, ако няма глутен, тогава къде!!!  #Crazy  #Crazy Много внимавай какви съвети ти дава!  Naughty

Пепи, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и много щастлива! nbirthday

Ние имаме оферта за заведение на Нова година и засега мислим да приемем. Още повече че цената на кувертите не е висока, противно на очакванията, пък и вече две години подред караме Нова година у нашите, защото София беше бебе. И тази мислехме пак там да ходими, но сега обмислям варианта да оставя децата на бабите и ние да се повеселим поне една вечер. Имам направо крещяща нужда от разпускане след всичките проблеми напоследък...  ooooh! На Бъдни вечер и Коледа със сигурност ще си бъдем в Кюстендил при нашите, така ми е най-удобно и приятно, хем не готвя и чистя, хем сме на гости и ми помагат. Супер ми е.  Grinning

Елиза от 4 нощи заспива към 12-1ч. през нощта и се събужда към 6-6.30ч. сутринта. Направо не смея да се хваля...  Grinning
Честити месечинки на всички пораснали бебенца!  Hug   bouquet  Hug

# 407
Хубелена - уреда се поставя точно над всяка гърда на разстояние около 15 см по няколко минути, дрехата не се съблича. Само първия път беше без, защото гърдата ми беше много твърда. Затопляне почти не се усеща. Ефект имаше от 1-ия път. Но какъв точно е уреда, дали е Радар, не знам. Мога да дам координати на жената, при която ходих, ако искаш.

# 408
Здравейте и от мен Hug

За снимките и аз поръчах от този сайт и съм много доволна, още повече от факта, че има фото много близо до нас и направо си ги взех оттам.

За пиенето на вода на Миа давам чай - или на Хип от копър, или на Хумана сладки сънища и вода не предлага. Но в началото като предлагах си я пиеше, няма определено количество, което да изпива, но някъде 40-60 мл на ден. Има случаи, когато и по 100 мл изпива, но са единични.

За биберона аз давам, когато плаче и не се успокоява по друг начин, някой път така и записва. Нашите залъгалки са силиконови на НУК. Купих и една на Авент, но не я харесва, явно обича анатомичните.

За коликите ние сме основно на хомеопатия. Това, което доста ни помага, е лежането по корем. Даже напоследък така и спи, тази нощ така откара от 12 часа час до 6.45 Grinning И мама успя да се наспи Grinning

Inka26,
браво на Антон. Много добре си наддава детето. На теб браво за положените усилия да се кърмите. Дано Боби да оздравява по-бързо Peace

nnnnn, дали е възможно на Кико да му се запушва носа от сух въздух? Защото поне на мен самата това много ми влияе. Иначе ние използваме за нос Стеримар - не знам дали знаете, че има специален Стеримар за бебета и деца до 3 години. Ние не знаехме и бяхме купили обикновения, но после видях този за деца и взех него - струята е контролирана и е доста по-слаба. А иначе сме си взели и Бейби Вак и сме страшно доволни. За храненето колко наддава? Според не са важни толкова количествата, защото има бебета, които при доста по-малки количества си качват нормално и такива, които при големи количества пак си качват в норми, както и при хората.

Съни, браво на Али, както винаги е отличничка в размерите Grinning

Radostina87, щом вече са ви умаляли дрехите 0-3 месеца, значи добре си расте Ники. На нас тези дрехи са ни все още доста големички. Засега горе-долу по мярка са ни тези за новородени или до 1 месец, но и те са ни добре като дължина, но на ширина сме далеч...финна мадама ще е Laughing

За времето, гледам си ...ние си излизаме, все пак според мен е добре. Температурите са над нулата, нали и зимата пак ще излизаме когато ще са минусови. Не знам, поне аз така разсъждавам, и гледам всеки ден да сме навън Simple Smile

За Нова година ще сме си в София с едни приятели най-вероятно. Така решихме, защото последните години все не сме доволни от местата, където ходим, а както знаете по тези празници вдигат цените поне двойно и решихме, че е по-добре на пролет например да се организираме да отидем някъде. Тъкмо и Миа ще е пораснала.

За цикъла и на мен още не ми е дошъл, а също не кърмя Thinking

Nurii, дано да оздравяват по-бързо таткото и каката и вие да не се заразявате Peace Това за обратната обработка наистина никога не ми би дошло на акъла.

Аз за излизането и оставянето на бебето и аз на два пъти съм слизала до долу и съм я оставяла сама. Тя и през нощта нали си спи в нейната стая отделно и може би съм свикнала.

MagieA,
Ники е осетила, че имате гости и е искала и тя да се забавлява.

Babycakes, дано повече не се давите, че сигурно е много страшно.

Unvisible, ние даваме Етерокинд, но да ти кажа не знам дали помага и доколко, защото още имаме колики и си плаче, но може би без него щеше да е още по-зле. Но освен това даваме и още едни хомеопатични, които Galia.ko беше публикувала - Колоцинтис.

Dessy Encheva, и аз днес добре се охарчих в Хиполенда, но си заслушаваше намалението. Аз взех две неща, които са за по-големи деца, но отдавна ги бях харесала за Миа и използвах намалението. Нещо не мога да кача изображения, но едното е едно куче на Fisher Price, което е с обучителна цел - има песнички, приказва. Другата играчка е един Мечо Пух, който разказва приказки и пее песнички.
Тези двете купих и една писта за коли за подарък за Коледа за братовчеда на ММ, който е на 3 години.

Ahilea, браво на юнака, че добре е понесъл ваксината. Добре е пораснал Grinning Вие сега с Хуманата ли сте? Доволна ли си?

Zelda,
постовете ти както винаги са страхотни, карат ме да се усмихвам.

Пепи, да си жива и здрава  bouquet

Sunshine,
трудно си е с две деца, но няма как. Аз много харесвам близнаци, които не си приличат, някак си всеки да си има своя индивидуалност.

Hariela, много ми е тъжно за вас Hug А тази алергия за цял живот ли е или може да се пребори? Не бях чувала за колит на бебе, но явно си права, че животът ни до това води ooooh! И ти споделяш моите идеи за излизането Grinning Браво на Елиза, че така хубаво спинка.

Ние тази нощ също спахме од 12 до 6.45 и съм много доволна, дано така да продължава. Аз я слагам да спим по корем, защото явно така се успокояват коликите, дали е много опасно? Днес да ви кажа бях на лекция на 9 месеца, тъй като нали родих преди да изляза болнични и не съм посещавала. Темата беше Нервно-психичното развитие на детето до 12 месеца, игри и играчка. Това, което ми направи впечатление и реших да споделя с вас, може да ви е интересно е, че децата от 2 до 4 месеца имат неосъзнат рефлекс да следят с очи и поради тази причина лекарката каза, че не трябва да се слагат от тези въртящите играчки над леглото, защото това ги уморява да ги следят постоянно. Може да ги слагаме, но без да ги пускаме да се въртят. Другото, което каза, че децата трябва да работят еднакво добре с двете ръце и крака, ако има доминантни толкова рано е хубаво да се обърнем към лекар, защото това се проявявало доста по-късно. Във вторник пък съм се записала на лекция за масажите и рехабилитацията.

CVM, какво стана с очето при вас? Ние днес имаме ужасно много секрет и вече не знам какво да правим.

Вижте какво видях преди малко http://9m-bg.com/?p=news_inner&sub=302 - памперси на Хумана на българския пазар, нямам отзиви за тях, но реших, че може да е интересно.

Улях се поста, но се надявам да имате търпение да ме прочетете Laughing

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 19:39 от Смуси

# 409
terika, добре дошла и честито бебче. Да расте добро, умно и красиво и много да те слушка.  Heart Eyes   bouquet

Смуси, давам му АМ на ХУмана. Много съм доволна понеже бебока стана по-спокоен, вече не се гърчи, явно от Хип-а го е боляло коремчето. Акото му не е зелено, а жълтеникаво. Хуманата го засища за по-дълго и му е много по-вкусна - всичко си изяжда до капка и не се налага да му бутам бузите през 1 мин, за да стимулирам смукателен рефлекс. Изобщо много се радвам на това мляко, че и доста по-евтино от Хип. Но няма пълно щастие и направо ми се реве.  Cry Започна още по-рядко да се изхожда, вчера се наложи 3 пъти да му дам разхлабващ чай и през нощта не можах да спя от притеснение, та чак днес се изходи - 3-ти ден се пада, иначе не беше твърдо акото - мекичко си беше, миришеше добре (не като когато пиеше Хип- зелено и зловонно  Rage). Педиатърката ми каза, че трябвало да се изхожда всеки ден.  newsm78 Това разреждане на акането му много почна да ме притеснява и се замислям за друго мляко. Знам че не е хубаво така да ги сменям, затова много се чудя дали да пробвам друго или да си остана на това. Няма пълно щастие, да му се не види!  Cry
Това с памперсите на Хумана ми стана много интересно, но не съм виждала никъде. От кога ли е тази новина?  newsm78 Иначе от Молфикс не съм много доволна - засега имам 2 пропуснали, но пакетът е едва на половина (74 бр). Единствено Тужурс до сега не са ми пропускали, ама нито един.  Naughty Чак ме учудиха.  Rolling Eyes

# 410
Терика-добре дошла при нас!

Момичета, ей сега една приятелка ми каза, че май намалението в Хиполенд било всеки месец по един ден. Знае ли някоя мама дал ие така?Питам, 4е много ме е яд, 4е не съм разбрала. Имам да купувам разни неща на Кали: като столче за хранене, шезлонг и подарък за племенника.Та затова ме интересува до кога е намалението и най-вече дали е всеки месец, 4е ако е всеки месец да отидем с моя мъж другия месец.

# 411
Hariela, благодаря ти за информацията.   bouquet Поразрових се из нета (нали Чичко гугъл всичко знае  Laughing) за информация относно глутена и това дали има или не в овесените ядки. Попаднах на спор в бг мама на тази тема, както и други по-научни статии. Ето в една от тях какво пише: "Овес: съдържа известно количество протеин подобен на глутена, но може да не създава проблеми на всички хора с непоносимост към глутена. Препоръчва се все пак да се избягва ."
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=4&t=3665
Може би все още тази тема е спорна, но както е препоръчано - при съмнение или опасност от алергии е по-добре да не се дава. Аз не смея да рискувам.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 20:50 от A_H_I_L_E_A

# 412
  • Vaudreuil Canada
Минавам да си похваля дребосъка - за първия месец е наддал 1500гр.

# 413
Охх, от няколко дена съм пълно ку-ку онзи ден пускам пералнята като изпра отварям да извадя прането и гледам вътре има само два чифта гащи и толкова чорапи  smile3555 аз съм е била пуснала предния ден и съм забравила ....вчера слага шишетата на Дарина да се преварят в микровълновата и с тях ..що да не сложа и едни метални лъжички....., преди малко решава че трябва да яде правя и храната започвам да е храня бре това дете не яде както трябва  .... еми как ще иска то е рано аз лошо съм видяла часовника  smile3514 нямам думи ......
Смуси няколко дена нямаше нищо и сутринта се събуди със страшно много секрет и аз не знам вече какво да го правим това око  ooooh!
Хубалена много е неприятно аз този момент много добре го познавам само че и с двете гърди болките не са  човешки направо дано бързо ти мине  Hug
Хариела това с алергията е много неприятно дано ви премине по скоро да не е постоянно  Hug
за залъгалките давам и още как тя така е свикнала с тях ,
Айде лека вечер и да се наспите всички

# 414
   Нуриии, така се отплеснах със снимките, после Стела се събуди и приключих набързо. Пак да кажа, много ми беше приятно да ги разгледам. Май двете сестрички си приличат като бебета? Надявам се двечките да се опазите в капсулката, а сополанковците да се оправят. И ние бяхме така преди 2 седмици, мъжът ми се върна от някаква конференция в София със сополи, като децата и той, после Ники и Стела прихванаха, аз се разминах. Сега всички са добре  Simple Smile
   Ники не ревнува, с бебето се държи повече от прекрасно, а аз се бях подготвила да давам пример с моето братче - колко е хубаво да си имаш батко (нищо, че аз съм по-голяма, как да ме разбере 5детето като вуйчо му е 1.90  Simple Smile ) и въобще съм изненадана, че нито веднъж, когато иска да правим нещо заедно и аз не мога, защото държа бебето, не ми каза: Махай го това бебе  Blush Mr. Green Не знам защо, но това очаквам да ми каже всеки път. Толкова е мил и внимателен, че не мога да повярвам, че има моменти, в които да се ядосам. Но има - проблемът е, че не иска да обува чорапи - никакви и да се храни с нещо различно от макарони. Ходи бос по ламината, къщата е на един етаж и е строена от некадърници - т.е. не знам как ходи бос по този студен под. И със сополи като беше пак не искаше чорапи. Успокоявам се, че така ще се кали, какво друго ми остава.

Приключвам, защото се настани до мен "да пише". Утре ще продължа  Crazy
Лека нощ на всички и благодаря за комплиментите. Радвам се, че ви забавлявам  Mr. Green

# 415
  • София
Моля ЛЛЛ за помощ..от горе долу 1 седмица имам запушен канал на едната гърда, правих топли компреси, изцеждах, предлагах първо болезнената гърда, пих лецитин, сменях позите, но нищо не помогна. Сега ходя на нагревки, но също ефекта е никакъв, става все по-болезнено за мен. Вече ми е доста трудно да издържа на болката, а не искам да се отказвам, детенцето си сучи добре и си наддава. Ако вие може да ми помогнете с някакъв друг метод, който мога да пробвам, ще съм ви много благодарна.

Hеприятно  Confused чудесно, че при бебчето всичко е наред и от тази страна си спокойна  Simple Smile

Запушването в коя част на гърдата се е получило? Какви симптоми имаш за запушване? Удобно ли е да попитам, на какви нагревки ходиш? След кърмене/цедене усещаш ли облекчение, но се запушва отново или изобщо не се облекчава или може би има само болка след това? Болката постоянна ли е или само по време/преди/след/ между кърменията?

Пишеш, че си пробвала доста неща, бих могла да добавя само някои уточнения:
 Компресът да е влажен(напоена с топла вода хавлия или памперс, който изстива доста по-бавно и може да е по-ефективен) и задържаш за 10тина минути. Може да се замени с топъл душ в комбинация с масажи.
 Масаж с кръгови движения на засегнатото място  и  в посока от основата към зърното.
 Кърмене/цедене, като пак от време навреме може да се прилага масажа на мястото на запушването, ако е на удобно място.
 Позицията - може да има положителен ефект такава поза, при която брадичката на детето сочи към запушването(така брадичката масажира и може да изпразва по-ефективно каналите от тази страна, макар да не пипа самото място на запушване).
 Лецитинът може да се увеличи, ако намираш, че има нужда(обичайно за запушвания се препоръчва редовен прием по 3-4 капсули от 1200мг на ден).
 След кърмене/цедене за облекчение на болката може да се постави хладен компрес (напоена с хладка вода хавлия или лед увит в плат, или пакет замразени зеленчуци например)

Може да помислиш какво би могло да предизвиква това запушване. Дали случайно може да се дължи на стегнат сутиен или сутиен с банели. Ако подозираш такава причина, може да пробваш да ходиш без сутиен няколко дена или с по-свободен. Подходящи сутиени биха могли да бъдат такива, които са специално за кърмачки или спортните(като късо потниче) или всеки сутиен, който обхваща добре гърдите, без да стяга, без банели, без да оставя белези от ръбовете и гърдите да "преливат" от него.
 Други причинители биха могли да бъдат колан на кола или колан на чанта за през рамо или ако спиш така, че гърдата да се притиска или други подобни. Също може да се е получило и ако си се ударила.

Ще чакам отговорите ти и се надявам скоро да получиш облекчение.

до ЛЛЛ
от вчера и давам вече вода, защото някой ми каза, че може затова да не ака. Иначе мокрите памперси са на всяко хранене, т.е 7пъти на ден, като 1-2 да не са така обилни. А аките на 4дена, който прави с помоща на термометър са зеленикави, на твърдост като паста за зъби, лепкави, и доста обилно, мисля си че се насъбират  Cry Cry Cry Cry Cry
От едната гърда отказва да суче, ако я излъжа 5мин и толкова. Преди се хранеше по 30мин, а сега след 15-20 мин започва да се дърпа да оставя.Като понякога я дърпа дразни се, пуска и плаче, но като я стисна има мляко... newsm78 newsm78 newsm78
За АМ питах, ако добавям след хранене.
Ползваме залагалка, защото тя плачеше, ако не е на гърдата, а дам ли да суче, сукне два пъти и спре, само я държи в устата.

Ако пълни 7 напишкани памперса, без да пие други течности, това си е повече от чудесно  Simple Smile И при условие, че когато акото се появи, то е обилно, това звучи добре. Някои бебета може да забавят акането 4-5 дена, дори до седмица, без това да е притеснително, ако все пак всичко останало е наред.

За водата не съм уверена, че говорим за едно и също нещо, но принципно когато бебето се обезводнява, то може да има запек. Ако кърмаче получава достатъчно мляко, това означава, че получава и достатъчно течности и не би се обезводнило. Ако е налице запек, това би могло да е знак, че не получава достатъчно кърма, съответно даването на вода може да не е решение. Все пак запекът е само симптом, а не основния проблем. Но по описание не изглежда Зеррин да има запек, а само забавя изхождането, което иначе си е обилно и не е твърдо  Simple Smile . За подпомагане на изакването, освен масажите и гимнастиката, за която говорихме, може също да пробваш по няколко пъти на ден да хващаш бебето така, както се изпишква момиченце(хващаш бебето без памперс за бедрата и ги свиваш към тялото, а бебето опира гръбче в ръцете ти.) Ако не успяваш да се сетиш, ще потърся снимка.

За нервниченето на гърда, може би бебето го прави, ако има нужда да се оригне или пък има колики примерно. А може да се изнервя, ако струята се е забавила. В такъв случай може да ти бъде полезна компресията на гърда(притискането, което сме обсъждали преди) или пък например както на седмата снимка, където майката е надвесена над бебето : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0
 Ако мислиш, че може да е дискомфорт от сорта на колики, за облекчение може да помогне кърменето на голо - неговото голо коремче опряно в твоя корем.
 Ако пък оставя гърдата без да нервничи, това може да означава, че се е нахранила, въпреки, че времето е по-кратко от преди. Все пак Зеррин расте и става все по-добра в умението си да суче.
 А за гърдата ,която изобщо отказва, ако е вариант за теб, би могла да предизвикаш по-голямо производство с цедене. Така млякото може да тече по-лесно и Зеррин да се съгласи да суче и от нея. Може да мислим и още варианти. А ако теб това не те притеснява, кърменето може да бъде напълно възможно  и само от едната гърда.

Биберонът може да влияе на бебето да не суче достатъчно ефективно, но ако намираш, че той е необходим за вас, може да обмислиш вариант само да го ограничиш, да се ползва по-рядко.

Спомням си, че сега наскоро трябваше да ходите на консултация. Ако искаш, изчакай да мине прегледа при лекаря и тогава да решиш дали се налага дохранване, съответно и по колко да дохранваш. Би било добре, ако се налага, да е с минимално количество и по възможност да е с изцедена кърма.

Ако искаш, може да посетиш среща или бебешко кафе, ако има в твоя град и да се видиш с някой помощник за кърмене на живо, както и да почерпиш идеи от опита на други майки. Ето темата с график за програмата през м. ноември, а скоро ще бъде пуснат график за и м. декември: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.msg20114865#msg20114865

# 416
Здравейте, момичета! Ние сме от ранобудните не че сме спали много де. ММ реши да спи тази нощ при нас обаче на Ники идеята въобще не му хареса и направи всичко възможно да го изгони е успя и сега се гушкаме само двамата Simple Smile
Сега чакаме тати да се събуди и да ни води на сладкарничка че ни се е прияло( е само на мама де, той Ники си харесва и млякото)

Хубава събота и неделя от нас!

# 417
skrech  bouquet  bouquet  bouquet
Притеснявам се, че ако не яде и от другата гърда, тя ще остане по-малка- гърдата. Другото, което е, ако не яде от нея, трябва ли да я изцеждам. Не е сукала от нея два дни, вчера се цедях, изкарах около 30-40мл, но нямам много време за изцеждане, защото няма кой да ми помага, а вечер съм изморена и ми се спи, като спи спокойно Зеррин. Сега като я стисна, все едно е празна, много трудно излиза не6що от зърното, а и гърдата все едно няма нищо. Но като тръгна да кърмя почва да тече, както и сутрин.
Днес се изака сама  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и то доста. въпреки, че съм притеснена, че от 3 дни суче по-малко тя взе, че се изака на втория ден сама.

# 418
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Вчера не ми остана време да ви пиша, само ви прочетох  Grinning
Пепи, да си жива и здрава, мила  Hug Желая ти много прекрасни мигове със семейството  Hug
За излизането - и ние излизаме, даже и да е студено  Grinning Даже вече два пъти ходим до града на разходка и Благовест се държи супер, тоест спи  Mr. Green и в колата и в количката после   Grinning
За Нова година - със сигурност ще сме си вкъщи, аз искам да сме си заедно в домашна обстановка  Heart Eyes За първа година от 7 год насам няма да работя и не мога да се накефя   Crazy
Нямам търпение да идват празниците, другата седмица мисля и да украся  Grinning
Как ме е яд и мен за Хиполенда  Crossing Arms Ама то от къде да разбера... Всъщност в Пловдив имало ли е ?  newsm78
За капките - до сега давах Еспумизан и Инфакол, сега мисля да пробвам и Ентерокинд.
Киса, вчера си купих многократните подплънки на Авент и за сега съм доволна   Peace
Ох, отивам дасготвя, че после да излезем  Grinning
Хубав ден  Hug

# 419
Пепи, честит рожден ден! пожелавам ти много здраве и повече поводи за усмивки! грижите да бягат далеч от теб, децата да те слушат, а съпругът ти да ти сваля звезди за вечни времена!  bouquet

Зелда, свекърва ти е сложна личност, наистина, ама и ти си обективна-оценяваш добрите и лошите и страни! иначе тази женица,ако мога да си позволя да я поанализирам, явно още не се е разделила с младостта-иска отново да си играе на мама, има нещо да компенсира, а нелепото облекло още веднъж доказва,че тъгува по пубертета. много боли,когато не можеш да интегрираш в себе си качествата и поведението,които ти напомнят,че вече не си на 18 г. В такива случаи братът на моя съпруг обича да поставя диагнозата "старческа инфантилност" и от опита с моята майка мога да твърдя,че тази болест се развива у някои още преди да чукнат 50 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт