Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 363
  • 713
  •   1
Отговори
# 420
Шемет, браво на детето - все така добре да наддава. Simple Smile
cvm, аз също съм доста разсеяна и мозъкът ми не функционира добре, но ти май ще спечелиш рунда.  Laughing

Сега като прочетох коментара на Деси Енчева все повече оприличавам свекървата на Зелда с мойта майка. Само че моята майка не си купува бельо от Триумф и не ми купува ботушки.  Mr. Green

Аз съм много доволна от себе си. Снощи мъжа ми най-накрая ми донесе батерия за кантара и сутринта като се премерих, с радост установих, че имам да свалям само някакви си 5-6 кг от общо 23-те качени през бременността.  newsm68 newsm44 Всъщност дори и само 3 да сваля, мисля че вече ще ми стават старите дрехи, пък ще видим дали съм познала. Като се гледам, краката и задника са ми като преди, само циците, корема и ръцете са по-големи/дебели.

# 421
Весел и усмихнат ден, мами:)

За бебетата, които не спят добре- сигурни ли сте, че получават достатъчно мляко. В началото, докато се нагодим с Мария и тя първите две седмици плачеше много, а се оказа като питахме лекарката, че трябва да й давам повече. По-рано я кърмех през деня и не можех да контролирам колко яде и все църкаше от глад или преяждаше и повръщаше. Сега се сутрин като се събуди към 8(или 6 или 7 макар и рядко) я кърмя, а след това в 9, ако не ми се става пак кърмя. През останалата част на деня се цедя и така. Мария си спинка също добре като включа духалката, явно ритмичният шум я успокоява.

За килограмите- аз ги свалих за две седмици и почти вече нямам корем. Сякаш с всеки ден по-слаба ставам. Нямам апетит, става ми лошо, но не ми се яде. Това не е много добре, защото започнах да се нацепвам и сега ще се мажа с олио на Eucerin. Затова не се притеснявайте, че бавно смъквате килограми-така е по-добре. Иначе ям насила, за да имам кърма и успявам да ям средно по един път-два пъти на ден както трябва.

Повече кърма сякаш имам не само като ям по- обилно и като пия чаша прясно мляко на ден- всеки да си прецени, защото знам, че млякото е алерген.

За АМ, ако ми се наложи ползвам Аптамил Комфорт.

За акото- златисто е. Знам, че ако е зелено, бебето е претоплено. Ако на бебчето му е трудно да ака, много се напъва и го боли пробвайте да хапнете нещо разхлабващо- круши например, зелева чорба и разни други. Мисля, че и на бебето ще се отрази и ще ака по-лесно( знам го от приятелка-майка Simple Smile

Относно биберонът- не се и мъча да й го давам- не й харесва, плюе го, пък и не ми се става "дежурна по биберонче", докато спи, че само го плюе.

Искам да попитам всички и ЛЛЛ: понякога ми остава кърма в шишенцето( например, ако е станала в 8 и в 9 пак иска да яде, но тогава не може разбира се да си изяде всичко). Може ли да го запазя и по-късно да й го дам да си го доизпие или трябва да го хвърля?.

За нова година ние сме голяма компания, но нашето бебче е изтърсачето(другите са вече на годинка-две:)) и ще бъдем вкъщи.

успешен и щастлив ден на всички майчета, бебчета и консултанти!   bouquet

# 422
Днес купихме на Дари шезлонг преди малко се върнахме  newsm44 много съм доволна
Ахилея да добавя още нещо та да знам че със сигурност ще спечеля рудна на кукувиците  Joy вчера се прибирам от разходка качвам се в асансьора с един младеж и започва да звъни телефон аз го гледам и си викам -тоя пък как спокойно се ръфа от хляба що не вземе да си вдигне телефона че ще ми събуди бебето  newsm78 и като се прибирам вкъщи се оказа че моя телефон е звънял  Joy давайте ми първо място и да се приключва  Naughty
За килограмите аз съм свалила 19кг.  до тук  smile3501 остават ми още 7кг. но започнах да ходя на фитнес и мисля че до Коледа ще се справя и с тях  Laughing

# 423
  • Нейде из лудите гори...
Ахилеа, ето че забавянето на батериите ти донесе изненада  Crazy Браво ! Simple Smile
Мен ме мъчи един апетит, постоянно мога да ям нещо... мисля, че с такова животно и през бремеността не бях се срещала  Crazy

Момичета, помня , че на някои от вашите бебоци им излизаха пъпчици по лицата... Ние вече 3ти ден си имаме тази екстра. Вие третирахте ли ги по някакъв начин (почистване, мазане с нещо) ????

# 424
marsssika, мажеш ли с нещо лицето на бебето? Да не би да е алергична реакция? Аз така смених олиото на моето бебе тези дни и се обрина, но оня ден му го спрях и сега няма вече пъпчици. И лекарката потвърди, че е от олиото. Да не би да го мажеш с нещо, което не му понася? Ако се притесняваш може да отидеш до лекарката да го види за всеки случай.

# 425
marsssika, и ние си имаме пъпчици леки, просто е грапаво, док каза един мехлем ще пробвам и ще кажа как е.
Ахилеа и ние с акото сме много зле, бяхме със запек, после леко разхлабен, сега пак се запича, но акото е зелено. Много се притесних, док каза че ако не е рядко не било страшно, но аз пак умирам от страх. Отделно, че запека много ни мъчи, Ахилеа кажи какъв е тоя чай?
А тази нощ за първи път си пропуснахме яденето през нощта, събуди се чак в 5ч., а после в 9,30ч.  #Crazy

# 426
Чаят е на Blevit L. И преди бях писала - може да се дава на новородени бебета и на бременни и кърмачки. Не го намерих никъде в София, затова го поръчвах от Варна през един сайт. Струва около 12 лв и отделно си платих доставка. Можеш да потърсиш из аптеките и бебешките магазини - ако няма, в интернет със сигурност го има в някой сайт. Има си доза за различните възрасти, но не съм сигурна дали е много ефективен. Май води до привикване понеже аз постоянно му увеличавам изпитото количество, за да има ефект. Лошото при него е, че не може да го изпие наведнъж ами през интервали му го давам през целия ден. Ако го изпие наведнъж може да има и по-добър ефект.

# 427
  • Варна
Хубалена, при мен масажа докато кърмя и смяната на позата много помогнаха при запушванията. Масаж със съвсем леки движения обаче, аз преди да ми покаже доктор Панчева натисках излишно и безумно, нещо като леко потупване, чез да си причиняваш болка. Моите запушвания бяха отдолу на гърдата и при поза футболна топка усещах как изсуква от запушването Тони. Зачервянването и болката обаче не изчезнах веднага, въпреки че се отпушиха каналите, според докторката мястото е травмирано и това е причината. Зелевите листа също много ми помогнаха на мен.

Според нашата педи зеленото ако не е притеснително, каза да не слушам бабините деветини- прегряло, простудено, колики и т.н.

Зелда, това с Ники като си била в болницата е много гадно. Аз за моите роман мога да напиша, обаче нямам време. Тази седмица свеки два пъти взе Боби за през деня, вчера дойде пак да го вземе и той категорично и отказа.  Така е като смяташ, че като му купиш 100 играчки, шоколади и бисквити и включиш детското детето ще иска да е все с теб... Тя все готви и мете като е с него и не му разбира какво и говори. Много ми е смешна като дойде 40 минути преди 12
да ми помага и започва да бърза от вратата, че трябва да сложи на "нейните" да обядват, това са мъжа й и приятелката на сина й, която все пак е на 24 години... Все могат да се нахранят сами или да дойде в друго време като няма спешна работа. И другото като се скарах с майка ми като се роди Тони, тя се побърка да звъни ту та тея, ту на нас с мъжа ми да се сдобряваме. Да не би случайно да я използвам да ми помага като замине мъжа ми... Иначе съвети се опитва да дава, но нали се сещата колко ми пука  #Cussing out.

Изчезвам, толкова време ми отпуснаха  Laughing.

# 428
Здравейте момичета,

Аз не съм писала откакто се записах при вас и не знам откъде да започна.
Чета ви доколкото смогна, много полезни неща научих. И се забавлявам.

Относно пъпчиците по лицето и на моя младеж му се появиха и доколкото изчетох (аз вярвам повече на форумите отколкото на педиатърката Crazy) нашите поне са т.нар. бебешко акне. Не трябвало да се третират с нищо.
За свекървите – Аз нямам, починала е преди да се запозная със сина й, но пък е оставила дъщери, които да я отменят. Мили и любезни са спор няма, но е любопитно как през трите години откакто сме заедно с брат им рядко проявяваха интерес към нас (за моя радост) и съм ги виждала около 3 пъти за 3 год., а сега изведнъж искат да идват на гости (по възможност с мъжете си за да се почерпят и с преспиване), да виждат често малкия, което не е много възможно все още и води до клюки помежду им които достигат и до мен от сорта – Те крият бебето! Rolling Eyes
Аз все още не мога да кажа, че имаме някъкъв режим, едва успявам да сготвя, чистенето по-рядко. Каня само една приятелка в къщи, пред която не ми пука че спалнята ми е неоправена и не знам дали това означава, че крия бебето, но определено нямам нужда от гости. Stop
Утре ще правим погачата и се събираме 16 жени, което ме ужасява и ако имах свободата да пропусна новоизлюпените лели щяхме да сме  максимум 10.
За коликите аз не давах нищо до преди няколко дни, когато дадох инфакол, който мъжа ми купи и сега му давам преди 3 дневни хранения. Сякаш има лека промяна, но все още не съм убедена дали ефекта не е психологически успокоителен по-скоро за родителите.
И да питам как давате вигантола? Директно в устата?В мляко? С лъжичка?
Аз го давам с лъжичка, но имам чувството че той испешно го размазва по нея и до там. Допълнително го и забравям сутрин и понякога го давам като се сетя.

За старческата инфантилност-страхотен термин Mr. Green Mr. Green, същият използвам за шефката ми, която е подобна на особата описана от Зелда, младежки дрешки, марково бельо, не пропуска случай да нарече внучките си „мойто дете...” и после да се поизчерви признавайки си, че е баба им и да си събере изпросените комплименти. Само дето не е свекърва, а се подвизава с децата на собствената си дъщеря, която май няма нищо против да й прехвърли отговорността за тях.

Стига толкова от мен, че се отплеснах. Blush

# 429
  • Варна
Исках и друго да напиша, това което ме дразни най- много е, че гледат на мен като някаква мъченица, която виждаш ли как ще успее да гледа децата  Rolling Eyes. Днес свеки изцепи, поне Боби да взема да ти олекне, ще кажеш, че съм се натоварила и съм си родила едни деца  Shocked. Така и не проумяха, че децата ни са планирани, желани и сме подготвени за това че няма да ми е лесно. Също не се сеща да постои малко при нас, за да не изкуквам от това че няма с кого да си поговоря или да поседи с бебето аз да изляза само с  Боби или да ми събере прането, да стои при едния докато къпя другия.

# 430
Искам да попитам всички и ЛЛЛ: понякога ми остава кърма в шишенцето( например, ако е станала в 8 и в 9 пак иска да яде, но тогава не може разбира се да си изяде всичко). Може ли да го запазя и по-късно да й го дам да си го доизпие или трябва да го хвърля?.

Здравей, Поли Simple Smile
Можеш да запазиш останалата кърма, като я съхраниш в хладилник до следващото хранене. Преди да я предложиш, е добре да провериш вкуса/ миризмата. Млякото не е развалено, освен ако няма кисел мирис или лош вкус. Затоплянето е добре да става под течаща топла вода, но не вряла, като с въртеливи движения разклащаш внимателно, за да се оеднакви температурата на цялото количество кърма.
Никога не се затопля кърма в микровълнова печка или директно на котлона!

Ето една табличка с основните насоки за съхранение на кърма, надявам се да бъде полезна и за останалите момичета  Peace

# 431
Здравейте,момичета!Аз не съм писала от няколко дни,ама нямах време...Обаче съм много щастлива,защото...Тази вечер ще ходим на кръчмааа! PartyНаправо съм на седмото небе,от 100 години не сме излизали сами с ММ и приятели...Али и Боян ще ги гледат баба и дядо.Аз се цедя и ще оставя кърма за храненията на Алина,а тя дано само да е послушна! Praynig
Иначе днес децата ги пратих на разходка с тати,а аз се епилирах,пооформих веждите,,направих си маникюр,че ноктите ми приличаха на...абе...въведох малко ред,че на нищо не приличах GrinningУспях и вкъщи да пооправя,та съм доволна от свършеното днес Sunglasses

За празниците-на 24.12 ще сме със семейството на ММ,на Коледа ще сме с моето семейство,а на Нова година ще се събираме с 3 приятелски семейства,но още не сме решили къде.Те искат в заведение,но аз не съм съгласна,защото няма как да взема Алина,а няма и на кой да я оставя за толкова дълго време,още повече,че се притеснявам да не се уплаши от гърмежите след 12 часа...Но ако сме вкъщи или у някои от приятелите тя ще си е с нас. WinkОбаче после мислим да ходим на дискотека CrazyАма да видим...

Уинди,много се радвам,че се разписа! HugНадявам се,че вече ще се включваш по-често!

За килограмите-аз свалих всичко,което бях качила,че даже и малко повечко свалих и сега се опитвам да кача,ама с това търчене напред-назад,нищо не става...А съм много зле,щото съм 168 см. висока,а съм 46 кила и приличам на плашило Confused

За излизането-гледаме да не пропускаме разходка,дори и да е студено.Не излизаме само ако има мъгла или прекалено силен вятър,а и ако Т е много под 0-та. Grinning

За цикъла-дойде ми на 2-рия месец след раждането.Беше много обилно и доста ме боля корема,абе направо ужасно много си ме боля... ConfusedСега на 21 ми дойде за втори път и не беше толкова обилно,беше със сравнително по-малко болки,но пък ме държаха до вчера(то и тогава ми спря,де...)

Нури,бързо оздравяване на Сузи и татко й. HugА Косара е страшна сладурка! Heart EyesСузи и тя,де. Wink

Ахилеа,браво на Християн,че е понесъл геройски ваксините и че така добре е наддал!Дано все така да е! Simple Smile

А,в албума за колажа има едно бебче без име-много моля да му го напишете,че като правя колажа да мога да напиша кое е бебето. PeaceИ пак да напомня за тези,които все още не са качили снимка-до крайния срок остават 3 дни.

Пепи,честит рожден ден(малко на патерица)!Желая ти много здраве,щастие,любов и много късмет!  bouquet

Зелда,поста ти за свекървата е един път просто hahahaБлагодаря за развеселяването. Grinning

Съншайн,аз нямам близнаци,но пък имам 2 приятелки с бебчета-близнаци.Едните са двойка момчета,а другите двойка момичета.Момченцата въобще не си приличат,не можеш да кажеш,че са близнаци...Единия е светло рус и синеок,светъл,а другия е с тъмно руса коса,с тъмни очи и по-тъмничък.А другата двойка си приличат,но много малко.Те имат различни форми на лицето,едната прилича повече на тати,а другата повече на мама. Peace

Хариелка,дано това при Изи не е много сериозно и бързо да се нареждат нещата! HugА тя дано по-често те оставя да се наспиш,а пък ти по-честичко да се включваш. Wink

Шеметче,браво на Дамян!Много добре е наддало момчето. Grinning

Марсика,за пъпчиците-аз почиствах с тампонче напоено с лавандула. Peace

Инка,Антон е много сладък и много е пораснал Simple SmileСтрашен бузанчо е станал.

Хайде,изчезвам да кърмя Алина,да се приготвяме за кръчмата и да изчезваме,че нямам търпение. Grinning

# 432
Inka, като не се сеща, давай инструкции  Wink Моята е същата, гледа да не се напряга,но слава богу идва рядко и за кратко. Сега майка ми е тук, та излъска къщата, сготви, играе с баткото и дундурка бебун. Аз поспивам на интервали целия ден.

За килограмите ми е болна тема - имам 10 за сваляне, но подозирам, че скоро ще са 12, 13.. Ям като невидяла и то все тестени и сладки неща, ужас. Трябва да се взема в ръце, че този моят апетит няма равен. А шкембето ми не спада и това е. Не съм за пред хората.
По Коледа ще пътуваме до родата на ММ, после до моята, после пък в София, очертава се веселба. За Нова година още не сме решили, но като нищо ще сме си вкъщи. Нямам нищо против.

# 433
marsssika, за пъпчиците - имахме същите и педито ми каза да не мия и мажа лицето с никакъв сапун или крем или лосион, само като го къпя с чиста вода и да мажа с някакво кремче елоком. спазих условието "само с чисто вода", но за кремчето прочетох в нета разни неща и реших да не мажа. за два дни личицето му светна.
за  килограмите - и аз съм като Поли - никакъв апетит, гадене, виене на свят и от 18 кг. от 2 ноември /когато родих/ досега съм свалила 13 кг.
искам да попитам някоя от мамите, които са на АМ дали имат нашия проблем. Като цяло имаме колики от време на време и тогава е нормално да плаче и да е неспокоен, но по принцип е такъв и когато няма колики. Храня го през 3 часа с Фризолак, но той не спи въобще спокойно. Спи първите 30 минути след хранене и после започва да мрънка, като след втория час от яденето започва да е ужасно кисел. Храня го с 100 мл. и се чудя - дали постоянно плаче защото му е малко яденето. Роди се 2800 гр.и затова мисля, че 100 мл.му е достатъчно,но ... На първа консултация сме в петък, но дотогава  Cry. Нямам никакво спокойствие - нямам време нито за ядене /то и затова не ми се яде/, нито за тоалетна, нито за нищо друго, аз докато раздигна от преобуването и яденето и той вече е почнал да мрънка и трябва да се лепя за него. Вече нямам никакви силици. Дали му е малко яденето или просто си е от "киселите" дечица ???? През нощта също си се буди редовно и в 3 и в 6, направо не знам вече какво да го правя.  Sad

# 434
zizito и при нас беше така Дарина мрънкаше постоянно ядеше по 120мл. и огладняваше по рано  сега яде по 150мл. и по спокойна аз е храня на 4-ри часа то доста време в началото тя се го направи този режим през нощта спря да се буди много рядко се случва и другото което установих е че тя обича да и е по топло като е завия с две пелени от тези поларените спи като пън 
Съни еее браво на теб че ще удариш една кръчма тази вечер и на мен как ми се ходи ама няма на кой да оставим децата а пък ММ е един домошар....
ох, Нова година как обичам да копунясвам ама не знам дали ще ме огрее и тази година до сега винаги сме празнували на вън с приятели още не сме го  обсъждали и май е време да повдигна въпроса  Thinking
Разгледах снимките всички бебоци са такива сладури само за целувки  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт