Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 208
  • 713
  •   1
Отговори
# 570
Виждам, че обсъждате въпроса с кенгуруто. Вчера бяхме на ортопед за ехограф на тазобедрена става и той каза, че можем да използваме кенгуру след 3-ти навършен месец. Видя ни и пъпчето и каза, че е много изпъкнало и, за да се предотвраати пъпна херния, трябва да го натискаме навътре и да залепяме с левкопласт. И така 3 месеца, докато се прибере Sad. Някой има ли такъв проблем?

Трябва да направим и трансфонтанелна ехография, това е препоръчителен преглед. Вие ходили ли сте вече?

Вечер, докато се храним или се дъжим на ръце и ни се изпотява много главичката отзад. Случва ли се и при вас?

# 571
  • София
anbibian защо не пробваш слинг-шал - води се, че слинг много по-добре разпределя тежеста и ади кръста. Мойто чудо не изтрайва много във слинга а така ми се иска Sad Толкова по-лесно ми е излизането до магазина например с него.... или из къщи.. ама не ще и тва е, надявам се за напред да посвикне.

Liika ти на чешмата ли го къпеш? Ние ползваме ваничка с поставказа бебето и е много удобно - бебето само си лежи и поритква.

silvi-85 и на нас ни се изпотява главичката понякога, а като заспи през нощта за по-дълго време на гърдите ми да видиш какво става...

Ех бих дошла и аз в Южния парк.. тука само си се разхождаме сами, ама от Младост ще ми е трудно да стигна Sad

# 572
silvi, понякога изпотяването при хранене може да е признак на рахит, но може да става по-топло вечер у вас?

марсика, щях да пиша снощи за физиологичния шум, обаче и моя мозък беше на айран  Crazy На Ники чуха такъв още в родилното и няколко дни след това беше изчезнал. Може наистина да е чула нещо педиатърката, но пък в родилното защо не са забелязали? Идеално е за врътка, наистина, но може и да не е. Важното е с Ая всичко да е наред и да изчезне, ако въобще има.

Дезърт, разпиши се  Simple Smile

Ахилеа, знаеш ли как искам да ме гледа така бебето като дойде време за захранване. Ники нямаше никакъв интерес към храната, в 11-тия месец се съгласи да опита нещо  ooooh! Дано Стела е по-любопитна, че и сега е много трудно да му се прияде нещо, различно от шоколад Tired

# 573
  • София
silvi, понякога изпотяването при хранене може да е признак на рахит, но може да става по-топло вечер у вас?

Ей сега ме уплаши  ooooh!

# 574
Ортопеда щеше да забележи, ако има нещо. Освен това съм чела, че се развива след 3-тия месец, но брат ми е бил с рахит на 40 дена, много е наддавал. Няма страшно, дори да е, ако сега се хване няма да има никакви последствия, ще пиете вигантол и това е. Но нали сте били на ортопед, щом нищо не е казал, значи просто му е топло на детето.

Аз те обърках със силви, извинявай  Blush

# 575
Добро утро!
Аз бях пред истерия тези дни. Дойде ми доста нагоре с двата дивака у нас. Баткото кашляше и беше повече от седмица в къщи, а точно в този период тръгнаха най-силните колики на Ники и освен това май не й достига кърмата, защото иска да яде през чеса. Та купонът беше пълен. А тази сутрин вече ми се искаше да се клонирам Simple Smile
Нашия тати го нямаше снощи и аз реших да спя с двете деца на спалнята, че достатъчно го пренебрегнах баткото. И след храненето в 4 реших да отида в детската с бебка, та да не я събудим като стане баткото за детска. Тъкмо легнах и идва Георги, мамо ела при мен докато заспя. Отивам лягам пак при него на спалнята, той заспива, Николета се размрънква. Отивам пак в детската тъкмо я приспивам и лягам, айде пак Гого - Мамо, нали каза че ще дойдеш при мен ... е накрая той дойде при нас и така... Дано днес вече само с едното през деня да си почина малко Simple Smile

# 576
  • София
Ортопеда щеше да забележи, ако има нещо. Освен това съм чела, че се развива след 3-тия месец, но брат ми е бил с рахит на 40 дена, много е наддавал. Няма страшно, дори да е, ако сега се хване няма да има никакви последствия, ще пиете вигантол и това е. Но нали сте били на ортопед, щом нищо не е казал, значи просто му е топло на детето.

Аз те обърках със силви, извинявай  Blush

Не ме обърка, силви първа каза, аз само споделих, че и при ние се потим понякога... иначе на ортопед не сме ходили... личната лекарка ни изписа вигантол като бяхме на консултация, понеже много сме наддавали май... за един месец кило и половина..

# 577
И ние толкова, за 17 дни 1 кг, за месец не знам. Освем вит Д е важно да се движи. Чела съм, че много деца в Африка заболяват от рахит, въпреки че слънце там не липсва - било, защото майките ги повивали и не можели да се движат.

# 578
Добро утро!

Ние също се потим, но според мен е в резултат на по-високата температура понякога в къщи и съм забелязала че когато е в досег до по- изкуствени материи които запаряват
Иначе и ние наддаваме бърво и на първата консултация ни увеличиха дозата на Вигантола

Кенгоро неизползвам, защото ми е страшно неудобно а и кръста ми достатъчно изстрада

# 579
Да, ортопеда каза, че няма показания за рахит, но ще се успокоя като мине и другия преглед за фонтанелата. Изчетох доста за потенето в интернет. Има и други симптоми за рахит, освен потенето. Но май ние сме за бой, защото температурата в къщи е 26-27 градуса, с печка на дърва сме и много трудно се контролира. А когато се храним, възглавницата, на която го поставям е от изкусвена материя и може също да оказва влияние.

# 580
  • Варна
Флучия мажех се с Гармастан, а сега само с Лансинох преди и след кърмене. Вчера ми беше добре, но днес пак се разраниха и болят. Тя и малката се събужда един път на час или час и половина, друг път на 2 часа, един път суче от двете гърди, друг път само от едната. Те и гърдите ми вече не знаят какво им се случва. Mr. Green
Марсика не се притеснявай мила и аз съм чувала, че понякога го има този шум при новородени. Дано следващия път да го няма Praynig
nnnnn и на мен ми се получиха стрии от цеденето, много неприятно. Хем се мажа постоянно с всякакви кремове, олио и т.н. Явно си е до кожата, но пък на корема нямам..Може би е от постоянното стискане на гърдите.. после ще си направим някоя друга процедура и се надявам да няма и следа от тях Praynig
Петкова на 40 ден на Дани, къде ходихте за молитвата?В Катедралата ли?Трябва ли предварително да се запазва час?
Съни бързо да оздравява Али Hug Praynig
zellda пак ще направим среща, така, че когато можеш да се видим, ще се радвам да се запознаем.. Hug
Макар, че и аз не съм сигурна, че ще мога да дойда на срещата в четвъртък, че малката нещо се осополяви и се притеснявам да не съм я разболяла с тези ранни излизания newsm78 Май ще си останем няколко дни вкъщи..Съжалявам, много исках да ви видя, но ме е страх, защото сме още мънички..
Момичета дайте ми съвет, може и вече да сте го обсъждали предната седмица малката повръщаше по малко, а сега след ядене е направо като фонтан, много повръща, ама наистина много. Имам чувството, че каквото е изяла това е и повърнала. Вдигнах и матрака малко, но пак си повръща. Незнам дали да звъня на педиатърката newsm78

# 581
  • Пловдив
Съни, бързо оздравяване на Али и скорошно прибиране у дома.

... ние още не сме влезнали в перфектен ритъм, но се надявам скоро и това да стане.
Слава богу Ивко няма признаци на болно дете.

# 582
  • Нейде из лудите гори...
Добро утро , момичета Simple Smile

Ая като се изпоти намалям Т вкъщи или й махам чорапките и всичко отминава... пробвайте, не се филмирайте излишно... Дано не е нищо сериозно и вашето потване  Praynig

анбибиан кенгуру не съм слагала , но съм с 2 вдигнати ръце за слинг-шал  Peace Peace Разпределя прекрасно тежината на детето по гърба ти , обхваща главичката  Peace При нас върши перфектна работа. Като е изнервена малката я слагам в слинга и до 5 минути спи спокойно и откарва по 2-3 часа там. На мен не ми пречи , удобно ми е доста и мога да си върша покъщните работи  Peace

Зелда и на педиатъра направи впечатление това . че в епикризата нищо не пише, но защо да не ни прати на частно някъде... току виж си е изкарала и тя вечерята  Money Дано изчезне и всичко да си е наред, майната им на парите, обаче да повторя Хубелена " оправия в тази държава НЯМА" Sad

ннннн същата съм със стриите  Cry От бременността белег нямам, но от цеденето явно ще остане ... нека има какво да папат дребчовците..

Хубав ден, мили , ще се стрягаме след малко на разходка... да съберем слънчеви лъчи за зимнинка Simple Smile Simple Smile  

# 583
Хубалена обсъждали сме го на понеже и ние имаме същия проблем ще ти кажа -трябва да се оригва колкото се може повече по време на хранене след като се нахрани пак се чака да се оригне и се държи малко бебето преди да го сложиш да спи ние си купихме шезлонг и от като е в него не повръща  Hug

# 584
За кенгуруто- на нас ортопеда(Алексиев) ни каза, че няма проблем да го слагаме вече, както и в слинг( беше на 40 дни тогава).Дани обаче в слинг не ще да стои- почва да пищи, а кенгуруто и на мрн не ми е удобно- за 5 мин онзи ден останах без кръст:(Чудя се дали не го слагам грешно в слинга..
Pow, на ортопед се ходело до 2 месец, но майка ми каза , че на нас такива прегледи не са ни правили. Нашият преглед трав 5 мин, видя му ставите на крачетата, провери още някакви рефлекси и толкова.Ние бяхме при д- р Алексиев от Горна баня, но в частни кабинет, 40 лв е прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт